Στις μέρες μας η καθημερινότητά μας είναι τόσο δυναμική και εξαντλητική που ο καθένας αισθάνεται λίγο κουρασμένος ή ακόμα και εξαντλημένος στο τέλος της εργάσιμης ημέρας του. Λαχταράτε για ηρεμία και γαλήνη και τέλεια χαλάρωση στο σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να ξεκινήσετε την επόμενη μέρα φρέσκοι και φορτισμένοι με νέα ενέργεια. Η επίπλωση του υπνοδωματίου και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε αυτό το πολύ σημαντικό δωμάτιο παίζουν καθοριστικό ρόλο στον ύπνο μας και στην υγεία μας γενικότερα. Σύμφωνα με γνωστούς ειδικούς στο Feng Shui, υπάρχουν ορισμένα λάθη στην επίπλωση που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του υπνοδωματίου τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σκοπεύουμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τέτοιες ιδέες για υπνοδωμάτια Feng Shui που έχουν θετική επίδραση σε εσάς και σας εγγυώνται έναν καλό ύπνο. Αυτά γενικά διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο και προορίζονται κυρίως για αρχάριους στη διδασκαλία του Φενγκ Σούι. Ωστόσο, εξαιρετικοί λάτρεις της κινεζικής φιλοσοφίας της ζωής μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό.

Χρησιμοποιήστε γνωστούς κανόνες Feng Shui για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό υπνοδωμάτιο

Ορμονικός σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας Feng Shui

Φυσικά, μιλάμε για αυτό που έγινε τόσο διάσημο τις τελευταίες δεκαετίες Φιλοσοφία του Φενγκ Σούι και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους βασικούς κανόνες τους όταν επιπλώνουμε το δικό μας υπνοδωμάτιο. Όποιος ενδιαφέρεται για αυτήν την ανατολική διδασκαλία έχει έρθει στο σωστό μέρος!

Η γνωστή κινεζική φιλοσοφία ζωής Feng Shui υπαγορεύει τους κανόνες στη ζωή και το σχεδιασμό του δωματίου

Φενγκ Σούι στην κρεβατοκάμαρα

Ποιες είναι οι ιδέες για το υπνοδωμάτιο του Φενγκ Σούι?

 

Πολλές σύγχρονες ιδέες για υπνοδωμάτια βασίζονται στην κινεζική διδασκαλία του Φενγκ Σούι. Αυτές οι δύο κινεζικές λέξεις σημαίνουν στην πραγματικότητα “άνεμος και νερό” και αντιπροσωπεύουν μια αρχαία τέχνη τοποθέτησης αντικειμένων. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι ο στόχος της ζωής του είναι να προωθήσει τη ροή του τσι (θετική πνευματική ενέργεια) και να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο και αρμονικό περιβάλλον που προάγει την υγεία κάποιου, αυξάνει τον προσωπικό του πλούτο και φέρνει καλή τύχη στο σπίτι. Ένας από τους τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι να τοποθετήσετε σωστά αντικείμενα στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Αυτή η κινεζική τέχνη έχει γίνει τόσο ευρέως αποδεκτή και μοντέρνα που είναι απαραίτητη για τις σύγχρονες ιδέες υπνοδωματίων.

Η μοντέρνα κρεβατοκάμαρα δύσκολα μπορεί να φανταστεί χωρίς την κινεζική φιλοσοφία της ζωής

Υπνοδωμάτιο Feng Shui

  • Σωστή τοποθέτηση επίπλων σε ιδέες κρεβατοκάμαρας Feng Shui

 

Ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Όλοι όμως γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία ότι η ηρεμία είναι η βάση για μια υγιή ζωή και το υπνοδωμάτιο είναι η καλύτερη όαση χαλάρωσης στο σπίτι. Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι συμφωνούν ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο σημαντικός χώρος σε κάθε σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συμβουλεύουν να ξεκινήσετε με την επίπλωση και το σχεδιασμό των τεσσάρων τοίχων σας. Η ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο επηρεάζεται έντονα από τον τρόπο τοποθέτησης των επίπλων εκεί. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η συνολική σας υγεία επηρεάζεται από τη ροή ενέργειας σε αυτό το δωμάτιο. Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμοι, να σκεφτείτε πιο θετικά και να ελέγξετε καλύτερα τα συναισθήματά σας.

 Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων στο υπνοδωμάτιο επηρεάζει τα συναισθήματά μας

Έπιπλα Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα

  • Ιδέες υπνοδωματίου Feng Shui για τη δημιουργία μιας αρμονικής ατμόσφαιρας

Ξεκινήστε με μια ματιά στο δωμάτιό σας. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν διακοσμούν το υπνοδωμάτιό τους είναι να μην αφήνουν τον ίδιο χώρο σε καμία πλευρά του κρεβατιού. Αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν σχεδιάζετε αυτό το δωμάτιο. Πού ακριβώς βρίσκεται το κρεβάτι σας στο υπνοδωμάτιο; Είναι στον τοίχο; Υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χώρος στη μία πλευρά παρά στην άλλη; Μήπως το δωμάτιο αισθάνεται λίγο περίεργο όταν κάνετε πίσω και το κοιτάτε?

 Αυτή είναι η τέλεια κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Τέλεια κανόνες υπνοδωματίου Feng Shui

Η άνιση τοποθέτηση αντικειμένων εκατέρωθεν του κρεβατιού δεν επιτρέπει την ομοιόμορφη ροή του τσι στο δωμάτιο και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σχέσεων καθώς και σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Κατά το σχεδιασμό του δωματίου, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η ίδια ποσότητα ελεύθερου χώρου και στις δύο πλευρές του κρεβατιού. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι υπάρχουν στοιχεία επίπλωσης που “γειώνουν” την ενέργεια. Δύο κομοδίνα, για παράδειγμα, κάνουν το κόλπο, με δύο επιπλέον κομοδίνα του ίδιου μεγέθους που εξασφαλίζουν απαλό φωτισμό στο υπνοδωμάτιο. Και κάτι άλλο σημαντικό για αρχάριους στη διδασκαλία του Φενγκ Σούι. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση στρογγυλών τραπεζιών αντί για τετράγωνα. Οι αιχμηρές άκρες στο ορθογώνιο τραπέζι μπορούν να σταματήσουν την ενέργεια τσι, “να το κόψουν”. Δεν μπορεί να ρέει ανεξέλεγκτα μέσα στο δωμάτιο και μπορεί να διαταράξει τον τέλειο ύπνο και την εσωτερική σας ηρεμία. Αλλά σίγουρα θέλετε να το αποφύγετε, έτσι δεν είναι?

 Ιδέες υπνοδωματίου Feng Shui για ισορροπία και αρμονία στο δωμάτιο

Ιδέες για υπνοδωμάτια Feng Shui

συμπέρασμα: Αυτές οι ιδέες υπνοδωματίου Feng Shui επιτρέπουν την ισορροπία στη δημιουργία ενός αρμονικού υπνοδωματίου. Διατηρούν την ενέργειά σας στο κέντρο και διατηρείται επίσης η ισορροπία στη σχέση σας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη συνέχεια αυτού του άρθρου, όπου μπορείτε να βρείτε τα κοινά λάθη στο σχεδιασμό των αρμονικών υπνοδωματίων Feng Shui. και λάβετε πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων.

Εάν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού, η ενέργεια τσι μπορεί να ρέει ασυγκράτητα μέσα από το δωμάτιο

Έπιπλα υπνοδωματίου Feng Shui

 Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να είναι άνετο και φιλόξενο

Υπνοδωμάτιο Feng Shui άνετο και φιλόξενο

 …. επίσης εκπέμπουν πολλή αρμονία και ηρεμία

Αρμονία ιδεών υπνοδωματίου Feng Shui

 Ακολουθήστε τις ιδέες μας για το υπνοδωμάτιο Feng Shui και δημιουργήστε την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας!

Υπνοδωμάτιο Feng Shui Δημιουργήστε την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας