θεραπευτική νηστεία απώλεια βάρους φρούτα λαχανικά

Θεραπευτική νηστεία – είναι η σωστή μέθοδος για τη βελτίωση της υγείας σας?

Η θεραπευτική νηστεία είναι διαδεδομένη σε διαφορετικούς πολιτισμούς με τη μία ή την άλλη μορφή. Αυτό το γνωρίζουμε ακόμη και στις δυτικές μορφές του Χριστιανισμού. Θα πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για παράδειγμα οι Έλληνες, έχουν επίσης περίοδο νηστείας πριν από τα Χριστούγεννα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τρώτε μόνο καθαρά vegan προϊόντα. Αλλά όπως όλες οι παραδόσεις, η θεραπευτική νηστεία δεν πρέπει να ληφθεί εκτός πλαισίου. Αυτές οι παραδόσεις ξεκίνησαν σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετικά έθιμα. Ο στόχος ήταν να εξασφαλιστεί μια ισορροπία στις συνήθειες που δεν είναι πλέον συνηθισμένες σήμερα. Ο ανθρώπινος οργανισμός ήταν επίσης διαφορετικός όταν δημιουργήθηκαν αυτές οι παραδόσεις. Δεν εννοούμε ότι η θεραπευτική νηστεία είναι κακή ιδέα. Όπως όλα τα άλλα, πρέπει να βρει το σωστό σχήμα για την καθημερινή μας ζωή σήμερα.

Φρέσκο ​​και δυναμικό με θεραπευτική νηστεία

θεραπευτική νηστεία χάστε βάρος φρέσκια ενέργεια

Η πνευματική πλευρά της θεραπευτικής νηστείας

Είναι σύγχρονο και, κατά τη γνώμη μας, στις μέρες μας να θεωρούμε την ασθένεια και την ευημερία ως κατάσταση σώματος και πνεύματος ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θεραπευτική νηστεία είναι κάτι που πρέπει να εσωτερικεύσετε βαθιά. Οδηγίες υπάρχουν σε όλες τις θρησκευτικές γραφές, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Γραφής.

Ουσίες, σκέψεις, συνήθειες που έχουν γίνει υπερβολικές πρέπει τώρα να βγουν από το μυαλό και το σώμα των ανθρώπων. Τουλάχιστον για λίγο. Το πρώτο και φυσιολογικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν το χρειάζεστε τόσο πολύ μετά από αυτή τη θεραπευτική περίοδο νηστείας. Κάποιος καθαρίζεται από επιβλαβείς συσσωρεύσεις στο σώμα και το μυαλό. Απαλλαγείτε από τις εξαρτήσεις.

Καταναλώστε φρέσκα λαχανικά όταν νηστεύετε

θεραπευτικά λαχανικά αδυνατίσματος νηστείας

Νηστεία, αλλά όχι πείνα

Σίγουρα δεν θέλουμε να επικρίνουμε τη μία ή την άλλη θρησκεία. Εδώ μιλάμε για μια μορφή θεραπευτικής νηστείας που κάθε άτομο που συμμετέχει επίσης ενεργά μπορεί να συνειδητοποιήσει στην καθημερινότητά του. Είναι θεραπευτική νηστεία, αλλά μοιάζει με αλλαγή στο καθεστώς διατροφής. Τρώτε πολύ φαγητό, αλλά αυτή τη φορά είναι vegan και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Έτσι έχουμε αρκετή ενέργεια για τη διανοητική και σωματική μας εργασία. Είναι επίσης συναρπαστικό γιατί καταφέρνουμε να ανακαλύψουμε διάφορα νέα είδη γεύσης και φαγητού. Έτσι, η θεραπευτική νηστεία μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη, παρακινητική εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να τρώνε πραγματικά υγιεινά. Τους αρέσουν αυτές οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες συνήθειες και μεταφέρονται επίσης στην καθημερινή ζωή μετά το τέλος της θεραπευτικής νηστείας.

Μια πολύχρωμη σαλάτα φτιαγμένη από ντομάτα, αγγούρι και αβοκάντο

θεραπευτική νηστεία αδυνατίσματος σαλάτα αγγούρι ντομάτα αβοκάντο

Πολύ συχνά κάποιος έχει επίσης άμεσα, πολύ αισθητά οφέλη για την υγεία. Η μεγαλύτερη ποικιλία στα τρόφιμα, η αποφυγή πάρα πολλών ουσιών και η συσσώρευση νέων οδηγούν άμεσα στο γεγονός ότι το γαστρεντερικό σύστημα αισθάνεται καλύτερα. Συχνά ανακαλύπτει κανείς και αποθέματα ενέργειας που έχουν συλλεχθεί σε απροσδόκητες ποσότητες στον οργανισμό, αλλά των οποίων οι δυνατότητες δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί.

Πως μοιάζει? Θέλετε να ξεκινήσετε με μερικές εβδομάδες θεραπευτικής νηστείας μετά τις γιορτές και να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας για μια πιο υγιεινή ζωή?

Οι ημερομηνίες είναι τέλειες για τη θεραπευτική σας νηστεία

Νηστείες ημερομηνίες αδυνατίσματος

Το νερό με λεμόνι έχει αλκαλική δράση και αποτοξινώνει τον οργανισμό

Νηστεύον αδυνατιστικό νερό λεμονιού

Νόστιμα χορτοφαγικά ρολά μελιτζάνας

Νηστεία αδυνατίσματος γεμιστή μελιτζάνα

Νόστιμη κατσαρόλα λαχανικών

  Νηστεία κατσαρόλα λαχανικών αδυνατίσματος

Φαγητό στιφάδο με μαϊντανό

  θεραπευτική νηστεία αδυνατίσματος φακές μαϊντανό

Polenta με πέστο και αποξηραμένες ντομάτες

Νηστείες αδυνατίσματος κουάκερ βασιλικές αποξηραμένες ντομάτες

Ριζότο λαχανικών

Νηστεία λαχανικά ρυζιού αδυνατίσματος

Πιείτε όσο περισσότερους χυμούς λαχανικών μπορείτε

θεραπευτικοί χυμοί αδυνατίσματος νηστείας φρούτα λαχανικά

Μακαρόνια με μανιτάρια και αρακά

θεραπευτική νηστεία αδυνατίσματος σπαγγέτι μανιτάρια μπιζέλια

Σπανάκι και μακαρόνια

θεραπευτική νηστεία αδυνατίσματος σπαγγέτι σπανάκι

Vegan σαλάτα

θεραπευτική νηστεία vegan για απώλεια βάρους