Ξέρετε πού είναι το πιο ακριβό σπίτι στον πλανήτη μας και πόσο γοητευτική φαίνεται η εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική του; Εάν αισθάνεστε λίγο συντετριμμένοι εδώ, τότε σίγουρα θα εκπλαγείτε: θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μια πλούσια γαλλική βίλα στην Κυανή Ακτή, που είναι ένα από τα πραγματικά αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Επιπλέον, αυτό το λαμπρό και πολύτιμο παράδειγμα αρχιτεκτονικής Belle Epoque εμφανίστηκε πρόσφατα στην αγορά ακινήτων και αποτιμάται σε εκπληκτικά 350 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρείται λοιπόν το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι αναμφίβολα το πιο ακριβό μέρος στην Κυανή Ακτή και είναι ίσως ένα από τα πιο ακριβά μέρη στον κόσμο. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει αυτήν την κατοικία πρώτης κατηγορίας, αυτή θα είναι η πώληση τροπαίων της χρονιάς! Το Villa Les Ceders βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προκαλέσει την αίσθηση ως το σπίτι με τις υψηλότερες πωλήσεις ποτέ.

Αυτή η πολυτελής βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα θεωρείται το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο

Πλούσια βίλα Γαλλική Ριβιέρα το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο

Δεδομένου ότι η ομορφιά δύσκολα θα μπορούσε να περιγραφεί με λόγια, θα θέλαμε τώρα να σας προσφέρουμε μια σύντομη εικόνα αυτής της εκλεπτυσμένης αρχιτεκτονικής, εσωτερικά και εξωτερικά. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, δεν μπορούσαμε παρά να προσθέσουμε κάτι ενδιαφέρον σε μορφή κειμένου. Η Villa Les Ceders είναι ήδη 187 ετών και έχει 18.000 τετραγωνικά μέτρα καθιστικού, συμπεριλαμβανομένων 14 υπνοδωματίων.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι στολισμένοι με όμορφη επιχρύσωση. Το κεντρικό κτίριο περιβάλλεται από 35 στρέμματα κήπων, όπου υπάρχουν και ορισμένα θερμοκήπια. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας, αρχιτεκτονικής, μια εξαιρετική τοποθεσία και πολλή πολυτέλεια.

Μπορείτε να θαυμάσετε άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα εδώ!

Το σπίτι περιβάλλεται από καταπράσινα πάρκα και περιποιημένους κήπους

Αρχιτεκτονική πιο ακριβά σπίτια πάρκα κήπους

Πού να θαυμάσετε αυτή τη μοναδική γαλλική αρχιτεκτονική?

Πολλά μπορούν να γραφτούν για τη θέση αυτού του μοναδικού αρχιτεκτονικού θαύματος. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η βίλα βρίσκεται στη νότια Γαλλία, στην Κυανή Ακτή, στο Saint Jean Cap Ferrat. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα καλά κρυμμένο μέρος μεταξύ της Νίκαιας και του Μονακό και θεωρείται το αγαπημένο καταφύγιο για μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που λατρεύουν να θαυμάζουν την εκπληκτική πανοραμική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και τις ιδιωτικές παραλίες της. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το γαλάζιο γαλάζιο νερό της θάλασσας από το πρωί έως το βράδυ και να χαλαρώσετε κάτω από τον ζεστό νότιο ήλιο. Αυτή η υπέροχη τοποθεσία συμβάλλει επίσης πολύ στην υψηλή τιμή πώλησης του Villa Les Ceders. Ακόμα και τον περασμένο αιώνα, η νότια Γαλλία έγινε το αγαπημένο μέρος των υπερπλουσίων. Κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου, πλούσιοι βιομήχανοι, πρίγκιπες και τραπεζίτες έχτισαν υπέροχα παλάτια και βίλες που ήταν και εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής. Για πολλές πλούσιες οικογένειες ήταν θέμα κύρους να κατέχουν κατοικία στην Κυανή Ακτή.

Η Κυανή Ακτή ήταν το αγαπημένο μέρος των υπερπλουσίων στον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια

Αρχιτεκτονική της Κυανής Ακτής Υπερπλούσιο αγαπημένο μέρος

Μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας των κτιρίων του Villa Les Ceders

Το Les Cèdres χτίστηκε το 1830 και αγοράστηκε από τον δήμαρχο του Ville franche-sur-Mer το 1850. Οι απόγονοι του δημάρχου πούλησαν το ακίνητο το 1904 στον βασιλιά Λεοπόλδο Β ‘του Βελγίου, ο οποίος του άρεσε να μένει εδώ. Επίσης, επέκτεινε τους κήπους που περιβάλλουν το σπίτι και σήμερα.

