Οι γάτες είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια, γιατί πείθουν με φιλικότητα και ευφυΐα. Πολλοί ιδιοκτήτες γάτας επιλέγουν μια ελκυστική ξύστρα στο σπίτι. Αλλά το να φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύσιμο στύλο δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μια πραγματική εξοικονόμηση σε σύγκριση με τις έτοιμες θέσεις γρατζουνίσματος στην αγορά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γάτες να έχουν αρκετό περιθώριο, γιατί είναι γεμάτες ενέργεια και αγαπούν να σκαρφαλώνουν.

Το υλικό για το στύλο ξυσίματος είναι ζωτικής σημασίας για την αυτο-κατασκευή. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κατάλληλο κλαδί που είναι ιδανικό για τον παράδεισο της γάτας. Αλλά πρώτα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το πορτμπαγκάζ. Εάν το ξύσιμο στύλο προορίζεται για τον κήπο σας, τότε έχετε πολύ περισσότερες επιλογές κατά την αναζήτηση. Για το εσωτερικό, η κατασκευή δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μαζική.

Το ξύσιμο είναι μια πραγματική εμπειρία για τους τετράποδους φίλους

χτίστε ένα ξύσιμο στύλο γάτας

Λίστα υλικών και εργαλείων

Πριν συνεχίσουμε με τις οδηγίες που κάνετε μόνοι σας, θα θέλαμε να δώσουμε προσοχή στα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για το έργο. Τα πιο σημαντικά υλικά είναι το σκυρόδεμα και τα πρότυπα της πλατφόρμας. Το κεραυνό σκυρόδεμα απαιτείται για τη στερέωση του στύλου γρατζουνίσματος και τα πρότυπα είναι σημαντικά για τον ακριβή σχεδιασμό των πλατφορμών.

Η λίστα εργαλείων περιλαμβάνει κατσαβίδια ασύρματα, τρυπάνια, συρραπτικά και σφυρί.

Η σταθερή υποδομή είναι ιδιαίτερα σημαντική

ιδέες για γρατζουνιές μετά

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζετε σωστά μια γρατσουνιά

Η βάση της κατασκευής πρέπει να είναι πολύ σταθερή, επειδή η επίπεδη επιφάνεια παίζει σημαντικό ρόλο. Για αυτό το βήμα των οδηγιών χρειάζεστε ένα καλούπι που αργότερα θα πρέπει να γεμίσει με κεραυνό σκυρόδεμα. Κατά τη διάρκεια της πλήρωσης πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχουν κοιλότητες, επειδή ο στύλος ξυσίματος πολύ συχνά δεν αρέσει αν κουνιέται. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό το θεμέλιο να χτιστεί προσεκτικά και στη συνέχεια να σκληρυνθεί πλήρως. Μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, δηλαδή να σχεδιάσετε τα διάφορα επίπεδα.

Σχεδιάστε το ξύσιμο στύλο σύμφωνα με το δικό σας γούστο

Φτιάξτε μόνοι σας μια γρατσουνιά

Κάθε ξύσιμο στύλος έχει τα λεγόμενα επίπεδα, τα οποία είναι κατάλληλα για τα χαριτωμένα κατοικίδια να αισθάνονται καλά. Γενικά, αυτές οι πλατφόρμες θεωρούνται το πιο σημαντικό σημείο κατασκευής. Ο αριθμός των πλατφορμών εξαρτάται από το μέγεθος του στύλου ξύσματος. Τουλάχιστον 2 τέτοια επίπεδα πρέπει να υπάρχουν ήδη. Σε ένα επίπεδο μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο ή άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους τετράποδους φίλους. Ένα σημαντικό σημείο για τις πλατφόρμες είναι η προσεκτική διαδικασία κατασκευής. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι γάτες έχουν πολύ λεπτή μύτη και μυρίζουν πολύ πιο έντονα από τους ανθρώπους. Οι ειδικοί είναι της γνώμης ότι συνιστάται η χρήση δομικών προϊόντων χωρίς διαλύτες και χαμηλής οσμής για τέτοιου είδους έργα. Οι πλατφόρμες είναι κυρίως ξύλινες, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά που είναι ασφαλή για τους τετράποδους φίλους. Απαιτείται επένδυση στις πλατφόρμες για να κάνουν τις γάτες άνετες. Η επένδυση αφρού είναι τέλεια και μπορεί επίσης να κοπεί πολύ εύκολα, επειδή οι πλατφόρμες χρειάζονται ένα ακριβές σχήμα.

Ο αριθμός των πλατφορμών εξαρτάται από τον αριθμό των γατών

ξύσιμο post diy έργο

μεγάλη δομή ξύσιμο στύλο

   ταπετσαρία με γρατσουνιές

γρατζουνιές post σχεδιασμός diy

    γρατζουνιές ιδέες για συμβουλές κατασκευής

   Δημιουργήστε τις δικές σας συμβουλές για γρατσουνιές

Δημιουργήστε τις δικές σας ιδέες για γρατσουνιές

μοντέρνος σχεδιασμός φτιάξτε το δικό σας ξύσιμο στύλο

δημιουργήστε τις δικές σας ιδέες για γρατζουνιές

τετράποδα γάτες ξύσιμο στύλο

λευκό σχέδιο ξύσιμο στύλο