Το άγχος έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Ορισμένα μάλιστα είναι πολύ ευχάριστα με την πρώτη ματιά. Εννοούμε, για παράδειγμα, το νέο αυτοκίνητο ή το νέο διαμέρισμα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, αλλά το οποίο δημιουργεί στη συνέχεια πολλές πιο αγχωτικές καταστάσεις για εσάς.

Το άλλο πρόσωπο του άγχους είναι πιο εμφανές. Αυτές είναι οι “μικρές” αλλά εξαιρετικά αγωνιώδεις ερωτήσεις που μας συνοδεύουν στην καθημερινή ζωή. Είναι του είδους, αν θα έχουμε αρκετό χρόνο, αν μπορούμε να εκτελέσουμε τα καθήκοντα στη δουλειά στο υψηλότερο επίπεδο και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των φίλων και των συνεργατών μας. Ακριβώς αυτό το άγχος θα έπρεπε να μειώσουμε ώστε τα προαναφερθέντα επιτεύγματα να αποδειχθούν και πάλι μια αξία και όχι μια επιπλέον δύσκολη πρόκληση.

Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι παράγοντες που δυστυχώς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε: Αυτοί είναι ο βρώμικος αέρας, ο καπνός του τσιγάρου, οι ώρες εργασίας που πρέπει να περάσουμε πίσω από το γραφείο σύμφωνα με το νόμο και τη σύμβαση. Η ανακούφιση από το άγχος δεν είναι μόνο μια σύσταση για τους σύγχρονους ανθρώπους. Είναι απαραίτητο.

Η πολλή άσκηση οδηγεί σε μείωση του στρες

μειώστε το άγχος γυμναστική κάνετε αθλήματα

Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική και καθολική μέθοδος και είναι το πρώτο από τα τρία βήματα για τη μείωση του άγχους σήμερα. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου τον ακόλουθο κανόνα: Θα πρέπει να απολαμβάνετε την κίνηση που εκτελείτε. Αν προτιμάτε να περπατάτε και να τρέχετε, τότε δεν θα χρειαστεί να αγωνιστείτε στο γυμναστήριο.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές για μεγάλη κίνηση μέχρι να μάθετε τι ακριβώς είναι το «πράγμα σας». Είτε πρόκειται για γιόγκα, πιλάτες, προπόνηση δύναμης, κολύμπι ή περίπατο, θα πρέπει να το περιμένεις ξανά και ξανά.

Γυμναστική στη φύση

μειώνει το άγχος ασκήσεις φύση λιβάδι

Εξάλλου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τα όριά σας σε αυτό το θέμα. Εάν απολαμβάνετε κάτι αλλά δεν έχετε υπέροχα αποτελέσματα την πρώτη φορά, δοκιμάστε ξανά. Συνήθως τη δεύτερη ή την τρίτη φορά που μπαίνεις σε φόρμα. Οι τακτικές επισκέψεις και η ποικιλία είναι επίσης θεμελιώδεις για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ακούστε το σώμα σας τακτικά

μείωση του στρες κόπωση πονοκέφαλος

Αναγνωρίστε το άγχος εγκαίρως

μειώστε το στρες με κόκκινο μολύβι

Πολύ συχνά το άγχος δεν είναι αποτέλεσμα υπερφόρτωσης, αλλά και σύμπτωμα ασθένειας στο σώμα μας. Perhapsσως αν αγνοήσετε το κοινό κρυολόγημα, θα ολοκληρώσετε τα επείγοντα καθήκοντα γρηγορότερα. Τότε γίνεσαι κουτσός και λιγότερο αποτελεσματικός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Λάβετε λοιπόν εξετάσεις και εξετάσεις για τη φυσική σας κατάσταση όσο πιο συχνά μπορείτε.

Καταναλώστε αντιοξειδωτικά

μειώστε το άγχος φρούτα λαχανικά

Δώστε προσοχή σε μια ισορροπημένη διατροφή

μειώστε την πυραμίδα τροφίμων στρες

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το άγχος μπορεί να ανακουφιστεί καθαρίζοντας το μυαλό και το σώμα. Στην πραγματικότητα, τα δύο είναι πιο στενά συνδεδεμένα από όσο νομίζουν κάποιοι. Ευτυχώς, η επίγνωση αυτού αυξάνεται κάθε μέρα. Καθώς κινείστε περισσότερο, το μυαλό χαλαρώνει επίσης. Όταν καταναλώνετε αντιοξειδωτικά μέσω της διατροφής σας, θα βιώσετε μια κατάσταση ζεν σε όλες τις πτυχές της ύπαρξής σας. Το τελευταίο σημείο είναι ακόμη πιο σημαντικό το χειμώνα από άλλες φορές.

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας εδώ – φάτε όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά προϊόντα που παράγονται εκείνη την εποχή. Συμπεριλάβετε περισσότερα πράγματα που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά στο καθημερινό σας μενού.

Βρείτε χρόνο για διαλογισμό την εργάσιμη ημέρα

ανακουφίστε το διαλογισμό από το γραφείο στρες

Μπάλα κατά του στρες για το γραφείο

μειώστε το άγχος στο γραφείο

Τεντώστε και τεντώστε τακτικά ενώ κάθεστε

μειώστε τις ασκήσεις γραφείου

Εισαγάγετε την οικογενειακή γιόγκα

ανακούφιση από το στρες οικογενειακή γιόγκα

Πίνετε τακτικά τσάι χαμομηλιού

μειώστε το άγχος πιείτε τσάι χαμομήλι

Η λεβάντα είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία στη διαχείριση του στρες

ανακουφίζει από το στρες τσάι λεβάντας

Καταναλώστε αρκετό νερό και βιταμίνες

μειώστε το στρες σταφύλια νερού

Χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές ευεξίας

ανακούφιση από το άγχος Σαββατοκύριακο ευεξίας

Κάνε γιόγκα

ανακούφιση από το στρες yoga asanas beach

Μειώστε το άγχος με ορισμένες ασάνες γιόγκα

ανακουφίστε τις ασκήσεις γιόγκα από το στρες

Να είσαι απόλυτα με τον εαυτό σου

ανακούφιση από τον διαλογισμό στρες θαλάσσια πετρώματα