Να είμαστε υγιείς και να ζούμε ευτυχισμένοι – αυτό είναι το σύνθημα του παρόντος μας! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να έχουν μια υγιεινή διατροφή και να είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και τον κόσμο. Δυστυχώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να αφιερώσουμε τη συνεισφορά μας σήμερα στο θέμα της υγιεινής διατροφής. Πιο συγκεκριμένα, θέλουμε να δείξουμε στους αναγνώστες μας αυτά τα υγιεινά τρόφιμα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Εξάλλου, ο έλεγχος των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα σας είναι ένα σημαντικό μέρος της υγιούς ζωής. Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένα σύμπτωμα ασθένειας που προκαλείται από κακές διατροφικές συνήθειες και πολύ στρες. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στεφανιαία νόσο, η οποία μπορεί να είναι πρόδρομος για καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Και κανείς δεν το θέλει, σωστά?

 Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή

Βουτήξτε με αβοκάντο

Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Η ηλικία, το φύλο και η γενετική σας παίζουν όλα σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο για υψηλή χοληστερόλη. Το βάρος, η διατροφή, οι καθημερινές δραστηριότητες και τα επίπεδα άγχους μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Ευτυχώς, όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να ελεγχθούν μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Η υγιεινή διατροφή όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να κάνει και θαύματα! Και θέλουμε να σας το αποδείξουμε στα παρακάτω!

 Χωρίς φάρμακα, αλλά με μια υγιεινή διατροφή, μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα της LDL

Φάε ψάρι

Όταν λέμε ή γράφουμε χοληστερόλη ακούγεται ανακριβές και μάλιστα γενικευμένο. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ καλής και κακής χοληστερόλης. Η HDL ή η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ονομάζεται καλή χοληστερόλη. Αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη χοληστερόλη που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο σώμα. Η κακή χοληστερόλη είναι γνωστή ως LDL, ή λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας. Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης θα πρέπει ιδανικά να είναι μεταξύ 100-200 mg / dL για έναν ενήλικα. Τιμές μεταξύ 200 και 240 mg / dL αναφέρονται ως οριακές. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει με εσάς. Τώρα θέλουμε να δείξουμε σε όλους πώς μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο χοληστερόλης χωρίς φάρμακα ή σημαντική αλλαγή στη διατροφή. Τώρα έρχεται η λίστα με τα καλύτερα τρόφιμα που θα μειώσουν οριστικά τα επίπεδα της LDL.

Αν σας αρέσει να τρώτε αυγά το πρωί το πρωί, σίγουρα δεν θα οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης

Επίπεδα χοληστερόλης

  • Η υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει αυγά

Είναι ήδη αδιαμφισβήτητο ότι μια υγιεινή διατροφή με υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα περιλαμβάνει απαραίτητα αυγά. Γιατροί και διατροφολόγοι διαφωνούν εδώ και χρόνια για το αν μπορείτε να φάτε αυγά στο πρωινό ή όχι εάν έχετε υψηλά επίπεδα LDL! Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση κρόκων αυγού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Ωστόσο, υπήρξαν επίσης μελέτες που έδειξαν ότι η κατανάλωση κρόκων αυγού μπορεί να μειώσει την υψηλή χοληστερόλη αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η αύξηση της χοληστερόλης HDL μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να εξισορροπήσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Η κατανάλωση ενός ολόκληρου αυγού κάθε μέρα μπορεί να κάνει θαύματα.

Μια χούφτα ξηροί καρποί είναι πάντα καλύτερα και πιο υγιεινά από το να τσιμπολογάς κάτι γλυκό

Υγιεινή διατροφή

  • Τα καρύδια είναι υγιεινά

Μπορεί να φαίνεται αντίφαση, αλλά η κατανάλωση περισσότερων λιπαρών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα μονοακόρεστα λιπαρά βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Είναι επίσης υψηλά σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα. Αυτό μειώνει το λίπος στην κυκλοφορία του αίματός σας και μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση στις αρτηρίες σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης κατά 10%.

Μια πραγματική ποικιλία φακών που πρέπει να αποτελεί μέρος της υγιεινής διατροφής κάθε οικογένειας

Διαφορετικοί τύποι φακών που τρώνε υγιεινά τρόφιμα κάθε οικογένεια

  • Η κατανάλωση φακών και φασολιών μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Οι φακές είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε δίαιτα. Είναι πλούσια σε φολικό οξύ, το οποίο προστατεύει τα τοιχώματα των αρτηριών από βλάβες. Οι φακές είναι επίσης πλούσιες σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να χαλαρώνουν και να προλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις και καρδιακές προσβολές. Απολαύστε τις φακές μαγειρεμένες σε σαλάτες ή σε σούπες. Οι φακές είναι πηγή πρωτεΐνης, ειδικά για τους χορτοφάγους.

 Ποιο είδος φασολιού είναι το αγαπημένο σας; Όλοι έχουν καλή γεύση!

