Ζούμε και εργαζόμαστε υπό αλλαγμένες συνθήκες εδώ και μήνες. Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει πολλούς τομείς της ζωής μας, γι ’αυτό και νέες συνθήκες έχουν μπει στην καθημερινότητά μας. Μετά το αρχικό σοκ του Covid-19, οι άνθρωποι έμαθαν σταδιακά πώς συνεχίστηκε η ζωή με τον ιό. Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το άμεσο μέλλον, προσπαθούμε συνεχώς να εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας και να αποφεύγουμε κάθε πιθανό κίνδυνο μόλυνσης. Πώς είναι όμως αυτό δυνατό κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών ή πτήσεων μεγάλων αποστάσεων; Εάν έχετε ήδη κλείσει μια πτήση παρά την κρίση της Κορώνας και πρέπει οπωσδήποτε να πετάξετε κάπου, τότε αυτό το άρθρο είναι σημαντικό για εσάς. Παρακάτω, δίνουμε έξυπνες συμβουλές για όλους τους επιβάτες για το πώς μπορούν να πετάξουν κατά τη διάρκεια του Covid-19 και ποιοι κανόνες πρέπει να γνωρίζουν και να συμμορφώνονται εκ των προτέρων.

Πετάτε κατά τη διάρκεια του Corona; Ναι, εάν ακολουθείτε συγκεκριμένους κανόνες.

Οι μύγες γνωρίζουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του Corona και ακολουθούν τους κανόνες

Πάρτε όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε το διαβατήριό σας, τις μάσκες προσώπου και ένα απολυμαντικό!

Οι μύγες παίρνουν μαζί σας λίγες αποσκευές κατά τη διάρκεια του Corona, διαβατήριο, μάσκες προσώπου, μην ξεχνάτε απολυμαντικά

Πετώντας παρά τον κορονοϊό: προγραμματίστε προσεκτικά το ταξίδι της πτήσης σας

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, λιγότερα αεροσκάφη απογειώνονται όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και παγκοσμίως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μάθετε εκ των προτέρων για πιθανές πτήσεις επιστροφής. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν επί του παρόντος αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αλλά αυτοί μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Οι κανόνες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και τον προορισμό ταξιδιού. Η συμβουλή μας είναι: Ρωτήστε για τις τρέχουσες συνθήκες ταξιδιού στον ταξιδιωτικό προορισμό που επιλέξατε και αποθηκεύστε τα στοιχεία επικοινωνίας Covid-19 στο κινητό σας τηλέφωνο. Έτσι μπορείτε πάντα να είστε ενημερωμένοι και να ενημερώνεστε γρήγορα αν αλλάξει κάτι. Παρά τον πιο προσεκτικό προγραμματισμό, όλοι μπορούν να εκπλαγούν ευχάριστα (ή όχι εντελώς!). Ως εκ τούτου, είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζετε τι συμβαίνει με την κράτηση της πτήσης επιστροφής σας. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έδωσαν πρόσφατα στους επιβάτες τους την ευκαιρία να κάνουν κράτηση χωρίς επιπλέον χρέωση. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο πτήσεων για να δείτε εάν προγραμματίζονται ορισμένες αλλαγές πτήσεων.

 Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να ακύρωσε την πτήση σας.

Πετώντας κατά τη διάρκεια του Corona, η αεροπορική εταιρεία ακυρώνει πτήσεις, αλλάζοντας εκ νέου κράτηση χωρίς επιπλέον κόστος

Τι άλλο πρέπει να κάνετε πριν από την πτήση?

Πριν πετάξετε με οποιαδήποτε συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αεροσκάφη καθαρίζονται και απολυμαίνονται καλά πριν και μετά από κάθε πτήση για να κάνουν το πέταγμα ασφαλέστερο και πιο άνετο για τους επιβάτες. Ποιο μέρος όμως επιλέγετε; Είναι ένα κάθισμα παραθύρου καλύτερο και πιο «υγιεινό» από ένα κάθισμα διαδρόμου; Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κάθισμα παραθύρου, εκεί έχετε λιγότερη άμεση επαφή με άλλους επιβάτες, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα όταν πετάτε κατά τη διάρκεια του Corona. Εξάλλου, πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου στο αεροδρόμιο και καθ ‘όλη τη διάρκεια της πτήσης. Πολλές αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να επιβάλλουν στους επιβάτες τους γρήγορες δοκιμές Covid-10. Μόνο επιβάτες με αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών θα γίνονται δεκτοί. Με άλλα λόγια, εάν δεν αισθάνεστε καλά, εάν έχετε πυρετό ή εάν βήχετε και φτερνίζεστε, τότε είναι καλύτερα να μην ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Μην ταξιδεύετε όταν είστε άρρωστοι, προστατεύετε τον εαυτό σας και τους άλλους!

