Όταν πρόκειται για καούρα, στο μυαλό μου έρχονται διάφορα φάρμακα ή σπιτικά φάρμακα. Σε αυτό το άρθρο, όμως, κάνουμε ένα βήμα πίσω. Πρώτα απ ‘όλα, αφορά τη γνώση και τη συμπεριφορά που μειώνουν τον κίνδυνο καούρας. Κολλήστε το, καθώς αυτά θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας και να σας δώσουν σημαντικές συμβουλές για τη βελτίωση του σχήματός σας. Φυσικά, έχουμε επίσης μια σειρά από βοηθήματα κατά της καούρας έτοιμα για εσάς.

Perhapsσως έχετε καούρα που σχετίζεται με μια κακή συνήθεια?

υγιής ζωή υγιής στομαχική καούρα

Τα φάρμακα για την καούρα είναι μια προσωρινή λύση

Κατ ‘αρχήν, τα βοηθήματα κατά της καούρας είναι προτιμότερα από τα φάρμακα. Οι πρώτες είναι φυσικής φύσης και είναι λιγότερο πιθανό να υπερδοσολογούν και να έχουν παρενέργειες.

Τα περισσότερα φάρμακα καταστέλλουν τα συμπτώματα αλλά δεν βοηθούν στην εξάλειψη της βασικής αιτίας και συνεπώς του προβλήματος. Κατά κανόνα, τείνουν να συμβάλλουν στο γεγονός ότι η περιεκτικότητα σε φυσικό οξύ στο στομάχι αλλάζει πάρα πολύ. Μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της καούρας, αλλά σε αντάλλαγμα θα κάνουν το στομάχι σας επιρρεπές σε πολλές άλλες ασθένειες. Δεν νομίζετε ότι είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση?

Η καούρα θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει προβλήματα στο λαιμό κατά καιρούς

Διορθωτικά μέτρα για την καούρα - υγιεινό τρόπο ζωής

Εμπλουτίστε το μενού σας με βασικά τρόφιμα!

Μάθετε περισσότερα για το ποια τρόφιμα είναι αλκαλικά. Αυτό θα άλλαζε επίσης θεμελιωδώς τη διατροφή σας. Ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής θα οδηγήσει αυτόματα σε ανακούφιση από την καούρα επίσης. Αυτό θα έχει ευεργετική επίδραση σε πολλές διαδικασίες στο σώμα σας. Με αυτή την έννοια, κάθε είδους αλκαλική τροφή είναι ένα βοήθημα κατά της καούρας. Μάθετε περισσότερα για αυτόν τον τύπο δίαιτας από το ακόλουθο άρθρο στον ιστότοπό μας.

Η καούρα συνδέεται μερικές φορές και με άλλα προβλήματα υγείας

Προβλήματα στην εργασία - υγιεινή ζωή - καούρα

Θα πρέπει να το αποφύγετε!

Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα που προκαλούν άμεσα καούρα. Εάν τα αποφύγετε εντελώς ή τουλάχιστον τα μειώσετε, θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα αμέσως.

  • αλκοόλ,
  • καφές,
  • Έτοιμοι χυμοί και αναψυκτικά,
  • ζάχαρη,
  • Όλα τα προϊόντα από / με λευκό αλεύρι,
  • άλας,
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα,
  • Τηγανιτό φαγητό,
  • Λουκάνικα,
  • Πινω πολυ νερο!

Αλκαλική διατροφή κατά της καούρας

Προβλήματα στο στομάχι - Ιδέες για θεραπείες στο σπίτι για την καούρα

Το νερό είναι η λύση σε περισσότερα προβλήματα υγείας από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Αυτό είναι ένα υπέροχο φάρμακο για την καούρα. Για να μειώσετε τα συμπτώματά σας, πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 1 λίτρο την ημέρα. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό πρέπει να γίνει πριν από το φαγητό. Βασικά ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι μέσα! Αυτό γενικά θα βελτιώσει επίσης τον μεταβολισμό σας.

Το να τρώτε αργά θα ήταν συχνά μια καλή θεραπεία για την καούρα

Καούρα - Υγιεινός τρόπος ζωής

Τρώτε πιο αργά και μασάτε καλά το φαγητό!

Μια άλλη επιβλαβής συνήθεια που συχνά υποτιμάται είναι η υπερκατανάλωση τροφής. Οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε αυτό για διάφορους λόγους. Είστε υπό πίεση ή δεν συγκεντρώνεστε στο φαγητό και δεν παρατηρείτε καν πόσο γρήγορα απλά το τρώτε. Η καούρα είναι απλά ένα σήμα ότι αγχώνετε το σώμα σας και δεν του δίνετε χρόνο να αφομοιώσει αυτό που τρώτε. Εξάλλου, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με μια υγιεινή διατροφή, μπορείτε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας. Η απόλαυση των γευμάτων με χαλαρό τρόπο είναι επομένως μια υπέροχη θεραπεία για την καούρα.

