Αυτή την εβδομάδα σκοπεύουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε διαφορετικές δίαιτες και δίαιτες. Έχουμε ήδη αναφέρει για τη δίαιτα OMAD (Ένα γεύμα την ημέρα) και σκιαγραφήσαμε τα συν και τα πλην αυτής της αυστηρής μορφής διαλείπουσας νηστείας. Σήμερα επικεντρωνόμαστε στη μεταβολική δίαιτα, γνωστή και ως “Easy Body System”. Όπως και άλλες δημοφιλείς δίαιτες, η μεταβολική δίαιτα υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς το φαινόμενο yo-yo και ανεπιθύμητη επιθυμία για φαγητό. Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η δίαιτα, πόσο πρέπει να τη διατηρήσετε και ποια τρόφιμα υπάρχουν στο μενού, θέλουμε να εξηγήσουμε στα παρακάτω. Αν σας ενδιαφέρει, μείνετε προσκολλημένοι σε αυτό και ενημερώστε μας σχετικά.

Είχατε ήδη μια προσωπική εμπειρία με την πολλά υποσχόμενη μεταβολική διατροφή;?

Μεταβολική Διατροφή Εύκολο Σύστημα Σώματος Χαμηλό Υδατάνθρακα Διατροφή omatάρια Ντομάτες Πράσινα Φασόλια Μπιζέλια Ρύζι

Τι είναι η μεταβολική δίαιτα?

Όπως υποδηλώνει το όνομα της δίαιτας, αυτή είναι μια διατροφική μέθοδος που διεγείρει το μεταβολισμό. Το “Easy Body System” είναι μια απλή δίαιτα που τηρείτε μόνο για 2 εβδομάδες και χάνετε περίπου 10 κιλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σίγουρα ακούγεται πολλά υποσχόμενο και πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι?

Περίμενε λίγο, πρόκειται να αποκαλύψουμε το μυστικό της μεταβολικής δίαιτας. Δεν πρόκειται για μια μόνο μορφή διατροφής, αλλά για μια σειρά από δίαιτες που βασίζονται όλες στις αρχές της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων. Για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος στο σώμα, πρέπει να βασιστείτε σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται εντελώς και η ζάχαρη και το αλκοόλ πρέπει να εξαλειφθούν από το μενού. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση αλατιού και ελαίων. Ωστόσο, υπάρχει μια λιγότερο αυστηρή παραλλαγή της μεταβολικής διατροφής που επιτρέπει την κατανάλωση ζυμαρικών, ζυμαρικών ολικής αλέσεως και μπανάνας σε ορισμένες ημέρες.

 Η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είναι η βάση της μεταβολικής δίαιτας.

Μεταβολική Διατροφή Easy Body System Low Carb Diet Φρέσκα Λαχανικά Σπαράγγια Λευκό Λάχανο

 

Το πρόγραμμα διατροφής χωρίς υδατάνθρακες δεν είναι κάτι νέο για τους επαγγελματίες υγείας και τους επαγγελματίες διατροφής. Ωστόσο, ο στόχος της μεταβολικής δίαιτας είναι να αλλάξει ο μεταβολισμός του σώματος. Εάν δεν καταναλώνετε υδατάνθρακες, τότε το σώμα αναζητά ένα υποκατάστατό του και το βρίσκει στις εναποθέσεις λίπους. Οι υδατάνθρακες αντικατάστασης ή τα λεγόμενα κετογόνα χρησιμεύουν ως πηγή ενέργειας σε αυτή την περίπτωση. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους. Εδώ αποκλείεται η επιθυμία για φαγητό επειδή μπορείτε να φάτε όση τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες θέλετε. Αυτό περιορίζει την όρεξή σας και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας. Θα νιώσετε επίσης ένα ευχάριστο αίσθημα κορεσμού. Τέλεια δεν είναι?

Ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής είναι πάντα το κλειδί για την επιτυχία …

Μεταβολική δίαιτα Εύκολο σύστημα σώματος Επεξεργασία ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής κλειδί για την επιτυχία

 … .. σε αυτή την περίπτωση για υγιή απώλεια βάρους.

Μεταβολική δίαιτα Εύκολο σύστημα σώματος Επεξεργασία ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής κλειδί για υγιή απώλεια βάρους

Τι μπορείτε να φάτε και να πιείτε κατά τη διάρκεια της μεταβολικής δίαιτας;?

