Έχετε ήδη σκεφτεί να φτιάξετε μόνοι σας ένα τραπεζομάντιλο; Με αυτό μπορείτε εύκολα να εξατομικεύσετε το εσωτερικό σχέδιο σύμφωνα με το δικό σας γούστο ή να το προσαρμόσετε στο στυλ των διαφορετικών γιορτών. Έχουμε υπέροχα παραδείγματα που μπορούν να σας εμπνεύσουν με ιδέες DIY.

Αλλά πρώτα θέλουμε να σας δείξουμε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξετε μόνοι σας. Έχουμε υπέροχες οδηγίες (με δύο παραλλαγές) έτοιμες για εσάς! Ο σχεδιασμός αυτού του τραπεζομάντηλου DIY είναι τολμηρός, τραβώντας τα βλέμματα και περιστασιακά ταυτόχρονα. Δεν είναι κατάλληλο μόνο ως τραπεζομάντιλο, αλλά και ως διακόσμηση για τον τοίχο ή ακόμα και τον καναπέ. Η παραλλαγή με τα μοτίβα νιφάδας χιονιού είναι πολύ κατάλληλη για τα Χριστούγεννα. Η άλλη παραλλαγή – με το μοτίβο Dreidel έχει έναν ελκυστικό ρουστίκ χαρακτήρα.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα τέτοιο τραπεζομάντιλο πολύ εύκολα μόνοι σας!

τελειωμένο σπιτικό τραπεζομάντιλο diy

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά για ιδέες DIY για να φτιάξετε μόνοι σας τραπεζομάντιλα:

  • Περίπου το χαρτί κατάψυξης μήκους 45 cm και πλάτους 95 cm (μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού ή του τραπεζομάντηλου),
  • Ενα στυλό,
  • Scαλίδι ή χαρτόνι μαχαίρι χειροτεχνίας,
  • Χάρακας (προαιρετικό),
  • Λευκό τραπεζομάντηλο από φυσικές ίνες,
  • Σίδερο,
  • Πλαστικά πλαστικά καλύμματα,
  • Έγχρωμο σπρέι χωρίς διαλύτες.

Αυτό είναι μέρος των υλικών που απαιτούνται για το τραπεζομάντιλο DIY

μοτίβο για την ιδέα της νιφάδας χιονιού

Έτσι μοιάζουν τα τελειωμένα μοτίβα για το τραπεζομάντιλο αστεριών!

μεγάλα και μικρά μοτίβα νιφάδας χιονιού για το τραπεζομάντηλο

Κόβοντας τα στένσιλ – νιφάδες χιονιού

Αυτό είναι που πρέπει να κόψετε τα στένσιλ νιφάδας χιονιού για τις ιδέες DIY για τραπεζομάντιλα. Το μεγαλύτερο εδώ κατασκευάστηκε από το κομμάτι χαρτιού κατάψυξης μήκους 45 εκατοστών. Οι μικρότερες νιφάδες χιονιού και τα μοτίβα αστεριών κατασκευάστηκαν από τα υλικά που περίσσεψαν. Διπλώστε το κομμάτι χαρτί διαγώνια για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο. Τώρα διπλώστε και αυτό το σχήμα. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα μικρότερο τρίγωνο.

Τώρα διπλώστε το σχήμα σε κώνο όπως φαίνεται στην εικόνα. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε μικρότερες φιγούρες (εμφανίζονται επίσης εκεί). Φέρτε αυτό μόνο στο κάτω τρία τέταρτα της επιφάνειας, αφήνοντας ένα τέταρτο ελεύθερο στην κορυφή. Κόψτε τα προσεκτικά με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι χειροτεχνίας.

Πώς να κόψετε τα μοτίβα Dreidel για τις ιδέες για τραπεζομάντιλα DIY!

κόβοντας τις ιδέες του dreidel μοτίβου

Κόβοντας το μοτίβο περιστροφής

Αν προτιμάτε ένα μοτίβο Dreidel αντί για μοτίβο αστεριού, θα χρειαστείτε ξανά ένα κομμάτι χαρτί κατάψυξης μήκους 45 cm και πλάτους περίπου 90 cm. Σε αυτή την περίπτωση, έχουν χρησιμοποιηθεί οι διαστάσεις του τραπεζομάντηλου. Για να έχετε μια συνεπή εμφάνιση, χρειάζεστε παρόμοια μοτίβα ομοιόμορφα κατανεμημένα στο τραπεζομάντιλο. Για να το πετύχετε, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό μοτίβο από χαρτόνι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το στυλό για να σχεδιάσετε κύκλους στο τραπεζομάντιλο για τις θέσεις των σχεδίων.

Για να κόψετε πολλά μοτίβα του ίδιου είδους ταυτόχρονα, πρέπει να διπλώσετε το κομμάτι χαρτιού κατάψυξης ανάλογα. Σχεδιάστε το μοτίβο στο επάνω φύλλο και κόψτε το από όλα τα άλλα ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή, μπορείτε να φτιάξετε μικρότερο dreidel στο υπόλοιπο χαρτί.