Επιλέξτε ένα εργαλείο που είναι πραγματικά καλό για εσάς προσωπικά

Ιδέες θεραπείας καούρα στο σπίτι

Σπιτικές θεραπείες για την καούρα

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τις κακές σας συνήθειες, υπάρχουν μερικές οικιακές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το πρόβλημα. Θα επιταχύνετε τη βελτίωση και θα φτάσετε στην επιθυμητή άνεση πιο γρήγορα. Ακολουθεί μια λίστα με σπιτικές θεραπείες και σύντομες εξηγήσεις σχετικά με αυτές.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η καούρα επηρεάζει ανθρώπους όλων των γενεών

Τα φάρμακα για την καούρα ζουν υγιή

Μηλόξυδο ή λεμόνι

Τόσο το μηλόξυδο όσο και το λεμόνι εξουδετερώνουν τα οξέα στο στομάχι. Αυτό το κάνει να ακούγεται πολύ περίεργο επειδή είναι θυμωμένοι. Αλλά έχουν ακριβώς αυτήν την ικανότητα. Όπως ήδη αναφέρθηκε στο παραπάνω κείμενο, θα πρέπει ιδανικά να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι ή λίγο μηλόξυδο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε σίγουρα λιγότερες καούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και επίσης θα διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο.

Χυμός αγγουριού τουρσί

Ναι, αυτό είναι όλο: Πολλές φυσικές θεραπείες στο σπίτι με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ βοηθούν στην καούρα. Ανοίξτε ένα κουτάκι τουρσιά και πιείτε το χυμό που περιέχει. Θα μπορούσατε φυσικά να το αναμίξετε με νερό.

Το νιτρόνιο μπορεί μερικές φορές να είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να το αποφύγετε εάν έχετε καούρα!

Προβλήματα καούρας στο γαστρεντερικό σύστημα

Μήλα ή φυσικά προϊόντα μήλου

Είτε τρώτε μήλα είτε φυσικά προϊόντα μήλου, αυτά θα μπορούσαν να μειώσουν την καούρα στο στομάχι σας. Αυτό είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στην πηκτίνη. Εάν έχετε αναστατωμένο στομάχι, ίσως να μπορείτε να ποντάρετε σε ψημένα μήλα. Είναι ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο και θα πάνε εύκολα στο στομάχι σας ταυτόχρονα. Φυσικά, είναι επίσης ένα εξαιρετικό φάρμακο για την καούρα.

Αλόη

Η αλόη βέρα είναι κάτι που πρέπει να συμπεριλάβετε απολύτως στο μενού σας εάν θέλετε να ανακουφίσετε τις στομαχικές σας παθήσεις. Αυτή η φυσική θεραπεία μπορεί να βρεθεί με τη μορφή χυμού ή πρόσθετων τροφίμων. Βεβαιωθείτε ότι αυτό το προϊόν δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα επιβλαβή συστατικά.

Η καούρα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής σας. Κάντε κάτι εναντίον του!

Καθισμένος στο σπίτι - Προβλήματα - Καούρα

μουστάρδα

Αν είχατε μια κουταλιά πολύ καλή μουστάρδα μετά το γεύμα σας, σίγουρα θα κρατούσατε την καούρα σας υπό έλεγχο. Είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι.

τζίντζερ

Πιείτε τσάι από τζίντζερ ή χρησιμοποιήστε το ως μπαχαρικό για σούπες και πιάτα. Υπάρχουν επίσης ειδικές καραμέλες ή τσίχλες με αυτή τη γεύση. Ωστόσο, πρέπει να περιέχουν φυσικά συστατικά και χωρίς ζάχαρη.

Τις περισσότερες φορές, πρέπει να ακολουθείτε πιο υγιεινές δίαιτες για να αποφύγετε την καούρα

Καούρα - σωστή διατροφή

Προϊόντα ενζύμων τροφίμων

Η παπάγια είναι μόνο ένα παράδειγμα νόστιμων προϊόντων που περιέχουν ένζυμα υγιεινών τροφίμων. Τονώνουν το γαστρεντερικό σύστημα και μειώνουν την οξύτητα. Αυτά λοιπόν είναι σαφώς μια υπέροχη θεραπεία για την καούρα.

Προσοχή με τη μαγειρική σόδα!

Πολύ συχνά συνιστάται ως θεραπεία καύσου. Ωστόσο, απαιτείται μεγάλη προσοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν υπάρχει πολύ οξύ και τροφή στο στομάχι, η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Παρεμπιπτόντως, αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία σας.

Η καούρα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα. Αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι γι ‘αυτό!

Ιδέες δίαιτας με καούρα Ζώντας υγιεινά

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας, πρέπει να μάθετε την ακριβή αιτία. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε τα άλλα προβλήματα στο σώμα σας. Η γεύση και η συγγένειά σας για ορισμένα τρόφιμα είναι επίσης σημαντικά. Θυμηθείτε: Αν σας αρέσει ένα βοήθημα ή ένας τύπος δίαιτας, θα το χρησιμοποιείτε πιο συχνά ή θα το τηρείτε και θα λύσετε τα προβλήματά σας πιο αποτελεσματικά και γρήγορα.

Σας το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά!