βιταμινούχο τραπέζι βιταμίνες φρουτοσαλάτα

Ingάχνετε για έναν πίνακα βιταμινών τροφίμων; Υπάρχει επίσης ένας ευκολότερος τρόπος …

Άχνετε για τραπέζι βιταμινών για φαγητό; Λοιπόν, είναι αξιέπαινο που επενδύετε το χρόνο και την προσπάθειά σας στην καλή διατροφή. Αλλά για να ζήσετε πιο υγιεινά, έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερο να ακούτε τη δική σας διαίσθηση και ανάγκες του σώματος.

Ένας πίνακας βιταμινών φρούτων μπορεί να σας δώσει σχετικές τιμές. Το πόσο ισχύει για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητά τους, επίσης από την εποχή, καθώς και από την ικανότητα απορρόφησης του οργανισμού σας. Όλα λοιπόν είναι σχετικά.

Τι προτείνουμε, μάλλον αναρωτιέστε; Σας προτείνουμε ότι ενώ μπορείτε να βρείτε έναν πίνακα βιταμινών για φαγητό, μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό για την υγεία σας. Προσπαθήστε να αναπτύξετε την ικανότητα να ακούτε τις ανάγκες και τη διαίσθηση του σώματός σας. Στη συνέχεια, μάθετε ποιες βιταμίνες περιέχονται στις συνταγές και τα προϊόντα που έχετε βρει.

Όλες οι βιταμίνες είναι επίσης διαθέσιμες σε τεχνητή μορφή

δισκία βιταμινών τραπέζι βιταμινών

Γιατί μπορεί να χρειάζεται να τρώτε πιο συχνά ένα από τα αγαπημένα σας τρόφιμα για να μπορείτε να ζείτε πιο υγιεινά. Τα ακριβή ποσά; Αναπτύξτε μια γενική αίσθηση και για αυτό. Φτιάξτε την αγαπημένη σας σαλάτα και μετά κοιτάξτε στον πίνακα βιταμινών για να δείτε τι έχετε σε αυτήν. Στη συνέχεια, υπολογίστε τις ποσότητες. Maybeσως πρέπει να προστεθεί κάτι άλλο ή να προστεθεί ένα συστατικό σε μεγαλύτερη ποσότητα?

Βρείτε το ισοζύγιο βιταμινών σας

τραπέζι βιταμινών βιταμίνες ανεπάρκεια βιταμινών

Τραπέζι βιταμινών για φαγητό

επιτραπέζια βιταμίνες τροφή καλή διατροφή

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β

Η έλλειψη βιταμίνης Β μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές δυσάρεστες συνέπειες. Μάθετε τι μας φέρνει και μάθετε γιατί δεν πρέπει να μείνετε χωρίς αυτό.

Βιταμίνη Β1

Στον πίνακα βιταμινών, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στη βιταμίνη Β1. Μεταξύ άλλων, είναι θεμελιώδους σημασίας για τη λεπτή σιλουέτα. Στα παιδιά, προάγει την ανάπτυξη και το έργο του κυκλοφορικού συστήματος. Δεν είναι μόνο αυτό! Επίσης θα νιώσετε πιο ήρεμοι με αρκετή βιταμίνη Β1, γιατί είναι πολύ σημαντική για το νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Β1 διατηρεί επίσης υγιείς τους βλεννογόνους. Από όλα τα στοιχεία του πίνακα βιταμινών, ένα από τα πιο σημαντικά είναι αντιπροσωπευτικό. Επίσης για όσους μπορούν να χτίσουν μυς. Αν λοιπόν έχετε προβλήματα σε αυτούς τους τομείς, μπορεί κάλλιστα να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμίνης Β.

Σε σύγκριση με τη βιταμίνη Β1, θα βρείτε λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς στον πίνακα βιταμινών για τρόφιμα. Το σιτάρι και τα ξερά φασόλια πρέπει επίσης να θεωρηθούν ότι προσθέτουν στο μενού σας. Το χοιρινό είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β 1. Το γάλα, ο αρακάς, τα ξηρά φρούτα και τα αυγά είναι επίσης απαραίτητα.

