Από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Βερολίνο

Για 67η φορά, η γερμανική πρωτεύουσα προσελκύει πολυάριθμους παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους και επαγγελματίες από την κινηματογραφική βιομηχανία! Το 67ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου σας καλωσορίζει από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου και σας προσκαλεί σε ένα εντυπωσιακό glamour event σε έναν κόσμο μαγείας, γενναιότητας και αίγλης. Η Μπερλινάλε συναρπάζει το φιλόφιλο κοινό με ένα ποικίλο κινηματογραφικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, τα δημοφιλή αστέρια και γνωστά πρόσωπα από τον κινηματογράφο, τη μόδα και την πολιτική συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Βερολίνο εκείνη την εποχή και περνούν δέκα ημέρες στην πολυπολιτισμική πόλη!

Berliner Festspiele – ο μεγάλος νικητής 2016

νικητής του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου

Πέρυσι, το ντοκιμαντέρ του Ιταλού σκηνοθέτη Gianfranco Rosi «Fuocoammare» (Sea Fire) αιχμαλώτισε τις καρδιές της κριτικής επιτροπής και του κοινού και, ως εκ τούτου, έγινε ο μεγαλύτερος νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Ολόκληρη η ταινία γυρίστηκε στο νησί Lampedusa, το οποίο εξακολουθεί να είναι γνωστό παγκοσμίως ως “η είσοδος στην Ευρώπη”.

Η Rosi επικεντρώνεται σε χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή εθνικούς λόγους και που ξεκίνησαν μια μακρά και δύσκολη αναζήτηση καταφυγίου και καλύτερης ζωής. Στην ομιλία του, ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους κατοίκους της Λαμπεντούζα για την καθαρή ανθρωπιά τους απέναντι στους πρόσφυγες. Επιπλέον, η Rosi ενημέρωσε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι αιτούντες άσυλο είχαν αφήσει ένα βαθύ σημάδι στη συνείδησή του και παρότρυνε όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτήν την προβληματική κατάσταση, γιατί τελικά … είμαστε όλοι ίδιοι. Πρώτα απ ‘όλα, είμαστε άνθρωποι!

Ο μεγάλος νικητής – Berlinale 2016

νικητής του φεστιβάλ του Βερολίνου

Το Berlinale δεν είναι απλώς ένα ετήσιο φεστιβάλ ταινιών. Η Berlinale είναι πολύ περισσότερο! Η Μπερλινάλε αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης καρδιάς με μηνύματα και δηλώσεις, με τις θέσεις και τις δηλώσεις που αναπαρίστανται εδώ!

Το 2017 Berliner Festspiele υπόσχεται πολλά και μπορεί να έχει ακόμη περισσότερα στο κατάστημα?

Φεστιβάλ Βερολίνου sony center

Εκτός από το ενδιαφέρον πρόγραμμα κινηματογράφου σας περιμένει στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου Υπάρχει επίσης ένα ποικίλο πρόγραμμα ειδικών εκδηλώσεων – κινηματογραφιστές, σεναριογράφοι και ηθοποιοί παρουσιάζουν τους νεοφερμένους, με ιδιαίτερη έμφαση στη γενιά ταινιών της Milennian. Ενώ τρώνε και πίνουν, θεατές και καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις βασικές πληροφορίες για τις καλύτερες στιγμές. Η εστίαση στο Αναδρομικό 2017 θα ενισχυθεί. Θα συζητηθεί σε ποιο βαθμό οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας αφορούν πραγματικά τη φαντασία και την ψευδαίσθηση, τις εικόνες που διαμορφώνονται από την ανθρώπινη φαντασίωση και ποιες προβλέψεις θα γίνουν στο μέλλον: Τι μπορούμε να περιμένουμε; Οι σκηνοθέτες θέτουν στον εαυτό τους την ερώτηση και την απαντούν από τη δική τους προσωπική σκοπιά. Ο Ολλανδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Paul Verhoeven κλήθηκε να υπηρετήσει ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 67ο Berlinale. Δεκαοκτώ ταινίες είναι σε διαγωνισμό φέτος και ταυτόχρονα στο επίκεντρο της προσοχής μας. Η πολυαναμενόμενη Χρυσή Άρκτος θα απονεμηθεί στην καλύτερη ταινία στη θεαματική απονομή των βραβείων στις 18 Φεβρουαρίου και το φετινό μήνυμα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα μεταφερθεί παγκοσμίως!

Η ιστορία του κινηματογράφου γράφεται εκ νέου κάθε χρόνο!

Berliner Festspiele 2016 – ο μεγάλος νικητής με την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Μέριλ Στριπ

φεστιβάλ ταινιών του Βερολίνου

Το περίφημο Berlinale Palast στη Marlene-Dietrich-Platz

φεστιβάλ βερολίνου marlene dietrich

 Berliner Festspiele – πολλά αστέρια έρχονται στο κόκκινο χαλί

φεστιβάλ berlinale palast berlin

Berliner Festspiele – Απολαύστε μια παράσταση αίγλης στο BÄRlin!

ταινία φεστιβάλ berliler

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει επίσης εμφανιστεί στη Berlinale στο παρελθόν!

αστέρια του φεστιβάλ του Βερολίνου

Berliner Festspiele – Paul Verhoeven ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου Berlinale

κριτική επιτροπή του φεστιβάλ του Βερολίνου