Πάρτε τη σωστή ενέργεια

Οι σκώροι τροφίμων είναι οι πιο απογοητευτικοί από τους σκώρους. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φυσικές, μη τοξικές και τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση των σκώρων στο ντουλάπι. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να τις αποφύγετε επιτυχώς και αποτελεσματικά.

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να υπάρχουν σκόροι στο ντουλάπι σας, ρίξτε μια ματιά σε όλα εκεί πρώτα.

Παρόλο που οι σκώροι τείνουν να μολύνουν αλεύρι και σιτηρά, θα πρέπει να ελέγξετε τα ψημένα φρούτα, τα γλυκά και τις τροφές για κατοικίδια επίσης. Κοιτάξτε γύρω για πεταλούδες, προνύμφες και αυγά που μοιάζουν με ιστούς ή συστάδες σιτηρών. Πετάξτε τυχόν μολυσμένα τρόφιμα.

Καταπολεμήστε τους σκώρους τροφίμων

  • Καθαρίστε κάθε γωνιά, κρυψώνα και σχισμή με ηλεκτρική σκούπα ή σαπουνόνερο. Εάν υπάρχουν σημάδια μόλυνσης, πετάξτε τα σκουπίδια ή τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας.
  • Σκουπίστε όλα τα ράφια, τα δοχεία τροφίμων και τις επιφάνειες με λευκό ξύδι. Για επιπλέον προστασία, χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο – μέντα, έλαιο σιτρονέλλας, ευκάλυπτο ή έλαιο τσαγιού.
  • Για να αποφύγετε τη μόλυνση, φυλάξτε τα τρόφιμα σε αεροστεγές γυάλινο, μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο.
  • Τα φύλλα δάφνης απωθούν τα έντομα του ντουλαπιού. Βάλτε τα φύλλα σε δοχεία από κασσίτερο και κουτιά τροφής
  • Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε ξηρά τροφή σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο για μια εβδομάδα για να σκοτώσετε τα αυγά.

Πλύνετε τα πιάτα σωστά

Σκουπίστε τις επιφάνειες με ξύδι

Σκουπίστε όλες τις ρωγμές και τις γωνίες

Πετάξτε τα δημητριακά και τα ζυμαρικά

Αδειάζω τα σκουπίδια

Σκουπίστε ξανά με ένα πανί  

Σκώροι τροφίμων στο δοχείο όπου φυλάσσονται οι κόκκοι