Οι φωτογραφίες είναι ένα από τα αγαπημένα αναμνηστικά. Είτε πρόσωπα, τοπία ή ορισμένα στοιχεία – όλα μπορούν να απαθανατιστούν σε μια φωτογραφία. Παλαιότερα ήταν δυνατή μόνο στο χαρτί, στις μέρες μας, οι σύγχρονες εικόνες είναι σχεδόν αποκλειστικά διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή και σε πολύ υψηλή ανάλυση, προς το παρόν. Όσο τέλειες και γρήγορες κι αν είναι οι καινοτόμες τεχνολογίες, κάθε τόσο λαχταράτε λίγη νοσταλγία και επιβράδυνση. Και δίπλα στην οθόνη και την οθόνη smartphone, θέλουμε να νιώσουμε ξανά την ομαλή υφή του χαρτιού, του υφάσματος ή του ξύλου.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό σε συνδυασμό με φωτογραφίες είναι με μια εξαιρετική τεχνική DIY όπως αυτή. Με αυτό μπορείτε να μεταφέρετε οποιαδήποτε φωτογραφία στο ξύλο και ακόμη και να φτιάξετε μόνοι σας έναν ολόκληρο φωτογραφικό τοίχο. Η ίδια τεχνολογία μετάδοσης είναι επίσης εξαιρετικά εύκολη στη χρήση με οθόνες. Θυμίζει πάρα πολύ τη δημοφιλή τεχνική ντεκουπάζ, εδώ χρησιμοποιούνται μόνο φωτογραφίες αντί για σερβιέτες. Ελέγξτε ακριβώς πώς να το κάνετε αυτό παρακάτω!

Η φωτογραφία μεταφέρθηκε στο ξύλο για επιπλέον δόση νοσταλγίας

Μεταφορά φωτογραφίας σε ξύλο ιδέα

Μεταφορά φωτογραφίας σε ξύλο: οδηγίες

Μπορείτε να βρείτε τα υλικά που χρειάζεστε σε οποιοδήποτε καλά εφοδιασμένο κατάστημα χειροτεχνίας κοντά σας ή στο διαδίκτυο. Κατάλληλο υλικό ξύλου διατίθεται επίσης σε αγροκτήματα, εταιρείες ξυλουργικής και καταστήματα υλικού. Πρώτα, πάρτε όλα όσα χρειάζεστε για το DIY έργο σας.

Τα υλικά:

  • Φωτοτυπικό χαρτί
  • Εκτυπωτής με λέιζερ
  • ψαλίδι
  • σφουγγάρι
  • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • Photo Potfer Potch ως μέσο μεταφοράς
  • Squeegee ή χάρακας
  • Λάκα φωτογραφίας ή διαφανής λάκα για την επίστρωση

Το καλύτερο αποτέλεσμα με απλά υλικά

τεχνική σε ξύλο

Και είναι τόσο εύκολο:

Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας με ένα χαλί για να αποφύγετε λεκέδες. Πρώτα, πάρτε τον ξύλινο πίνακα στον οποίο θέλετε να εκτυπώσετε και βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι αρκετά καθαρή και λεία. Εάν πρόκειται για μια φέτα δέντρου ή φαίνεται λίγο τραχύ, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι γυαλόχαρτο και να το εξομαλύνετε ελαφρώς. Εάν δεν έχετε ακόμα τη φωτογραφία που θέλετε σε χαρτί, θα πρέπει να την εκτυπώσετε σε φωτοτυπικό χαρτί χρησιμοποιώντας εκτυπωτή λέιζερ. Κατά τη μεταφορά μιας φωτογραφίας σε ξύλο, ένας εκτυπωτής inkjet δεν είναι κατάλληλος επειδή τα χρώματα μπορούν να εκτελεστούν. Εάν υπάρχουν αριθμοί ή γραμματοσειρές στην εικόνα, τότε εκτυπώστε την με καθρέφτη, έτσι ώστε όλα να είναι σωστά στο τέλος. Με άλλες φωτογραφίες, η πίεση δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Για πιο ανοιχτόχρωμο φόντο, το πεύκο είναι απλά τέλειο

μεταφορά φωτογραφίας στο ξύλο diy

Στη συνέχεια, ξεκινήστε να βάφετε την ξύλινη επιφάνεια με το Photo Transfer Potch, χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι ή τη βούρτσα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στην ίδια τη φωτογραφία, στην τυπωμένη πλευρά. Εργαστείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και στη συνέχεια τοποθετήστε τη φωτογραφία στο ξύλο όπου θα θέλατε την εκτύπωση αργότερα. Απλώστε από πάνω με το σπάτουλα ή το χάρακα, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες ιδιαίτερα φαίνονται απίστευτα εκφραστικές σε ξύλο

