Itρθε η ώρα να δημιουργήσετε φθινοπωρινά διακοσμητικά και χειροτεχνίες με μπουκάλια PET! Και τα δύο μπορούν να συνδυαστούν πολύ πρακτικά μεταξύ τους. Θα μπορούσατε να φτιάξετε μια γιρλάντα, ένα λουλούδι και ένα βάζο λουλουδιών από ένα μπουκάλι. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πάρτε τα διάφορα μέρη του. Ανακύκλωση χωρίς υπολείμματα! Απλά τέλειο! Διαβάστε τις απλές και λεπτομερείς οδηγίες μας.

Χειροτεχνία με μπουκάλια PET – ένα μπουκάλι και 3 οδηγίες

Οδηγίες 1: Πώς να φτιάξετε όμορφα λουλούδια από μπουκάλια PET!

Συνδυάστε φρέσκα και τεχνητά λουλούδια στη φετινή φθινοπωρινή διακόσμηση. Θα μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας το δεύτερο από το πάνω μέρος των μεγαλύτερων φιαλών PET. Τα τεχνητά λουλούδια και τα φθινοπωρινά φυτά θα μπορούσαν να φαίνονται όμορφα σε βάζα DIY κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Ας ξεκινήσουμε με τις οδηγίες για την κατασκευή τεχνητών λουλουδιών.

Προσοχή: Προετοιμάστε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας καλυμμένη με χαρτί ή πετσέτες που μπορούν να αλείφονται! Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν αυτές τις ιδέες DIY χωρίς επίβλεψη. Θα μπορούσατε να τραυματιστείτε ενώ κόβετε.

Κόψτε το πάνω μέρος της φιάλης

Tinkering με μπουκάλια PET οδηγίες DIY

Ας πιασουμε δουλεια!

Για τεχνητά λουλούδια PET θα χρειαστείτε αυτά τα υλικά:

 • Μπουκάλια PET 1,5 λίτρου στον επιθυμητό αριθμό (χρειάζεστε ένα μπουκάλι ανά λουλούδι),
 • Ακρυλικά χρώματα σε μία ή περισσότερες φθινοπωρινές αποχρώσεις,
 • Βούρτσες που ταιριάζουν,
 • Μαχαίρι χειροτεχνίας,
 • Ξύλινα σουβλάκια (αν θέλετε, αλουμινόχαρτο ή χαρτί χειροτεχνίας για να τυλίξετε),
 • Λεπτή κολλητική ταινία σε αντίστοιχο χρώμα,
 • μολύβι.

Σχεδιάστε κάθετες γραμμές και κόψτε τις

Υπέροχες χειροτεχνίες λουλουδιών με μπουκάλια PET

Κόψτε το απαιτούμενο πάνω μέρος της φιάλης

Για τεχνητά λουλούδια χρειάζεστε το πάνω μέρος των φιαλών PET. Σχεδιάστε έναν κύκλο 10 έως 30 εκατοστά κάτω από αυτόν του κούμπωμα. Το μέγεθος του λουλουδιού σχετίζεται με αυτό του κομμένου τμήματος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να το κόψετε προσεκτικά με το μαχαίρι χειροτεχνίας. Αφήστε το υπόλοιπο μπουκάλι στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε για τις επόμενες δύο οδηγίες! Αφού κόψετε τον επιθυμητό αριθμό μπουκαλιών, μπορείτε να μοιράσετε τα πάνω μέρη τους στο πανί.

Περιστρέψτε τις πλευρές των πετάλων

Χειροτεχνία με μπουκάλια PET υπέροχες οδηγίες

Σχήμα πέταλα

Σχεδιάστε πέντε έως επτά γραμμές στην κάθετη κατεύθυνση με τη βοήθεια ενός μολυβιού, ομοιόμορφα μεταξύ τους. Κόψτε με το μαχαίρι ή με ψαλίδι χειροτεχνίας στο καθορισμένο σημείο. Έτσι δημιουργείτε τα λουλούδια corolla. Στη συνέχεια, μπορείτε να το στρίψετε προς τα έξω ή να το κλειδώσετε προς τα μέσα, ανάλογα με το ποια λουλούδια θέλετε να μιμηθείτε. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να τα κολλήσετε μεταξύ τους.

Κατακτήστε την προσωπική σας τέχνη από μπουκάλια PET

Χειροτεχνία με μπουκάλια PET - υπέροχες ιδέες χειροτεχνίας

Βάψτε και φτιάξτε κορμούς

Βάψτε το εξωτερικό των πετάλων από μέσα προς τα έξω. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε πολλές χρωματιστές λωρίδες, αφήστε τη μία να στεγνώσει πρώτα πριν εφαρμόσετε την επόμενη. Στο τέλος, θα πρέπει απλώς να σπάσετε το καπάκι του μπουκαλιού με ένα σουβλάκι και να το τυλίξετε με χαρτί ή αλουμινόχαρτο αν θέλετε. Πώς να δημιουργήσετε τους μίσχους των λουλουδιών. Ασφαλίστε με λεπτή ταινία.

