Οι σχέσεις πρέπει να είναι ένας άθραυστος δεσμός μεταξύ δύο ανθρώπων, γεμάτος αγάπη, πάθος, συμπόνια, λατρεία, αποδοχή, σεβασμό, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Κάθε φορά που μια από αυτές τις συνθήκες σπάει, η σχέση μπαίνει σε έναν ανεμοστρόβιλο. Ως εκ τούτου, η μετάβαση από μια απεριόριστη αγάπη σε μια τοξική σχέση είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε ένα ζευγάρι. Συχνά, τα συμπτώματα και τα προειδοποιητικά σημάδια ενός τοξικού συντρόφου αρχικά αγνοούνται ή υποτιμούνται, για να εμφανιστούν ξαφνικά αργότερα. Μετά από χρόνια σχέσης, ο χωρισμός γίνεται πολύ οδυνηρός, ειδικά αν έχετε ήδη παιδιά. Τις τελευταίες ημέρες ή εβδομάδες, έχετε αναρωτηθεί επανειλημμένα εάν κάτι δεν πάει καλά με την ερωτική σας σχέση; Η τοξική σχέση είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστεί. Στις επόμενες γραμμές θα μοιραστούμε μαζί σας 6 προφανή προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε και να επιτρέψετε την κλιμάκωση.

Μια τοξική σχέση δεν είναι πάντα εμφανής

Η τοξική σχέση μπορεί να αναγνωριστεί από αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια ζευγάρι πάλης και θλίψης

Κακή επικοινωνία

Οι μικροί καβγάδες είναι φυσιολογικοί και αναπόφευκτοι σε κάθε σχέση. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας μαλώνετε σχεδόν κάθε μέρα, τότε αυτό είναι κακό σημάδι. Αν δυσκολεύεστε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για οποιοδήποτε θέμα χωρίς καβγά, τότε αυτό είναι ένα μεγάλο προειδοποιητικό σημάδι μιας τοξικής σχέσης.

Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να επικοινωνείτε ευγενικά σε οποιαδήποτε κατάσταση και να είστε σε θέση να βρείτε λύση ή συμβιβασμό σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τοξική σχέση = σχέση ασέβειας

Η γνώμη του καθενός είναι σημαντική και αξίζει να ακουστεί. Ωστόσο, εάν ο σύντροφός σας δεν είναι καλός ακροατής, σας διακόπτει συχνά ή απλά σας αγνοεί στη συνομιλία, τότε είναι επιτέλους η ώρα είτε να συζητήσετε αυτό το ζήτημα μαζί είτε να χωρίσετε. Θα πρέπει πάντα να μπορείτε να βασίζεστε στον σύντροφό σας για να σας ακούει. Θυμηθείτε ότι η εγωκεντρική και αναίσθητη συμπεριφορά συχνά μεταφράζεται σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και μία Έλλειψη αυτοέλεγχου δικαιολογείται.

Μια υγιής σχέση δεν πρέπει να είναι ένας διαρκής αγώνας εξουσίας

Η τοξική σχέση μπορεί να αναγνωριστεί από αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια, μονομαχίας πάλης εξουσίας

Η σχέση σας φαίνεται τρομακτική

Κανείς δεν είναι τέλειος και η εποικοδομητική κριτική μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη σε μια σχέση προκειμένου να ανακαλύψει προβλήματα προσωπικότητας ή συμπεριφοράς και να τα εξαλείψει από νωρίς. Ωστόσο, κάποιος που σας επικρίνει συνεχώς και υπερβολικά μπορεί γρήγορα να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σωστά. Εάν σκέφτεστε συνεχώς πώς να ευχαριστήσετε τον σύντροφό σας, τότε είστε σίγουρα σε μια ανθυγιεινή, τοξική σχέση. Μην αφήσετε κανέναν να σας ξεγελάσει! Ο σύντροφός σας πρέπει να σας αποδέχεται όπως είστε, να είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά σας και να σας ενθαρρύνει να επιτύχετε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Οι εταίροι πρέπει να ενθαρρύνουν και όχι να αποθαρρύνουν ο ένας τον άλλον

Η τοξική σχέση μπορεί να αναγνωριστεί από αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια που αγαπούν τα τοξικά ζευγάρια

Ο σύντροφός σας είναι μυστηριώδης, αλλά όχι με καλό τρόπο

Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια είναι απαραίτητα για τη δημιουργία και την ευημερία μιας υγιούς σχέσης. Εάν ο σύντροφός σας σας κρατά συνεχώς μυστικά ή ακόμα και σας λέει ψέματα, τότε αυτό είναι ένα μεγάλο προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Ενώ ένα αβλαβές λευκό ψέμα μπορεί να μην ισοδυναμεί απαραίτητα με μια τοξική σχέση, τα συχνά περιστατικά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προβληματιστεί κανείς.

