Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό ψωμί πιάτα ρύζι

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ινδικού φαγητού με μια ματιά

Εάν δεν μπορείτε να απολαύσετε μια άγνωστη ή απλά εξωτική κουζίνα, είναι κυρίως επειδή δεν έχετε βρει τη σωστή προσέγγιση σε αυτήν. Εάν προετοιμαστείτε ψυχικά για τις ιδιαιτερότητες, τότε αυτές δεν αντιπροσωπεύουν ένα σοκ.

Μάλλον, σε κάνουν περίεργο.

Κάποιος παίρνει έτσι τη σωστή στάση προκειμένου να περάσει επιτυχώς την περίοδο προσαρμογής. Τότε ανακαλύπτεις έναν νέο κόσμο για τον εαυτό σου, που κάνει το φαγητό μια πολύ καλύτερη και πιο συναρπαστική ευκαιρία.

Ινδικό φαγητό – απολαύστε την ασιατική κουζίνα!

Ινδικό μαγείρεμα ινδικού φαγητού με σπανάκι

Όσον αφορά την ινδική μαγειρική, εφαρμόζεται πιο δυναμικά. Άρα δεν είχατε καμία ή μόνο αποτυχημένες προσπάθειες προσέγγισης της ινδικής κουζίνας; Αν ναι, ας βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε ξανά μαζί.

Παραδοσιακά ινδικά πιάτα

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό dal φαγάκι ψωμί naan

Η ιστορία της ινδικής μαγειρικής τέχνης

Ο ινδικός πολιτισμός υπάρχει για περισσότερες από τρεις χιλιετίες. Εκτός από τις φυσικές συνθήκες, οι δύο πιο διαδεδομένες θρησκείες – ο Ινδουισμός και το Ισλάμ – είναι επίσης καθοριστικές για τις διατροφικές συνήθειες. Οι περιορισμοί τους έχουν κάνει το ινδικό φαγητό πιο ποικίλο. Αποποιούμενος ορισμένους τύπους κρέατος και προϊόντων, αμφισβητήθηκε να ανακαλύψει τον πλούτο των λαχανικών, των μπαχαρικών και των σαλτσών.

Ευρωπαϊκές και αραβικές επιρροές στην ινδική κουζίνα

Ινδικό μαγείρεμα ινδικό φαγητό Karahi paneer

Το μείγμα λαών και πολιτισμών συνέβαλε στο γεγονός ότι πολλές μέθοδοι παρασκευής έχουν επίσης αφομοιωθεί. Οι Ευρωπαίοι έχουν επίσης αφήσει το θετικό τους στίγμα. Οι Πορτογάλοι έχουν προσθέσει πιπεριές στην ποικιλία των ινδικών λαχανικών. Χάρη στους Βρετανούς, η πουτίγκα είναι επίσης ένα από τα ινδικά επιδόρπια. Αλλά ουσιαστικά ο χαρακτήρας της ινδικής κουζίνας επηρεάστηκε από τους Μογγόλους.

Ινδική σούπα φακής σερβιρισμένη με ρύζι

Ινδικό μαγείρεμα Σούπα φακής ρυζιού ινδικού φαγητού

Το ινδικό φαγητό είναι κατ ‘εξοχήν ποικιλία

Το γεγονός ότι δεν σας αρέσει το ινδικό φαγητό, ανεξάρτητα από τον πολιτισμό που προέρχεστε, είναι από μια άποψη παράδοξο, διότι συνήθως αναμιγνύονται πολλές γεύσεις και αρώματα εκεί. Έτσι, αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, έχετε την ευκαιρία να βρείτε μια οικεία επίγευση κάπου σε κάθε ινδικό πιάτο. Χρησιμοποιήστε αυτό ως υποστήριξη όταν ξεκινάτε σε αυτή τη νέα μαγειρική τέχνη.

Οι Ευρωπαίοι έχουν συνηθίσει σε έναν σαφή διαχωρισμό των τροφίμων. Είστε ακόμα πολύ πίσω στην ανάμειξη των μπαχαρικών και των συστατικών.

Η ινδική κουζίνα είναι τόσο διαφορετική

Ινδικό μαγείρεμα παραδοσιακό ινδικό φαγητό

Το ινδικό μαγείρεμα συνοδεύεται πάντα από ψωμί και ρύζι

Ανεξάρτητα από το τι μαγειρεύετε, πρέπει να συνοδεύεται από παραδοσιακό ψωμί και ρύζι για τους Ινδιάνους. Θα ήταν δύσκολο να καθοριστεί τι τρώγεται περισσότερο. Οι ποικιλίες είναι ποικίλες. Οι παραδοσιακές συνταγές ψωμιού γίνονται με αλεύρι, το οποίο ονομάζεται “Άτα”. Η ποικιλία Naan είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Γίνεται με γιαούρτι. Αυτοί οι δύο τύποι μαγειρεύονται στο φούρνο. Υπάρχει επίσης ένα είδος ψωμιού που ονομάζεται chapati, το οποίο τηγανίζεται. Σε σχήμα, θυμίζει την πίτα που γνωρίζουμε από αραβικά και ινδικά σνακ.

Ινδικό ψωμί chapati

Ινδικό μαγείρεμα ινδικό φαγητό chapati ψωμί

Λεπτό τραγανό ψωμί παπάδου από αλεύρι φακής

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό rogan josh αρνί κάρυ

 Πιάτο κρέατος με ρύζι

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό ρύζι κοτόπουλο κάρυ

Ινδικό μαγείρεμα με τον σκανδιναβικό τρόπο

Όπως κάθε μεγάλη χώρα, έτσι και η Ινδία ποικίλλει σημαντικά ανά περιοχή. Στο βορρά, οι άνθρωποι τρώνε πολύ κρέας, όπως chapati ή naan. Τέτοιο ινδικό φαγητό είναι συχνά περισσότερο για τη γεύση των Ευρωπαίων. Οι καλλιέργειες σιτηρών και το γιαούρτι με κάρυ είναι επίσης πολύ συνηθισμένα εδώ. Είναι επίσης δημοφιλή σε όλη την Ινδία. Οι σπεσιαλιτέ ψαριών είναι επίσης κοινές.

Σπεσιαλιτέ κρέατος από τη Βόρεια Ινδία

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό μανιτάρια βούτυρο masala

Ινδικό πιάτο λαχανικών που σερβίρεται με ψωμί naan

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό ψωμί baingan bharta

Πιάτο κρέατος και πατάτας με ψωμί και γιαούρτι

Ινδικό μαγείρεμα γιαούρτι ψωμιού ινδικού φαγητού

Μάθετε περισσότερα για την ινδική κουζίνα – πιάτα για χορτοφάγους, επιδόρπια και ποτά

     Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό Ινδικό επιδόρπιο kulfi