 Όπως έχουμε ήδη τονίσει, η μεταβολική δίαιτα εξισώνεται με τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Για να έχετε καλά αποτελέσματα με ένα πρόγραμμα διατροφής χωρίς υδατάνθρακες, πρέπει να τηρήσετε αυτό που είναι γνωστό ως “φόρμουλα ενός κιλού”. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε μόνο 1 κιλό φαγητό την ημέρα. Για παράδειγμα 300 g λαχανικά, 200 g γαλακτοκομικά προϊόντα, 200 g δημητριακά ή πατάτες, 100 g άπαχο κρέας ή ψάρι, 200 g φρούτα. Μπορείτε να βρείτε καλά συνδυασμένα μενού στο Διαδίκτυο εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια μεταβολική δίαιτα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε συμβουλές από το γιατρό σας ή έναν διατροφολόγο για το τι ακριβώς θα συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας μενού. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πιείτε όσο θέλετε. Συνιστώνται τα ακόλουθα ποτά: τσάι χωρίς ζάχαρη, καφές (επίσης με γάλα) και απεριόριστες ποσότητες νερού.

Μπορείτε να πιείτε όσο νερό θέλετε.

Μεταβολική διατροφή Easy-Body-System πίνετε άφθονο νερό στο πρωινό για να τονώσετε το μεταβολισμό

 

Επιπλέον συμβουλή: Οι θείες του καφέ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με το αγαπημένο τους ποτό κατά τη διάρκεια της μεταβολικής δίαιτας. Η υπερβολική κατανάλωση καφέ την ημέρα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όπως αίσθημα παλμών και διάρροια.

Τα ψάρια, το κουάρκ, το τυρί κρέμα και τα παρόμοια πρέπει να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα διατροφής σας.

Ενσωματώστε τη διατροφική δίαιτα Easy-Body-System Quark Cream Cheese αυγά στο πρόγραμμα διατροφής

Στη μεταβολική διατροφή συνιστώνται άπαχο κρέας, συκώτι, βραστά αυγά και όσπρια.

Υγιείς πηγές προϊόντων ψευδαργύρου.

 Υπάρχει πολύ βιταμίνη C στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Επομένως, αυτά τα προϊόντα θα πρέπει σίγουρα να αποτελούν μέρος του διατροφικού σας προγράμματος.

Μεταβολική διατροφή Easy-Body-System Φρέσκα φρούτα Τα λαχανικά περιέχουν πολλή βιταμίνη C.

 Περισσότερες συμβουλές για όποιον θέλει να χάσει βάρος με μια μεταβολική δίαιτα

 

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές, έτσι ώστε η μεταβολική διατροφή να μην έχει αρνητικές συνέπειες για εσάς ή να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

  • Συγκεντρώστε ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλών υδατανθράκων για περίοδο 7 ημερών. Τα προοριζόμενα τρόφιμα μπορούν στη συνέχεια να επαναληφθούν για άλλες 7 ημέρες.
  • Η συνολική διάρκεια της δίαιτας είναι δύο εβδομάδες και δεν πρέπει να ξεπεραστεί!
  • Εάν αισθάνεστε χορτάτοι ενώ τρώτε, καλό είναι να μην τρώτε τίποτα.
  • Κατ ‘αρχήν, μπορείτε να έχετε όσα γεύματα την ημέρα θέλετε.
  • Ωστόσο, επιλέξτε τροφή πλούσια σε βιταμίνες που δεν περιέχει υδατάνθρακες.
  • Τρώτε αργά και απολαύστε κάθε γεύμα!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα θα χάσετε πολλά κατά τη διάρκεια της μεταβολικής σας δίαιτας χωρίς το φαινόμενο yo-yo!

 Η μεταβολική δίαιτα είναι επίσης κατάλληλη για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που είναι υπέρβαρα.

Η μεταβολική διατροφή Easy-Body-System είναι επίσης κατάλληλη για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που είναι υπέρβαρα

Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε τη μεταβολική δίαιτα.

Μεταβολική δίαιτα Easy Body System Low Carb Diet Βάση αυτής της δίαιτας

Αυξήστε το μεταβολισμό σας το πρωί!

Μεταβολική διατροφή Εύκολο σύστημα σώματος Υγιεινό πρωινό Ένα φλιτζάνι καφέ Ενισχύστε το μεταβολισμό σας

 Μια λευκή σαλάτα λάχανου, καρότου και αγγουριού για μεσημεριανό γεύμα?

Μεταβολική δίαιτα Easy-Body-System σαλάτα από λευκό λάχανο με αγγούρι για μεσημεριανό γεύμα ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Η μεταβολική διατροφή εξαρτάται από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Μεταβολική Διατροφή Εύκολο Σύστημα Σώματος Σώμα πλούσιο σε πρωτεΐνες Γαλακτοκομικά προϊόντα Τυρί Fάρια Φασόλια γαρίδας

Μεταβολική διατροφή Easy-Body-System ένα μπολ με πουρέ τυριού καρότο πράσο δίπλα του

Μεταβολική διατροφή Γαρίδες Easy-Body-System που παρασκευάζονται στο τηγάνι