Αν σκεφτείτε ένα κλασικό καμαρίνι, πιθανότατα θα έχετε γρήγορα στο μυαλό σας εικόνες από το όνειρο της Κάρι Μπράντσο από τη σειρά «Sex and the City». Αλλά και τα καμαρίνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους άνδρες της δημιουργίας και αποτελούν εδώ και καιρό μέρος της καθημερινότητας των ανδρών που ασχολούνται με τη μόδα. Πώς πρέπει όμως να κατασκευαστεί η ιδανική δωμάτιο-ντουλάπα; Τι δεν πρέπει να λείπει και ποια είναι η διαφορά από ένα καμαρίνι για γυναίκες; Συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για την επίπλωση και την έμπνευση για όμορφα συστήματα ντουλαπιών εδώ.

Καμαρίνι για άνδρες κομψό αρσενικό γκρι μαύρο

Πότε χρειάζεστε ένα καμαρίνι;?

Ενώ για πολλούς είναι ήδη σαφές όταν βλέπετε ένα διαμέρισμα ή χτίζετε ένα σπίτι ότι χρειάζεται ένα καμαρίνι, άλλοι αναρωτιούνται σε τι χρησιμεύει. Οι ντουλάπες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες αν έχετε αρκετά ρούχα και σας αρέσει να έχετε μια γενική εικόνα. Εάν έχετε μόνο ένα συμβατικό ντουλάπι ή μια συρταριέρα, συχνά ξεχνάτε τι σας ανήκει και πού φυλάσσετε συγκεκριμένα ρούχα. Ένα καμαρίνι – ειδικά με ανοιχτά συστήματα – δημιουργεί τάξη, δομή και σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε ένα δροσερό ντύσιμο σε μερικά απλά βήματα.

Γυναικεία γκαρνταρόμπα για άνδρες

Μέγεθος του καμαρίνι

Κατά κανόνα, δεν μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος του δωματίου στο οποίο θα ενσωματωθεί το καμαρίνι. Συνήθως υπάρχουν μικρά παρακείμενα δωμάτια στο υπνοδωμάτιο, αποθήκες ή γραφεία ή παιδικά δωμάτια που χρησιμοποιούνται για σκοπούς άλλους από αυτούς που προορίζονται. Εάν δεν διαθέτετε έναν πλήρη χώρο για αυτό, μπορείτε επίσης να πέσετε πίσω σε γωνίες ή κόγχες – για παράδειγμα στο υπνοδωμάτιο – και να τις χρησιμοποιήσετε ανάλογα για την παρουσίαση ρούχων.

Γκαρνταρόμπα για άνδρες κομψή και κομψή ντουλάπα

Η διαφορά στο καμαρίνι για τις γυναίκες

Οι κύριες διαφορές ανάμεσα στο καμαρίνι μιας γυναίκας και ενός άντρα είναι πιθανό να εντοπιστούν στις ακόλουθες δύο πτυχές: το σχέδιο και τα ρούχα. Ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον συστήματα σε ανοιχτόχρωμους τόνους και στυλ εξοχικού σπιτιού ή τα διακοσμούν με πολλά διακοσμητικά στοιχεία όπως βάζα, λουλούδια και χαλιά, στους άντρες αρέσει κυρίως το κλασικά κομψό. Τα σκούρα είδη ξύλου χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με γυάλινες ή καθρέφτες πόρτες.