φωτογραφία ντεκουπάζ μεταφέρθηκε σε ξύλο

Τώρα ήρθε η ώρα να περιμένουμε. Έτσι, αφήστε τη φωτογραφία να στεγνώσει με το ξύλο για τουλάχιστον 2 ώρες ή στεγνώστε τη με ένα πιστολάκι μαλλιών. Αφού στεγνώσει τελείως, ξεκινά η φάση του ξυσίματος. Για να το κάνετε αυτό, βρέξτε την επιφάνεια του χαρτιού με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ακόμα και μόνο με τα δάχτυλά σας και μετά ξεκινήστε να τρίβετε απαλά το χαρτί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να υγράνετε

οδηγίες για φωτογραφία σε ξύλο κάντε δώρο φωτογραφιών μόνοι σας

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολόκληρη η φωτογραφία φαίνεται στο ξύλο. Σφραγίστε το με το φωτοανθεκτικό και αφήστε το να στεγνώσει ξανά για λίγο. Μπορείτε να επιλέξετε ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα, ανάλογα με το γούστο σας. Υπάρχουν ακόμη και τέτοιες επικαλύψεις που μπορούν να έχουν τρισδιάστατο εφέ και συνιστώνται ιδιαίτερα για γραμματοσειρές.

Για ένα νοσταλγικό vintage αποτέλεσμα, μπορείτε να τρίψετε τις άκρες λίγο περισσότερο

Φωτογραφία τεχνικής DIY μεταφερόμενη σε ξύλο

Όπως μπορείτε να δείτε, η μεταφορά μιας φωτογραφίας στο ξύλο είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολη, σχεδόν ένα αεράκι. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε φωτογραφίες σε καμβά ή άλλες επιφάνειες με αυτόν τον τρόπο. Σιγά σιγά δημιουργούνται μοναδικές φωτογραφικές δημιουργίες που δεν είναι κατάλληλες μόνο για το σπίτι σας, αλλά και κόβουν μια ωραία φιγούρα ως πρωτότυπες ιδέες δώρων.

Από μικρούς μαγνήτες ψυγείου έως δημιουργικούς τοίχους φωτογραφιών έως μεγάλες αφίσες – δεν υπάρχει τίποτα που να μην υπάρχει όταν πρόκειται για τη μεταφορά μιας φωτογραφίας σε ξύλο ή καμβά. Απλώς δοκιμάστε αυτήν την απλή τεχνική και δημιουργήστε τις πολύ ιδιαίτερες φωτογραφικές σας δημιουργίες για να διακοσμήσετε τους τέσσερις τοίχους σας ή να χαρίσετε!

Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται πολλή διασκέδαση και καλή τύχη!

φωτογραφία μεταφέρεται σε ιδέες καμβά

Εκπλήξτε τους φίλους ή την οικογένειά σας με πρωτότυπα δώρα φωτογραφιών!

μεταφορά φωτογραφίας σε ξύλινο τοίχο φωτογραφιών

Maybeσως αυτή είναι μια κοινή ανάμνηση από τις τελευταίες διακοπές …

η φωτογραφία μεταφέρθηκε στο ξύλινο τοπίο

… ή μια πρόγευση για τα μελλοντικά σας ταξίδια

μεταφορά φωτογραφίας σε ξύλινη διακόσμηση τοίχων

Μπορεί φυσικά να είναι και μια αναδρομική …

Η φωτογραφία μεταφέρθηκε σε ξύλινο καμβά

ή πρόσφατη οικογενειακή φωτογραφία

μεταφορά φωτογραφίας σε ξύλινες ιδέες ξύλου

Και τι θα λέγατε για ένα μεγάλο έργο DIY όπως αυτό?

μεταφορά φωτογραφιών σε ξύλινη αφίσα

Είτε έτσι είτε αλλιώς, δημιουργείς καλά συναισθήματα με αυτό και ανυπομονείς για την επιτυχημένη δουλειά!

η φωτογραφία μεταφέρθηκε σε ξύλινες ιδέες

η φωτογραφία μεταφέρθηκε στη διακόσμηση ξύλινων τοίχων

Απλή τεχνολογία, μεγάλη απήχηση!

η φωτογραφία μεταφέρθηκε στο ξύλο

Φωτογραφία σχετικά με την τεχνολογία μεταφοράς ξύλου

η φωτογραφία μεταφέρθηκε σε ξύλινο σκάφος