Ο καθαρισμός των παραθύρων χωρίς λωρίδες δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Αντιθέτως. Με τη σωστή τεχνική καθαρισμού και τα κατάλληλα καθαριστικά, ακόμη και οι άπειροι μπορούν να επιτύχουν την τέλεια εμφάνιση χωρίς ραβδώσεις. Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε μια όμορφη θέα μέσα από τα παράθυρα του σπιτιού σας κάθε μέρα και να νιώθετε πιο άνετα και ελεύθερα. Τα παράθυρα χρειάζονται σχολαστικό καθαρισμό, ειδικά μετά από γύρη γύρης την άνοιξη ή στο τέλος του καλοκαιριού, έτσι ώστε να εμφανίζονται ξανά σε πλήρη λάμψη. Φαίνεται διαφορετικό ανάλογα με τον βαθμό ρύπανσης και τον τόπο κατοικίας σας, αλλά κατ ‘αρχήν συνιστάται να καθαρίζετε τα παράθυρα περίπου 2-3 ​​φορές το χρόνο. Δείτε παρακάτω πώς να το κάνετε καλύτερα και ποιες απλές οικιακές θεραπείες να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία παρακάτω.

Καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς ραβδώσεις – ξεχάστε το χημικό κλαμπ!

οι θεραπείες στο σπίτι καθαρίζουν τα παράθυρα χωρίς δυσκαμψία

Σύντομες οδηγίες για τον καθαρισμό των παραθύρων χωρίς ρίγες

Πάρτε τον βασικό εξοπλισμό και το επιλεγμένο καθαριστικό εκ των προτέρων (θα βρείτε μια επισκόπηση παρακάτω) και ξεκινήστε.

Βασικός εξοπλισμός για τον καθαρισμό ενός παραθύρου χωρίς ραβδώσεις:

 • μαλακή σκούπα χεριών (για πολύ λερωμένα παράθυρα)
 • Πλυντήριο / υαλοκαθαριστήρας ή σφουγγάρι
 • βαμβακερό ύφασμα χωρίς χνούδι
 • Clothφασμα μικροϊνών
 • Αίγαγρος
 • Εξολκέας παραθύρων
 • μπουκάλι ψεκασμού
 • κάδος
 • Εφημερίδα, νάιλον κάλτσα (για γυάλισμα, προαιρετικά)

Το χαρτί εφημερίδων είναι ένα καλά αποδεδειγμένο εργαλείο για τον καθαρισμό των παραθύρων

καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς ραβδώσεις με χαρτί εφημερίδων

1ο βήμα:

Εάν τα παράθυρα είναι εμφανώς βρώμικα, σκουπίστε τα πρώτα με μια μαλακή σκούπα χεριών. Στη συνέχεια, καθαρίστε καλά το πλαίσιο του παραθύρου και το περβάζι με ένα σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε μόνο νερό εδώ και αποφύγετε τυχόν όξινους παράγοντες, ειδικά σε μάρμαρο ή άλλες ευαίσθητες επιφάνειες. Ρίξτε το βρώμικο νερό από τον κάδο και γεμίστε με νέο. Πλύνετε καλά το σφουγγάρι και στύψτε το.

Οι έμπειροι συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα παραθύρου κατά τον καθαρισμό του παραθύρου

καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς ραβδώσεις με είδη οικιακής χρήσης

2ο βήμα:

Προσθέστε το καθαριστικό στο νερό και βουτήξτε το σφουγγάρι σε αυτό. Ξεκινήστε χοντρικά καθαρίζοντας το παράθυρο με ελικοειδείς κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Εάν υπάρχει μεγάλη βρωμιά, αφήστε το να μουλιάσει για λίγο. Στη συνέχεια, πάρτε το σφουγγάρι του παραθύρου και αρχίστε να τραβάτε το νερό από το παράθυρο οριζόντια ξανά από πάνω προς τα κάτω, γραμμή προς γραμμή. Όταν φτάσετε στην άκρη, σκουπίστε το λαστιχένιο χείλος του σπάτουλας με ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα χωρίς χνούδι και συνεχίστε.

Ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου, μπορείτε επίσης να εργαστείτε με κυματιστή καμπύλη

καθαρισμός παραθύρων χωρίς ρίγες τεχνική καθαρισμού

3ο βήμα:

Πάρτε ένα καθαρό, στεγνό πανί μικροϊνών και σκουπίστε τις άκρες του παραθύρου. Μπορείτε επίσης να τρίψετε και να γυαλίσετε τις λωρίδες νερού που μπορεί να έχουν απομείνει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νάιλον κάλτσες ή εφημερίδα για βέλτιστο γυάλισμα. Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, είναι αναμενόμενο ένα μειονέκτημα, δηλαδή η μαυρίλα εκτύπωσης με τρίψιμο θα μπορούσε να αποχρωματίσει δυσάρεστα τα πλαίσια των παραθύρων σας. Αφού ολοκληρώσετε το γυάλισμα των παραθύρων σας, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας. Τα κατάφερες! Τα παράθυρά σας είναι καθαρά και χωρίς ραβδώσεις.

