Προσθέστε μια ρομαντική πινελιά στον κήπο σας!

Στο πρώτο μέρος του άρθρου δώσαμε μερικές γενικές συμβουλές σχετικά με τον σχεδιασμό του γαλλικού κήπου. Έχουμε περιγράψει τα κριτήρια με τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε γρήγορα και εύκολα έναν γαλλικό κήπο. Έχουμε επίσης καταστήσει σαφές πώς σχετίζεται με την ιταλική και τη γαλλική παράδοση.

Στη συνέχεια του θέματος που ακολουθεί σήμερα, θα είμαστε λίγο πιο πρακτικοί. Πρόκειται για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν κήπο γαλλικού στιλ στην πράξη. Όπως μπορείτε να δείτε μόνοι σας σε μια στιγμή, δεν χρειάζεστε επαγγελματικές δεξιότητες για να το κάνετε αυτό.

Ξεκινήστε με τα βασικά!

Ποια είναι η βάση ενός γαλλικού κήπου; Αυτά είναι τα ακόλουθα στοιχεία: στόκος, πέτρινα στοιχεία και λεβάντα. Επιπλέον, πρέπει να εκτελέσετε την πρόσοψη του σπιτιού για να ταιριάζει με το γαλλικό σχέδιο κήπου. Τα εξωτερικά κουφώματα του σπιτιού έχουν έντονα χρώματα σε αυτή την περίπτωση.

Σχεδιασμός κήπου σε γαλλικό στιλ

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου πυξάρι θάμνοι λεβάντα γεωμετρικό σχέδιο

Πρέπει να είναι σε πλήρη αντίθεση με τις απαλές πράσινες, μοβ και λευκές αποχρώσεις του κήπου.

Έχετε μια μικρή αυλή; Είναι ακριβώς σε μια τέτοια περιοχή που η σωστή παρουσία του γαλλικού κήπου μπορεί να έρθει από μόνη της. Μπορείτε να το δείτε όταν το κοιτάξετε από ψηλά.

Σε αυτόν τον μικρό κήπο, ωστόσο, όλα τα κύρια στοιχεία του γαλλικού σχεδιασμού κήπου πρέπει να υπάρχουν για το σκοπό αυτό. Αυτά είναι τα ακόλουθα: ευθεία γεωμετρικά σχήματα, ομαλά σχηματισμένοι θάμνοι, μονοπάτια κήπου από χαλίκι και μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων.

Μια συμβουλή: ακόμη και σε έναν επίσημο κήπο, θα πρέπει να εισαγάγετε το ένα ή το άλλο φανταχτερό στοιχείο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια μεμονωμένη εικόνα, η οποία είναι επίσης σημαντική για το γαλλικό στυλ. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να φαίνεται πολύ στείρο.

Επιτυχημένη τέχνη κήπου και οργανικά σχήματα

σχεδιασμός κήπου γαλλικός κήπος κωνοφόρα ιδέες κήπου

Πέτρινες επιφάνειες – πολύ χαρακτηριστικές για τον γαλλικό κήπο

Τα βότσαλα και οι πέτρινες βεράντες είναι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του γαλλικού κήπου. Με το πρώτο, μπορείτε εύκολα να αρχίσετε να σχεδιάζετε. Μπορείτε να ορίσετε τις γραμμές αυτών με πέτρες. Το χαλίκι χρησιμοποιείται κυρίως για τις εξωτερικές άκρες. Τα σκαλοπάτια χρησιμοποιούνται στο κεντρικό τμήμα του κήπου επειδή είναι πιο σταθερά.

Συμβουλή: Πρέπει να ασφαλίσετε τις πέτρες στη θέση τους όσο καλύτερα μπορείτε. Αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερη δουλειά να κάνετε μετά.

Τα μονοπάτια με χαλίκι είναι επίσης χαρακτηριστικά στο γαλλικό κήπο. Για να τονίσετε αυτά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, μπορείτε να βάλετε πλευρικά δέντρα. Στη συνέχεια, παρέχουν επίσης περισσότερο μυστικισμό και μια πιο γοητευτική εμφάνιση.

Ζωντανή γεωμετρία σε πράσινο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου γεωμετρικά σχήματα κάστρο ευθείες γραμμές

Σχεδιάστε σωστά τα φυτικά κρεβάτια

Η συμμετρία είναι θεμελιώδης για τον σχεδιασμό του γαλλικού κήπου. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις κλίνες των φυτών. Βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές σας είναι πολύ καλά καθορισμένες.

Μια δοκιμασμένη μέθοδος για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος είναι τα δέντρα χαμηλού κουτιού που καθορίζουν τις κλίνες των φυτών.

