Η χειροτεχνία με αφρώδες ελαστικό δεν είναι πραγματικά είδηση, αλλά μάλλον δημοφιλής σε πολλούς μικρούς και μεγάλους οπαδούς της τέχνης. Μπορείτε να βρείτε το υπέροχο υλικό χειροτεχνίας σε πολλά χρώματα, με τη μορφή φύλλων από αφρώδες ελαστικό σε κάθε καλά εφοδιασμένο κατάστημα χειροτεχνίας και φυσικά στο διαδίκτυο. Μπορείτε να επιλέξετε αφρώδες ελαστικό διαφορετικού πάχους ή ακόμα και για κάτι που είναι μεταλλικό ή αστραφτερό. Ο μαλακός αφρός είναι εξαιρετικά εύκαμπτος και μαλακός ταυτόχρονα, αλλά και αρκετά στιβαρός ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία μορφών και σχεδίων από αυτό. Διατηρούν το τέλειο σχήμα μετά την κοπή χωρίς σπείρωμα ή μετά. Το αφρώδες ελαστικό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χειροτεχνίες με παιδιά, επειδή το υλικό προάγει με τον καλύτερο τρόπο τις λεπτές κινητικές δεξιότητες στα μικρά. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να δείτε ποια πρωτότυπα και παιχνιδιάρικα έργα DIY μπορείτε να κάνετε με αφρώδες ελαστικό.

Το μπέρδεμα με αφρώδες ελαστικό είναι ευέλικτο και πολύ εύκολο

tinker με σφουγγαράκι καουτσούκ diy ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά

Τι πρέπει να προσέξετε όταν κόβετε και κολλάτε?

Κατ ‘αρχήν, πρέπει να σημειωθεί ότι το αφρώδες ελαστικό είναι κατασκευασμένο από φυσικό καουτσούκ ή συνθετικά λάστιχα. Επομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συνιστάται η χρήση πιστόλι θερμής κόλλας. Ειδικά αν το αφρώδες ελαστικό φύλλο είναι πολύ λεπτό, το υλικό μπορεί να καεί όταν κολληθεί.

Αλλά εάν εργάζεστε προσεκτικά και χρησιμοποιείτε λίγο πιο παχύ καουτσούκ αφρού, ένα πιστόλι κόλλας δεν αποτελεί πρόβλημα. Θα ήταν ακόμη καλύτερο να χρησιμοποιείτε κόλλα για όλες τις χρήσεις ή ταινία διπλής όψης όταν κατασκευάζετε με αφρώδες ελαστικό.

Φτιάξτε μόνοι σας δημιουργικά μολύβια από αφρώδες ελαστικό

τσίμπημα με αφρώδες λάστιχο ήλιου

Το κόψιμο μπορεί να γίνει είτε με ψαλίδι χειροτεχνίας είτε με κόπτη. Όταν κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όλες αυτές τις δραστηριότητες και να επιτρέπετε μόνο στα μικρά να τις εκτελούν υπό επίβλεψη. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα πρέπει να παρέχετε περισσότερη ή λιγότερη υποστήριξη.

Το σχέδιο από αφρώδες ελαστικό έχει επίσης τις παγίδες του. Τα κανονικά στυλό, για παράδειγμα, δεν είναι καλή επιλογή. Θα πρέπει είτε να χρησιμοποιείτε μόνιμους δείκτες είτε να προτιμάτε τα ειδικά στυλό για αφρώδες και σφουγγαράκι.

Φτιάξτε μολύβια με αφρώδες ελαστικό

Τα παιδιά λατρεύουν τα στυλό. Οι μικρές διακοσμήσεις πάνω από ένα μολύβι, για παράδειγμα, όχι μόνο σας φέρνουν σε καλή διάθεση ενώ γράφετε ή σχεδιάζετε. Είναι επίσης πολύ εύκολο να γίνουν από το ίδιο το παιδί. Το αφρώδες καουτσούκ είναι μια από τις πρώτες επιλογές υλικών χειροτεχνίας.

