Μύθοι βιώσιμης ένδυσης που δεν πρέπει να πιστεύετε

Το θέμα του περιβάλλοντος ή της βιώσιμης μόδας είναι υπερσύγχρονο τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν αυτό θα ενημερώσει τις στάσεις του κοινού στο θέμα. Λάθος πληροφορίες διαδίδονται συχνά στο κοινό.

Βιώσιμη μόδα

βιώσιμη τάση ένδυσης αυτό που είναι βιώσιμη μόδα

Είναι ευθύνη όλων μας να αγαπάμε και να προάγουμε τη μόδα και να παρέχουμε μεγαλύτερη σαφήνεια σε αυτόν τον τομέα. Σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο, οπότε δημοσιεύουμε μερικά άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Η οικολογική μόδα δεν είναι μόνο μια τάση

μύθοι για βιώσιμα ρούχα αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά βιώσιμης μόδας

Θα θέλατε να μάθετε ποιοι είναι οι συνηθισμένοι μύθοι που λανθασμένα συνδέουν οι άνθρωποι με τον όρο βιώσιμη μόδα; Ακολουθεί μια λίστα με τυπικούς παρεξηγημένους μύθους σχετικά με τα βιώσιμα ρούχα.

Θα θέλατε επίσης να ενεργείτε φιλικά προς το περιβάλλον και να ζείτε με βιώσιμο τρόπο?

μύθοι για βιώσιμα ρούχα αποκαλύπτουν την πράσινη μόδα που ζει βιώσιμα

Μύθος νούμερο 1: Τα φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα είναι ακριβά

Τα τελευταία χρόνια, οι σχεδιαστές απολαμβάνουν να εργάζονται σε βιώσιμα ρούχα και όλο και περισσότερες εταιρείες κατασκευάζουν τέτοια ρούχα. Η ζήτηση αυξάνεται επίσης. Αυτό δημιουργεί φυσικά τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διάδοση της βιώσιμης μόδας.

Υπάρχουν μάρκες που δημιουργήθηκαν με την ιδέα να προσφέρουν βιώσιμη μόδα. Τέτοια είναι, για παράδειγμα, τα Earth Positive, Patagonia, Picture Organic. Υπάρχουν όμως και άλλοι που υπάρχουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουν στραφεί στη βιώσιμη τάση.

Η βιώσιμη μόδα είναι ανέξοδη

μύθοι για βιώσιμα ρούχα αποκαλύπτουν τη βιώσιμη μόδα

Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για ολόκληρη τη γκάμα τους, αλλά για ορισμένα μοντέλα – και παρέχονται με τα κατάλληλα σύμβολα.

Η μόδα φιλική προς το περιβάλλον μπορεί να αγοραστεί στο Διαδίκτυο και αυτό είναι μια επιπλέον ανακούφιση για τον καταναλωτή. Εκεί μπορείτε να τα πάρετε, όπως όλα τα άλλα προϊόντα, φθηνότερα.

Μύθος νούμερο 2: Η βιώσιμη μόδα δεν φαίνεται καλή

Αυτός είναι ένας άλλος πολύ συνηθισμένος μύθος. Η οικολογική μόδα δεν είναι άβολη ή άσχημη. Αντίθετα: συνδυάζει αμέσως τις καλύτερες από τις καινοτομίες και μας προσφέρει ρούχα όμορφα, πολύ υγιεινά και εύκολα στη φροντίδα.

Στην Ευρώπη, η παραγωγή βιολογικών ενδυμάτων είναι ήδη όλο και περισσότερο ο κανόνας και έχει πραγματικά καλά πράγματα να προσφέρει.

Ηθική + αισθητική = βιώσιμη μόδα

μύθοι για βιώσιμα ρούχα αποκαλύπτουν τι είναι η βιώσιμη μόδα

Μύθος 3: Τα ψώνια για βιώσιμα ρούχα δεν βοηθούν τον πλανήτη μας έτσι κι αλλιώς

Ναι, κάνει τη διαφορά στον πλανήτη μας εάν αγοράζετε ή όχι βιώσιμα ρούχα. Αλλά η αλλαγή θέλει χρόνο. Μην υποτιμάτε ποτέ τη μεγάλη αξία ενός καλού παραδείγματος. Οι απλοί αγοραστές που έχουν επιλέξει επανειλημμένα βιώσιμα ρούχα τα τελευταία χρόνια είναι εκείνοι που έχουν διασφαλίσει ότι μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για μια σημαντική τάση.

Το γεγονός ότι συμμετέχουν ήδη οι κατασκευαστές γρήγορης μόδας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού.

Μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο!

μύθοι για βιώσιμα ρούχα αποκαλύπτουν τη βιώσιμη τάση της μόδας

φιλικότητα προς το περιβάλλον

βιώσιμη ένδυση αυτό που είναι βιώσιμη μόδα

Μύθος 4: Η βιώσιμη μόδα δεν διαφέρει σε ποιότητα από οποιαδήποτε άλλη

Αυτή είναι μια άλλη λανθασμένη υπόθεση. Η βιώσιμη μόδα είναι βασικά πιο ποιοτική από την άλλη. Είναι επίσης πιο υγιεινό επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασία με επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Κατά κανόνα, αυτή η βιομηχανία συνεργάζεται με φυσικά υφάσματα, τα οποία εξασφαλίζουν επίσης ότι το δέρμα σας αναπνέει καλά και παραμένει επίσης πιο υγιές.

Κάντε την ποιότητα προτεραιότητα!

μύθοι για βιώσιμα ρούχα αποκαλύπτουν την πράσινη μόδα