Υπερβολικός ύπνος βιορυθμός

Πώς επηρεάζει ο βιορυθμός τη ζωή μας?

Ακόμα και στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι είχαν επίγνωση του αντίκτυπου των βιορυθμών στη ζωή μας. Το εμπιστευτήκατε όταν θέλατε να θεραπεύσετε ένα άτομο. Έτσι, η γνώση μας για αυτό δεν είναι από χθες. Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλά τον βιορυθμό αν το θέλουμε. Ο βιορυθμός έχει μελετηθεί εντατικά για πολλούς αιώνες.

Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, η γνώση σχετικά με αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της ζωής. Μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχία ή να μας εμποδίσουν να το κάνουμε, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για νέο χτένισμα ή χειρουργική επέμβαση που σώζει τη ζωή.

Υπάρχουν στιγμές της ημέρας που είμαστε απλά πιο παραγωγικοί

Εικονογράφηση βιορυθμού

Κάποιες δουλειές είναι καλές, αλλά διαταράσσουν τον ρυθμό μας

Γιατροί βιορυθμίας

Οι διαφορετικοί κύκλοι

Ο βιορυθμός αποτελείται από διαφορετικούς κύκλους που συμβαίνουν στον οργανισμό μας μέσα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα. Κάποια στιγμή θέλουμε να κοιμηθούμε και να χαλαρώσουμε. Υπάρχουν στιγμές όπως αυτή όταν είμαστε πιο δραστήριοι και ικανοί να εργαστούμε από το συνηθισμένο. Για παράδειγμα, εάν πιέσετε τον εαυτό σας να εργαστεί κατά τη διάρκεια της φάσης που χρειάζεστε απόλυτα ύπνο, αυτό μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη συναισθηματική σας σταθερότητα.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κάθε κύκλος του βιορυθμού έχει υψηλά και χαμηλά επίπεδα, δηλαδή υπάρχουν φάσεις άνω και κάτω.

Συχνά είμαστε ανίσχυροι απέναντι στο βιολογικό μας ρολόι

Βιορυθμικό σώμα

Οι μεγάλοι χρόνοι πτήσης και το λεγόμενο jet lag βλάπτουν τον δικό σας ρυθμό

Ο βιορυθμός καταστράφηκε

Υπάρχουν άνθρωποι του τύπου «κουκουβάγιας», ειδικά στους δημιουργικούς τομείς, που δουλεύουν πολύ καλύτερα τη νύχτα

Βιορυθμική νυχτερινή εργασία

Σωματικός, συναισθηματικός και πνευματικός βιορυθμός

Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχει φυσικός, συναισθηματικός και πνευματικός βιορυθμός. Το φυσικό έχει να κάνει με την ικανότητά μας να εργαζόμαστε και την αντοχή. Ο κύκλος διαρκεί 23 ημέρες. Στην αρχή είναι αρκετά συγκεντρωμένα και φρέσκα και στο τέλος παρασύρεστε ακόμη και από μικρά πράγματα.

Ο συναισθηματικός βιορυθμός διαρκεί περίπου 28 ημέρες. Τα συναισθήματα και οι διαθέσεις μας καθορίζονται από αυτό. Υπάρχουν κρίσιμες και θετικές ημέρες σε αυτό. Έχει να κάνει με το πότε είμαστε πιο χαλαροί και υπομονετικοί και πότε είμαστε πιο ευερέθιστοι.

Οι νευρώνες και οι νευροδιαβιβαστές είναι υπεύθυνοι για τις συνήθειές μας

Βιορυθμικοί νευρώνες

Μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό εάν βρήκατε τον δικό σας ρυθμό

Βιορυθμική αρμονία με τη φύση

Ο πνευματικός βιορυθμός είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε και να λαμβάνετε πληροφορίες. Ακόμα και μέσα σε αυτό υπάρχουν κρίσιμες ημέρες και εκείνες που όλα λειτουργούν από μόνα τους.

Να φέρουμε την καθημερινότητά μας σε αρμονία με τον βιορυθμό

Αυτό δεν είναι εύκολο έργο, όπως μπορείτε να φανταστείτε μόνοι σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες σχετικά με αυτό. Λένε πότε μπορούμε να φάμε περισσότερο, για παράδειγμα, ή πότε πρέπει να νηστεύουμε. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, ο βιορυθμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων.

Παρατηρήστε τον εαυτό σας και προσαρμόστε την καθημερινότητά σας στο ρυθμό σας

Βιορυθμική απεικόνιση βιολογικού ρολογιού

Το μοντέλο τριών επιπέδων δεν υπάρχει πλέον στην Ευρώπη

Βιορυθμική νυχτερινή βάρδια

Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τον βιορυθμό σας. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να το γνωρίζετε. Έτσι θα γνωρίζατε ότι τις κρίσιμα συναισθηματικά ημέρες πρέπει να ελέγχετε περισσότερο τον εαυτό σας. Αυτό θα σας αποτρέψει από την πρόκληση περιττών συγκρούσεων στην εργασία.

Υπολογίστε τον βιορυθμό

Υπάρχουν διαδικτυακά προγράμματα μέσω των οποίων μπορείτε να υπολογίσετε τον βιορυθμό σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η ημερομηνία γέννησής σας. Οι συγκρίσεις βιορυθμών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, μπορούν να δείξουν αν δύο άτομα ταιριάζουν ή όχι.

Οι άνθρωποι που πρέπει να είναι διαθέσιμοι όλο το εικοσιτετράωρο πάσχουν μόνιμα από αρρυθμίες

Αστυνομικοί βιορυθμίας

Μπορούμε όμως να ακούμε και το σώμα μας σε δύσκολες καταστάσεις

Βιορυθμός μοβ

Πόσο πιστεύετε ότι αυτοί οι πίνακες εξαρτώνται από εσάς. Η σύστασή μας είναι, σε κάθε περίπτωση, να μην το θεωρείτε μοιραίο. Μια σημαντική συνάντηση σε μια μέρα που δεν είστε στην καλύτερη φόρμα σας μπορεί μόνο να σημαίνει ότι θα φροντίσετε καλύτερα να ξεκουραστείτε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς κουρασμένος το πρωί

Βιορυθμός σηκωθείτε

Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία για διάφορους λόγους

Ο βιορυθμός ποικίλλει

Ένα από αυτά μπορεί να είναι η δια βίου εργασία με βάρδιες

Εργασία μετατόπισης βιορυθμού στο εργοστάσιο