Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι εποχές που καλωσορίζουμε με ανάμεικτα συναισθήματα. Αφενός, χαλαρώνουμε από τη ζέστη και χρησιμοποιούμε το κρύο ως ευκαιρία να περάσουμε πολλές υπέροχες ώρες στο σπίτι με φίλους και οικογένεια. Μερικά από τα πιο όμορφα φεστιβάλ που έχουμε στο ημερολόγιό μας πραγματοποιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αλλά ταυτόχρονα, ο κρύος καιρός μαζί με τις πιο σκοτεινές ώρες αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη πρόκληση. Θα τους απολαύσαμε καλύτερα αν είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από αυτές ενδιάμεσα. Μια καλή ευκαιρία για αυτό θα ήταν να επιλέξετε προορισμούς διακοπών τον Οκτώβριο, καθώς και για το φθινόπωρο και το χειμώνα γενικότερα. Αυτό θα μας ενθουσίαζε, ίσως θα ήταν επίσης καλό για την υγεία μας και θα μας έδινε νέα δύναμη. Μετά από κάθε ταξίδι διακοπών, μπορείτε να απολαύσετε τη διαμονή σας στο σπίτι πιο έντονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει 9 ιδέες για εσάς που θα μπορούσατε να εφαρμόσετε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η Αττάλεια περιμένει νέους επισκέπτες διακοπών

ιδέες της Αττάλειας Τουρκία διακοπές Οκτωβρίου

Προορισμοί διακοπών στην Τουρκία: Παράδειγμα Αττάλεια

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα προορισμών διακοπών στην Τουρκία, μια χώρα που δεν είναι τόσο μακριά, είναι η Αττάλεια. Είναι ιδανικό για άτομα που τους αρέσει να χαλαρώνουν με μαγικά αξιοθέατα από την ιστορία. Η ίδια η Αττάλεια είναι υπό την προστασία της UNESCO και αρκετοί πολιτισμοί συναντώνται εκεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αρχαιότητας και της des Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους και να γνωρίσετε την παραδοσιακή φιλοξενία τους. Μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας στην παραλία με αρκετές εκδρομές. Κοντά υπάρχουν υπέροχοι καταρράκτες όπως αυτός στο Kursunlu και μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την Καππαδοκία. Η θερμοκρασία παραμένει γύρω στους 25 βαθμούς τον Οκτώβριο.

Costa del Sol – Υπέροχο μέρος για πολιτισμό και διακοπές τον Οκτώβριο

Costa del sol malaga υπέροχες ιδέες διακοπών

Costa del Sol – μουσεία και παραλία

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τον πολιτισμό και τον τουρισμό περιπέτειας στην ακτή της Costa del Sol. Όλα είναι κοντά το ένα στο άλλο και μπορείτε να περάσετε μερικές ώρες κάθε φορά στην παραλία και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε σε μερικά από τα όμορφα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Υπάρχουν πάντα διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις τα απογεύματα και τα βράδια. Το Μουσείο Πικάσο αξίζει ιδιαίτερα να το δείτε και θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε τις όμορφες εκκλησίες στη Μάλαγα. Η πιο διάσημη από αυτές είναι η εκκλησία του μοναστηριού Sant Agustin και η Santa Maria de la Victoria – μια όμορφη βασιλική. Η μέση θερμοκρασία τον Οκτώβριο είναι περίπου 22 μοίρες.

