Φυτά σπιτιού που καθαρίζουν τέλεια τον αέρα

Στο σχολείο μάθαμε όλοι ότι το περιβάλλον μας δεν μπορεί να είναι καθαρό χωρίς φυτά. Όλοι καθαρίζουν τον αέρα στον πλανήτη μας και γι ‘αυτό πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει άφθονο. Αυτή η θεωρία θα είναι πιθανώς πιο πειστική αν φέρουμε πρακτικά στοιχεία που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας από την καθημερινή μας ζωή. Τέτοια μπορούν για παράδειγμα το φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα είναι. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δοκιμάσουμε πόσο καλές είναι οι καθαριστικές τους ιδιότητες σε οικιακές συνθήκες.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυτών σπιτιού που έχουν εξαιρετική απόδοση από αυτή την άποψη. Μάθετε περισσότερα για τις καλές ιδιότητες ορισμένων από αυτά:

Φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου χαμηλού φωτισμού

Πράσινο κρίνο

Είναι πράσινα κρίνα φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα. Χρειάζονται έντονο, έμμεσο φως και καλό πότισμα κάθε λίγες μέρες. Εάν ξεχάσετε να τα ποτίσετε, μπορούν εύκολα να επιβιώσουν για μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας. Και τα πράσινα κρίνα θα βλαστήσουν πιο γρήγορα από όσο ελπίζεις.

Γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου – πράσινος κρίνος

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα πράσινα κρίνα εσωτερικά φυτά

Αλόη

Καίτε συχνά το δέρμα σας; Όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, είναι πολύ καλό να έχετε αλόη βέρα στο σπίτι. Ο χυμός από αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου θεραπεύει μικρές πληγές και εγκαύματα. Βοηθά επίσης κατά του πόνου στο αυτί.

Αλόη

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα Φυτά εσωτερικού χώρου Aloe Vera

Φοίνικες Areca

Ο φοίνικας areca θα διακοσμήσει τον κήπο σας ή θα διακοσμήσει το σπίτι σας με τα όμορφα φύλλα του ως φυτό σε γλάστρες. Ταυτόχρονα, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα. Και όλα αυτά τα κάνει σε αντάλλαγμα για μέτρια συντήρηση: πρέπει να τα ποτίζετε κατά διαστήματα και περιστασιακά να τα εκθέτετε στο ηλιακό φως.

Η καλή αποστράγγιση είναι σημαντική για να αναπτυχθεί αυτό το φυτό και ειδικά αν θέλετε να ψηλώσει.

Τύποι παλάμων για το σπίτι – Areca παλάμες 

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα areca palms house φυτά είδη φοίνικα

Μικρά φυτά από καουτσούκ

Τα φυτά από καουτσούκ μπορούν να αυξηθούν αρκετά ψηλά. Συμβάλλουν υπέροχα στον καθαρισμό του αέρα. Εάν τα φυτά από καουτσούκ είναι ακόμα μικρά, μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά και στο σπίτι. Μπορούν να βοηθήσουν πολύ, ειδικά αν ζείτε κοντά σε έναν μεγάλο δρόμο ή στη μέση μολυσμένης πόλης. Καθαρίζουν εύκολα τον αέρα από κάθε είδους χημικές ουσίες.

Καουτσούκ δέντρο

φυτά εσωτερικού χώρου από καουτσούκ, ελαστικά φυτά εσωτερικού χώρου από καουτσούκ

Μπαμπού παλάμη

Ο φοίνικας μπαμπού μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί ως φαρμακευτικό φυτό. Οι λεπτές ράβδοι καθαρίζουν υπέροχα τον αέρα. Εξασφαλίζουν επίσης καλύτερη υγρασία στο δωμάτιο. Για να αναπτυχθεί καλά η παλάμη από μπαμπού, φροντίστε την σε έντονο, έμμεσο φως.

Φοίνικα από μπαμπού ή αλλιώς φοινικιά του βουνού

φυτά σπιτιού με εύκολη φροντίδα φυτά φοινίκων από μπαμπού στο βουνό

Κλάμα σύκο

Το σύκο που κλαίει μπορεί να μεγαλώσει μεταξύ 60 εκατοστών και 3 μέτρων ως φυτά σπιτιού. Και σε όλες τις περιπτώσεις, αξίζει να τα τραβάτε στο σπίτι αν θέλετε καθαρό αέρα. Τα σύκα που κλαίνε είναι καλύτερα σε έμμεσο φως και χρειάζονται περιστασιακό πότισμα.

Ficus benjamini (σύκο που κλαίει)

φυτά σπιτιού που φροντίζουν εύκολα και κλαίνε φυτά από σύκα

Φτέρη της Βοστώνης

Εδώ είναι ένα άλλο φυτό σπιτιού που πηγαίνει υπέροχα στο μπάνιο. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα σπιτικά φάρμακα για τον καθαρισμό του αέρα.

Οι φτέρες είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου

φυτά εσωτερικού χώρου φτέρες εύκολη φροντίδα φυτό φτέρη της Βοστώνης

Τόξο κάνναβη

Αυτό το φυτό μπορεί να αντέξει καλά τις δύσκολες συνθήκες ανάπτυξης. Το τόξο κάνναβη δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου νερό ή φως. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί επομένως να τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του σπιτιού και είναι πολύ καλό για τον άπειρο κηπουρό χόμπι.

Τόξο κάνναβης – ένα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου που φροντίζει εύκολα

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα φιόγκους φυτά εσωτερικού χώρου κάνναβης

Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός είναι μια διάσωση εάν εσείς ή κάποιος στην οικογένεια έχετε αλλεργίες. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι καλό στον καθαρισμό του σπιτιού σας από χημικές ουσίες που προκαλούν τις συνθήκες υγείας που μόλις αναφέρθηκαν. Ο αγγλικός κισσός μπορεί επίσης να κάνει υπέροχες διακοσμήσεις επειδή το φυτό φαίνεται υπέροχο όταν πέφτει από το δοχείο.

Κρεμαστό αγγλικό κισσό στον κήπο

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα Αγγλικά φυτά εσωτερικού κισσού

Γκέρμπερας

Διακοσμήστε το σπίτι σας με αυτά τα μεγάλα, όμορφα λουλούδια. Από τη μία πλευρά, θα περιποιηθούν τις αισθήσεις σας και, από την άλλη, θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού από χημικά που προκαλούν καρκίνο. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να τροφοδοτούν τον αέρα με οξυγόνο τη νύχτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο υγιεινά.

Οι Gerberas παρέχουν οξυγόνο στον αέρα τη νύχτα

φυτά εσωτερικού χώρου εύκολα φροντίδα gerbera φυτά εσωτερικού χώρου

Χρυσάνθεμα

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα χρυσάνθεμα φυτά εσωτερικού χώρου

Efeutute 

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα Efeutute φυτά εσωτερικού χώρου

Ενα φύλλο

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα μονόφυλλα φυτά εσωτερικού χώρου

Νήμα γλουτού

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα, φυτά εσωτερικού χώρου

Ορχιδέες

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα ή φυτά εσωτερικού χώρου ορχιδέας