Αστρονόμοι και διαστημικοί επιστήμονες το χαρακτήρισαν πρωτοποριακή ανακάλυψη. Τη νύχτα της 15ης Φεβρουαρίου 2020, ερευνητές στην αμερικανική πολιτεία Αριζόνα εντόπισαν έναν δεύτερο γήινο σύντροφο. Μια ομάδα αστρονόμων που εργάζονται στο έργο Catalina Sky Survey (CSS) ανακάλυψαν ένα δεύτερο, μικροσκοπικό ουράνιο σώμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά γύρω από τη γη. Είναι προφανώς ένα νέο μίνι φεγγάρι στον πλανήτη μας. Αυτή τη στιγμή έχει το επαίσχυντο όνομα 2020 CD3. Το αντικείμενο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη για περίπου τρία χρόνια, αλλά θα παραμείνει σε τροχιά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε τι άλλο γνωρίζουμε για αυτήν την αίσθηση!

 Η γη έχει ένα δεύτερο φεγγάρι, αλλά μόνο προσωρινά. Ονομάζεται Mini-Moon 2020 CD3.

Μικρό φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι περιστρέφεται γύρω από τη γη 2020 CD3 μικροσκοπικά μόνο προσωρινά

  • Ένα μίνι φεγγάρι γύρω από τη γη; Τι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Αν αντιδράσατε αυθόρμητα με τον ίδιο τρόπο, είναι απολύτως κατανοητό! Δεν συμβαίνει συχνά ότι η γη έχει έναν νέο σύντροφο ή ότι το φεγγάρι έχει ένα αδελφό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αδύνατο! Τώρα είναι μάλλον ένας μικρός αστεροειδής.

«Δεν βρέθηκε καμία σύνδεση με γνωστό ανθρωπογενές αντικείμενο», αναφέρει το δελτίο τύπου της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU). Από αυτό συμπεραίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα μικρό ουράνιο σώμα. Πιθανότατα “πιάστηκε” από τη βαρύτητα ενώ πετούσε πέρα ​​από τη γη. Το μίνι φεγγάρι έχει κάνει τροχιά γύρω από τη Γη από τότε και προκάλεσε πολύ ενθουσιασμό την περασμένη εβδομάδα.

Το μίνι φεγγάρι έχει μόνο το μέγεθος ενός αυτοκινήτου!

Μικρό φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τη γη 2020 CD3 εντοπίστηκε στον νυχτερινό ουρανό στην Αριζόνα

  • Συγκεκριμένες πληροφορίες για το μίνι φεγγάρι της γης

Πρώτον, ο επιστήμονας Κάκερ έκανε αναφορά για το νέο μίνι φεγγάρι Wierzchos ρστο twitter. Εκεί έγραψε: “Ο Kurt αφού ο συμπαίκτης μου Teddy Pryne και εγώ ανακαλύψαμε το αντικείμενο, προσδιορίσαμε την τροχιά και διαπιστώσαμε ότι συνελήφθη από τη βαρύτητα”. Ωστόσο, δεν ήταν ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για «φυσικό ή τεχνητό αντικείμενο, όπως τα σκουπίδια του διαστήματος». Αυτός είναι ο λόγος που και οι δύο επιστήμονες το έχουν ονομάσει “πιθανό μίνι φεγγάρι”. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μικρό φεγγάρι έχει διάμετρο περίπου 1,9 έως 3,5 μέτρα. Στην πραγματικότητα έχει τις διαστάσεις ενός αυτοκινήτου και ως εκ τούτου δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα. Το νέο μίνι φεγγάρι είναι σημαντικά μικρότερο από τον «πραγματικό» γήινο σύντροφο. Είναι γνωστό ότι το φεγγάρι μας έχει διάμετρο περίπου 3500 χιλιόμετρα. Ως γνωστόν, ο φυσικός δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από τη γη σε περισσότερες από 27 ημέρες. Το μίνι φεγγάρι 2020 CD3 χρειάζεται 47 ημέρες για να περιστρέφεται μια φορά γύρω από τη γη.

 Ο μπλε πλανήτης έχει σήμερα δύο φεγγάρια.