Πασχαλινές χειροτεχνίες για παιδιά από αφρώδες ελαστικό

Τα παιδιά χειροτεχνίες του Πάσχα φτιάχνουν χειροτεχνίες με αφρώδες ελαστικό

Χρειάζεσαι:

 • Χαρτόνι ή χαρτί
 • Καουτσούκ αφρού σε διάφορα χρώματα
 • Γκρινιά μάτια
 • μολύβι
 • ψαλίδι
 • Κόλλα γενικής χρήσης
 • τα πραγματικά μολύβια για διακόσμηση

Είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο να δημιουργήσετε υπέροχα στυλό για το Πάσχα

υλικά πασχαλινές χειροτεχνίες με αφρώδες ελαστικό

Και κάπως έτσι γίνεται:

Πρώτα σχεδιάστε τα επιθυμητά μοτίβα σε χαρτί ή χαρτόνι και στη συνέχεια κόψτε τα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Διαδίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση είναι πασχαλινό αυγό, γκόμενα, αρνί και λαγουδάκι του Πάσχα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα πρότυπα στο αφρώδες ελαστικό. Λευκό για το κουνέλι, μαύρο για το αρνί, κίτρινο για τη γκόμενα και μοβ ή κόκκινο για το αυγό. Σχεδιάστε και κόψτε τα μικρά μέρη από το επιθυμητό χρώμα από αφρώδες ελαστικό, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε αυτά τα μέρη σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Στη συνέχεια, κολλήστε τα στη βάση από αφρώδες καουτσούκ κάθε φιγούρας και προσθέστε επίσης τα googly μάτια. Τώρα το μόνο που μένει είναι να κόψετε δύο μικρές, οριζόντιες γραμμές δίπλα -δίπλα σε κάθε φιγούρα στη μέση με τον κόφτη. Αυτό θα σας επιτρέψει να εισαγάγετε τα μολύβια αργότερα. πλήρης!

Μοντέλο με μολύβι από αφρώδες ελαστικό με μοτίβο

μπερδεμένο με αφρώδες καουτσούκ μαθητές

Γραμματόσημα Tinker με αφρώδες ελαστικό

Εκτός από τα στυλό, οι σφραγίδες DIY από τον υπέροχο αφρό είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και εξαιρετικά εύκολες στην κατασκευή τους. Μπορείτε να κάνετε τόσο εξαιρετικά απλά όσο και πολύ πιο περίπλοκα σχέδια για σφράγιση. Ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατικές σφραγίδες ή απλά φελλούς. Με αυτόν τον τρόπο, κάνετε χειροτεχνίες ως επί το πλείστον βιώσιμα και ανακυκλώνετε μεταχειρισμένα αντικείμενα προς όφελος του περιβάλλοντος. Με τις σφραγίδες εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε όχι μόνο να σφραγίσετε σε όμορφα μοτίβα ως εικόνα, αλλά και να διακοσμήσετε ασυνήθιστες ευχετήριες κάρτες ή χαρτί περιτυλίγματος και συσκευασία. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για σφραγίδες καρδιάς από αφρώδες ελαστικό?

Σφραγίστε την καρδιά με αφρώδες ελαστικό και φελλό

καρδιά diy σφραγίδα tinker με αφρώδες ελαστικό

Χρειάζεσαι:

 • Καουτσούκ αφρού
 • φελλός
 • Τακάκια μελάνης με βάση το νερό (σε ροζ, κόκκινο, κλπ.)
 • Γροθιά σε σχήμα καρδιάς σε διαφορετικά μεγέθη
 • ψαλίδι
 • Ανεξίτηλος μαρκαδόρος
 • Πυροβόλο θερμής κόλλας / κόλλα γενικής χρήσης

Μπορείτε να επιτύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με λίγα μόνο υλικά

φτιάξτε γραμματόσημα με αφρώδη ελαστικά

Και είναι τόσο εύκολο:

Με τη βοήθεια της γροθιάς και του σφραγίσματος, σημειώστε πρώτα τις επιθυμητές καρδιές στο αφρώδες ελαστικό. Στη συνέχεια, τρυπήστε τα προσεκτικά στον αριθμό και το μέγεθος που χρειάζεστε. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε τις καρδιές με το χέρι με το μαρκαδόρο και να τις κόψετε με το ψαλίδι. Στη συνέχεια, κολλήστε τις καρδιές από αφρώδες ελαστικό στη στρογγυλή πλευρά κάθε φελλού. Αφήστε το να στεγνώσει για μια στιγμή και voilà: τα γραμματόσημά σας σε σχήμα καρδιάς είναι έτοιμα για χρήση! Τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για διαφορετικά έργα διακόσμησης. 

Τα τακάκια μελάνης με βάση το νερό είναι φιλικά προς το περιβάλλον και, κατ ‘αρχήν, είναι επίσης κατάλληλα για παιδιά

σφραγίδα κάνει καρδιά tinker με αφρώδες ελαστικό

Χρησιμοποιήστε τις σφραγίδες DIY για να δημιουργήσετε το δικό σας ατομικό χαρτί περιτυλίγματος με καρδιές

φελλό σφραγίδα καρδιά σφραγίδα με αφρώδες ελαστικό

Πίτσα από αφρώδες καουτσούκ και σφραγίδα

Και τι θα λέγατε για μια ελαφρώς μεγαλύτερη και «νόστιμη» σφραγίδα με αφρώδες ελαστικό; Φτιάξτε μια χρωματιστή πίτσα με λίγα μόνο υλικά και σφραγίστε την όπως θέλετε.

