Macrame – αυτή η αρχαία, αραβική τεχνική κόμπων εξακολουθεί να μας μαγεύει σήμερα και αυτή τη στιγμή είναι και πάλι απόλυτα μοντέρνα. Δεν είναι περίεργο, γιατί μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε απίστευτα όμορφα διακοσμητικά στολίδια, κοσμήματα, μαξιλάρια, ακόμη και χαλιά. Σε προηγούμενες αναρτήσεις σας δείξαμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας απλά κρεμαστά καλάθια macrame. Σήμερα ασχολούμαστε κυρίως με ένα σπιτικό φανάρι macrame σε στυλ Boho. Παρακάτω θα βρείτε τις απαραίτητες οδηγίες καθώς και πολλά παραδείγματα έμπνευσης για άλλες δημιουργίες με έξυπνο κόμπο. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά εκ των προτέρων ποια υλικά χρειάζονται για την τεχνική macrame και ποιοι όροι είναι σημαντικοί. Θα σας δείξουμε επίσης 5 απλούς βασικούς κόμβους που θα σας δώσουν τη βάση για τα όμορφα DIY έργα σας, ειδικά ως αρχάριοι.

Μάθετε την υπέροχη τεχνική macrame! 

φτιάξτε διακόσμηση τοίχου μαξιλαριού μαξιλαράκι μακραμέ μόνοι σας

Τι είναι το macrame?

Στα αραβικά, miqrama مقرمة σημαίνει “κόμπο με πέπλο”. Στην καθημερινή γλώσσα, σημαίνει “ύφανση ή κόμπα”.

Κατ ‘αρχήν, αυτά είναι τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία: 

  • Κορδόνι Macrame: Αυτό μπορεί να είναι σχεδόν οποιοδήποτε είδος κορδονιού ή σχοινιού κατασκευασμένο από βαμβάκι, κάνναβη, γιούτα ή συνθετικό υλικό.

    Έρχεται σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και ανατροπές.

  • Υποστήριξη: Χρειάζεστε κάτι για να συνδέσετε τους κόμβους macrame. Δημοφιλείς επιλογές είναι ράβδοι, κλαδιά, στεφάνες, ξύλα ή δαχτυλίδια.
  • Και φυσικά το ψαλίδι είναι πάντα απαραίτητο για να κόψετε το κορδόνι.

Εάν είστε τελείως αρχάριος, γιατί να μην ξεκινήσετε από μικρά! 

φτιάξτε μόνοι σας ιδέες διακόσμησης φανάρι macrame

Σημαντικοί όροι macrame που χρησιμοποιούμε επίσης παρακάτω:

Κορδόνι εργασίας: Το σύνολο συμβολοσειρών ή συμβολοσειρών που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τους πραγματικούς κόμβους.

Καλώδιο πλήρωσης: Το κορδόνι ή το σύνολο των χορδών που τυλίγονται οι κόμποι σας.

Sennit: Ένας κόμπος ή μια σειρά κόμβων που δουλεύονται σε επανάληψη.

5 κόμβοι μακραμέ για αρχάριους

Υπάρχουν πολλοί κόμβοι, τεχνικές και λεπτομέρειες στην τέχνη του μακραμέ, τα οποία όλα μπορούν να μάθουν επιμελώς με την πάροδο του χρόνου. Αλλά για να ξεκινήσετε με αυτό, χρειάζεστε μερικούς βασικούς κόμβους ως βάση. Εδώ θα βρείτε πέντε από τα πιο σημαντικά από αυτά με σύντομες οδηγίες.

Κόμβος κεφαλής Lark

οδηγίες λογαριασμών βάσης φανάρι macrame

Αυτός είναι ο πρώτος κόμβος που πρέπει να γνωρίζετε. Αυτός ο κόμπος χρησιμοποιείται για τη στερέωση των κορδονιών macrame σε αντικείμενο όπως πείρο, κλαδί ή κορδόνι αγκύρωσης.

Διπλώστε το κορδόνι σας στο μισό και τοποθετήστε το βρόχο πάνω από τη ράβδο.

Φέρτε το βρόχο γύρω από την πλάτη σας και τραβήξτε τα δύο άκρα του καλωδίου σας μέσα από το βρόχο για να σφίξετε.

Τετράγωνοι ή τετράγωνοι κόμβοι και μισοί κόμβοι

μακραμέ φανάρι τετράγωνος σταυρός κόμπος

Ένας τετράγωνος κόμπος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κόμβους μακραμέ και μπορεί να δείχνει τόσο αριστερά όσο και δεξιά.

Ένας μισός κόμπος είναι απλά μισός τετράγωνος κόμπος. Μπορεί επίσης να δείχνει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, ανάλογα με την πλευρά από την οποία ξεκινάτε.