Μίνι φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι περιστρέφεται γύρω από τη γη 2020 CD3 το γαλάζιο πλανήτη δύο φεγγάρια για μικρό χρονικό διάστημα

  • Το μίνι φεγγάρι υποτίθεται ότι περιφέρεται γύρω από τη γη μόνο προσωρινά

Οι επιστήμονες αποκαλούν το νεοανακαλυφθέν μίνι φεγγάρι ένα «αντικείμενο που συνδέεται προσωρινά με τη γη». Τραβήχτηκε από τη δύναμη της βαρύτητας και έχει κάνει τον εαυτό του άνετο στην τροχιά της γης. Τώρα περιφέρεται γύρω από τον μπλε πλανήτη σε ένα ευρύ οβάλ. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένει συνήθως έξω από την τροχιά του μεγάλου φεγγαριού. Ο ογκόλιθος από το διάστημα λέγεται ότι έχει εισέλθει στο βαρυτικό πεδίο της γης το 2017 ή το 2018. Ωστόσο, η τροχιά του μίνι φεγγαριού CD3 2020 δεν είναι σταθερή, επομένως δεν μπορεί να μείνει εδώ για πάντα. Ο νέος σύντροφος πιθανότατα θα εγκαταλείψει το σύστημα Γης-Σελήνης τον Απρίλιο του 2020. Δηλαδή, σε περίπου ένα μήνα. Πρέπει να περιμένουμε!

 Ο λευκός δακτύλιος υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την προσωρινή τροχιά του μίνι φεγγαριού CD3 2020.

Μικρό φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τη γη 2020 CD3 λευκή μπούκλες προσωρινή τροχιά του νέου δορυφόρου

  • Το CD3 2020 δεν είναι το πρώτο μίνι φεγγάρι στη γη

Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU) αναφέρει ότι περισσότερες από 50 παρατηρήσεις επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του μίνι φεγγαριού CD3 του 2020. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Γη είχε προσωρινό μίνι φεγγάρι. Ένας άλλος μικρός αστεροειδής έτρεχε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούνιο του 2007. Αυτός ο «τυφλός επιβάτης» ονομάστηκε RH 120 το 2006 και έκανε τον γύρο της γης τέσσερις φορές πριν απομακρυνθεί ξανά. Τον Αύγουστο του 2016 είχαμε ξανά έναν προσωρινό σύντροφο. Αυτός πιθανότατα ήταν επίσης ένας αστεροειδής, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί προηγουμένως από τη βαρυτική δύναμη της γης και έτσι επιβραδύνθηκε. Έπεσε πάνω από τη Νότια Αυστραλία και κάηκε.

Επισήμως, η γη έχει μόνο ένα φεγγάρι. Και μένει έτσι.

Μίνι φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι περιστρέφεται γύρω από τη γη 2020 CD3 επίσημο μόνο ένα φεγγάρι

  • Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα φεγγάρια στο ηλιακό σύστημα

Είναι επίσης ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι η γήινη σελήνη μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια στο ηλιακό σύστημα. Πιθανότατα σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια από τα απομεινάρια μιας μαζικής σύγκρουσης με ένα άλλο ουράνιο σώμα. Μόνο δύο πλανήτες στο ηλιακό σύστημα δεν έχουν δορυφόρους και είναι η Αφροδίτη και ο Ερμής. Ο Άρης βρίσκεται κοντά στη ζώνη των αστεροειδών και έχει δύο φεγγάρια παγιδευμένα στο βαρυτικό του πεδίο. Ενώ ο Δίας μπορεί να έχει περισσότερα από 79 φεγγάρια, μόνο πέντε περιστρέφονται γύρω από τον Πλούτωνα.

Κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με το προσωρινό μίνι φεγγάρι μας.

Η τροχιά του πρόσφατα ανακαλυφθέντος μίνι φεγγαριού δεν ήταν έλλειψη, αλλά ένα άγριο πέρα ​​δώθε γύρω από τη γη.

Μικρό φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι τροχιά γύρω από τη γη 2020 CD3 τροχιά δεν έλλειψη άγρια ​​μπρος -πίσω

Μίνι φεγγάρι δεύτερο φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τη γη 2020 CD3