Χρειάζεσαι:

 • Κουτί από χαρτόνι
 • Καουτσούκ αφρού
 • Ανεξίτηλος μαρκαδόρος
 • ψαλίδι
 • Ακρυλικά
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • εναλλακτικά ρολό βαφής

Και κάπως έτσι προχωράτε:

Σημειώστε και κόψτε έναν κύκλο από το κουτί από χαρτόνι. Η διάμετρος περίπου 30 εκατοστών είναι ιδανική, αλλά μπορείτε φυσικά να καθορίσετε μόνοι σας το μέγεθος της πίτσας. Σχεδιάστε όλα τα υλικά που θέλετε στο αφρώδες ελαστικό και στη συνέχεια κόψτε τα επίσης. Κολλήστε τα συστατικά στο κουτί και περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσει τελείως η κόλλα. Τώρα η σφραγίδα της πίτσας σας είναι στην πραγματικότητα απολύτως έτοιμη. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο είτε ένα ρολό βαφής για να το βάψετε με τα χρώματα που θέλετε και στη συνέχεια να σφραγίσετε σε χαρτί, ξύλο ή καμβά.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα!

χειροτεχνίες με αφρώδες καουτσούκ παιδιά

Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξαντλεί τις ιδέες DIY με αυτό το υπέροχο υλικό. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε μια σειρά από διακοσμητικά, αξεσουάρ, ακόμη και κοσμήματα με αυτό. Ρίξτε μια ματιά στις υπόλοιπες ιδέες για χειροτεχνίες με αφρώδες ελαστικό παρακάτω και δημιουργήστε τα δικά σας έργα τέχνης!

Φτιάξτε θήκες μολυβιών και πορτοφόλια από αφρώδες ελαστικό

τσαντάκι με τσαντάκια από αφρώδες ελαστικό

Πολύχρωμες και χαριτωμένες κουκουβάγιες από αφρώδες ελαστικό

Φτιάξτε κουκουβάγιες με αφρώδες ελαστικό

Δημιουργήστε αστραφτερά αστέρια ως διακοσμητικά για παιδικά πάρτι γενεθλίων

παιδικά διακοσμητικά γενεθλίων μπερδεμένα με αφρώδες ελαστικό

Αστεία πλάσματα της θάλασσας ως διακόσμηση στελέχους για το φυτώριο

καλοκαιρινα θαλασσινα ζωακια με αφρο λαστιχο

Πασχαλινά κουνελάκια με παιδιά

Πασχαλινά λαγουδάκια με αφρώδες ελαστικό

Πολύχρωμο Πασχαλινό καλάθι με μοτίβο λουλουδιών

tinker πασχαλινό καλάθι με αφρώδες ελαστικό

Μια μικρή κάμπια από αφρώδες ελαστικό μπορεί να γίνει εξίσου γρήγορα

τσίμπημα κάμπιας με αφρώδες ελαστικό

Ζώα και εικονοστοιχεία τσιμπάνε με αφρώδες ελαστικό και πομπόν

χειροτεχνίες με αφρώδες λάστιχο παιδικές χειροτεχνίες πομπόν

Φτιάξτε μόνοι σας τριαντάφυλλα με αφρώδες λάστιχο και λάμψη

Φτιάξτε τριαντάφυλλο με αφρώδες λάστιχο

Φτιάξτε τριαντάφυλλα με ελαστικό αφρού

Άνθη και πεταλούδες που μοιάζουν με άνοιξη από αφρώδες ελαστικό

μπερδεμένο με ανοιξιάτικη διακόσμηση με αφρώδες λάστιχο

Φτιάξτε λουλούδια glitter με αφρώδες λάστιχο

Φτιάξτε πεταλούδες με αφρώδες ελαστικό

Ορτανσίες στο Mason Ball Jar

Φτιάξτε λουλούδια με αφρώδες ελαστικό

Δημιουργήστε παχύφυτα από λεπτό αφρώδες ελαστικό

Φτιάξτε παχύφυτα με αφρώδες κόμμι

Το ίδιο συμβαίνει με το χοντρό χαρτόνι αν το βάψετε πράσινο

λουλουδάκια με αφρώδες ελαστικό

Απλά αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη!

Διακοσμητικό παχύφυτο μαστίγιο με σφουγγαράκι