DIY ζωντανές ιδέες αλλάζουν κόμικ

DIY ζωντανές ιδέες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σπίτι

Για να επιτύχουμε περισσότερη ενεργειακή απόδοση στο σπίτι, δεν χρειάζεται πάντα να ξοδεύουμε σταθερά χρηματικά ποσά. Για τα μέτρα που σας περιγράφουμε σήμερα, συνήθως δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο.

Σε πολλά νοικοκυριά, οι υψηλοί λογαριασμοί ρεύματος οφείλονται απλώς σε κάποιες κακές συνήθειες.

Μοιάζει με την περίπτωσή σας; Perhapsσως το άρθρο μας να σας οδηγήσει σε έναν φθηνότερο χειμώνα.

Οι συμβουλές προς το νοικοκυριό σας σύντομα θα αποδώσουν

DIY ζωντανές ιδέες παραμένουν πράσινες

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για την εσωτερική διακόσμηση

Είναι ίσως το διαμέρισμά σας πολύ μικρό και δεν έχει αρκετό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας; Βασιστείτε σε χλωμές αποχρώσεις. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανάψετε τεχνητά φώτα και να πληρώσετε μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος το απόγευμα.

Ξεχάστε τα φώτα αλογόνου!

Αντικαταστήστε τα φώτα αλογόνου με φώτα εξοικονόμησης ενέργειας. Οι δεύτεροι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 ετών. Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Μην αφήνετε το φορτιστή στην πρίζα για πολύ καιρό, ειδικά αν δεν φορτίζετε πλέον το τηλέφωνό σας

DIY σπιτικές ιδέες φόρτισης καλωδίων

Ενεργοποιήστε τους φορτιστές μόνο όταν είναι απαραίτητο

Ένας φορτιστής που είναι συνδεδεμένος στην πρίζα καταναλώνει ενέργεια ακόμη και αν δεν συνδέσετε μια συσκευή σε αυτήν. Επομένως, πρέπει να τα αφαιρέσετε μετά τη χρήση.

Καθαρίστε το κλιματιστικό

Η επόμενη ιδέα για τη διακόσμηση του σπιτιού μας είναι να καθαρίζουμε τα φίλτρα κλιματισμού. Ναι, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο έργο, αλλά είναι σημαντικό για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο καθαρισμός βοηθά πολύ να βοηθήσει τα βακτήρια να συσσωρευτούν στο σπίτι σας.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι καλοί για τη φύση και τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος

Λαμπτήρας DIY σπιτικών ιδεών

Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες αποθήκευσης από τον υπολογιστή σας

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του υπολογιστή σας συνεχώς σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα. Έχει όμως τη λειτουργία “Sleep”. Εάν επιλέξετε αυτήν τη λειτουργία περισσότερες από μία φορές, θα εξοικονομήσετε πολύ ενέργεια.

Θέλετε να πάτε διακοπές; Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το τροφοδοτικό κεντρικά

Εδώ είναι μια ακόμη από τις DIY ζωντανές ιδέες για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι επίσης προφανές, αλλά συχνά υποτιμάται. Δεν χρειάζεστε ηλεκτρικό ρεύμα ενώ λείπετε! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε το ψυγείο για να το απενεργοποιήσετε επίσης.

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης με διακόπτη τροφοδοσίας. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια και είναι ασφαλέστερο

Διανομέας διακόπτη σπιτικών ιδεών DIY

Ο κανόνας του τριγώνου της κουζίνας

Η διαμόρφωση ενός τριγώνου κουζίνας προχωρά πολύ στην αύξηση της απόδοσης ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά στο στάδιο του σχεδιασμού.

Όσο πιο μακριά ο φούρνος και το ψυγείο είναι το ένα από το άλλο, τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομείτε.

Τα μικρά δωμάτια φαίνονται μεγαλύτερα όταν είναι πιο φωτεινά

Οι ιδέες του σπιτιού DIY αλλάζουν φωτεινά δωμάτια

Χρησιμοποιήστε τις σωστές συσκευές

Εάν σας έχει απομείνει μόνο μία μερίδα από το γεύμα, θα ήταν καλύτερα να το ζεστάνετε σε ένα μικρό τηγάνι και στο κατάλληλο πιάτο. Ο φούρνος θα χρησιμοποιούσε πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας πληρούν όλα τα ευρωπαϊκά ενεργειακά πρότυπα

DIY σπιτικές ιδέες αλλάζουν συσκευές

Χρησιμοποιήστε τη χύτρα ταχύτητας

Όλοι πρέπει να έχουμε χύτρα ταχύτητας στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα γεύματα μπορούν να τελειώσουν γρήγορα. Οι σύγχρονες χύτρες πίεσης είναι επίσης ασφαλέστερες.

Πλύνετε τα ρούχα σε χαμηλή θερμοκρασία

Υπάρχουν τρεις χρυσοί κανόνες για το πλύσιμο, οι οποίοι μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως DIY ζωντανές ιδέες για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Αρχικά, πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεύτερον, χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων μόνο όταν έχουν συσσωρευτεί αρκετά βρώμικα ρούχα. Τρίτον, το πλυντήριο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Οι κανόνες για το πλυντήριο πιάτων είναι παρόμοιοι.

Μην πλένετε τα ρούχα σας πολύ ζεστά

Αλλαγή πτυχίου ιδεών σπιτιού DIY

Στρώστε το χαλί στο πάτωμα

Αντί να επενδύσετε σε ενδοδαπέδια θέρμανση, θα ήταν καλύτερο να στρώσετε ένα χαλί. Έτσι κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό, πιο άνετο, πιο ζεστό. Τα βαμβακερά χαλιά συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ενεργειακή απόδοση.

Το χαλί στην αψίδα σας επιτρέπει να αποθηκεύετε περισσότερη θερμότητα και έτσι να χρησιμοποιείτε λιγότερη θέρμανση

DIY σπιτικές ιδέες αλλάξτε χαλί

Μην αφήνετε τις κουρτίνες να κρέμονται μπροστά από τις θερμάστρες

Ναι, όλοι γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα: Θα θέλαμε να πετάξουμε τις θερμάστρες γιατί δεν ταιριάζουν απόλυτα με τον εσωτερικό μας σχεδιασμό. Οι προσπάθειές μας να τα κρύψουμε μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να κρεμάμε κουρτίνες μπροστά τους.

Καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο του κλιματιστικού σας

DIY home ideas φίλτρο κλιματισμού

Ωστόσο, δεν παρατηρούμε ότι εμποδίζουμε τη διάδοση της θερμότητας με αυτόν τον τρόπο. Έτσι χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Το βράδυ θα ήταν καλύτερα να κρεμάσετε τις κουρτίνες μπροστά από τη θερμάστρα

Τη νύχτα θα πρέπει να αποφύγετε τον εξαφανισμένο ζεστό αέρα από το δωμάτιο. Επομένως, είναι καλύτερα να αφήσετε τις κουρτίνες να κρέμονται μπροστά από τις θερμάστρες.

Επενδύστε σε έξυπνες συσκευές που ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας

Όλες οι έξυπνες συσκευές που ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας για χρήση, αποδίδουν γρήγορα μακροπρόθεσμα. Εάν είναι δυνατόν, επενδύστε μόνο σε αυτά.

Κάνετε κακό στον εαυτό σας με κουρτίνες πάνω από τη θερμάστρα και πλυντήρια στο ψυγείο

DIY κουρτίνες διακόσμησης σπιτιού