Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς κάνει ένα ζεστό σπίτι; Αυτά είναι τα έπιπλα ή η διακόσμηση; Το στυλ επίπλωσης ή μάλλον η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα σπίτι; Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται εγκλωβισμένοι στους τέσσερις τοίχους τους και ψάχνουν μια διέξοδο για να επανασχεδιάσουν το περιβάλλον. Άλλοι πιστεύουν ότι το διαμέρισμά τους είναι πολύ στενό και πολύ σκοτεινό. Αντί να τα ανανεώσουν, θέλουν να μετακινηθούν. Εάν αισθάνεστε με τον ίδιο τρόπο ή έχετε παρόμοια συναισθήματα, τότε ένα είναι σίγουρο: πρέπει να ανακαινίσετε το σπίτι σας! Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιλαμβάνει πολλή προσπάθεια και πολύ άγχος. Λίγη φρέσκια μπογιά, νέες κουρτίνες, μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια και λίγη λεπτομέρεια μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε σε μια στιγμή. Εδώ μαζί μας θα βρείτε υπέροχες ιδέες για το πώς να φέρετε θετική ενέργεια και γοητεία στο σπίτι σας.

Μερικές φορές νιώθετε ενοχλημένοι στο σπίτι σας και απλά δεν ξέρετε γιατί

Κακοσχεδιασμένο σπίτι σκοτεινό ακατάστατο καταθλιπτικό

 Αλλά μπορεί επίσης να φαίνεται διαφορετικό – φωτεινό, ζεστό και φιλόξενο!

Καλό παράδειγμα ενός ζεστού σπιτιού φωτεινού και ζεστού φιλόξενου

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα πάντα γύρω μας έχουν μεγάλη επιρροή στον ψυχισμό μας και επομένως και στη διάθεσή μας. Γι ‘αυτό θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές ιδέες σχεδιασμού που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας ταυτόχρονα. Απλώς εισάγετε περισσότερα χρώματα και σχέδια στο σπίτι σας, πιάστε νέα αειθαλή φυτά εσωτερικού χώρου και σύντομα θα νιώσετε την αλλαγή. Η διάθεσή σας βελτιώνεται, η παραγωγικότητά σας αυξάνεται και χαλαρώνετε και γεμίζετε τις μπαταρίες σας στο σπίτι. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα δημιουργήσετε ένα ζεστό σπίτι όπου όλοι θα νιώθουν άνετα.

Διαφάνεια στο σχεδιασμό και δωρεάν περάσματα-αυτό είναι το παν και το τέλος του μοντέρνου σχεδιασμού δωματίων

Διαβάσεις μοντέρνα κουζίνα

  • Μεταβάσεις χωρίς κατώφλια από δωμάτιο σε δωμάτιο

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά είναι ακριβώς η απρόσκοπτη μετάβαση από δωμάτιο σε δωμάτιο που δημιουργεί την άνεση στο σπίτι. Τίποτα δεν πρέπει να σας εμποδίζει όταν περπατάτε στο δικό σας διαμέρισμα. Οι πόρτες πρέπει να ταλαντεύονται ελεύθερα, οι διάδρομοι πρέπει να καθαρίζονται. Δημιουργήστε άνετες ζώνες που υποστηρίζουν τις καθημερινές σας ρουτίνες και δραστηριότητες. Ζευγάρια παπούτσια, καρότσια και παιχνίδια πρέπει να αποθηκεύονται εκεί που ανήκουν! Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνετε τα πράγματα και κρατάτε την παραγγελία στο σπίτι υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Μικρές αλλαγές στο εσωτερικό συχνά έχουν μεγάλο αντίκτυπο

Ελκυστικό σαλόνι με θέα στην πίσω αυλή

Δώστε επίσης την απαραίτητη προσοχή στα έπιπλα. Σίγουρα δεν χρειάζεσαι αιχμηρές άκρες! Είναι εύκολο να το χτυπήσεις και είναι εύκολο να τραυματίσεις τον εαυτό σου. Έτσι, σκεφτείτε να αλλάξετε το τετράγωνο τραπεζάκι σαλονιού με ένα στρογγυλό?

 Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού είναι πολύ καλύτερο από ένα ορθογώνιο

Μικρό στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού βιομηχανικό σχέδιο

Επιπλέον συμβουλή: Κατά την επίπλωση του σπιτιού σας, τηρήστε τον κανόνα: αφήστε περάσματα πλάτους τουλάχιστον 60 εκατοστών ανάμεσα στα επιμέρους έπιπλα! Αυτό σας δίνει αρκετή ελευθερία κινήσεων και αποφεύγει την αίσθηση ότι περιορίζεστε από υπερβολικά έπιπλα.

Προγραμματίστε αρκετό ελεύθερο χώρο μεταξύ των επίπλων και αποφύγετε τυχόν καταπιεστική αίσθηση στο σπίτι σας

Άνετο σπίτι

  • Τώρα ήρθε η ώρα να καθαρίσετε καλά!

Είναι άνοιξη και επιτέλους ήρθε η ώρα να καθαρίσετε καλά το σπίτι σας! Εκτός από την αφαίρεση των ιστών αράχνης, αφαιρέστε εκείνα τα στοιχεία που σχετίζονται με κακές αναμνήσεις για εσάς. Πετάξτε φωτογραφίες, δώρα και αναμνηστικά για να θυμηθείτε τους πρώην (ες) σας. Καθαρίστε το διαμέρισμα από παλιά πράγματα που σας καταπιέζουν. Δεν είναι μόνο ένας ενδελεχής καθαρισμός, είναι μια συναισθηματική απελευθέρωση από όλα τα παλιά. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε νέες κουρτίνες, να πετάξετε μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια εδώ και εκεί και να πάρετε μικρά πράγματα που θα φέρουν ελπίδα, ομορφιά ή ευτυχία μέσα σας. Τα θετικά συναισθήματα αφήνουν το μυαλό σας να περιπλανηθεί και να οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα!

Πολύ φως της ημέρας, φωτεινές, διαφανείς κουρτίνες, παστέλ χρώματα – έτσι πρέπει να μοιάζει ένα άνετο σαλόνι!

άνετο-σαλόνι-σχέδιο-παστέλ-χρώματα

Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι νοσταλγοί και προτιμούν να κρατούν παλιά και ήδη άχρηστα αντικείμενα. Το αφήνουμε σε αυτούς. Μπορούμε μόνο να προσθέσουμε εν συντομία: Οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Για παράδειγμα, νέες φωτεινές και διαφανείς κουρτίνες αφήνουν περισσότερο ήλιο να μπει στο σπίτι σας. Απολαμβάνετε τη ζεστασιά και αισθάνεστε πραγματικά ανανεωμένοι!

 Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι επιπλωμένο με προσοχή

Παιδικά δωμάτια πρακτικά έπιπλα

  • Προσδιορίστε τις λειτουργίες κάθε δωματίου στο σπίτι σας

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα δωμάτιο ή να δώσετε σε ολόκληρο το σπίτι νέες εργασίες. Αφήστε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από την κύρια λειτουργία ενός δωματίου και δώστε στην ατμόσφαιρα επιπλέον γοητεία. Έτσι αισθάνεται κομψό. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε το υπνοδωμάτιο σε ένα ρομαντικό καταφύγιο. Δεν χρειάζεστε πολλά για αυτό – ένα κρεβάτι king size για να προσαρμόσετε τον έμμεσο φωτισμό του δωματίου. Μερικά αρωματικά κεριά μπορούν να προσθέσουν μόνο στη ζεστή ατμόσφαιρα. Και μερικές ακόμη λεπτομέρειες που συμβάλλουν επίσης πολύ στη ζεστή εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας: μια ντουλάπα-δωμάτιο πρέπει να αποφευχθεί η ακαταστασία στο δωμάτιο. Μπορείτε να επιτύχετε έναν τοίχο προφοράς με ένα αστραφτερό χαρτί τοίχου με φοίνικες ή άλλα εξωτικά μοτίβα. Θα ήταν επιθυμητή μια διπλή πόρτα από γυαλί, η οποία αφενός αφήνει πολύ φως στο δωμάτιο και αφετέρου οδηγεί απευθείας στην πίσω αυλή. Έτσι μπορείτε να κοιτάξετε το τοπίο έξω από το κρεβάτι και να νιώσετε απόλυτα ήρεμοι.

Ένα δωμάτιο-ντουλάπι εκπληρώνει θαυμάσια τις λειτουργίες του

ντουλάπα

  • Είναι άνετο όπου υπάρχει άπλετο φυσικό φως

Όταν επιδίδεστε στα καλά σας όνειρα, θυμηθείτε ότι έχετε την πηγή θετικής ενέργειας ακριβώς μπροστά σας – τον ήλιο! Αφήστε τον ήλιο να μπαίνει σε κάθε δωμάτιο στους τέσσερις τοίχους σας κάθε εποχή και θα έχετε ένα άνετο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεστε πολλά έπιπλα, ένα απλό εσωτερικό μπορεί επίσης να φαίνεται άνετο στις ζεστές ακτίνες του ήλιου. Φυσικά, χρειάζεστε μεγάλα παράθυρα και μεγάλους καθρέφτες που αντανακλούν το φυσικό φως στο δωμάτιο. Έτσι μεταμορφώνετε την εμφάνιση του σπιτιού σας και επιτυγχάνετε ένα αποτέλεσμα WOW!

 Κομψές συρόμενες πόρτες οδηγούν από το υπνοδωμάτιο απευθείας στη βεράντα

Κομψές συρόμενες πόρτες από το υπνοδωμάτιο

  • Ανακαλύψτε την καλύτερη απόχρωση σας!

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα χρώματα ασκούν ισχυρή επιρροή σε εμάς, ακόμη περισσότερο από όσο υποψιαζόμαστε. Για το Δύναμη των χρωμάτων μπορείτε να διαβάσετε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο Διαδίκτυο, αλλά και στον ιστότοπό μας. Το ερώτημα σήμερα είναι πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια τέτοια γνώση για να δημιουργήσουμε ένα άνετο σπίτι όπου κάθε φίλος και μέλος της οικογένειας νιώθει χαλαρός. Είναι τελικά στο προσωπικό σας γούστο να καθορίσετε τον τόνο χρώματος σε κάθε δωμάτιο και να εξετάσετε την επίδρασή του στην ψυχή. Προσπαθήστε επίσης να επιλέξετε μια σταθερή παλέτα χρωμάτων για ολόκληρο το σπίτι, έτσι ώστε τα χρώματα να το κάνουν να φαίνεται συγκολλημένο μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε, τα μοτίβα και τα χρώματα πάνε πάντα χέρι χέρι! Εδώ έχετε μια τεράστια γκάμα για να διαλέξετε – φωτεινά χρώματα, εξωτικά μοτίβα ή απλούς παστέλ τόνους και διακριτικά μοτίβα. Αποφασίζετε και έτσι δείχνετε το στιλ και το γούστο σας!

Λαμπερό μπλε στο μπάνιο – τόσο ονειρικό και μυστηριώδες ταυτόχρονα!

πολύχρωμα σχέδια μπάνιου - μπλε τοίχοι

Ένα παράδειγμα αρμονικού, καλά σχεδιασμένου μπάνιου θα ήταν αυτό με μπλε χρώμα. Εκεί έχετε πάντα μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας και σας θυμίζουν όμορφες διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Σας αρέσει επίσης η ιδέα; Αλλά μπορείτε να αφήσετε εκείνα τα χρώματα να κυριαρχήσουν στο σπίτι σας που σας προκαλούν θετικά συναισθήματα και να αφήσετε την ψυχή σας να κρεμάσει. Μόνο τότε παρατηρείτε ότι είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινάτε κάθε μέρα με θετική διάθεση! Πιστέψτε μας!

 Σχεδιασμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια

Όμορφες κουρτίνες στα παράθυρα

  • Τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν πολύ φυσικό πράσινο στο σπίτι σας

Έχουμε ήδη αναφέρει σε πολλά άρθρα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των φυτών εσωτερικού χώρου στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας στο σπίτι. Το φρέσκο ​​άρωμα και το κορεσμένο πράσινο φέρνουν τη φύση απευθείας στους τέσσερις τοίχους σας. Εάν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα, μπορείτε πάντα να ανυπομονείτε για την παρουσία τους. Αλλά αν δεν είστε λάτρεις του πράσινου μεγαλείου στο σπίτι, μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά και εύχρηστα φυτά, για παράδειγμα με παχύφυτα. Αυτά δεν απαιτούν πολλή συντήρηση, αλλά φέρνουν μια φρέσκια πράσινη νότα στο δωμάτιο. Μόνο τότε μπορείτε να ανακαλύψετε τη γοητεία των φυτών εσωτερικού χώρου και να δείξετε ενδιαφέρον για άλλα είδη, όπως γεράνια για το περβάζι, ψηλούς φοίνικες και όμορφες ορχιδέες για το σαλόνι.

Υπάρχουν επιπλέον φυτά για την κρεβατοκάμαρα που καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου και εγγυώνται σε όλους έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο. Εάν έχετε αρκετό χώρο στο μπάνιο, μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου εκεί που θα ευδοκιμήσουν σε υψηλή υγρασία και λίγο φως.

 Οι λευκές ορχιδέες αποπνέουν πολύ γοητεία και στυλ

Λευκό ορχιδέες φωτεινό δωμάτιο ζεστό σπίτι

Συμπέρασμα: Η επίπλωση και ο σχεδιασμός του διαμερίσματος ή του σπιτιού σας είναι στα χέρια σας. Με τις συμβουλές μας προσπαθήσαμε να σας βοηθήσουμε, ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να δημιουργήσετε ένα ζεστό σπίτι. Και τι είναι το σπίτι; Αυτοί είναι οι άνθρωποι, τα κατοικίδια ζώα και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Η ζωντανή ενέργεια είναι θετική ενέργεια! Ούτε αυτό πρέπει να λείπει από εσάς!

 Τα κατοικίδια και τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου συνθέτουν το ζεστό σπίτι

Τα φυτά του θερμοκηπίου παχύφυτα

 Ένα ενυδρείο με μικρά ψάρια είναι μια εξαιρετική ιδέα σχεδιασμού στο σπίτι σας

Ενυδρείο μικρό ψάρι μεγάλη ιδέα σχεδιασμού σπιτιού

 Φέρτε τον παράδεισο στο δικό σας υπνοδωμάτιο και απολαύστε ατελείωτες ζεστές ώρες

μοντέρνες ιδέες για υπνοδωμάτια

 Λευκό και μαύρο – τα χρώματα σε αντίθεση μπορούν να οδηγήσουν σε κορυφαίο σχεδιασμό στο κλιμακοστάσιο

Ιδέες σχεδιασμού για το κλιμακοστάσιο

 Ανοιξιάτικο καθάρισμα! Την άνοιξη, ολόκληρο το σπίτι πρέπει να καθαριστεί καλά

Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός καθάρισε καλά όλο το σπίτι

 Ένας τοίχος με έμφαση σε παστέλ χρώματα διαπερνά το λευκό εσωτερικό

Παστέλ χρώματα τοίχου με έμφαση

 Μικρές λεπτομέρειες έχουν μεγάλη επίδραση στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Λουλούδια στο υπνοδωμάτιο

 Υπάρχουν τέτοια φυτά εσωτερικού χώρου που κάνουν καλά στο μπάνιο

Φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο

 Ο χώρος διαβίωσης και ο εξωτερικός χώρος αποτελούν ένα αναπόσπαστο σύνολο στο σύγχρονο σπίτι

Ο άνετος χώρος διαβίωσης του σπιτιού έξω από την περιοχή αποτελεί ένα αχώριστο σύνολο