Παγκόσμιο ταξίδι Θέμα: Όμορφα μέρη σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν σύντομα να εξαφανιστούν λόγω των αλλαγών των κλιματικών συνθηκών

Η γη δεν κατοικείται μόνο από εμάς τους ανθρώπους, αλλά και από πολλά είδη φυτών και ζώων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή χωρίς αυτούς. Παρ ‘όλα αυτά, δεν κάνουμε αρκετά για να διατηρήσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ορισμένα όμορφα μέρη σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν ήδη να εξαφανιστούν.

Θέμα παγκόσμιων ταξιδιών – όμορφα και μοναδικά μέρη κάποια μέρα θα εξαφανιστούν

παγκόσμιο ταξίδι Great Barrier Reef Australia

Χάρη στις κοινές μας ενέργειες και ως αποτέλεσμα της λεγόμενης τεχνικής ανάπτυξης, συμβαίνουν πολλές αλλαγές στον πλανήτη γη, οι οποίες μεταξύ άλλων εξαφανίζουν όμορφα τοπία.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μερικά όμορφα μέρη σε όλο τον κόσμο που σύντομα δεν θα υπάρχουν πλέον λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Αν θέλετε να το ζήσετε, πρέπει να φτάσετε εκεί το συντομότερο δυνατό! Δεν θα ήταν ένα εξαιρετικό θέμα για ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο?

Μεγάλος Κοραλλιογενής efφαλος, Αυστραλία

Αυτό είναι ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου. Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής efφαλος στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας έχει κηρυχθεί τέτοιος από την UNESCO. Εν τω μεταξύ, οι πολύ αυξημένες θερμοκρασίες αέρα και νερού έχουν απειλήσει την ύπαρξη των κοραλλιογενών υφάλων. Οφείλουν το υπέροχο χρώμα τους στα φύκια, αλλά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας χάνουν και τις όμορφες αποχρώσεις τους. Είναι σαν μια ασθένεια που εξαπλώνεται γρήγορα. Δυστυχώς, πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτή την ομορφιά για πολύ περισσότερο.

Παγκόσμιο θέμα ταξιδιού – Ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου απειλείται επίσης με εξαφάνιση

ταξίδια στον κόσμο Μεγάλες κλιματικές αλλαγές Great Barrier Reef

Εθνικό Πάρκο Joshua Tree (Ηνωμένες Πολιτείες)

Εξαιρετικά σπάνια είδη δέντρων υπάρχουν εδώ, τα οποία συνήθως αναπτύσσονται σε ερημικό κλίμα. Για να επιβιώσουν, χρειάζονται μια ελάχιστη ποσότητα βροχοπτώσεων στην περιοχή. Το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree δεν το έλαβε αυτό τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Εθνικό Πάρκο Joshua Tree, Ηνωμένες Πολιτείες

παγκόσμια ταξίδια Εθνικό πάρκο Joshua Tree Η κλιματική αλλαγή εξαφανίζεται

Νεκρά Θάλασσα (Παλαιστίνη, Ιορδανία)

Αυτό είναι το χαμηλότερο σημείο στη γη και το νερό είναι σχεδόν δέκα φορές πιο αλμυρό από αυτό στον ωκεανό. Η Νεκρά Θάλασσα χάνει δέκα δισεκατομμύρια γαλόνια νερού κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται στις εκτεταμένες μεταλλευτικές εργασίες και στην εκτροπή του νερού από τον ποταμό Ιορδάνη, που είναι η κύρια πηγή της θάλασσας.

Ένα συναρπαστικό μέρος απειλείται να εξαφανιστεί

ο κόσμος ταξιδεύει στη νεκρή θάλασσα

Εθνικό Πάρκο Glacier (Ηνωμένες Πολιτείες)

Η θερμοκρασία εδώ αυξήθηκε κατά 2 βαθμούς από το 1990. Υπήρχαν περισσότεροι από 150 ενεργοί παγετώνες και μόνο 25 έχουν απομείνει μέχρι σήμερα. Η απώλεια των 125 είναι ένα από τα ορατά σημάδια κλιματικών αλλαγών στη γη μας.