Στη Βόρεια Αφρική, π.χ. στην Αίγυπτο, υπάρχουν υπέροχοι προορισμοί διακοπών για τον Οκτώβριο

διακοπές Οκτώβριος Αίγυπτος διακοπές τον Οκτώβριο

Θα μπορούσατε να επιλέξετε πολλούς υπέροχους προορισμούς διακοπών στην Αίγυπτο

Στην Αίγυπτο και τη Βόρεια Αφρική στο σύνολό της υπάρχουν πολλοί καλοί προορισμοί διακοπών για τον Οκτώβριο. Είναι ακόμα ζεστό εκεί και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες εκτός εποχής. Από πολιτιστικής άποψης, οι αρχαίοι ναοί και τάφοι είναι τα πιο ενδιαφέροντα εδώ. Στους ανθρώπους αρέσει να επισκέπτονται τις ανατολίτικες αγορές, όπου μπορείτε να διαπραγματευτείτε για πραγματικούς θησαυρούς σε καλές τιμές. Φυσικά, δεν μπορείτε να αφήσετε τις κολοσσιαίες πυραμίδες έξω από το πρόγραμμά σας. Οι θερμοκρασίες στην Αίγυπτο παραμένουν μόνιμα πάνω από 30 βαθμούς τον Οκτώβριο.

Φανταστική παραλία στο Φάρο, Πορτογαλία

Φάρο Πορτογαλία υπέροχες διακοπές

Προορισμοί διακοπών τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία: παράδειγμα – Φάρο

Τις περισσότερες φορές τον Οκτώβριο η θερμοκρασία στο Φάρο παραμένει πάνω από 25 μοίρες. Σίγουρα υπάρχουν προορισμοί διακοπών τον Οκτώβριο που είναι πιο ζεστοί, αλλά αυτό είναι επίσης μια πολύ καλή συμβουλή! Φυσικά μπορεί να είναι ότι υπάρχουν αρκετές βροχερές μέρες εδώ. Αλλά τότε τα υπέροχα τοπία θα μπορούσαν να φαίνονται ακόμη καλύτερα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να μείνετε στο νερό τόσο πολύ, πιθανότατα θα είναι πολύ άνετο για εσάς. Τα ιστορικά αξιοθέατα δεν είναι τόσο έντονα εδώ όσο στα άλλα θέρετρα διακοπών, τα οποία έχουμε αναφέρει προηγουμένως. Υπάρχουν όμως αρκετά από αυτά για να δώσουν στον Φάρο μια μοναδική, αρχαία γοητεία. Διαφορετικά, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε χωρίς πάρα πολλούς τουρίστες. Αφιερώστε πολύ χρόνο για βόλτες και γαστρονομικές εμπειρίες. Η γαστρονομία και τα μοναδικά χειροτεχνήματα της περιοχής θα σας βυθίσουν σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, τους Πορτογάλους.

Προορισμοί διακοπών τον Οκτώβριο – Μάλτα

ιδέα για διακοπές στη Μάλτα προορισμούς διακοπών Οκτωβρίου

Ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών τον Οκτώβριο: Μάλτα

Μας αρέσει να δίνουμε έμφαση στους ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών τον Οκτώβριο. Όσον αφορά την τιμή και την προσπάθεια, αυτή είναι η καλύτερη ιδέα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τη Μάλτα εκτός της λίστας των προορισμών διακοπών του Οκτωβρίου, όταν λάβετε υπόψη τις διάφορες υπέροχες επιλογές της. Οι περισσότεροι τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο κεντρικό νησί της Μάλτας και αυτή είναι η σωστή απόφαση. Από εκεί μπορείτε να πάτε εκδρομές σε διάφορα άλλα ενδιαφέροντα μέρη. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τη Βαλέτα, την πρωτεύουσα. Perhapsσως θα μπορούσατε ακόμα να περάσετε μια μέρα στο ψαροχώρι Marsaxlokk. Η επίσκεψη σε μικρά εστιατόρια θα είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η θερμοκρασία μειώνεται σημαντικά τον Οκτώβριο. Στην αρχή είναι σχεδόν 30 °, αλλά στα τέλη Οκτωβρίου είναι ακόμα 20. Έτσι σίγουρα θα απολαύσετε ζεστό και ευχάριστο καιρό.

