Πρωτεύουσα του ισλανδικού πολιτισμού Ρέικιαβικ αξιοθέατα

Ρέικιαβικ: η παραμυθένια πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Το Ρέικιαβικ είναι μία από τις μικρές πόλεις της Ευρώπης. Αλλά αυτό ισχύει αν μετρήσετε το μέγεθός τους με βάση τον αριθμό των κατοίκων. Γιατί η περιοχή είναι πραγματικά μεγάλη. Όταν πλησιάζετε έχετε την αίσθηση ότι αυτό δεν μπορεί να κατανοηθεί με μια ματιά.

Πολύχρωμη αρχιτεκτονική στο Ρέικιαβικ

Πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ ορόσημα με θέα από ψηλά

Σπίτια σε φωτεινά, ζωντανά χρώματα

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ αρχιτεκτονική ορόσημα

Αυτές οι ιδιαιτερότητες καθιστούν το Ρέικιαβικ εξωτικό και διαφορετικό. Μόλις βρεθείτε σε αυτήν την πόλη, η επίσκεψή σας εκεί είναι σίγουρα συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ ορόσημα στους δρόμους χρωματιστά σπίτια

Χάρτης της πόλης του Ρέικιαβικ

Πρωτεύουσα Ισλανδία Ρέικιαβικ ορόσημα χάρτης της πόλης

Όμορφα μικρά δρομάκια

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας πιθανότατα έχει μερικούς από τους στενότερους δρόμους της Ευρώπης. Ακόμα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόλις που καταφέρνουν να φτάσουν εκεί. Αλλά αυτό δεν χαλάει την καλή εντύπωση, αλλά κάνει την πόλη ακόμα πιο μαγική. Πάνω απ ‘όλα, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον συμβάλλει σε αυτό. Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι τόσο καθαρή όσο σχεδόν καμία άλλη πρωτεύουσα στον κόσμο.

Στους δρόμους του Ρέικιαβικ

Πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ ορόσημα

Δημόσια συγκοινωνία

Πρωτεύουσα Ισλανδία Ρέικιαβικ ορόσημα χρωματισμένα σπίτια κίνηση της πόλης

Ειρηνική πρωτεύουσα

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι αναμφισβήτητα η καθαρότερη στον κόσμο. Επιπλέον, μπορεί επίσης να κηρυχθεί ως το πιο ειρηνικό. Ο λόγος είναι ότι η χώρα δεν έχει στρατό. Ούτε η αστυνομία φέρει όπλα. Όλα αυτά προκαλούν ένα αίσθημα στοργής σε κάθε επισκέπτη, ακόμη και πριν μάθουν κάτι για τον πολιτισμό, τη νυχτερινή ζωή και τα αξιοθέατα.

τέχνη του δρόμου

Πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρέικιαβικ ορόσημα street art

Η πρωτεύουσα της τέχνης

Μετά από όλα όσα ειπώθηκαν εδώ, κανείς δεν θα εκπλαγεί αν δηλώσουμε ότι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι κάτι σαν εργαστήριο τέχνης. Ένας καλλιτέχνης είναι ακόμη και ο σημερινός Δήμαρχος του Ρέικιαβικ.

Jón Gnarr – Δήμαρχος του Ρέικιαβικ (2010-2014)

Ορόσημα του δήμου της πρωτεύουσας της Ισλανδίας Ρέικιαβικ

Αξιοθέατα του Ρέικιαβικ

Τα αξιοθέατα στο Ρέικιαβικ χαρακτηρίζονται, όπως και η ίδια η χώρα, από έναν μοναδικό, κάπως σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Ας ξεκινήσουμε με το Κοινοβούλιο. Είναι το κτίριο μιας πρώην φυλακής. Πολλοί κάτοικοι διασκεδάζουν με αυτό. Το βράδυ λένε κάτι σαν: Οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το κοινοβούλιο είναι στην πραγματικότητα μια πρώην φυλακή

Πρωτεύουσα Ισλανδία Ρέικιαβικ. Ορόσημα Δημαρχείο

Sun Voyage (Γλυπτό Sólfar) – ένα άλλο αξιοθέατο στο Ρέικιαβικ

Πρωτεύουσα Ισλανδία Ρέικιαβικ αξιοθέατα

Hallgrímskirkja (Ισλανδική Εκκλησία Hallgrímurs)

Hallgrímskirkja (Ισλανδική Εκκλησία Hallgrímurs) είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης. Αυτό είναι ένα κτίριο εμπνευσμένο από το περιβάλλον. Φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από τη φύση σε όλες της τις λεπτομέρειες – μέσα και έξω.

Hallgrímskirkja

Εκκλησία Hallgrímskirkja, πρωτεύουσα της Ισλανδίας, ορόσημα του Ρέικιαβικ

Στον καθεδρικό ναό

Εκκλησία Hallgrímskirkja μέσα στην πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ της Ισλανδίας

Κόλπος Faxaflói

Ο κόλπος Faxaflói είναι ένα άλλο μέρος που δεν πρέπει να χάσετε. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Και εδώ βιώνουμε μια σουρεαλιστική αρχιτεκτονική. Για αυτό, η έμπνευση αντλήθηκε από τις φυσικές πηγές της χώρας.

Η ομορφιά της πρωτεύουσας της Ισλανδίας αντιστοιχεί στη φυσική γοητεία της χώρας. Φαίνεται ότι έχει αναπτυχθεί έξω από το φυσικό περιβάλλον. Το Ρέικιαβικ είναι ένα παραμύθι που όλοι πρέπει να βιώσουν.

Κόλπος Faxaflói

Πρωτεύουσα Ισλανδία Ρέικιαβικ αξιοθέατα κόλπος Faxaflói

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας ταξιδεύει στα αξιοθέατα του Ρέικιαβικ