Τα νόστιμα προϊόντα ολικής αλέσεως εξασφαλίζουν ότι έχετε αρκετή βιταμίνη Β.

βιταμίνη επιτραπέζιο ψωμί σιτάρι

Φρέσκα, τραγανά λαχανικά

τραπέζι βιταμινών λαχανικά βιταμίνη β

Βιταμίνη Β2

Ας εξετάσουμε τώρα το δεύτερο στοιχείο της σύνθετης ομάδας Β2. Αυτός ο τύπος ανεπάρκειας βιταμίνης Β μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανάπτυξης. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη γενική κατάσταση της υγείας. Η βιταμίνη Β 2 λειτουργεί ως μέρος μιας βασικής ομάδας ενζύμων. Από τα άλλα μέλη του πίνακα βιταμινών τροφίμων, αυτά είναι τα πιο σημαντικά για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Συμμετέχουν σε μια σειρά χημικών αντιδράσεων στον οργανισμό. Πρέπει λοιπόν να το έχετε αρκετά στους συνηθισμένους ιστούς.

Με απλά λόγια, η βιταμίνη Β2 βοηθά στην πέψη και ενισχύει επίσης το νευρικό σύστημα. Η έλλειψη βιταμίνης Β2 μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια παραμένουν πιο υγιή με αυτό. Η βλεννογόνος μεμβράνη του στόματος, των χειλιών και της γλώσσας είναι επίσης σε καλή κατάσταση χάρη σε αυτόν. Οι άνθρωποι που εργάζονται πολύ στον υπολογιστή τους πρέπει να κάνουν μια πολύ παχιά σημείωση στον πίνακα βιταμινών για φαγητό. Επειδή η βιταμίνη Β2 προάγει την υγεία των ματιών και προστατεύει από παραμορφώσεις.

Τα τρόφιμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη Β2 είναι διαφορετικοί τύποι λαχανικών, εδώ πρέπει να τονίσουμε τα ζαχαρότευτλα.

Τα ζαχαρότευτλα – ανεπιτήδευτα, αλλά εξαιρετικά υγιεινά

βιταμίνη ζαχαρότευτλα τραγανά και φρέσκα

Εκτός από τη βιταμίνη Β, ο πίνακας βιταμινών για φρούτα περιλαμβάνει παπάγια, βερίκοκο, μήλα και σταφίδες.

Σε αυτό το πλαίσιο συνιστώνται ιδιαίτερα όλοι οι τύποι τροπικών φρούτων

τραπέζι βιταμινών βιταμίνη β τροπικά φρούτα

Το συκώτι, τα αυγά και το γάλα χαμηλών λιπαρών είναι επίσης πολύ σημαντικά.

Βιταμίνη Β 3

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β3 έχει αρνητική επίδραση στη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Επιπλέον, όταν κουραστείτε από αυτό, θα έχετε ένα ισχυρό και υγιές νευρικό σύστημα. Σημειώστε τη θέση με βιταμίνη Β3 στον πίνακα βιταμινών για φαγητό με χρωματιστό μολύβι εάν θέλετε να προωθηθεί ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων.

Βοηθά επίσης πολύ στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Το τριχοειδές σύστημα διευρύνεται και οι ορμόνες φύλου συντίθενται καλύτερα.

Όλες οι λειτουργίες σκέψης λειτουργούν γρηγορότερα. Τα τρόφιμα με βάση τα ζώα είναι πιο πλούσια σε βιταμίνη Β3. Άπαχο κρέας, συκώτι, χοιρινό, γαρίδες και αγελαδινό γάλα. Οι φυτικές πηγές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: ρύζι, σιτάρι, φυστίκια, αμύγδαλα και ηλιόσποροι.

