Θα θέλατε να μάθετε μέσα σε λίγες γραμμές πώς να σχεδιάσετε σωστά ένα τέτοιο έργο; Θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω σε αυτό. Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι πρέπει να καθορίσετε τι πραγματικά θέλετε. Σκεφτείτε και συστηματοποιήστε τις πληροφορίες για το τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη βεράντα.

Στο παρελθόν, οι βεράντες ήταν ένα ορθογώνιο που ήταν προσαρτημένο στο σπίτι. Σήμερα αυτό δεν ισχύει πλέον. Μάλλον, ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο σπίτι, το τοπίο και την αυλή. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το σχεδιασμό της βεράντας, όπως το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού, η κάτοψη του ακινήτου, οι δικαστικές οδηγίες και οι κανονισμοί του δήμου στον οποίο ζείτε.

Φτιάξτε τη δική σας βεράντα – Καθορίστε τους στόχους σας

ιδέες σχεδιασμού βεράντας βεράντα στέγης βεράντα φτιάξτε μόνοι σας ξύλινη βεράντα

Έτσι, πριν ξεκινήσετε τον προγραμματισμό, θα πρέπει να συλλέξετε ιδέες για την πιθανή χρήση της βεράντας. Εξετάστε τις πιο σημαντικές ιδιότητες που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Είναι η οικογένειά σας ενεργή και τα μέλη της οικογένειας περνούν πολύ χρόνο έξω; Or ίσως χρειάζεστε ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε ήσυχα έναν καφέ το πρωί?

Θα διοργανώσετε μεγάλα, διασκεδαστικά πάρτι ή θα οργανώσετε μικρές συγκεντρώσεις?

Άνετο καθιστικό στη βεράντα – Ιδανικό για μπάρμπεκιου και γιορτές στον στενότερο κύκλο φίλων

χτίστε τη δική σας βεράντα πέργκολα ξύλινη βεράντα για να τοποθετήσετε το κατάστρωμα

Για παράδειγμα, μια τραπεζαρία έχει νόημα μόνο εάν το τελευταίο σημείο ισχύει για εσάς. Ένα εξωτερικό τζάκι θα ήταν απαραίτητο εάν βρίσκεστε έξω σε πιο δροσερές ώρες. Κατά τον προγραμματισμό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις απαραίτητες ανέσεις. Οι πρίζες θα διευκολύνουν, για παράδειγμα, την εγκατάσταση φώτων έξω και τη χρήση ηχοσυστήματος εκεί. Μόλις φτιάξετε μια λίστα με τις επιθυμητές χρήσεις, θα πρέπει να βαθμολογήσετε τη σημασία τους. Ο καθορισμός προτεραιοτήτων θα σας βοηθήσει επίσης να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας.

Δημιουργήστε ένα χαρτοφυλάκιο

Φτιάξτε τη δική σας βεράντα ξύλινη βεράντα με σκετς σχεδίου καταστρώματος

Επισυνάψτε μερικές εικόνες από περιοδικά σε έναν πίνακα που δείχνουν εξαιρετικές ιδέες για το σχεδιασμό της βεράντας. Προσθέστε επίσης αυτά που βρήκατε στο διαδίκτυο. Συλλέξτε ιδέες για υλικά, χρώματα και συνθέσεις που σας αρέσουν πραγματικά.

1ο βήμα – αντλήστε έμπνευση

βεράντα φτιάξτε μόνοι σας ξύλινα έπιπλα κήπου με βεράντα

Βήμα 2 – Καθορίστε έναν προϋπολογισμό

Ανεξάρτητα από το τι χρειάζεστε, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας. Μην ξεχνάτε τα εξής: Ο σχεδιασμός του σχήματος και της λειτουργίας της βεράντας σας πρέπει να είναι σύμφωνος με τους οικονομικούς σας πόρους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψετε υπέρβαση των αναμενόμενων δαπανών κατά περισσότερο από 30%. Ενημερωθείτε για αυτό και ελέγξτε το κόστος μη χάνοντας τον αρχικό στόχο του έργου σας.

Μην στεναχωριέστε αν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα σε κάτι. Σκεφτείτε αυτό ως μια ευκαιρία να διαχωρίσετε το ουσιαστικό από οτιδήποτε άλλο

βεράντα φτιάξτε μόνοι σας ξύλινη βεράντα έξω από τον κήπο

Θέλετε ένα παράδειγμα; Εδώ σας έχω ένα! Αρχικά ήθελα να έχω ενσωματωμένα καθίσματα εγκατεστημένα στο αίθριο μου. Αλλά αυτό αποδείχθηκε πολύ ακριβό από το αναμενόμενο. Αντ ‘αυτού, επέλεξα φθηνότερα ψάθινα έπιπλα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί αυτά είναι εύχρηστα και έτσι όλα είναι πολύ πιο εύκολα.

3ο βήμα – επικοινωνήστε με επαγγελματίες

βεράντα φτιάξτε μόνοι σας ξύλινη βεράντα ξύλινα δοκάρια στο κατάστρωμα

Συχνά θα μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά με αυτόν τον τρόπο. Μια καλά σχεδιασμένη βεράντα είναι μια φυσική προέκταση του σπιτιού σας, συμπληρώνοντας το στιλ, το σχήμα και το χρώμα του. Ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Ένα τέτοιο άτομο θα συστήσει τα καλύτερα υλικά, μια κατάλληλη διάταξη και τοποθεσία για τα φυτά και άλλα αξεσουάρ.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η πρόσληψη ενός σχεδιαστή είναι μια δαπανηρή πρόταση που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Οι επαγγελματίες μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά έξοδα κάνοντας τη διαδικασία πιο αποτελεσματική, ολοκληρώνοντάς την γρήγορα και αποφεύγοντας πολλά πολύτιμα λάθη.

Οι επαγγελματίες μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά έξοδα

βεράντα φτιάξτε μόνοι σας ξύλινη βεράντα

Μπορείτε να επιλέξετε έναν κοινό ή αρχιτέκτονα τοπίου ή εργολάβο. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό θα σας βοηθήσει πολύ εάν ο ειδικός μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Θυμάστε το χαρτοφυλάκιο για το οποίο μιλούσαμε; Έχετε αυτό έτοιμο και θα βοηθήσει τον ειδικό να καταλάβει ακριβώς τις επιθυμίες και τις ιδέες σας.

Σε αρμονία με τη φύση 

Φτιάξτε τη δική σας βεράντα ξύλινη βεράντα με σκιά δέντρου

Διασκεδαστικό και για τα παιδιά 

Φτιάξτε τη δική σας βεράντα ξύλινη βεράντα με τσουλήθρα στην πισίνα

ιδέες σχεδιασμού βεράντας ξύλινη βεράντα βεράντα φτιάξτε μόνοι σας