Την τελευταία δεκαετία ένας νέος τρόπος ζωής αναπτύχθηκε έντονα και επισκιάζει όλους τους άλλους. Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι μινιμαλισμός. Ξεκίνησε ως τάση στις εικαστικές τέχνες και σταδιακά έχει καταλάβει την καθημερινότητά μας. Οι σύγχρονοι άνθρωποι ευθυγραμμίζουν επίσης το σπίτι τους σύμφωνα με το σύνθημα “λιγότερο είναι περισσότερο”. Η ικανότητα να αποχωρίζεστε τα πάντα περιττά και περιττά αντιστοιχεί πραγματικά στις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου. Απαρνιέσαι συνειδητά αυτό που θα μπορούσε να σε ενοχλήσει στο εσωτερικό και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς περισσότερο ελεύθερο χώρο και τάξη. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σπιτιού μειώνονται στα απαραίτητα για τους μινιμαλιστές. Τα έργα τέχνης και η διακόσμηση εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους στο μινιμαλιστικό δωμάτιο, αλλά είναι απλά. Στα παρακάτω δείχνουμε πώς μπορείτε να πετύχετε μινιμαλισμό στο σαλόνι. Θα σας ενημερώσουμε επίσης για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Ο μινιμαλισμός ξεκινά από το κεφάλι.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι, καθαρή κομψότητα

 Μετακομίζει στους τέσσερις τοίχους του.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι απλό σχέδιο ασπρόμαυρο σχέδιο διακοσμητικά μαξιλάρια

  • Τι εκφράζει ο μινιμαλισμός στο σαλόνι?

Με την καλύτερη θέληση στον κόσμο, δεν μπορείτε να επιπλώσετε και να σχεδιάσετε το σαλόνι σας με μινιμαλιστικό τρόπο εάν δεν έχετε αρκετές βασικές γνώσεις σχετικά με αυτήν την τάση και τον τρόπο ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί λένε ότι ο μινιμαλισμός ξεκινά από το κεφάλι. Πρέπει να έχετε (περισσότερο) επίγνωση της κατάστασης της ζωής σας και να αποφασίσετε μόνοι σας τι χρειάζεστε σε αυτό το δωμάτιο. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα σαλόνι γεμάτο ηρεμία και απλότητα. Πρώτα απ ‘όλα, κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Μειώνοντας το εσωτερικό σας στα βασικά, μπορείτε να εστιάσετε στον εαυτό σας. Μακριά από το υλικό, μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα τι σας κάνει ευτυχισμένους. Η εγκατάλειψη περιττών αντικειμένων μπορεί να είναι πολύ λυτρωτική. Δημιουργείτε ένα απλό σαλόνι στοχευμένα και έτσι γιορτάζετε την προσωπική σας ελευθερία.

 Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή αφήνουν πολύ φυσικό φως στο σαλόνι. Σε αυτή την πολύ ελκυστική ατμόσφαιρα, ο πέτρινος τοίχος με το βιο τζάκι κλέβει την παράσταση.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι πολύς επιβλητικός πέτρινος τοίχος με το φως της ημέρας με λευκό καναπέ από βιο τζάκι χαλί γκρι δάπεδο

Οι ανοιχτοί χώροι, ο απλός σχεδιασμός και οι καθαρές γραμμές είναι χαρακτηριστικές του μινιμαλισμού στο σαλόνι.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι σε δύο ορόφους, ανοιχτοί χώροι, απλός σχεδιασμός, καθαρές γραμμές

Αυτό ακούγεται καλό τις περισσότερες φορές, αλλά εξακολουθεί να είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Γιατί πρέπει να αφήσεις πολλά έξω και να κρατήσεις μόνο αυτό που σου αρέσει. Και τι σε κάνει ελεύθερο και ευτυχισμένο. Φυσικά, αυτή η διαδικασία της σκόπιμης παράλειψης καθορίζεται από τον τρόπο ζωής σας. Πρέπει να τα σκεφτείτε προσεκτικά πριν αποφασίσετε για τον μινιμαλισμό στο σαλόνι. Γιατί αυτό το στυλ ζωής σίγουρα προκαλείται από τη σύγχρονη ζωή. Στον ψηφιακό κόσμο, χρειαζόμαστε όλο και λιγότερα πράγματα και όλο και μικρότερες συσκευές. Επομένως, ένας τοίχος βιβλίου δεν είναι πλέον απαραίτητος στο σαλόνι. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, να εργάζονται σε υπολογιστή και να κάνουν έρευνα στο Διαδίκτυο. Επομένως, περιβάλλεστε μόνο με αντικείμενα που είναι σημαντικά για εσάς, έτσι ώστε να νιώθετε χωρίς εμπόδια και να σκέφτεστε ελεύθερα στο μινιμαλιστικό σαλόνι σας. Αυτό θέλετε να επιτύχετε με τον μινιμαλισμό στο σαλόνι – απλότητα στο χώρο και ελευθερία στη σκέψη!

