Τα τελευταία χρόνια είχαμε εξαιρετικά ζεστά καλοκαίρια στην Ευρώπη. Ενώ το θερμόμετρο δείχνει νέα επίπεδα ρεκόρ, άνθρωποι και ζώα γκρινιάζουν κάτω από κάθε κύμα καύσωνα. Τα περισσότερα λουλούδια και φυτά επίσης δεν πάνε καλά. Κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, εξατμίζονται πολύ υγρασία. Οι χόμπι κηπουροί έχουν στη συνέχεια τα χέρια τους γεμάτα και πρέπει να ποτίζουν άφθονα κάθε μέρα. Επειδή τα φυτά του κήπου χρειάζονται αρκετό νερό για να αντέξουν την ξηρασία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις και αυτά τα ονομάζουμε ανεκτικά στην ξηρασία φυτά. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο κρεβάτι του κήπου, σε κατσαρόλα ή άλλο δοχείο με λουλούδια. Σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, συνεχίζουν να δείχνουν τα λουλούδια τους και να φέρνουν περισσότερο χρώμα στον κήπο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ακριβώς τέτοιους ξηρούς καλλιτέχνες στον κήπο σήμερα. Είστε περίεργοι να γνωρίσετε καλύτερα τα ωραιότερα φυτά κήπου που αντέχουν στην ξηρασία;?

Οι πιο όμορφοι ξηροί καλλιτέχνες εξοικονομούν μεγάλη προσπάθεια από τους κηπουρούς χόμπι το καλοκαίρι …

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Ινδικό milkweed ανθεκτικό στην ξηρασία εξωτικά πορτοκαλί λουλούδια

 … αλλά κάντε κάθε εξωτερικό χώρο πιο ελκυστικό και φιλόξενο!

Για τους ξηρούς καλλιτέχνες στον κήπο τα γαλάζια λουλούδια κάνουν τον εξωτερικό χώρο πολύ ελκυστικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους ξηρούς καλλιτέχνες στον κήπο?

Όπως έχουμε ήδη γράψει, υπάρχουν αποτελεσματικά φυτά κήπου που μπορούν να περάσουν με λίγο νερό στη ζέστη. Αυτά μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες ομάδες – πρώτα, εκείνους τους ξηρούς καλλιτέχνες που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα φυτά του κήπου, τα οποία ξεχωρίζουν με τα καταπράσινα φύλλα τους. Όμορφα πολυετή φυτά όπως το υπέροχο κερί και το μωβ σένταμ, τα πλούσια χόρτα, τα δημοφιλή βότανα κήπου όπως η λεβάντα και το θυμάρι και μερικοί θάμνοι είναι από τους ξηρούς καλλιτέχνες στον κήπο. Νιώθετε άνετα σε ξηρές τοποθεσίες. Τούτου λεχθέντος, αυτά τα φυτά κήπου κάνουν καλά σε αμμώδη εδάφη επειδή επιτρέπουν στο νερό να διαπεράσει εύκολα. Οι ξηροί καλλιτέχνες στον κήπο δεν μπορούν, κατ ‘αρχήν, να ανεχτούν την κατάκλυση νερού. Τα αργιλώδη και υγρά εδάφη είναι ακατάλληλα για αυτά. Τα φυτά κήπου που αντέχουν στην ξηρασία αρέσκονται σε ηλιόλουστες έως πλήρεις περιοχές.

Οι πεντάριθμες πέντες νιώθουν υπέροχα έξω!

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο πενταψήφιος θάμνος Pentas όμορφα λουλούδια σε λεπτό ροζ

Επιπλέον συμβουλή: Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία σε γλάστρες, κουτιά με λουλούδια ή δοχεία, τα δοχεία πρέπει να έχουν καλή αποστράγγιση. Στο κάτω μέρος του δοχείου, βάλτε πρώτα λίγο τρίμμα ανακατεμένο με άμμο. Μόνο τότε μπαίνει το χώμα της γλάστρας. Οι ρίζες των στεγνών καλλιτεχνών σας δεν θα σαπίσουν ποτέ σε αυτό και μπορούν να αντιμετωπίσουν καλά μια βραχυπρόθεσμη έλλειψη νερού.