Το Εθνικό Πάρκο Glacier είναι ένα άλλο όμορφο σύμφωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες

παγκόσμιο ταξίδι Εθνικό πάρκο παγετώνα των ΗΠΑ

Νησιά Γκαλαπάγκος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι γνωστά για τη βιοποικιλότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κάρολος Δαρβίνος μελετήθηκε εδώ στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Και εδώ, η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού και του αέρα έχει οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλών φυκιών. Εάν αυτή η διαδικασία συνεχιστεί προς την ίδια κατεύθυνση, οι πιγκουίνοι των νησιών Γκαλαπάγκος θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια. Μεγάλο μέρος της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας θα ακολουθήσει αυτή τη μοίρα.

Μεγάλο μέρος της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στα νησιά Γκαλαπάγκος εξαφανίζεται?

παγκόσμια ταξιδιωτικά νησιά galapog όνειρα ταξιδιωτικοί προορισμοί διακοπές διακοπές

Μάτσου Πίτσου, Περού

Τα ερείπια της πόλης Inken του Μάτσου Πίτσου στο Περού έχουν αντέξει και επιβιώσει πολύ κατά τη διάρκεια ενός μακρού χρόνου, παρά τις μεγάλες αλλαγές στη γη. Από το 1911, πολλοί τουρίστες έχουν έρθει εδώ για να δουν τη χαμένη πόλη. Αλλά τώρα η μεγαλειώδης πόλη των Μελάνων απειλείται πραγματικά να εξαφανιστεί από το πρόσωπο της γης για πάντα. Ο λόγος για αυτό είναι οι διαδικασίες διάβρωσης που λαμβάνουν χώρα εδώ ως αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών.

Μάτσου Πίτσου, η πόλη των μελανιών

παγκόσμιο ταξίδι Ο Μάτσου Πίτσου απείλησε να εξαφανιστεί

Το τροπικό δάσος στη Μαδαγασκάρη

310.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικού δάσους έχουν πλέον μειωθεί σε 51.000. Πολλά δέντρα κόπηκαν και πολλές πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανθρώπους. Κινδυνεύουν πολλά είδη φυτών και ζώων. Το 75% από αυτά είναι αυτά που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού στη γη.

Η ομορφιά του τροπικού δάσους στη Μαδαγασκάρη

παγκόσμιο ταξίδι τροπικό δάσος Μαδαγασκάρη που αξίζει να δείτε

Οι Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες περιλαμβάνουν εκατοντάδες όμορφα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι η χώρα με τη χαμηλότερη θέση στον πλανήτη. Λογικά, με την αυξημένη στάθμη της θάλασσας, η ύπαρξη μεγάλου μέρους αυτού του εδάφους κινδυνεύει.

Η υψηλή στάθμη του νερού απειλεί μεγάλες περιοχές των Μαλδίβων

παγκόσμια περιοδεία Μαλδίβες επισκεφθείτε ονειρεμένες διακοπές ταξιδιού

Sundarbans, Ινδία και Μπαγκλαντές

Ο κόλπος των τίγρεων της Βεγγάλης βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Μπαγκλαντές. Πολλά είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση ζουν εδώ. Λόγω της ρύπανσης και της μεγάλης κλίμακας αποψίλωσης των δασών, το επίπεδο της θάλασσας αυξάνεται.

Η ακτογραμμή εξαφανίζεται λόγω διάβρωσης. Πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής χλωρίδας και πανίδας εκτίθενται σε καταστροφή, παρόλο που η περιοχή έχει ανακηρυχθεί φυσικό καταφύγιο από την UNESCO.

Κάποια ζώα και φυτά θα εξαφανιστούν

παγκόσμια περιοδεία Οι Sundarbans επισκέπτονται πολλά είδη ζώων