Μπορείτε να απολυμάνετε τα χέρια σας στο αεροδρόμιο.

Οι μύγες απολυμαίνουν τα χέρια κατά τη διάρκεια της Corona στο αεροδρόμιο

 Αλλά μπορείτε συχνά να το κάνετε αυτό και σε αεροπλάνο.

Μύγες κατά τη διάρκεια της Corona Οι επιβάτες στο αεροσκάφος χρησιμοποιούν απολυμαντικά χέρια απολύμανσης

Πιο έξυπνες συμβουλές για υγιείς και ασφαλείς πτήσεις κατά τη διάρκεια του Covid-19

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Γίνετε έξυπνοι επιβάτες και ακολουθήστε τους κανόνες! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης και να προστατεύσετε τον εαυτό σας και άλλους επιβάτες και επιβάτες από τον κορονοϊό. Συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά για εσάς:

  • Πλένετε τακτικά τα χέρια σας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτός είναι ο καλύτερος προστατευτικός παράγοντας. Είναι επίσης λογικό να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό.
  • Κρατήστε αποστάσεις από άλλους ανθρώπους! Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα, ειδικά όταν πετάτε κατά τη διάρκεια του Corona, αλλά είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Μερικές φορές δημιουργούνται μεγάλες ουρές κατά το check in στο αεροδρόμιο και την επιβίβαση. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην πλησιάσετε πολύ τους άλλους ταξιδιώτες και αποφύγετε την επαφή μαζί τους!

 Αν κρατάτε τις αποστάσεις σας, το παίζετε με ασφάλεια!

Οι πτήσεις κατά τη διάρκεια του Corona κρατούν την απόσταση σας από άλλους επιβάτες και μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης

 

  • Η ενεργοποίηση του εξαερισμού επί του σκάφους είναι απαραίτητη όταν πετάτε κατά τη διάρκεια του Covid-10! Στο αεροσκάφος, ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα HEPA. Είναι στεγνό, αλλά αυτό δεν δίνει την ευκαιρία στον ιό να εξαπλωθεί!
  • Συνιστάται να αποφεύγετε την τουαλέτα σε πτήσεις μικρών αποστάσεων. Εάν είναι επείγον, πλύνετε και απολυμάνετε τα χέρια σας μετά.
  • Αποφύγετε επίσης το πτυσσόμενο τραπέζι, πρέπει να είναι οκτώ φορές πιο βρώμικο από το κουμπί έκπλυσης της τουαλέτας!
  • Ενημερωθείτε, για παράδειγμα, δεν υπάρχει υπηρεσία πτήσης σε πτήσεις μικρών αποστάσεων. Δεν σας δίνεται τίποτα να φάτε ή να πιείτε. Αντίθετα, το πλήρωμα διανέμει απολυμαντικά μαντηλάκια.

 Δεν υπάρχει πλέον πτήση σε πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Δεν υπάρχει πια υπηρεσία πτήσης σε πτήσεις μικρών αποστάσεων κατά τη διάρκεια της αεροσυνοδού Corona στο αεροσκάφος

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες αυτές τις συμβουλές για πτήσεις κατά τη διάρκεια του Corona. Ακολουθήστε τους προβλεπόμενους κανόνες και πετάξτε με ασφάλεια και υγεία!

 Η προστασία του στόματος και της μύτης είναι υποχρεωτική στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο.

Οι μύγες κατά τη διάρκεια της Corona στο αεροδρόμιο φορούν μάσκα προσώπου τηρούν τους κανόνες

Ο κίνδυνος μόλυνσης από ηλικιωμένους επιβάτες είναι υψηλότερος!

Πτήση κατά τη διάρκεια του Corona κίνδυνος μόλυνσης για ηλικιωμένους άνδρες άνδρες άνω των 65 ετών στο αεροπλάνο

 Σε όλη την ΕΕ, τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω πρέπει επίσης να φορούν μάσκα προσώπου.

Η πτήση κατά τη διάρκεια της μάσκας προσώπου σε ολόκληρη την ΕΕ είναι υποχρεωτική για παιδιά από 6 ετών

Καλή πτήση παρά τον κορονοϊό!

Πετώντας ενώ η αεροσυνοδός του Corona έχει μια ευχάριστη πτήση παρά το Covid-19