Το μετατρέψιμο τριαντάφυλλο Lantana μας μαγεύει με όμορφα λουλούδια όλο το καλοκαίρι.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Lantana μετατρέψιμο τριαντάφυλλο όμορφα λευκά λουλούδια

Ξηροί καλλιτέχνες στον κήπο που δείχνουν υπέροχα λουλούδια για μήνες

Οι όμορφοι ξηροί καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν επίσης Ημέρες σκύλων  καλό να επιβιώσει. Η ζέστη δεν τους ενοχλεί ιδιαίτερα και μας χαροποιούν με τα υπέροχα λουλούδια τους όλο το καλοκαίρι. Εδώ είναι τα αγαπημένα μας μεταξύ των ανθισμένων ανθέων στην ξηρασία λουλούδια κήπου:

 1) Σάλπιγγα του Αγγέλου

Η τρομπέτα του αγγέλου είναι ένα πραγματικό θαύμα λουλουδιών. Το ελκυστικό λουλούδι κήπου προέρχεται αρχικά από τη Νότια Αμερική, αλλά τώρα ευδοκιμεί ως φυτό εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο. Τα πεσμένα λουλούδια του είναι πράγματι σαν τρομπέτα, από όπου προέρχεται και το όνομα του εξωτικού. Η σάλπιγγα του αγγέλου μπορεί να αυξηθεί σε τεράστιο ύψος 4 m και σε πλήρη άνθιση οι κρεμασμένοι κάλυκες έχουν μήκος περίπου 30 cm. Μπορούν να χρωματιστούν σε λευκό, ροζ, πορτοκαλί και κίτρινο, ανάλογα με την ποικιλία. Επιπλέον, τα υπέροχα λουλούδια βγάζουν ένα ευχάριστο, γλυκό άρωμα μετά το ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή με την τρομπέτα του αγγέλου! Εάν έχετε κατοικίδια ζώα ή μικρά παιδιά, βεβαιωθείτε ότι αυτά τα όμορφα φυτά κήπου φυλάσσονται μακριά από τα χέρια τους. Όλα τα μέρη της σάλπιγγας του αγγέλου είναι δηλητηριώδη!

 Μια ομορφιά στον κήπο, αλλά μια δηλητηριώδης!

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο angel τρομπέτα μια εξωτική ομορφιά, αλλά είναι δηλητηριώδης

2) Διπλαδενία

Ένας πολύ γνωστός πολυετής άνθος ανάμεσα στους ξηρούς καλλιτέχνες στον κήπο είναι επίσης η Dipladenia (Mandevilla). Μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη 3 m και κόβει μια όμορφη φιγούρα στο κρεβάτι ή στην μπανιέρα, στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Ακόμα και λίγο παραπάνω. Τα μεγάλα λουλούδια σε σχήμα σάλπιγγας σε κόκκινο, λευκό ή ροζ μετατρέπουν αμέσως το φυτό που αντέχει στην ξηρασία σε ένα εντυπωσιακό εξωτερικό. Το Dipladenia είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος ορειβάτης που χρειάζεται πλήρη ήλιο. Εάν αποφύγετε τυχόν υγρασία, μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον καλλιτέχνη ξήρανσης στον κήπο για πολλά χρόνια. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά μπορεί μερικές φορές να εξαπατά! Αυτό το φυτό είναι επίσης δηλητηριώδες!   