Επιπλέον, υπάρχουν φυσικά και άλλες διαφορές, ειδικά όσον αφορά τα είδη ένδυσης που πρέπει να ταξινομηθούν. Κατά κανόνα, κατά την επιλογή και τη διαίρεση του γκαρνταρόμπα, οι άνδρες συχνά χρειάζονται:

  • παντελόνι: Είτε πρόκειται για εργασία, αναψυχή ή ειδικές περιστάσεις – οι άνδρες έχουν συνήθως πολλά παντελόνια, τα οποία είναι ιδανικά τοποθετημένα σε ράγες παντελονιών χωρίς πτυχώσεις.
  • Γραβάτα, παπιγιόν, ζώνη και άλλα: Θα πρέπει επίσης να προγραμματιστεί επαρκής χώρος για ανδρικά αξεσουάρ στο δικό τους καμαρίνι. Τα συρτάρια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για αυτά, καθώς έχετε μια επισκόπηση κατά το τράβηγμα.
  • Πουκάμισα: Ειδικά οι άντρες που φορούν πουκάμισα στη δουλειά χρειάζονται συχνά αρκετές από αυτές τις κομψές κορυφές. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα με μια απλή ράγα ρούχων.

Γκαρνταρόμπα για άνδρες κομψό όπως σε γκαρνταρόμπα καταστημάτων

  • Παπούτσια: Τα παπούτσια μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στο δωμάτιο-γκαρνταρόμπα. Επέκταση στοιχείων ή ενσωματωμένα πτυσσόμενα ράφια είναι κατάλληλα για αυτό.
  • Στολές και στολές: Όποιος φοράει κοστούμι ή στολή στη δουλειά πρέπει επίσης να τα λάβει υπόψη όταν σχεδιάζει την γκαρνταρόμπα του και να κρατήσει αρκετό χώρο στη ράγα ρούχων.
  • Πουλόβερ και μπλουζάκια: Οι απόψεις συχνά διαφέρουν εδώ. Κάποιοι προτιμούν διπλωμένες κορυφές, άλλοι προτιμούν να το κρεμάσουν σε κρεμάστρες. Ανεξάρτητα από το ποια παραλλαγή προτιμάται, αυτά τα ρούχα πρέπει επίσης να βρουν τη θέση τους στο καμαρίνι.
  • εσώρουχα: Αυτά διατηρούνται καλύτερα σε συρτάρια, για παράδειγμα σε ενσωματωμένη συρταριέρα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν συρτάρια ή κρεμαστά καλάθια σε ανοιχτά συστήματα ντουλαπιών.

Το be-all and end-all, ωστόσο, παραμένει η τάξη και η δομή στο καμαρίνι. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τα πράγματα σε τάξη.

Γκαρνταρόμπα για άνδρες αρσενικό καφέ λευκό μαύρο

Ανοιχτά συστήματα, ενσωματωμένα ντουλάπια και συν.

Εάν σχεδιάζετε το δικό σας καμαρίνι, έχετε την επιλογή ανάμεσα σε μια σειρά από ενσωματωμένες ντουλάπες ή ένα ανοιχτό σύστημα που μπορείτε να συνδυάσετε όπως θέλετε. Ενώ τα ενσωματωμένα ντουλάπια είναι συνήθως κατασκευασμένα για να ταιριάζουν και ως εκ τούτου γεμίζουν ιδανικά ολόκληρο τον διαθέσιμο χώρο, τα ανοιχτά συστήματα είναι συνήθως πιο ευάερα και παρέχουν μεγαλύτερη διαφάνεια. Υπάρχουν επίσης άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συστημάτων ανοικτού ντουλαπιού εδώ. Τελικά, τόσο οι προσωπικές προτιμήσεις όσο και ο υφιστάμενος προϋπολογισμός αποφασίζουν για την επιλογή της λύσης του υπουργικού συμβουλίου.

Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων, με όλες τις διαστάσεις, τα παράθυρα και τις πόρτες, έτσι ώστε τίποτα να μην πάει στραβά με την επακόλουθη σειρά ή σχεδιασμό του δωματίου. Συχνά αξίζει επίσης να επεκταθούν τα υπάρχοντα ντουλάπια – για παράδειγμα με ντουλάπα ή ντουλάπι παπουτσιών.

Γκαρνταρόμπα για ανδρικό γκαρνταρόμπα με πουκάμισα και κοστούμια