Μόλις καθοριστούν με σαφήνεια οι γραμμές, έρχεται στα σχήματα. Με αυτά έχεις μεγάλη ελευθερία.

Χαρακτηριστικά σχήματα για το γαλλικό σχέδιο κήπου είναι τα διαμάντια και τα ημικύκλια. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε το πρώτο σε ένα μέρος του κήπου και τα ημικύκλια σε ένα άλλο.

Ρομαντικό καλοκαιρινό όνειρο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου κάστρο καλοκαίρι λουλούδια πράσινο γρασίδι

Προγραμματίστε πολλά φυτά στον γαλλικό κήπο!

Το επόμενο βήμα στον σχεδιασμό του γαλλικού κήπου είναι η προσθήκη των φυτών. Πρέπει να τα τοποθετήσετε μέσα στις γραμμές που έχουν ήδη οριστεί. Είναι καλύτερα να φυτέψετε πολυετείς και αειθαλείς ποικιλίες. Εάν θέλετε να επιτύχετε μια πιο κλασική εμφάνιση, περιοριστείτε σε λιγότερα φυτά.

Συμβουλή: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο ανθοφορίας των λουλουδιών του κήπου. Ένα κρεβάτι από τουλίπες φαίνεται γοητευτικό, αλλά μόνο την άνοιξη.

Καθαρή χαρά και χαλάρωση

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου καλοκαιρινά λουλούδια άγγελο άγγελο πέργκολα ξύλο πάρκο

Χώρος για φαγητό και διασκέδαση

Θέλετε να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στην Προβηγκία της Γαλλίας; Στη συνέχεια, χρειάζεστε υπέροχους χώρους εστίασης και χαλάρωσης έξω. Κρατήστε τα στοιχεία απλά και χρησιμοποιήστε χαμηλά έπιπλα.

Συμβουλή: Η τραπεζαρία πρέπει να είναι αρκετά μακριά από το σπίτι ώστε να φαίνεται σαν ένα ιδιαίτερο σημείο στο σχεδιασμό του κήπου.

Διακοσμητικά στοιχεία

Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι σημαντικά. Αυτό σας δίνει μια πλήρη εμφάνιση στο σχεδιασμό του κήπου. Αγάλματα, δοχεία και πλούσια διακοσμημένα δοχεία με φυτά είναι τυπικά στοιχεία του γαλλικού σχεδιασμού κήπου.

Τα σιντριβάνια είναι απαραίτητα για τον γαλλικό κήπο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου συντριβάνι γύρω από το σχέδιο πυξάρι

Μην ξεχνάτε τους μικρούς κήπους

Ακόμα κι αν έχετε μεγαλύτερο κήπο, δεν πρέπει να αγνοείτε τις μικρές περιοχές του εξωτερικού χώρου. Ακόμη και η μικρότερη αυλή μπορεί να αναδυθεί υπέροχα σύμφωνα με τους κανόνες του γαλλικού σχεδιασμού κήπου.

Καμπύλες γραμμές από πυξάρι σε σχέδιο κήπου

σχεδιασμός κήπου γαλλικές ιδέες κήπου boxwood τριαντάφυλλα κισσός

Μικρό σπίτι με κήπο και τέλειο τοπίο κήπου

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου κουτί φράκτη θάμνοι πράσινο γρασίδι πέτρινο σπίτι κήπο υπόστεγο

Ανοιξιάτικος πυρετός στον κήπο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου πυξάρι λεβάντα τουλίπες κωνοφόρα

Παραμυθένιο και μυστικιστικό

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου πυξάρι θάμνοι ειδώλια κήπου

Or τέλεια οργανωμένο και πλούσιο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου δομή πυξάρι γεωμετρικό σχέδιο

Μυστηριώδες και φιλόξενο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου πυξάρι δομή provence landlaus

Ο κήπος του κάστρου Villandry-Indre-et-Loire, Γαλλία

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου boxwood δομή πάρκο κάστρο

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου πανόραμα γεωμετρική δομή

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου πάρκο κάστρο γεωμετρικό σχέδιο συντριβάνι

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου κάστρο βεράντα γεωμετρικές φιγούρες

σχεδιασμός κήπου γαλλικές ιδέες πύλης πράσινο γρασίδι πυξάρι

σχεδιασμός κήπου γαλλικές ιδέες κήπου κήπος τέχνη πυξάρι θάμνοι

σχεδιασμός κήπου γαλλικές ιδέες κήπου τοπίο κάστρο δέντρα λουλούδια

σχεδιασμός κήπου ιδέες κήπου γεωμετρικά πυξάρι πολύχρωμα λουλούδια περιοχή πάρκο