Υγιεινή διατροφή διαφορετικοί τύποι φασολιών

Όλη η οικογένεια των οσπρίων είναι μια θεραπεία φιλική προς τη χοληστερόλη. Τα φασόλια είναι γεμάτα διαλυτές φυτικές ίνες που έχουν αποδειχθεί ότι συσχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Τα άλλα οφέλη για την υγεία των φασολιών βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι πρωτεΐνες πιστεύεται επίσης ότι συμβάλλουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Η κατανάλωση 1,5 φλιτζανιών φασολιών 4 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης κατά 5-15% και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Απολαύστε τα φασόλια σας Chili con carne, σε χούμο ή ως νόστιμο συνοδευτικό.

Σας αρέσει να τρώτε ψάρι;?

Φάε ψάρι

  • Υγιεινή διατροφή σημαίνει να τρώμε συχνά ψάρια!

Η πέστροφα είναι λιπαρό ψάρι και μας φέρνει μεγάλα πλεονεκτήματα όσον αφορά την υγιεινή διατροφή και την καλή υγεία. Η πέστροφα είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν τα τριγλυκερίδια σας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας και να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις. Άλλα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα είναι ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες. Κάντε τα νόστιμα και εντελώς υγιεινά πιάτα με ψάρι μέρος του εβδομαδιαίου μενού σας και τα οφέλη για τη μείωση της χοληστερόλης στην υγεία θα γίνουν συχνά αισθητά. Η πέστροφα μπορεί να βράσει ή να τηγανιστεί, να ψηθεί στη σχάρα ή να ψηθεί. Είναι σημαντικό πώς παρασκευάζεται έτσι ώστε οι ιδιότητες προαγωγής της υγείας του να διατηρούνται καλά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε μια φρέσκια σαλάτα, σε συνδυασμό με λαχανικά και ρύζι ή καλαμπόκι, για παράδειγμα. Ω, αυτό έχει καλή γεύση!

 Εντάξτε τον πικάντικο κονδύλο στη διατροφή σας!

Υγιεινή διατροφή υγιεινή διατροφή σκόρδο

  • Το σκόρδο είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής

Το σκόρδο έχει πολύ συγκεκριμένη μυρωδιά και ως εκ τούτου είτε το αγαπάμε είτε το μισούμε. Αλλά είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε πολλά πιάτα. Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση σκόρδου (τουλάχιστον 2 σκελίδες την ημέρα) μπορεί να μειώσει τη LDL χοληστερόλη διατηρώντας τη HDL χοληστερόλη σε καλά επίπεδα. Οι μελέτες διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο τρώγεται σκόρδο, τόσο περισσότερα οφέλη για την υγεία θα μπορούσε κανείς να πάρει από αυτό. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε, γιατί το σκόρδο ταιριάζει υπέροχα με πολλά πιάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πικάντικο κονδύλο όταν μαγειρεύετε κάθε γεύμα, σε σαλάτες και ντιπ και κάθε φορά που θέλετε να φάτε κάτι πικάντικο.

 Ενα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

Η καθημερινή υγιεινή διατροφή μήλου δεν χρειάζεται γιατρό

  • Φάτε μήλα και μείνετε υγιείς

Υπάρχει μια παροιμία ότι ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον γιατρό μακριά, και το ίδιο και η χοληστερόλη σας. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μόνο ενός μήλου την ημέρα για ένα μήνα μείωσε την LDL χοληστερόλη κατά 40%. Τα μήλα είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το σώμα από τα περιττά λίπη. Αυτό το υγιές φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες. Αλλά τα εσπεριδοειδή είναι επίσης πολύ, πολύ χρήσιμα για όποιον θέλει να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης τους μέσω μιας υγιεινής διατροφής. Αυτά τα φρούτα είναι πρωταγωνιστές στον αγώνα κατά της υψηλής χοληστερόλης επειδή περιέχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες. Προωθούν την πέψη, σχηματίζουν χολικό οξύ στο έντερο και το μεταφέρουν έξω από το σώμα. Για να το παράγει ξανά το συκώτι, χρησιμοποιεί το LDL από το αίμα. Για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να τρώτε δύο εσπεριδοειδή την ημέρα – για παράδειγμα, ένα γκρέιπφρουτ και ένα πορτοκάλι!

Μπορείτε να φάτε ώριμες φράουλες ανάμεσα στα γεύματα

Rριμες φράουλες υγιεινή διατροφή τόσο ενδιάμεσα με το φαγητό

  • Οι φράουλες είναι μια καταπληκτική υπερτροφή

Εάν γράφουμε ήδη για φρούτα, δεν χρειάζεται να ξεχάσουμε δύο άλλα φυσικά φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης, τις φράουλες και το αβοκάντο. Οι φράουλες είναι μια καταπληκτική υπερτροφή. Είναι εκπληκτικά ευεργετικά για την υγεία και η τακτική κατανάλωσή τους οδηγεί σε συνεχή μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Απολαύστε φρέσκες φράουλες για μέγιστα οφέλη για την υγεία. Φρούτα Οι φράουλες περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τα επίπεδα χοληστερόλης.

 Μια βουτιά με αβοκάντο είναι υγιεινή και έχει καλή γεύση!

