Σας αρέσει το βελονάκι; Αν ναι, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το hip crochet trend από την Ιαπωνία. Και αν δεν έχετε πλέξει ποτέ πριν, τότε οι μικρές φιγούρες από τη γκαλερί μας σίγουρα θα σας εμπνεύσουν και θα σας δελεάσουν να πλέξετε και να βελονάκι. Υπάρχουν πολλές οδηγίες amigurumi σε κείμενο και εικόνες στο διαδίκτυο που σας δείχνουν βήμα προς βήμα πώς να το κάνετε. Έτσι, ακόμη και οι απόλυτοι αρχάριοι μπορούν να φτιάξουν τα μικρά αγκαλιά ζώα και αρσενικά. Στις παρακάτω γραμμές θα θέλαμε να σας μυήσουμε στην τέχνη του amigurumi και να σας δώσουμε μερικές πρακτικές συμβουλές γι ‘αυτό. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή!

Αυτό που πραγματικά είναι το amigurumi?

Η τάση για βελονάκι και ο ίδιος ο όρος προέρχονται από την Ιαπωνία. Η λέξη βαλίτσα “amigurumi” αποτελείται από δύο μέρη – “amu” (編 む, dt. Πλέκω) και “Kurumu” (包 む, eng. To wrap). Έτσι, η τέχνη του βελονάκι ή το πλέξιμο μικρών μορφών. Συχνά τα μοτίβα είναι χαριτωμένα μικρά ζώα ή αρσενικά. Οι χαρακτήρες Manga ή αυτοί που είναι γνωστοί από κινούμενα σχέδια, όπως το καλό δασικό πνεύμα Totoro από την ομώνυμη ιαπωνική ταινία anime, είναι επίσης πολύ δημοφιλείς.Ο γείτονας μου Τοτόρο“. Οι φιγούρες amigurumi είναι συνήθως περίπου 10 έως 15 εκατοστά ύψος και δεν είναι κατάλληλες μόνο για παιχνίδι, αλλά και για τη συλλογή ή ως πρακτικά αντικείμενα, όπως δακτυλίους, για παράδειγμα.

Πλέκω τοτόρο ως αμιγκουρούμι

βελονάκι μίνι τοτόρο μόνοι σας amigurumi

Βασικά και υλικά βελονάκι Amigurumi

Με την πρώτη ματιά, το βελονάκι amigurumi μπορεί να φαίνεται μάλλον δύσκολο, αλλά δεν είναι. Με λίγες βασικές γνώσεις και μερικά πρακτικά βασικά μαθήματα καθώς και οδηγίες βίντεο, σίγουρα σύντομα θα μπορέσετε να πλέξετε μόνοι σας ένα όμορφο amigurumis. Συνήθως ξεκινάτε τα μέρη του σώματος ενός amigurumi με ένα βρόχο και μερικές βελονιές αλυσίδας.

Στη συνέχεια, κρεμάτε όλο και περισσότερες βελονιές σε αυτό, ανάλογα με το επιθυμητό σχήμα και φιγούρα. Εκτός από τις βελονιές αλυσίδας, θα πρέπει επίσης να είστε καλοί σε βελονιές ολίσθησης και μονές βελονιές. Και σύντομα τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στο μεγάλο σου αμιγκουρούμι.

Οι πρώτες βασικές βελονιές στο βελονάκι amigurumi

απλές οδηγίες βασικά amigurumi

Τα υλικά που χρειάζονται:

  • Βελονάκι στο απαραίτητο μέγεθος βελονάκι – 2.0, 2.5, 3.0 ή 3.5
  • Μαλλί, όπως το Schachenmayr Catania – δηλαδή νήματα από 100% βαμβάκι
  • Υλικό πλήρωσης: λωρίδες υφάσματος, βαμβάκι, υπολείμματα μαλλιού, μπάλες φελιζόλ κ.λπ..
  • Βελόνα κεντήματος για κέντημα στόματος, αυτιών ή ματιών καθώς και για ράψιμο

Ταιριάξτε το μαλλί σωστά με τη βελόνα

εργαλεία βελονάκι βελονάκι amigurumi

 Και μερικές ακόμη πρακτικές συμβουλές

Συμβουλή 1: Βεβαιωθείτε ότι το βελονάκι που θα επιλέξετε δεν είναι πολύ μεγάλο για το μαλλί, διαφορετικά θα μπορούσαν να εμφανιστούν αντιαισθητικές τρύπες στο amigurumi σας. Ένας βασικός κανόνας αυτής της τέχνης βελονάκι λέει: Η βελόνα και το μαλλί πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους!

Συμβουλή 2: Εάν βελονάκι μάλλον χαλαρά, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μικρότερο βελονάκι. Αλλά αν θέλετε να πλέξετε πιο σφιχτά, τότε οι μεγαλύτερες βελόνες είναι πολύ καλύτερες.

Συμβουλή 3: Εάν τα ράμματα είναι χαλαρά, μπορείτε επίσης να γεμίσετε το υλικό πλήρωσης σε κάλτσα νάιλον. Έτσι αυτό δεν θα βγει κατά το πλύσιμο.

Ένα απλό μοτίβο βελονάκι για χαριτωμένους ελέφαντες

βελονάκι ροζ ελέφαντα amigurumi οδηγίες μόνοι σας

Or ίσως θα προτιμούσατε να πλέξετε ένα αρκουδάκι amigurumi?

Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση με βελονάκι με amigurumi και καλή τύχη!

Μια φιλική οικογένεια amigurumi alpaca

Πλέξτε μόνοι σας αλπάκα, βελονάκι amigurumi

Αρκούδα Amigurumi σε φρέσκα χρώματα

πλεκτά ζώα αρκούδας amigurumi φτιάξτε τον εαυτό σας

Ένα χαριτωμένο, βελονάκι σαλιγκάρι και πολλές άλλες ιδέες amigurumi

βελονάκι amigurumi πολύχρωμο σαλιγκάρι

χταπόδι amigurumi σε μπλε χρώμα

Πώς να βελονάκι αρκούδες amigurumi

μονόκερος amigurumi βελονάκι παιχνίδι μόνοι σας βελονάκι μικρά χαρταετά σε ροζ και πράσινο amigurumi βελονάκι μικρά γατάκια μόνοι σας amigurumi

βελονάκι μίνι χταπόδι amigurumi

βελονάκι μίνι panda amigurumi

βελονάκι ιαπωνικό amigurumi μόνοι σας

Πλέξτε και κεντήστε πασχαλινά αυγά amigurumi

Μάθετε να βελονιάζετε το πασχαλινό λαγουδάκι σε σχήμα μικρού μεγέθους amigurumi

βελονάκι επτά νάνοι amigurumi

βελονάκι χαριτωμένη χελώνα μόνος σου

Φλυτζάνι τσαγιού Amigurumi βελονάκι από νήματα

δύο πλεκτά ποντίκια amigurumi