Δελφίνιο φυτά κήπου πολύχρωμα λουλούδια

Τι γνωρίζετε για το δελφίνιο?

Delphinium – ένα περήφανο, υπέροχο λουλούδι που προέρχεται από τις Άλπεις. Λατρεύει τις μέτριες θερμοκρασίες και τα ηλιόλουστα μέρη. Αυτό το πολυετές φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 200 εκατοστά. Ανήκει στο γένος των Larkspur (Delphinium) από την οικογένεια των νεραγκούδων.

Ο βλαστός τους είναι όρθιος και τριχωτός με διάσπαρτο τρόπο. Τα άνθη είναι πλούσια και έχουν σχήμα σε μια ρατσίδα. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να δείτε μοβ και μπλε λουλούδια, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να δείτε επίσης ροζ και λευκά. Το δελφίνιο ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Σαγηνευτικά όμορφο σε ροζ χρώμα

φυτά κήπου delphinium ροζ ποικιλία

Παρά την ομορφιά και την κομψότητά του, το φυτό είναι δηλητηριώδες. Οι οικογένειες με μικρά παιδιά ιδιαίτερα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με αυτό. Αποφύγετε να τοποθετείτε μπουκέτα λουλουδιών σε κλειστά δωμάτια και σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιείτε τα λουλούδια δελφινιού ως διακόσμηση για τα πιάτα σας.

Διαφορετικά αυτό το περήφανο λουλούδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Η φροντίδα για το δελφίνιο είναι σχετικά εύκολη. Ωστόσο, το λουλούδι είναι αρκετά ευαίσθητο σε ορισμένες ασθένειες όπως το ωίδιο και τα σαλιγκάρια τα λατρεύουν επίσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό χώμα για γλάστρες και να λιπάνετε με λίπασμα. Άλλα οργανικά και ανόργανα λιπάσματα συνιστώνται επίσης ιδιαίτερα. Το Larkspur χρειάζεται άφθονα θρεπτικά συστατικά για τη φυσιολογική του ανάπτυξη. Ο χρόνος σποράς είναι συνήθως από τον Μάιο έως τον Ιούνιο και είναι αρκετά εύκολος επειδή το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε ομάδες. Εάν κόψετε το δελφίνιο το καλοκαίρι, μπορεί να παρασυρθεί ξανά και να ανθίσει στα τέλη του καλοκαιριού. Απλά κόψτε τα κοτσάνια των λουλουδιών πίσω περίπου 2o εκατοστά αμέσως μετά την ανθοφορία.

Φεστιβάλ χρωμάτων στον τομέα

delphinium κήπος φυτά πεδίο λουλουδιών

 Δύο τύποι δελφινίου, το Delphinium elatum και το Delphinium belladonna, συνιστώνται ιδιαίτερα για τον κήπο. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η δομή των λουλουδιών. Ο πρώτος τύπος είναι ψηλότερος και ο δεύτερος χαμηλότερος και πιο σταθερός.

Μια τελευταία συμβουλή για σήμερα σχετικά με την προσβολή από ωίδιο:

Spεκάστε τα φυτά αρκετές φορές σε διαστήματα 2 έως 4 ημερών με ένα μείγμα γάλακτος και νερού μεγάλης διάρκειας σε αναλογία 1: 1.

Είστε έτοιμοι να καλέσετε αυτό το όμορφο φυτό στον κήπο σας; Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες και οι συμβουλές μας ήταν χρήσιμες για την κατάλληλη συντήρηση. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση το καλοκαίρι.

 Τελειότητα σε κάθε λεπτομέρεια

δελφίνιο φυτά κήπου μπλε άνθος κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο

Το Larkspur μπορεί επίσης να συνδυαστεί τέλεια με άλλα λουλούδια

delphinium φυτά κήπου λουλούδι συνδυασμός λευκά τριαντάφυλλα

Όμορφη ανθοδέσμη το καλοκαίρι

ανθοδέσμη φυτών κήπου δελφινιού

Οι χαμηλότερες ποικιλίες είναι τέλειες ως φυτά δοχείου

φυτά κήπου delphinium κινεζική ποικιλία φυτών δοχείων

Πολύ νέοι, ζουμεροί μίσχοι

delphinium κήπο φυτεύει νεαρά φυτά

Συστάδα λουλουδιών σε έντονο μπλε χρώμα

φυτό κήπου delphinium ζουμερά μπλε λουλούδια

Αθώο και εντελώς λευκό

φυτά κήπου delphinium λευκά λουλούδια

Καθαρή άγρια ​​ομορφιά

φυτά κήπου δελφινίου που καλλιεργούν άγρια ​​βότανα

Ομορφύνετε τον κήπο σας με αυτό το περήφανο λουλούδι

delphinium μοβ λευκό μπλε μακρύ καμπάνα λουλούδια