 Εάν η Mandevilla σας πάρει πολύ ψηλά, χρειάζεται ένα πλαίσιο αναρρίχησης.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Mandevilla Dipladenia όμορφα λουλούδια χρειάζεται αναρριχητικό πλαίσιο

 Λουλούδι του πάθους (passiflora)

Το γένος των λουλουδιών του πάθους περιλαμβάνει περίπου 530 είδη, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων φυλών και υβριδικών ποικιλιών. Αλλά καθένα από αυτά είναι όμορφο χάρη στα μοναδικά λουλούδια του. Αυτά μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε απόχρωση του ουράνιου τόξου. Το λουλούδι του πάθους είναι ένας ανθεκτικός στην ξηρασία, εύχρηστος ποώδης ορειβάτης. Για να αναπτύξει την ομορφιά του, πρέπει να εξασφαλίσετε ένα σταθερό πλέγμα ή πέργκολα για αναρρίχηση. Αυτός ο όμορφος στεγνός καλλιτέχνης στον κήπο δεν είναι δημοφιλής μόνο στους χόμπι κηπουρούς, είναι αγαπημένος στις πεταλούδες στον κήπο!

 Το λουλούδι του πάθους μας προσφέρει τη μοναδική ομορφιά των λουλουδιών του.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Το λουλούδι του πάθους ανθίζει μοναδική ομορφιά

 Τα γαλάζια λουλούδια του Plumbago προσελκύουν επίσης πεταλούδες.

Για τους ξηρούς καλλιτέχνες στον κήπο, τα γαλάζια λουλούδια plumbago είναι πολύ ελκυστικά για τις πεταλούδες

 Γραφίτης

Το Plumbago είναι ένας αειθαλής θάμνος που προέρχεται αρχικά από τη Νότια Αφρική. Η ρίζα μολύβδου είναι ένα δημοφιλές κλασικό δοχείο μαζί μας, το οποίο με τα γαλάζια λουλούδια του μετατρέπει τον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σε μια θάλασσα από λουλούδια. Το φυτό ανθίζει από την άνοιξη έως το φθινόπωρο και είναι ένα όμορφο βλέμμα έξω. Επιπλέον, το leadwort, όπως και οι άλλοι ανθοφόροι ξηροί καλλιτέχνες στον κήπο, ανέχεται πολύ καλά τη θερμότητα και είναι ανθεκτικό στο κρύο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αδρανοποιήσει έξω.

Η Canna, γνωστή σε εμάς ως σωλήνας λουλουδιών, έχει μεγάλα φύλλα και φωτεινά λουλούδια και είναι τέλεια αν θέλετε μια τροπική εμφάνιση στον κήπο.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Canna ή λουλούδι σωλήνα μεγάλα πράσινα φύλλα φωτεινό κίτρινο-πορτοκαλί λουλούδια τροπική εμφάνιση

Το “Black and Blue” Salvia (φασκόμηλο) είναι το τέλειο φυτό που αντέχει στη θερμότητα.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Μαύρο και μπλε Salvia Sage Ενδιαφέρον αφήνει λεπτές μωβ ταξιανθίες

Ελκυστικοί ξηροί καλλιτέχνες στον κήπο, που ξεχωρίζουν για τα πλούσια φύλλα τους

Οι ωραιότεροι ξηροί καλλιτέχνες στον κήπο περιλαμβάνουν επίσης εκείνα τα πράσινα φυτά που αφενός ανέχονται καλά τη ζέστη και αφετέρου μας εντυπωσιάζουν με την πλούσια πρασινάδα τους. Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τρεις εκπροσώπους αυτής της ομάδας φυτών κήπου που αντέχουν στην ξηρασία.