Όλα τα περιττά και περιττά πρέπει να αφαιρεθούν από το σαλόνι σας, έτσι ώστε ο μινιμαλισμός να επιστρέψει εκεί.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι γωνιακός καναπές μικρά τραπέζια κεριά κρεμαστά φωτιστικά ζωγραφική τοίχου ηρεμία και απλότητα

 Καθαρός μινιμαλισμός! Σε αυτό το τέλεια σχεδιασμένο σαλόνι μπορείτε όχι μόνο να αισθάνεστε καλά, αλλά και να ζείτε ευτυχισμένα.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλεια σχεδίαση σκοτεινός γωνιακός καναπές χαλί τοίχος τηλεόρασης μεγάλο παράθυρο πολύ φυσικό φως

  • Μινιμαλισμός στο σαλόνι: ποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται?

Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι το να κάνετε χωρίς περιττά έπιπλα κάνει το σαλόνι να φαίνεται γυμνό και νηφάλιο. Δεν χρειάζεται να συμβεί σε καμία περίπτωση. Συνδέουμε τον μινιμαλισμό στο σαλόνι με ανοιχτούς χώρους, καθαρές γραμμές και απλά σχήματα. Εκεί επικρατεί ηρεμία και γαλήνη, και ταυτόχρονα το δωμάτιο φαίνεται πολύ άνετο. Σε ένα τέτοιο σαλόνι, το χάος δεν έχει καμία πιθανότητα, γιατί η τάξη είναι η τάξη της ημέρας. Ωστόσο, για να επιτύχετε μια τόσο μοντέρνα εμφάνιση στο σαλόνι σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες κατά τη δημιουργία του:

Ειρήνη και τέλεια τάξη επικρατούν σε αυτό το μινιμαλιστικό σπίτι.

Μινιμαλισμός στην κουζίνα του σαλονιού στο παρασκήνιο πολλή ξεκούραση

Γεωμετρικά σχήματα και καθαρές γραμμές χαρακτηρίζουν τον μινιμαλισμό στο σαλόνι.

Ο μινιμαλισμός στο σαλόνι γεωμετρικά διαμορφώνει καθαρές γραμμές τυπικές για το στυλ του ενσωματωμένου φωτός

  • Τα ουδέτερα χρώματα και οι απαλές υφές είναι χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού στο σαλόνι

Ο μινιμαλισμός στο σαλόνι βασίζεται σε ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων. Πρώτον, το κλασικό χρωματικό δίδυμο ασπρόμαυρου προτιμάται παντού λόγω της έντονης αντίθεσης μεταξύ των δύο βασικών χρωμάτων. Προσοχή όμως, γιατί με πιο μαύρο το δωμάτιο θα φαίνεται κάπως κυκλοθυμικό, ακόμα και μυστικιστικό. Αντ ‘αυτού, απλώς προτιμήστε μερικές μαύρες κουκκίδες που εμφανίζονται σε ουδέτερο φόντο. Ο συνδυασμός γκρι και λευκού χρώματος είναι μια πιο ήπια έκδοση του κλασικού συνδυασμού χρωμάτων. Αυτό είναι πολύ δημοφιλές στο μινιμαλιστικό σαλόνι. Εκτός αυτού, μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα ουδέτερα χρώματα: μπεζ, κρέμα, άμμο και ανοιχτό καφέ. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο ατμοσφαιρικό σαλόνι, επιλέξτε γκρι και μαύρο γραφίτη ως βασικά χρώματα και προσθέστε πιτσιλιές ανοιχτού χρώματος. Για παράδειγμα, οι οπτικές πινελιές σε παστέλ χρώματα είναι εξαιρετικές για κάθε μινιμαλιστικό δωμάτιο. Μην νομίζετε ότι ο μινιμαλισμός στο σαλόνι έχει να κάνει με ένα μονόχρωμο συνδυασμό χρωμάτων.

 Χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό συνδυασμό χρωμάτων – απαλές αποχρώσεις του γκρι και δύο τελείες σε παστέλ πράσινο.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι, τυπικός συνδυασμός χρωμάτων, απαλές αποχρώσεις του γκρι, δύο νότες παστέλ πράσινου

Το μαύρο και το γκρι μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι όμορφο σχέδιο μαύρο γκρι και ανοιχτόχρωμο ξύλο

Η μοντέρνα πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο σε πορτοκαλί χρώμα διαπερνά το ανοιχτό γκρι χρώμα σε αυτό το μινιμαλιστικό σαλόνι.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι ανοιχτό γκρι ανοιχτό γκρι συνδυασμός μοντέρνων πολυθρόνων σε πορτοκαλί στο παράθυρο που τραβάει τα βλέμματα

Ο μινιμαλισμός στο σαλόνι εκφράζεται επίσης στις υφές. Εδώ προτιμούνται ξύλο, χνουδωτά χαλιά, τοίχος από σκυρόδεμα ή τούβλα και πολύ δέρμα. Να είστε πολύ προσεκτικοί μαζί τους, πρέπει επίσης να μειωθεί η χρήση τους. Για παράδειγμα, ένα μαλακό χαλί από faux γούνα θα ήταν απολύτως επαρκές για να εισαγάγει μια απαλή πινελιά στο εσωτερικό. Ένας τοίχος από τούβλα ή τούβλα θα τραβούσε την προσοχή, ενώ ένας τσιμεντένιος πυλώνας είναι ένα τολμηρό αντικείμενο στο μινιμαλιστικό σαλόνι.

 Το χρώμα της κρέμας και το μπεζ είναι επίσης ευπρόσδεκτα στον μινιμαλισμό στο σαλόνι.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι όμορφο σχέδιο κρέμα χρώμα μπεζ σε συνδυασμό με γκρι και μαύρο

 Ένα κομψό διαχωριστικό δωματίου χωρίζει το κομψό σαλόνι.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι κομψό διαχωριστικό δωματίου χωρίζει τον κομψό χώρο από τον καναπέ χαλί τραπεζάκι πετάξτε κουβέρτα πολυθρόνα

 Μαλακές υφές σε γκρι χρώμα συνδυάστηκαν επιδέξια με τον τοίχο από τούβλα στο μινιμαλιστικό σχέδιο.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι μαλακές υφές faux γούνα χαλί ρίξτε κουβέρτα τούβλο τοίχο γυάλινες πόρτες

  • Ο μινιμαλισμός στο σαλόνι χαρακτηρίζεται από σαφείς γραμμές και γεωμετρικά σχήματα

Οι καθαρές γραμμές και τα περιγράμματα με ορθή γωνία είναι εύκολα χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού στο σαλόνι. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο το χρώμα, αλλά και η γλώσσα του σχεδιασμού είναι επίσης σημαντικά εδώ! Για παράδειγμα, τα χαμηλά έπιπλα ή τα κρεμαστά ράφια δεν αποσπούν την προσοχή πάρα πολύ, οπότε είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλα σε ένα μινιμαλιστικό σαλόνι. Για να μην παραμείνουν εντελώς γυμνοί οι τοίχοι σας, επιλέξτε μοντέρνα έργα τέχνης, ίσως και από εκπροσώπους του μινιμαλισμού και διακοσμήστε το δωμάτιο με αυτά. Θέλετε να δείξετε την αγάπη σας για την αφηρημένη τέχνη; Και στις δύο περιπτώσεις τέτοιες τοιχογραφίες είναι κατάλληλες. Σε κάθε περίπτωση, αυτά εναρμονίζονται με το στυλ του καθιστικού.