Σπειροειδής κόμπος / κύμας

οδηγίες φανάρι σπειροειδής κόμπος macrame

Ένας σπειροειδής κόμπος, που ονομάζεται επίσης κυματικός κόμβος, είναι μια σειρά από μισούς κόμβους. Αυτός είναι ένας διακοσμητικός κόμπος που θα προσθέσει πολύ περισσότερη πίτσα στο έργο σας.

Γαρύφαλλο κόμπο (Double Half Beat)

διπλός κόμβος μακραμέ μισής συστροφής

Το διπλό ημίχρονο δημιουργεί όμορφες γραμμές στα έργα σας. Μπορούν να γίνουν οριζόντια, διαγώνια και περιστασιακά κάθετα.

Συλλογή κόμβου

συλλέγοντας οδηγίες κόμβου φτιάξτε εσείς το φανάρι μακραμέ

Ένας κόμπος συγκέντρωσης, που ονομάζεται επίσης κόμβος τυλίγματος, είναι ένας κόμβος τερματισμού που συγκεντρώνει τα κορδόνια μαζί. Θα τα βλέπετε συχνά στο κάτω μέρος των κρεμαστών φυτών macrame. Υπάρχουν δύο κορδόνια σε αυτόν τον κόμπο. Τα υπόλοιπα κορδόνια είναι καλώδια πλήρωσης. Ανάλογα με το σχέδιο, όλοι αυτοί οι κόμβοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή ενός φανάρι macrame.

Οδηγίες φανάρι Macrame

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε μόνοι σας ατμοσφαιρικά φανάρια από το macrame. Αποφασίσαμε για την παραλλαγή με το άδειο βάζο κτιστών. Για αυτό χρειάζεστε πολύ λίγα υλικά και ταυτόχρονα ενεργείτε με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Γυαλιά διαφορετικών μεγεθών μετατρέπονται σε ρομαντικά διακοσμητικά φώτα μέσα σε λίγα λεπτά, τα οποία όχι μόνο δημιουργούν μια ζεστή αίσθηση στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, αλλά επίσης κόβουν μια καλή φιγούρα στο DIY boho γάμο.

Τα φαναράκια Macrame σίγουρα τα έχουν όλα

Φτιάξτε φανάρι μακραμέ με γυαλί

Χρειάζεσαι:

  • ένα άδειο ποτήρι?
  • Βαμβακερό κορδόνι ή μαλλί μακραμέ.
  • ένα ζευγάρι υφασμάτινο ψαλίδι.

Και είναι τόσο εύκολο:

Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το ρομαντικό φανάρι με μερικούς από τους κόμβους macrame που αναφέρθηκαν παραπάνω και λίγη εξάσκηση. Είναι σημαντικό να εργάζεστε πάντα με έναν άρτιο αριθμό κλωστών βαμβακιού, έτσι ώστε η τεχνική να λειτουργεί επίσης στο τέλος. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω βίντεο.

Καλή διασκέδαση και καλή τύχη! 

Όπως πάντα, υπάρχουν ακόμη πιο φρέσκες και δημιουργικές ιδέες για μια ονειρική διακόσμηση boho για τους τέσσερις τοίχους σας στην παρακάτω γκαλερί μας …

Τα φανάρια Macrame δημιουργούν αμέσως μια ζεστή ατμόσφαιρα γύρω σας 

ιδέες φανάρι boho macrame

Πάντα κάνουν τις καρδιές όλων των οπαδών του Boho να χτυπούν πιο γρήγορα

διακόσμηση γάμου ιδέες φανάρι macrame για να φτιάξετε μόνοι σας

Ένα ολόκληρο αμπαζούρ μπορεί επίσης να φτιαχτεί με αυτήν την τεχνική κόμπου 

οδηγίες κόμπος αμπαζούρ μακραμέ

Τα πιατάκια Macrame είναι επίσης πολύ δημοφιλή 

boho macrame coasters

Όπως και τα δώρα φωτογραφιών … 

οδηγίες macrame φωτογραφία διακόσμηση τοίχου φτιάξτε μόνοι σας

… ή φτερά μακραμέ ως διακοσμήσεις τοίχων 

Φτιάξτε μόνοι σας φτερό μακραμέ διακόσμηση τοίχου φτιάξτε μόνοι σας φανάρι macrame στυλ boho φτιάξτε μόνοι σας terrarium κρεμαστού καλαθιού macrame φτιάξτε μόνοι σας κρεμαστή καρέκλα μακραμέ φτιάξτε μόνοι σας μαξιλάρι μακραμέ οδηγίες για το μπρελόκ macrame φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση μακραμέ τοίχου με δαχτυλίδια φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις τοίχου μακραμέ οδηγίες φανάρι macrame απλές φτιάξτε μόνοι σας ρομαντικές διακοσμήσεις φανάρι macrame φτιάξτε μόνοι σας ρομαντική διακόσμηση μαξιλαριού μαξιλαριού μπιμπερό μπουκάλι κρασί φανάρι μακραμέ όμορφη ιδέα διακόσμησης τοίχου μακραμέΦτιάξτε φανάρι μακραμέ μόνοι σας με γυαλί