Είναι υπέροχο που δεν χρειάζεται να πλένετε όλα τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα με το χέρι, σωστά; Τα πλυντήρια πιάτων είναι μια από τις πιο δημοφιλείς οικιακές συσκευές. Αν οι καρτέλες του πλυντηρίου πιάτων δεν ήταν τόσο ακριβές! Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά κακά για το περιβάλλον επίσης. Περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες, κάτι που δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Για να απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο τα πιάτα και να μην χρειάζεται να σκάβετε βαθύτερα τις τσέπες σας, θα σας δείξουμε σήμερα πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας καρτέλες πλυντηρίου πιάτων. Πραγματικά χρειάζεστε μόνο τέσσερα συστατικά που είναι εύκολο να βρεθούν και φθηνά.

Είναι εύκολο και βιώσιμο να φτιάξετε μόνοι σας καρτέλες πλυντηρίου πιάτων

Οι καρτέλες για το πλυντήριο πιάτων είναι εύκολες και υγιεινές για να τις φτιάξετε μόνοι σας

Τα συστατικά:

  • 250 γρ μαγειρική σόδα
  • 250 γρ κιτρικό οξύ
  • 150 g αλάτι Epsom
  • 170 γρ καθαρό ξύδι
  • (προαιρετικά) 25 σταγόνες λάδι λεμονιού (λάδι λεβάντας κ.λπ.)

Μπορεί να έχετε ήδη τα περισσότερα στο σπίτι ούτως ή άλλως

Οι καρτέλες για το πλυντήριο πιάτων το κάνετε μόνοι σας οδηγίες

Και κάπως έτσι γίνεται:

Βάζουμε όλα τα υλικά το ένα μετά το άλλο σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε άλλο αιθέριο έλαιο αντί για λάδι λεμονιού.

1ο βήμα

Οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας καρτέλες για πλυντήριο πιάτων

Οι καρτέλες για το πλυντήριο πιάτων φτιάχνετε μόνοι σας λάδι λεμονιού

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να γεμίσετε με το μείγμα ένα καλούπι παγάκι από σιλικόνη ή πλαστικό και αφήστε το να στεγνώσει.

2ο βήμα

Φτιάξτε μόνοι σας γλωσσίδες πλυντηρίου πιάτων με καλούπια σιλικόνης

3ο βήμα

Οι καρτέλες για το πλυντήριο πιάτων κάνουν συμβουλές μόνοι σας

Όταν σκληρύνουν οι γλωττίδες του πλυντηρίου πιάτων, μπορείτε να τις βγάλετε από το καλούπι και να τις βάλετε σε ένα ποτήρι με κλιπ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα κανονικά όπως οι συμβατικές καρτέλες.

Πλύνετε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα με καθαρή συνείδηση

Φτιάξτε μόνοι σας καρτέλες για το πλυντήριο πιάτων. Πλύνετε τα πιάτα

Επιπλέον συμβουλή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε το γεμάτο ποτήρι ελεύθερο στον πάγκο της κουζίνας. Το χαρακτηρίστε επαρκώς και κρατήστε το κρυμμένο κάπου στα επάνω ντουλάπια, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

Τα παιδιά μπορεί να μπερδέψουν τις γλωττίδες του πλυντηρίου πιάτων με γλυκά

Οι καρτέλες για το πλυντήριο πιάτων γίνονται φιλικοί προς το περιβάλλον

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας σκόνη πλυντηρίου πιάτων πολύ φθηνά και εύκολα. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί με μόλις 3 συστατικά: καθαρή σόδα, μαγειρική σόδα και κιτρικό οξύ σε μορφή σκόνης. Η σόδα και η σόδα είναι καλά απορρυπαντικά λίπους και βρωμιάς και το κιτρικό οξύ καταπολεμά τις εναποθέσεις αλάτων ενεργώντας σαν αποσκληρυντικό νερού. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται σε ίσες ποσότητες σε ένα μπολ και στη συνέχεια μεταφέρονται σε αεροστεγές ποτήρι.

Το ίδιο ισχύει και για τις γλωττίδες του πλυντηρίου πιάτων

Φτιάξτε μόνοι σας καρτέλες πλυντηρίου πιάτων φιλικές προς το περιβάλλον

Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε DIY ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων ή σκόνη, σίγουρα ενεργείτε με περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο και εξοικονομείτε χρήματα επίσης. Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση, καλή τύχη και λαμπερά, καθαρά πιάτα!

Αρωματίστε τις καρτέλες πλυντηρίου πιάτων DIY σύμφωνα με το γούστο σας!

Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικές καρτέλες πλυντηρίου πιάτων