 Ο τέλειος μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπορεί να φαίνεται το ίδιο.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι, τέλειος σχεδιασμός, άνετος γκρίζος καναπές, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, χαλί, κουρτίνες, όλα σε οπτική αρμονία

Or μπορεί να φαίνεται λίγο πιο συγκινητικό με αυτόν τον τρόπο.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι, τέλειος σχεδιασμός, ελαφρώς κινούμενη, ανοιχτή εικόνα, αντικείμενο διακόσμησης, κίτρινες κουκίδες σε πρώτο πλάνο

  • Απλά έπιπλα και περισσότερος ελεύθερος χώρος στο δωμάτιο

Όταν επιλέγετε έπιπλα για το μινιμαλιστικό σαλόνι, ισχύει ο ακόλουθος κανόνας: όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο! Επιλέξτε έναν γωνιακό καναπέ. Θα πρέπει να τραβάει τα βλέμματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει άνεση στο σαλόνι. Ένας μεγάλος καναπές είναι συνήθως το κεντρικό έπιπλο σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε να έχετε ένα ενσωματωμένο βιο τζάκι στον έναν τοίχο και μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης στον άλλο. Πολλά μικρότερα έπιπλα θα κάνουν ολόκληρο το βλέμμα ασταθές ή θα το κάνουν να φαίνεται κάπως χαοτικό. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνετε χωρίς αυτούς. Μειώστε τα έπιπλα στα απαραίτητα και αφήστε άφθονο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο. Αυτός είναι ένας κομψός τρόπος για να πετύχετε μινιμαλισμό στο σαλόνι.

Η συντακτική ομάδα μας σας εύχεται καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία! Μπορείτε να αντλήσετε περαιτέρω έμπνευση για τον μινιμαλισμό στο σαλόνι από την παρακάτω συλλογή εικόνων!

 Το ενσωματωμένο τζάκι και η τοιχογραφία δίπλα του τραβούν αμέσως τα βλέμματα.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλεια σχεδίαση ενσωματωμένη τοιχογραφία τζακιού δίπλα της, που τραβάει τα βλέμματα

Σίγουρα δεν έχετε αντίρρηση, έτσι;?

Μινιμαλισμός στον γωνιακό καναπέ του σαλονιού σε γκρι απλό σχέδιο

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλειο σχέδιο αιώρας ήρεμη γαλήνη μειωμένη διακόσμηση επίπλων

Μινιμαλισμός στο σαλόνι, τέλειος σχεδιασμός, μειωμένα έπιπλα, κρεμαστή καρέκλα σε πρώτο πλάνο

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλειο σχέδιο δωματίου λευκό γκρι δύο μαύρες πολυθρόνες στο προσκήνιο τζάκι στο παρασκήνιο

Μινιμαλισμός στο σαλόνι, τέλεια σχεδίαση δωματίου, κολώνα με βιο τζάκι, πολύ φως της ημέρας, κεντρικό τραπέζι πολυμέσων

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλειος σχεδιασμός λευκός καναπές σετ γκρι χαλί μαύρο τραπέζι γκρι κουρτίνες

Μινιμαλισμός στο σαλόνι μικρό δωμάτιο τέλεια επίπλωση κομψή διάταξη πολύ ελκυστικό σχεδιασμό

Τα ενσωματωμένα φώτα κάνουν τον τέλειο φωτισμό του δωματίου.

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλεια σχεδίαση δωματίου ενσωματωμένα φώτα τυπικός φωτισμός δωματίου

Τα ασπρόμαυρα διακοσμητικά μαξιλάρια με απλό μοτίβο αρωματίζουν το μινιμαλιστικό συνδυασμό χρωμάτων.

Μινιμαλισμός στο χρωματικό σχέδιο του σαλονιού σε λευκό και ανοιχτό γκρι διακοσμητικά μαξιλάρια σε ασπρόμαυρο με απλό μοτίβο

Μινιμαλισμός στο σαλόνι μεγάλο δωμάτιο τέλειος σχεδιασμός σκούροι τόνοι σε συνδυασμό με λευκό και γκρι

Μινιμαλισμός στο σαλόνι μεγάλο δωμάτιο όμορφη θέα λευκός γωνιακός καναπές γκρι χαλί χαμηλό τραπέζι σε μαύρο χρώμα

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλειο δωμάτιο σχεδιασμό πολλά λευκά τζάκι πράσινο φυτό στη γωνία

Μινιμαλισμός στο σαλόνι τέλειο σχέδιο δωματίου ενσωματωμένο τζάκι καυσόξυλα τηλεόραση γκρι καναπέ χαλί