Μαγειρεμένες γαρίδες με λεμόνι για πιο όμορφο δέρμα

τραπέζι βιταμινών φρεσκομαγειρεμένες γαρίδες

Βιταμίνη Β7

Εκτός από αυτό, θα μπορούσατε επίσης να γράψετε βιταμίνη Η και βιοτίνη στον πίνακα βιταμινών για φαγητό. Αυτά θεωρούνται συνώνυμα. Μαζί με όλες τις υπόλοιπες βιταμίνες της ομάδας Β, βοηθά στη μεταφορά οξειδίου του άνθρακα. Τα νύχια και η ελαστικότητά τους προωθούνται αρκετά καλά. Οι κρόκοι αυγών, το συκώτι και πολλά λαχανικά θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βιταμίνη Β7.

Μαγειρεύετε συκώτι με μαϊντανό και σκόρδο πιο συχνά

τραπέζι βιταμινών συκώτι βιταμίνη

Βιταμίνη Β9 στον πίνακα βιταμινών για φαγητό

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β9 δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει σε έγκυες γυναίκες. Ακόμη και εκείνοι που θέλουν να κάνουν παιδιά θα πρέπει να του δώσουν μεγάλη σημασία. Η βιταμίνη Β 9 βοηθά στον σχηματισμό του πλακούντα και επίσης στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων. Τα κύτταρα γενικά αναπτύσσονται πιο εύκολα και το ένα προστατεύεται από την αναιμία.

Λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι, ο αρακάς, ο μαϊντανός, το μπρόκολο είναι καλές πηγές αυτής της βιταμίνης. Περιέχεται επίσης στο συκώτι, τα μαλακά τυριά, τα εσπεριδοειδή, οι νιφάδες βρώμης και τα φύτρα σίτου.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης C επίσης δεν επιτρέπεται

Έχετε ήδη ακούσει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης C έχει επίσης δυσάρεστες συνέπειες, έτσι δεν είναι; Δεδομένου ότι βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου πολύ περισσότερο, συμμετέχει επίσης στη δομή των δοντιών, των οστών και των ιστών. Παίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στην επούλωση πληγών. Αυτό διατηρεί επίσης την ελαστικότητα του δέρματος. Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C για να παράγει ορμόνες στρες. Χάρη στη βιταμίνη C, το σώμα έχει μεγαλύτερη αντίσταση. Η βιταμίνη C βοηθά κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των φλεγμονωδών ασθενειών και του καρκίνου. Με τη βιταμίνη C, τα λευκά αιμοσφαίρια κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλύτερα. Βρίσκουν και καταστρέφουν τους ιούς πολύ πιο επιτυχημένα.

Κερδίστε το άγχος και μείνετε υγιείς!

τραπέζι βιταμινών βιταμίνη c πορτοκάλια λεμόνια

Η απόλυτη σαλάτα βιταμίνης C

βιταμίνη σαλάτα μαϊντανό καρότο

Εάν ασχολείστε ενεργά με τον αθλητισμό, ειδικά τη φυσική κατάσταση, τότε η βιταμίνη C είναι επίσης θεμελιώδης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον συνδετικό ιστό. Διότι αυτό λαμβάνει χώρα μετά την επιτυχή σύνθεση κολλαγόνου. Εδώ είναι τα προϊόντα που περιέχουν άφθονη βιταμίνη C: κόκκινες πιπεριές, μαϊντανό, ακτινίδιο, μπρόκολο, παλιά, παπάγια, φράουλες, πορτοκάλια, λεμόνια, σκόρδο, σπανάκι, ντομάτες και πολλά άλλα είδη λαχανικών και φρούτων.

Βιταμίνη Α

Η έλλειψη βιταμίνης Α έχει αρνητική επίδραση στον καθαρισμό του σώματος. Μας βοηθά περαιτέρω να αποφύγουμε τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων. Είναι εξαιρετικό για προφύλαξη από όλες τις ασθένειες. Η βιταμίνη Α παίζει κεντρικό ρόλο στο σχηματισμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Είναι θεμελιώδεις για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η βιταμίνη Α προάγει το σχηματισμό πολύ ισχυρών οστών, έχει αντιβακτηριακή δράση, καταπολεμά τους ιούς και μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για λοιμώξεις. Οι χρόνιες δερματικές παθήσεις επηρεάζονται επίσης πολύ θετικά. Η βιταμίνη Α είναι επίσης υπέροχη κατά των ρυτίδων.

8 σημαντικές πηγές βιταμίνης Α

τραπέζι βιταμινών βιταμίνη ένα φαγητό

Ανεπάρκεια βιταμίνης D και βιταμίνης D

Η βιταμίνη D είναι γνωστή ως βιταμίνη του ήλιου. Μεταξύ άλλων, το σώμα μας το παίρνει από τις ακτίνες του ήλιου. Ο οργανισμός το χρειάζεται επειγόντως για να απορροφήσει το ασβέστιο. Είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη των δοντιών και των οστών. Η βιταμίνη D χρησιμοποιείται στη διαδικασία επούλωσης και στην πρόληψη του καρκίνου.

Σχεδόν όλα τα είδη κρέατος παρέχουν στον οργανισμό πολύτιμη βιταμίνη D.

τραπέζι βιταμινών βιταμίνη d προϊόντα κρέατος

Η βιταμίνη Ε και η έλλειψή της

Αυτή η βιταμίνη έχει πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προωθεί τα κύτταρα και τις διαδικασίες σε αυτά. Η βιταμίνη Ε παρέχει στους ιστούς πολύ οξυγόνο. Mυχική αδυναμία και προβλήματα γονιμότητας θα μπορούσαν να οφείλονται σε ανεπάρκεια βιταμίνης Ε.

Η βιταμίνη Ε απλώνει το τριχοειδές και έτσι το αίμα τρέχει ελεύθερα στον μυϊκό ιστό. Αυτό ενισχύει τους ιστούς και τα νεύρα. Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική στην προφύλαξη των αιμοφόρων αγγείων. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ασθένειες, όπως άσθμα, αρθρίτιδα και πολλές άλλες καταστάσεις.

Η βιταμίνη Ε μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, δηλαδή απευθείας σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος. Αυτό εξασφαλίζει απαλό και απαλό δέρμα.

Τα φυτικά έλαια είναι τα πλέον κατάλληλα για την παροχή αυτής της βιταμίνης. Αυτά παρασκευάζονται από καλαμπόκι, ηλιόσπορους, σόγια και σιτάρι. Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και όλα τα είδη ξηρών καρπών θα μπορούσαν να αναπληρώσουν την ανεπάρκεια βιταμίνης Ε. Μπορείτε να το πάρετε στα χέρια σας με προϊόντα ολικής αλέσεως, φυλλώδη λαχανικά, πράσινα φασόλια, μπιζέλια, πουρέ ντομάτας, μελιτζάνες, καρότα, βατόμουρα, βατόμουρα, αβοκάντο και παπάγια, επίσης.

Τροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε.

τραπέζι βιταμινών βιταμίνη ε τροφή

Ηλιόσποροι για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

τραπέζι βιταμινών ηλιόσποροι ξεφλουδισμένοι ηλιόσποροι

Τρώτε τακτικά ξηρούς καρπούς για το νευρικό σύστημα

τραπέζι βιταμινών βιταμίνη Β ξηροί καρποί

Ανεπάρκεια βιταμίνης Κ και βιταμίνης Κ

Η βιταμίνη Κ βοηθά στην πρόληψη της απώλειας αίματος σε περίπτωση τραυματισμού. Παρατηρείτε ανεπάρκεια βιταμίνης Κ ακριβώς όταν τραυματιστείτε. Γιατί τότε οι πληγές δεν επουλώνονται καλά μαζί. Ακόμα και με μια μερίδα λάχανο, θα το έχετε αρκετό. Βρίσκεται επίσης στο σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το μαρούλι και την τσουκνίδα.

Τα πράσινα λαχανικά περιέχουν αρκετή βιταμίνη Κ.

τραπέζι βιταμινών πράσινα τρόφιμα βιταμίνη k

Οδηγός υγιεινής διατροφής από Ταμείο Υγιεινής Αυστρίας 

επιτραπέζια βιταμίνη διατροφή πυραμίδα διατροφή