Οι μυστηριώδεις σύντροφοι συνδέονται επίσης στενά με ένα άλλο κοινό πρόβλημα στις τοξικές σχέσεις, δηλαδή την απιστία. Η εξαπάτηση ενός συντρόφου αγάπης με οποιονδήποτε τρόπο είναι απολύτως απαράδεκτη και ασυγχώρητη. Οι ερωτευμένοι δεν πρέπει ποτέ να κρατούν μυστικά ο ένας από τον άλλον και πρέπει να νιώθετε αρκετά ασφαλείς με τον σύντροφό σας ανά πάσα στιγμή για να τους τα λέτε όλα.

Ο σύντροφός σας πρέπει να είναι το άτομο που μπορείτε να εμπιστευτείτε περισσότερο

Αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια υποδεικνύουν μια τοξική σχέση: επικοινωνία ευθύνης

Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη

Εάν ο σύντροφός σας μισεί τον συμβιβασμό, δεν ζητά ποτέ συγγνώμη ή προτιμά να αποφεύγει την ευθύνη και να σας ρίξει το φταίξιμο αντί να το αντιμετωπίσετε, τότε μάλλον θα πρέπει να τον χωρίσετε. Σε μια υγιή σχέση, και οι δύο σύντροφοι δεν θα έχουν πρόβλημα να παραδεχτούν όταν έκαναν κάτι λάθος. Καμία πλευρά δεν πρέπει φυσικά να προσπαθήσει να θεωρήσει την άλλη υπεύθυνη για τα δικά της λάθη.

Ο καθένας πρέπει να μπορεί να απολογείται για τα λάθη του

Αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια υποδεικνύουν τοξική σχέση. Αντισταθμίστε τα προβλήματα από νωρίς

Τέρας ελέγχου

Σε μια τοξική σχέση, ο ένας σύντροφος συχνά βλέπει τον εαυτό του ως τον υπεύθυνο και προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του άλλου. Για παράδειγμα, θέλει να ξέρει πού βρίσκεστε και με ποιον είστε ανά πάσα στιγμή. Θα μπορούσε να δοκιμάσει να ελέγξει το τηλέφωνό σας, να παρακολουθήσει αριθμούς και να διερευνήσει διαδικτυακές συνομιλίες. Ένα freak ελέγχου δείχνει ακραία ζήλια προς τους φίλους, τους συναδέλφους σας, ακόμη και τους συγγενείς σας. Αυτός ο σύντροφος βλέπει σχεδόν όλους τους άλλους ως μια πιθανή απειλή για τη σχέση σας μαζί τους.

Αυτή η ελεγχόμενη συμπεριφορά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους συναισθηματικής κακοποίησης. Είναι επίσης η κύρια αιτία σωματικής κακοποίησης και άλλων σοβαρών εγκλημάτων. Εάν νιώθετε ότι απειλείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τον σύντροφό σας, θα πρέπει να φτάσετε αμέσως σε ασφαλές μέρος, να καλέσετε την αστυνομία ή την τοπική τηλεφωνική γραμμή βίας κατά γυναικών / ανδρών. Η κατάχρηση κάθε είδους δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ανεκτή, να αγνοείται, να αμφισβητείται ή να υποτιμάται.

Τα freaks ελέγχου δεν πρέπει ποτέ να υποβαθμίζονται ως κίνδυνοι

Η τοξική σχέση μπορεί να αναγνωριστεί από αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια κούκλα μαριονέτα

Σε πολλές περιπτώσεις, μια τοξική σχέση μπορεί να αποκατασταθεί από νωρίς μέσω επικοινωνίας, ρομαντικού ποιοτικού χρόνου ή συμβουλευτικής επαγγελματικής σχέσης. Ωστόσο, μόλις κλιμακωθούν τα προβλήματα, ο μόνος τρόπος για να τα διορθώσετε είναι συχνά μέσω ενός χωρισμού. Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι και ίσως απλά δεν έχετε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλον.

Οι επαγγελματικές συμβουλές μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές σε πολλές περιπτώσεις

Αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια προσδιορίζουν επαγγελματικές συμβουλές για τοξικές σχέσεις

Μερικές φορές, όμως, ο χωρισμός είναι η μόνη λύση

Αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια υποδεικνύουν μια τοξική σχέση.Χωρισμός σε μια ανθυγιεινή σχέση

Η τοξική σχέση μπορεί να αναγνωριστεί με αυτά τα 6 προειδοποιητικά σημάδια που διασπούν τη ραγισμένη καρδιά