Οι ιδέες χειροτεχνίας με μπουκάλια PET είναι εύκολες και διασκεδαστικές

Τάσεις και ιδέες που κατασκευάζονται με μπουκάλια PET

Οδηγίες 2 – Μπουκάλια PET – βάζα με λουλούδια

Υλικά:

 • Το κάτω μέρος των κομμένων φιαλών PET,
 • Μαχαίρι κοπής,
 • Ακρυλικά,
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.

Καθορίστε το επιθυμητό ύψος των βάζων λουλουδιών μπουκαλιών PET. Σχεδιάστε έναν κύκλο με το μολύβι στο κατάλληλο ύψος. Κόψτε με το μαχαίρι χειροτεχνίας. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να σκιάσετε τα βάζα λουλουδιών με ακρυλικά χρώματα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χρωματίσετε το κάτω μέρος των μπουκαλιών από έξω. Αναποδογυρίστε και αφήστε να στεγνώσει καλά. Χρωματίστε την υπόλοιπη εξωτερική επιφάνεια από κάτω προς τα πάνω. Φυσικά, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε κάθετες ή οριζόντιες ρίγες σε διαφορετικά χρώματα και άλλα μοτίβα. Πάντα αφήνετε το πρώτο στοιχείο να στεγνώσει πριν το προσαρτήσετε το επόμενο.

Σχεδιάστε τα χρώματα που θέλετε

Χειροτεχνία με μπουκάλια PET - υπέροχα μοβ λουλούδια

Οδηγίες 3: φθινοπωρινή γιρλάντα

Υλικά:

 • Το υπόλοιπο μεσαίο μέρος των φιαλών PET,
 • Ακρυλικά χρώματα και πινέλα,
 • Μαχαίρι χειροτεχνίας,
 • Κορδέλα από υλικό της επιλογής σας.

Η τρίτη οδηγία για χειροτεχνία με μπουκάλια PET είναι η ευκολότερη. Με αυτό μπορείτε να ανακυκλώσετε το μεσαίο μέρος των φιαλών PET. Θα πρέπει να το χωρίσετε ομοιόμορφα με λωρίδες κάθετα. Κόψτε το με το μαχαίρι χειροτεχνίας. Ζωγραφίστε στο χρώμα που θέλετε. Τραβήξτε την κορδέλα μέσα από τους δακτυλίους που έχουν σχηματιστεί έτσι. Διαμορφώστε μια γιρλάντα και τοποθετήστε την όπου θέλετε στο σπίτι σας! Με την ευκαιρία, θα έκανε μια υπέροχη φθινοπωρινή διακόσμηση.

Επιλέξτε τα χρώματα της σεζόν

Χειροτεχνία με μπουκάλια PET - όμορφα μοβ λουλούδια

Έτσι φαίνεται η φθινοπωρινή διακόσμηση του μπουκαλιού PET

Το φθινόπωρο χαρακτηρίζεται κυρίως από τη συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Θα πρέπει να επιλέξετε εποχιακές αποχρώσεις. Αυτό είναι αρκετό για να δημιουργήσετε φθινοπωρινά DIY κοσμήματα. Το μασάζ με μπουκάλια PET για το φθινόπωρο ή το χειμώνα ακολουθεί τις ίδιες αρχές. Στη συνέχεια, θα πρέπει απλώς να επιλέξετε τις κατάλληλες τυπικές αποχρώσεις.

Τέλος, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να γεμίσετε τα βάζα με τεχνητά λουλούδια DIY, φύλλα φθινοπώρου και αληθινά φυτά καθώς και με άλλα δώρα από τη φύση ταυτόχρονα. Έτσι η φθινοπωρινή διακόσμηση DIY είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, γοητευτική και μοντέρνα.

Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα DIY βάζα μόνοι σας από το κάτω μέρος των φιαλών PET 

Πρακτικές χειροτεχνίες διακόσμησης με μπουκάλια PET

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα βάζα μπουκαλιών PET με διαφορετικούς τρόπους

Υπέροχη διακόσμηση χειροτεχνίες με μπουκάλια PET

Εδώ είναι μερικά άλλα υπέροχα έργα τέχνης κατασκευασμένα από μπουκάλια PET Όμορφες χειροτεχνίες διακόσμησης γάμου με μπουκάλια PET

Χειροτεχνία με διακόσμηση φιαλών PET για το φθινόπωρο

Μπουκάλια PET - υπέροχα μπλε λουλούδιαΚάντε χειροτεχνίες για το φθινόπωρο σε υπέροχα χρώματα της εποχής

Μπερδεύοντας με μπουκάλια PET - υπέροχα καφέ λουλούδια

Χειροτεχνία με μπουκάλια PET σε μοντέρνα χρώματα

Έργο τέχνης που ανακατεύει με μπουκάλια PET

Τεχνητά λουλούδια PET για τον κήπο; Έτσι θα μπορούσαν να μοιάζουν!

Χειροτεχνίες με σχέδιο κήπου μπουκαλιών PET

Ιδέα δώρου για μπουκάλια PET

Σας ευχόμαστε ένα ζεστό φθινόπωρο με αυτές τις όμορφες ιδέες μπουκαλιών DIY PET 

Μπουκάλια PET σε διαφορετικές αποχρώσεις του φθινοπώρου

Όμορφα πράσινα λουλούδια χειροτεχνίες με μπουκάλια PET