Προορισμοί τον Οκτώβριο για εκδρομές στην πόλη: Ρώμη

Ρώμη ιδέα Οκτωβρίου ζεστούς προορισμούς διακοπών

Ρώμη – πολιτισμός, αλλά ίσως και κάποια παραλία!

Μάλλον δεν χρειάζεται να σας πείσω ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τη Ρώμη. Ο Οκτώβριος είναι μια καλή στιγμή δεδομένου του καιρού καθώς δεν είναι πολύ ζεστός. Κάποιος έχει υπομονή για μεγάλες βόλτες στην πόλη και για τις ουρές μπροστά στα κύρια αξιοθέατα. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν επίσης μερικές υπέροχες παραλίες κοντά στην Αιώνια Πόλη; Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώσει τις διακοπές σας. Τα πιο διάσημα από αυτά είναι η Ostia, η Ladispoli και η Santa Marinella. Η μέση θερμοκρασία στη Ρώμη τον Οκτώβριο είναι περίπου 22 μοίρες.

Αθήνα – μια μεγάλη συμβουλή για διακοπές τον Οκτώβριο

ιδέες για προορισμούς διακοπών ζεστή Αθήνα

Προορισμός διακοπών τον Οκτώβριο – Ελλάδα

Τα ταξίδια στην πόλη και η παραλία μπορούν επίσης να συνδυαστούν στην Ελλάδα. Αυτή είναι η επόμενη συμβουλή μας. Οι μεγάλες πόλεις, ειδικά η Αθήνα, είναι μια καλή ιδέα για αυτήν την εποχή του χρόνου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ άλλων τα νησιά για το ταξίδι σας τον Οκτώβριο. Αναζητήστε μεγάλες προσφορές στην Κω, τη Ρόδο και την Κύπρο. Η Κρήτη και το Φαληράκι, η Θάσος και η Αικατερίνη είναι άλλες εξαιρετικές συμβουλές. Φυσικά, υπάρχουν αξιοθέατα από διάφορες πολιτιστικές εποχές παντού στην Ελλάδα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μέρη για φαγητό και ποτό νόστιμα κρασιά. Οι θερμοκρασίες ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή, αλλά μπορείτε ακόμα να περιμένετε αρκετά ζεστό καιρό τον Οκτώβριο σε όλα τα μέρη που αναφέρονται.

Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε υπέροχους προορισμούς διακοπών στην Κροατία τον Οκτώβριο

χωριά διακοπών χωρισμένη κροατία

Κροατία τον Οκτώβριο

Η Κροατία έχει μια ακτογραμμή που έχει μήκος σχεδόν 2000 χιλιόμετρα και υπάρχουν όμορφα νησιά εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν ρομαντικές γωνιές που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τον μαζικό τουρισμό. Υπάρχουν πολλά μέρη στην ακτή που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως το φρούριο Lovrijenac. Το Ντουμπρόβνικ είναι ένας γνωστός προορισμός διακοπών, ο οποίος μεταξύ άλλων αποτελεί μια συμβουλή για τους καλοφαγάδες.

κυπρος εξαιρετικες ιδεες

Αυτό πρέπει να πάρετε μαζί σας από τις διακοπές σας τον Οκτώβριο

Οι προορισμοί διακοπών τον Οκτώβριο πρέπει να σας χαρίσουν χαλάρωση, αλλά και ζεστασιά ταυτόχρονα. Η κύρια ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι στη συνέχεια θα έχετε αρκετή ενέργεια και κίνητρο για να παραμείνετε σε καλή κατάσταση όλο το χειμώνα. Γι ‘αυτό επιλέξαμε προορισμούς διακοπών που προσφέρουν εμπειρίες για καλή διάθεση και επαφή με τη φύση, καθώς και ευκαιρίες για διακοπές στην παραλία. Λίγες μέρες σε ένα τέτοιο μέρος θα ήταν το τέλειο μέρος του φθινοπωρινού και χειμερινού προγράμματος κούρασης.