αγαύη

Η οικογένεια αγαύης περιλαμβάνει διαφορετικά είδη που ανθίζουν μόνο μία φορά. Ονομάζονται επίσης φυτά του αιώνα. Αν και πολύ σπάνια εμφανίζουν ταξιανθίες (μπορείτε να περιμένετε μερικές δεκαετίες!), Οι αγαύες είναι εκπληκτικά φυτά που εμπνέουν με τις διακοσμητικές ροζέτες των φύλλων τους. Διατηρείται επαρκής υγρασία στα σαρκώδη, σπαθοειδή φύλλα τους, έτσι ώστε τα φυτά να αντέχουν οποιαδήποτε περίοδο ξηρασίας. Αυτοί οι ξηροί καλλιτέχνες φέρνουν μια εξωτική αίσθηση στον εξωτερικό χώρο. Οι ποικιλίες με ριγέ φύλλα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Οι περισσότερες αγαύες έχουν εξαιρετικά σκληρές άκρες φύλλων, επομένως είναι σκόπιμο τα παιδιά ή τα κατοικίδια να προτιμούν να μένουν μακριά από το φυτό.

 Το βοτανικό όνομα αυτών των ξηρών καλλιτεχνών στον κήπο προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει ευγενές, υπέροχο ή υπέροχο!

Καλλιτέχνης που στεγνώνει στον κήπο Agave σε μια κατσαρόλα ενδιαφέρον φύλλο ροζέτες εξαιρετικά σκληρές άκρες φύλλων

μπαμπού

Το μπαμπού είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως φυτό δοχείο στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και τα λεπτά στελέχη του υψώνονται. Αν θέλετε να φροντίσετε αυτόν τον στεγνό καλλιτέχνη, πάρτε του πρώτα ένα μεγάλο κουβά. Το μπαμπού είναι πολύ αισθητό με τα ανοιχτό πράσινα φύλλα του και χρησιμεύει ως μια μεγάλη οθόνη ιδιωτικότητας στην περιοχή του κήπου.

 Ακόμα και στη μεγάλη πόλη, το μπαμπού στον κάδο προσφέρει την τέλεια οθόνη απορρήτου στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

Καλλιτέχνης στεγνώματος στον κήπο Μπαμπού στον κάδο ως οθόνη απορρήτου στην ταράτσα στη μεγάλη πόλη

Παλάμη μπανάνας

Το αγαπημένο μας ανάμεσα στους στεγνούς καλλιτέχνες στον εξωτερικό χώρο είναι σίγουρα ο φοίνικας με μπανάνα. Το φυτό φέρνει μια πινελιά εξωτισμού σε κάθε κήπο και έχει πάντα μεγάλη παρουσία χάρη στα μεγάλα αειθαλή φύλλα του. Σε αυτόν τον καλλιτέχνη που στεγνώνει αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, για παράδειγμα 25 έως 30 βαθμούς C. Τη νύχτα το θερμόμετρο δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς. Επιπλέον, τα εξωτικά είδη από τις τροπικές περιοχές χρειάζονται πολύ ηλιακό φως και υψηλή υγρασία. Εδώ πρέπει να αποφύγετε κάθε κίνδυνο υπερχείλισης. Όσον αφορά την άρδευση, οι παλάμες μπανάνας είναι πολύ απαιτητικές. Τα φυτά χρειάζονται πολύ νερό. Αλλά εάν ποτίζετε πολύ, μπορεί να εμφανιστεί σήψη των ριζών. Εάν η παλάμη της μπανάνας είναι στεγνή, δεν μπορεί να επιβιώσει πολύ χωρίς νερό. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν ποτίζετε αυτά τα εξωτικά φυτά κήπου, ώστε να μην πεθάνει η μπανάνα σας!

 Αντίθετα, ποτίστε την παλάμη της μπανάνας σας με προσοχή!

Ξηρά καλλιτέχνες στον κήπο μπανάνα παλάμη μόνο με προσοχή ρίξτε μια εξωτική πινελιά

Η Buddleia είναι επίσης γνωστή καλλιτέχνης ξηρού στον κήπο.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Λευκά λουλούδια Buddleia που τραβούν τα βλέμματα στον καυτό ήλιο

Το νυχτικό (Solanum) μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί ως κάλυμμα εδάφους.

Ξηρός καλλιτέχνης στον κήπο Nightshade Solanum καλό ως κάλυμμα εδάφους