Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μοναδική ιταλική σπεσιαλιτέ – τυρί παρμεζάνα

Το τυρί παρμεζάνα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα σύμβολα της ιταλικής κουζίνας. Το πιο διάσημο και διαδεδομένο ιταλικό σκληρό τυρί έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο με τη θεϊκή του γεύση. Εδώ είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτό το προϊόν, στα οποία ακόμη και οι αποχρώσεις της σταφίδας και του ανανά γίνονται αισθητές.

Το αρχικό όνομα του τυριού παρμεζάνας

ενδιαφέροντα γεγονότα parmesankaese γκουρμέ ιδέες φαγητά πιάτα ιταλικά parmigiano

Το όνομά του είναι αρχικά “Parmigiano-Reggiano” και προέρχεται από την περιοχή όπου αυτό το τυρί φτιάχνεται με την ίδια συνταγή για αιώνες-κοντά στην Πάρμα, το Ρέτζιο, τη Μόντενα και τη Μπολόνια, στην περιοχή Αιμιλία-Ρομάνια. Η λέξη “παρμεζάνα«Είναι η γαλλική έκδοση του ονόματος με το οποίο το τυρί είναι γνωστό παγκοσμίως.

Το 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι μόνο το τυρί που παράγεται από αυτήν την περιοχή μπορεί να φέρει την ετικέτα “Parmigiano -Reggiano” – το μόνο σκληρό τυρί στον κόσμο που νομικά ονομάζεται παρμεζάνα.

Οι εφευρέτες και η συνταγή τους

γεγονότα για παρμεζάνα γκουρμέ ιδέες φαγητά πιάτα ιταλική προετοιμασία

Οι Βενεδικτίνες από την προαναφερθείσα περιοχή θεωρούνται οι εφευρέτες της συνταγής για τυρί παρμεζάνα. Εκείνη την εποχή προσπαθήσατε να φτιάξετε ένα τυρί μεγάλης διάρκειας ζωής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια υπέροχη λιχουδιά. Αυτό φτιάχτηκε από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Το προϊόν δημιουργήθηκε με την ανάμειξη δύο τύπων γάλακτος – το γάλα που αρμέχτηκε το βράδυ και είχε αποβουτυρωθεί προηγουμένως, και το γάλα που ελήφθη το πρωί και χρησιμοποιήθηκε φυσικά..

Παραγωγή τυριού παρμεζάνας

γεγονότα σχετικά με τις γκουρμέ ιδέες τυρί παρμεζάνα ιταλική μέθοδο παραγωγής

τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την παρμεζάνα γκουρμέ φαγητό ιταλική ωρίμανση

Απαιτούνται περίπου 16 λίτρα αγελαδινό γάλα για να παραχθεί 1 κιλό τυρί παρμεζάνα. Οι ημιτελείς στρογγυλοί τροχοί τυριού αποθηκεύονται πρώτα σε ειδικά διαλύματα για περίπου 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια ωριμάζουν σε ειδικά κατασκευασμένα ξύλινα ράφια κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας.

Ποικιλίες και δομή

γεγονότα parmesankaese italian parmigiano

Ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έχει ωριμάσει, γίνεται διάκριση μεταξύ τριών τύπων παρμεζάνας: νεαρής ηλικίας (ωριμάζει σε ενάμιση χρόνο), μεγάλης ηλικίας (δύο ετών) και πολύ μεγάλης ηλικίας (τριών ετών). Οι ιδιοκτήτες τυριών ελέγχουν και παρακολουθούν συνεχώς τη διαδικασία ωρίμανσης. Ο μέσος τροχός τυριού ζυγίζει περίπου 30 έως 36 κιλά. Το δέρμα είναι σκληρό και γυαλιστερό και το εσωτερικό χρώμα ποικίλλει από κίτρινο ελεφαντόδοντο έως πορτοκαλί, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης. Λόγω της κοκκώδους δομής της νιφάδας, το τυρί δεν μπορεί να κοπεί με ένα συνηθισμένο μαχαίρι. Για αυτό χρησιμοποιείται ένα όργανο που μοιάζει με σμίλη.

Εξυπηρέτηση προτάσεων

τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα για τις γκουρμέ ιδέες παρμεζάνας πιάτα

παρμεζάνα επιδόρπιο ιδέες φαγητά πιάτα ιταλική κουζίνα φρούτα

Η παρμεζάνα μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως επιτραπέζιο τυρί όσο και με φρούτα. Τριμμένο, έχει απίστευτα νόστιμη γεύση σε μπρουσκέτες, σε φέτες ψωμιού, καθώς και σε ζυμαρικά και λαζάνια, Πίτσα, Ριζότο, σούπες, σαλάτες και σάλτσες. Μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με φρούτα, ειδικά σύκα, αχλάδια και σταφύλια. Φυσικά περιλαμβάνεται και ένα δυνατό κόκκινο κρασί.

Πλεονεκτήματα περιεχομένου

τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα για τις γκουρμέ ιδέες για παρμεζάνα

Το φυσικό ωριμασμένο τυρί παρμεζάνα χωνεύεται εύκολα. Στατιστικά, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να αφομοιωθούν 100 γραμμάρια παρμεζάνας, ενώ περίπου 4 ώρες για να αφομοιωθούν 100 γραμμάρια κρέατος. Ταυτόχρονα, 100 γραμμάρια τυριού περιέχουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με 185 γραμμάρια βοείου κρέατος, 225 γραμμάρια πέστροφας ή 190 γραμμάρια χοιρινού κρέατος..

Πάρτε λοιπόν ένα κομμάτι από αυτό και απολαύστε την υπέροχη γεύση … Καλή σας όρεξη!

τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για τον γκουρμέ παρμεζάνα

τα-πιο-ενδιαφέροντα-γεγονότα-για-τρώγοντας γκουρμέ ιδέες παρμεζάνας

τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για τις γκουρμέ ιδέες παρμεζάνας τρώνε πιάτα ιταλική κουζίνα

ενδιαφέροντα γεγονότα για παρμεζάνα γκουρμέ ιδέες φαγητά πιάτα ιταλικά parmigiano reggiano