Το σίδερο πρέπει να ρυθμιστεί στη σωστή θερμοκρασία για να υλοποιηθούν οι ιδέες DIY

Σιδερώστε μόνοι σας τραπεζομάντιλο

Εφαρμόζοντας το μοτίβο στο τραπεζομάντιλο

Τοποθετήστε το τραπεζομάντιλο σε μια ευρεία επιφάνεια που είναι πολύ βιώσιμη και ανθεκτική στη θερμότητα. Ένα μεγαλύτερο μέρος του υλικού σας θα πρέπει να μπορεί να στηρίζεται πάνω του χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να αγγίζετε το τραπεζομάντηλο όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ εργάζεστε. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαν να σχηματιστούν λεκέδες πάνω του. Διανείμετε τα επιθυμητά μοτίβα στις προβλεπόμενες θέσεις. Η πλευρά ακτινοβολίας πρέπει να είναι στραμμένη προς τα κάτω. Γλιστρήστε το με ένα μέτρια θερμαινόμενο σίδερο.

Χρωματιστά τραπεζομάντιλα – μια εξαιρετική ιδέα!

τελειωμένα τραπεζομάντηλα με χρώμα

Εφαρμόστε το χρώμα

Τώρα έρχεται η πραγματοποίηση του τελευταίου βήματος – η εφαρμογή του χρώματος στο τραπεζομάντιλο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να τα τοποθετήσετε κάπου, ώστε να μην δημιουργηθούν ρυτίδες. Θα πρέπει να υπάρχει είτε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα είτε κάποιο άλλο μαξιλάρι από κάτω. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποχρωματίσουν την περιοχή κάτω από το τραπεζομάντιλο.

Στο τραπεζομάντιλο με τις νιφάδες χιονιού, πρέπει να τις ψεκάσετε και την περιοχή γύρω σας με το χρώμα. Με τη δεύτερη παραλλαγή, πρέπει να σκιάσετε μόνο το ίδιο το μοτίβο Dreidel. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα το χρώμα σε άλλο ύφασμα. Έτσι εξασκείστε λίγο και δεν θα κάνετε κατά λάθος λάθος με το ίδιο το τραπεζομάντηλο. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αφήσετε το τραπεζομάντιλο να στεγνώσει όλη τη νύχτα. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το χαρτί κατάψυξης και να απολαύσετε τα αποτελέσματα της εργασίας σας.

Ένα τραπεζομάντιλο DIY αυτού του είδους είναι πολύ καθολικό και ταυτόχρονα πρωτότυπο. Όλοι λατρεύουν τα μοτίβα νιφάδων χιονιού, αλλά μπορείτε πάντα να τα κάνετε να φαίνονται λίγο διαφορετικά. Ανάλογα με το σχέδιο, μπορούν να φαίνονται πιο αγροτικά και στιβαρά ή κομψά και ακόμη και εξωτικά. Τα χρώματα καθορίζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα της εμφάνισής τους. Το ίδιο ισχύει και για την ιδέα με τα μοτίβα Dreidel και τα πολλά άλλα παραδείγματα που θα ανακαλύψετε στις παρακάτω εικόνες!

Το κλασικό χρωματικό δίδυμο ασπρόμαυρο κάνει κάθε σχέδιο να φαίνεται κομψό!

έμπνευση τραπεζομάντηλα μοτίβο dreidel

Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα τέτοιο τραπεζομάντιλο με πιάτα στα ίδια χρώματα

τραπεζομάντιλο Schwarye dreidel μοτίβο

Εάν φτιάξατε μόνοι σας το τραπεζομάντιλο, το τσάι έχει ακόμα καλύτερη γεύση!

μοτίβο νιφάδας χιονιού diy ιδέα σπιτική

Άλλες ιδέες DIY για DIY τραπεζομάντιλα

μπλε τραπεζομάντιλο diy ιδέες

diy ιδέες για τραπεζομάντηλο καρό

diy ιδέες τραπεζομάντιλα έμπνευσης

μινιμαλισμός raiiert τραπεζομάντιλα diy ιδέες

Μπορείτε απλά να βάψετε ξανά παλιό ύφασμα για το τραπεζομάντιλο DIY!

ουδέτερο χρώμα diy τραπεζομάντιλα

tic tac toe τραπεζομάντηλο diy ιδέες

Τραπεζομάντηλα ιδέες έθνικ στυλ

Το υπέροχο τραπεζομάντηλο είναι η καλύτερη διακόσμηση!

διακοσμηση τραπεζι τραπεζι δρομοι diy ιδεες

διακόσμηση τραπεζιού αντί για ιδέες τραπεζομάντιλου

DIY ιδέες για ράψιμο τραπεζιού δρομέων

 Θα μπορούσατε να ομορφύνετε τον κήπο σας με υπέροχα τραπεζομάντηλα DIY

ιδέα για τραπεζομάντιλα στο πλάι

Εικόνα 1570

Εικόνα 1570

DIY τραπεζομάντηλα ιδέα γάμου

Θα μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας ένα υπέροχο τραπεζομάντηλο!

Χριστούγεννα

απλά τραπεζομάντηλα φτιαγμένα μόνοι σας

Προσκαλέστε τη νέα σεζόν στο σπίτι σας με ένα υπέροχο τραπεζομάντηλο

φθινοπωρινή ιδέα diy τραπεζομάντιλο

μικρή και απλή λεπτομέρεια - τραπεζομάντιλα

ροζ και άλλα ρομαντικά χρώματα τραπεζομάντιλα ιδέα

Διαδώστε μια ρουστίκ αίσθηση με έναν υπέροχο δρομέα τραπεζιού!

Τραπεζομάντηλο κόκκινο

πεταλούδες diy τραπεζομάντιλα

vintage τραπεζομάντιλα diy