5 απλές θεραπείες στο σπίτι με τις οποίες μπορείτε να καθαρίσετε τα παράθυρα χωρίς να αφήσετε ραβδώσεις

Φυσικά θα βρείτε μυριάδες χημικά καθαριστικά παραθύρων και άλλα προϊόντα καθαρισμού για κάθε πιθανό σκοπό στην αγορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, αυτά δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον και, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορούν επίσης να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Επομένως, είναι σκόπιμο να καθαρίζετε τα παράθυρα με φυσικές οικιακές θεραπείες χωρίς χημικά. Ακολουθούν 5 αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι με μια ματιά:

1. Ξίδι

καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς ρίγες με ξύδι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ξύδι λευκού κρασιού είτε διαυγές μηλόξυδο. Αραιώστε το με χλιαρό νερό και ανακατέψτε για λίγο. Ξεκινήστε να καθαρίζετε το παράθυρο κανονικά, όπως περιγράφεται στις παραπάνω οδηγίες. Εάν δεν σας αρέσει το άρωμα του ξιδιού, μπορείτε να επιλέξετε ένα που έχει κάποια πρόσθετη γεύση, όπως τριαντάφυλλο ή λεβάντα.

2. Χυμός λεμονιού

καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς ραβδώσεις χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα

Προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο με το χυμό λεμονιού. Αυτό έχει την ίδια λειτουργία και αποτέλεσμα. Μπορείτε ακόμη και να το εμπλουτίσετε με λίγη μαγειρική σόδα για επίμονες βρωμιές. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό. Τα πλαίσια παραθύρων και οι ευαίσθητες επιφάνειες πρέπει να προστατεύονται με αλουμινόχαρτο.

3. Πνεύμα / αλκοόλ

καθαρισμός πνευματικών παραθύρων χωρίς ραβδώσεις

Απλώς δώστε μια ισχυρή βολή στο νερό καθαρισμού και εκτελέστε τη διαδικασία καθαρισμού όπως περιγράφεται παραπάνω. Χρησιμοποιήστε το μόνο για να καθαρίσετε τα τζάμια των παραθύρων και όχι το πλαίσιο ή το περβάζι του παραθύρου, καθώς αυτό μπορεί να τα βλάψει.

4. Μαύρο τσάι

καθαρά παράθυρα χωρίς ραβδώσεις με μαύρο τσάι

Προσοχή στο πλαίσιο του παραθύρου! Αυτό μπορεί να αλλάξει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με το τσάι. Επομένως, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με αυτό το σπιτικό φάρμακο, ειδικά αν έχετε λευκά κουφώματα και περβάζια.

5. Λινέλαιο

καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς ραβδώσεις και γυαλίστε με λινέλαιο

Αυτή η θεραπεία στο σπίτι δεν αφορά τόσο τον καθαρισμό, αλλά πολύ περισσότερο τη στίλβωση ή, καλύτερα να πω, την προπαρασκευαστική εργασία για τη διαδικασία καθαρισμού. Εάν τα παράθυρά σας έχουν γίνει λίγο θαμπά με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να τους δώσετε λάμψη με λινέλαιο. Και πως? Πανεύκολα. Πάρτε ένα μάλλινο πανί και βάλτε λίγο λινέλαιο. Εφαρμόστε αυτό σε ολόκληρο το παράθυρο και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το υπόλοιπο λάδι με πετσέτες κουζίνας και μόνο στη συνέχεια καθαρίστε καλά τα παράθυρα.

Επιπλέον συμβουλές για τον καθαρισμό των παραθύρων χωρίς ρίγες:

 • Χρησιμοποιήστε αποσταγμένο ή βραστό νερό, το χλιαρό νερό είναι ιδανικό.
 • Καθαρίστε τα παράθυρα πρώτα μέσα και μετά έξω.
 • Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς το καθαριστικό νερό εξατμίζεται γρηγορότερα και αφήνει ραβδώσεις.
 • Χρησιμοποιήστε οργανικό υγρό πλυσίματος-ένα πολύπλευρο πλύσιμο κατά τον καθαρισμό στο σπίτι

Εναλλακτικά:

 • Επιλέξτε αυτοκαθαριζόμενο γυαλί παραθύρου με νανοσωματίδια από διοξείδιο του τιτανίου
 • πάρτε ένα ρομπότ κενού παραθύρου ή καθαρισμού παραθύρων

Διασκεδάστε καθαρίζοντας το παράθυρο χωρίς ραβδώσεις και καλή τύχη!  

καθαρισμός παραθύρων χωρίς άκαμπτα άκρα

καθαρισμός παραθύρων χωρίς λωρίδες καθαρισμός ελατηρίου