Υγιεινή διατροφή με αβοκάντο

  • Αβοκάντο – ο εξωτικός θαυματουργός για την υγεία μας

Το αβοκάντο είναι ένας αληθινός και μεγάλος θαυματουργός για τα επίπεδα της καρδιάς και της χοληστερόλης σας. Το αβοκάντο είναι γεμάτο ελαϊκό οξύ, ένα μονοακόρεστο λίπος. Το ελαϊκό οξύ είναι γνωστό ως ω-9 λιπαρό οξύ. Το αβοκάντο είναι μια από τις υψηλότερες φυσικές πηγές ελαϊκού οξέος, με τους καρπούς μακαδάμια δεύτερους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ελαϊκό οξύ μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερόλη αναστέλλοντας τη διαδικασία μετατροπής του λίπους σε χοληστερόλη. Απολαύστε το αβοκάντο με μέτρο γιατί η υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά το καθιστά τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας.

 Όσοι τρώνε πολλά σπαράγγια δεν έχουν υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα

σπαράγγι

  • σπαράγγι

Αυτά τα νόστιμα φρέσκα λαχανικά είναι ένα δημοφιλές συνοδευτικό επειδή ταιριάζουν με κάθε γεύμα. Όχι μόνο τα σπαράγγια είναι ένα αγαπημένο φαγητό των Γερμανών, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες του προσδίδουν την αυστηρή υφή του. Τα σπαράγγια στον ατμό όχι μόνο έχουν καλή γεύση, είναι εξαιρετικά υγιεινό φαγητό. Μπορείτε να το απολαύσετε με ασφάλεια στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας!

Το μούσλι με βατόμουρα και φέτες μπανάνας έχει υπέροχη γεύση το πρωί!

Υγιεινή διατροφή δημητριακών

  • Muesli το πρωί για ένα υγιές ξεκίνημα της ημέρας

Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα βασικό φαγητό που ζεσταίνει το στομάχι πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο τα πρωινά, ειδικά τους κρύους μήνες. Όχι μόνο παρέχει αρκετή ενέργεια για ένα καλό ξεκίνημα μιας κουραστικής ημέρας. Το πρωινό σας με δημητριακά καταπολεμά την LDL χοληστερόλη. Η διαλυτή ίνα έχει θετική επίδραση στην εντερική σας χλωρίδα συνδέοντας τη χοληστερόλη στα έντερά σας και μεταφέροντάς την από το σώμα σας πριν απορροφηθεί. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πλιγούρι βρώμης μαζί με άλλα τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη είχαν την ίδια επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το μούσλι με βατόμουρα είναι το πρωινό που προτιμάτε το πρωί?

Μούσλι υγιεινής διατροφής με βατόμουρα

Αλλά όπως γράψαμε στην αρχή αυτού του άρθρου, αυτό αφορά υγιεινά τρόφιμα και όχι φάρμακα! Υγιεινά τρόφιμα, πολλά ψάρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά με λογική και τακτική κατανάλωση μπορούν όλα να οδηγήσουν σε μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Εάν το θέμα σας επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νέο μενού που περιλαμβάνει αυτά τα τρόφιμα. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτό. Αντίθετα, τα επίπεδα χοληστερόλης σας θα είναι χαμηλότερα την επόμενη φορά που θα κάνετε μια εξέταση αίματος!

Οι φράουλες μπορούν να καταναλωθούν φρέσκες το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα

Φρέσκες φράουλες

Τα σπαράγγια είναι σίγουρα μέρος της υγιεινής διατροφής των Γερμανών

Σπαράγγια υγιή

Οι σπόροι κολοκύθας και οι λιναρόσποροι είναι επίσης μια υγιεινή διατροφή για όσους έχουν χοληστερόλη

Υγιεινή διατροφή σπόροι κολοκύθας λιναρόσποροι

Υγιεινή διατροφή σπόροι κολοκύθας λιναρόσποροι υγιεινά τρόφιμα ενάντια στην υψηλή χοληστερόλη

Επίπεδα χοληστερόλης

 Τρώτε τουλάχιστον ένα μήλο την ημέρα για να παραμείνετε υγιείς

Υγιεινή διατροφή Η κατανάλωση ενός μήλου κάθε μέρα δεν χρειάζεται γιατρό

Καθαρή φύση – το νέο σκόρδο έρχεται κατευθείαν από τον κήπο

Υγιεινή διατροφή φύση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φασολιών, οπότε μπορείτε να επιλέξετε το σωστό για εσάς. Or θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα?

Τρώγοντας υγιεινά διαφορετικά είδη φασολιών όλα καλά για υψηλή χοληστερόλη

 Τα καρύδια έχουν καλή γεύση και είναι πολύ υγιεινά

Υγιεινή διατροφή καρύδια

Πρέπει πάντα να έχετε βραστά αυγά κοντά σας – ικανοποιούν αμέσως μια μικρή πείνα και κάνουν καλό στην υγεία σας!

Υγιεινά τρόφιμα βραστά αυγά στο μπολ πρωινού