Ο Βέλγος Βασιλιάς Λεοπόλδος Β expand επέκτεινε το πράσινο πάρκο γύρω από το σπίτι

Πράσινο πάρκο γαλλικής αρχιτεκτονικής βίλας

Το 1924, 15 χρόνια μετά το θάνατο του Λεοπόλδου, η Villa Les Cèdres εξαγοράστηκε από την οικογένεια Marnier-Lapostolle, πιο γνωστή για την παραγωγή του λικέρ Grand Marnier. Για 80 χρόνια η οικογένεια καλλιεργεί αμέτρητα εξωτικά φυτά που γεμίζουν τον περιποιημένο χώρο του κήπου.

Ο Les Cèdres παρέμεινε στα χέρια της οικογένειας Marnier-Lapostolle μέχρι το 2016 όταν απέκτησαν την Campari, τη μητρική εταιρεία του Grand Marnier, Société des Produits Marnier Lapostolle (SPML). Ο Campari βάζει τώρα το ακίνητο, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξελιγμένης γαλλικής αρχιτεκτονικής, στην αγορά μέσω του κτηματομεσίτη Savills.

Η γαλλική Villa Les Ceders ανατρέχει σε μια γεμάτη ιστορία ιστορία

Γαλλική βίλα Les Ceders μοναδική αρχιτεκτονική ιστορικής περιπέτειας

Μια εικόνα για τη γαλλική αρχιτεκτονική – το θαύμα του Les Ceders

Οι πύλες της βίλας ανοίγουν προσκλητικά και σας οδηγούν σε ένα μακρύ, ελικοειδές μονοπάτι πλαισιωμένο από πανύψηλους φοίνικες και κέδρους. Cèdres στα γαλλικά σημαίνει κέδροι, οπότε λογικά έδωσαν στο σπίτι το όνομά του. Ένα χάλκινο άγαλμα της Αθηνάς, ντυμένο με μαρμάρινο χιτώνα, βρίσκεται στην κύρια είσοδο. Στο εσωτερικό, η ατμόσφαιρα είναι παρακμιακή και ελαφρώς ξεπερασμένη, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική Belle Epoque της ιδιοκτησίας: μεγάλα σαλόνια, πολυέλαιοι, γαλλικές πόρτες και πορτρέτα από το δάπεδο μέχρι την οροφή του 19ου αιώνα σε περίτεχνα πλαίσια. Μια βιβλιοθήκη με ξύλινη επένδυση περιέχει πάνω από 3.000 βιβλία για τη χλωρίδα και τον νατουραλισμό, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης του βοτανικού κώδικα του 1640, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι επιπλωμένοι σε στιλ αρχιτεκτονικής Belle Epoque και εντυπωσιάζουν με την πολυτέλεια τους

Belle Epoque αρχιτεκτονική εσωτερική πολυτέλεια

 Το Villa Les Ceders διαθέτει 14 υπνοδωμάτια

Γαλλική αρχιτεκτονική Villa Les Ceders υπνοδωμάτιο

Δεν μπορούσαμε καν να μαντέψουμε ποιος θα ήταν ο νέος ιδιοκτήτης αυτού του θησαυροφυλακίου. Τελικά, αυτό δεν είναι για όλους. Ο αγοραστής είναι πιθανό να προσπαθεί να βγάλει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από παλιό χρυσό. Αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε!

Πίνακες από το δάπεδο μέχρι την οροφή καλύπτουν τους τοίχους σε αυτό το μουσικό δωμάτιο

Μουσική αίθουσα ζωγραφικής από το δάπεδο μέχρι την οροφή υπέροχη εσωτερική διακόσμηση

Η εκτενής βιβλιοθήκη περιέχει περισσότερα από 3000 βιβλία

Πλούσια αρχιτεκτονική πλούσια βιβλιοθήκη Villa Les Ceders

Εξωτικά φυτά καλλιεργούνται στα θερμοκήπια της βίλας

Θερμοκήπιο γαλλική βίλα υπέροχη αρχιτεκτονική εξωτικά φυτά

 Οι υπερ-πλούσιοι ζουν εδώ και απολαμβάνουν τον ζεστό νότιο ήλιο στη Γαλλική Ριβιέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Γαλλική Ριβιέρα μοναδική αρχιτεκτονική μέσα και νότιος ήλιος έξω

Το Villa Les Ceders βρίσκεται στην αγορά ακινήτων και αναμένεται να πουληθεί σύντομα

Πωλείται γαλλική αρχιτεκτονική βίλα Les Ceders

Ποιος είναι τώρα έτοιμος να πληρώσει 350 εκατομμύρια ευρώ για αυτό το θαύμα της γαλλικής αρχιτεκτονικής;?

Θαύμα γαλλικής αρχιτεκτονικής ακριβό κομψό