Τι βοηθάει στο ηλιακό έγκαυμα? 

Όσο πιο καλός ο καιρός, τόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο περνάμε σε εξωτερικούς χώρους και μας αρέσει να το κάνουμε. Το καλοκαίρι που έρχεται σιγά σιγά γίνεται αισθητό και η προσμονή αυξάνεται με κάθε επιπλέον ηλιόλουστη μέρα. Τώρα είμαστε τόσο έτοιμοι να απολαύσουμε τον ήλιο με όλες μας τις αισθήσεις που ξεχνάμε τελείως την αντηλιακή προστασία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι! Ο ήλιος μπορεί να χαρίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στα πρόσωπά μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακίνδυνο. Δυστυχώς, το θυμόμαστε πολύ αργά όταν το δέρμα έχει ήδη κοκκινίσει.

Για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το θέμα της «προστασίας από τον ήλιο» και να τηρήσετε μερικούς βασικούς κανόνες. Έτσι θα απορροφήσετε τον ήλιο και ταυτόχρονα θα προστατέψετε το δέρμα σας από την πρόωρη γήρανση και τα ηλιακά εγκαύματα …

Μερικές σημαντικές συμβουλές για τη βέλτιστη προστασία από τον ήλιο

Τι βοηθά στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία από ηλιακά εγκαύματα

Αν θέλετε πάντα να είστε καλά προστατευμένοι από τον ήλιο, θυμηθείτε τα εξής: Ο ήλιος καίει! Ανεξάρτητα από το αν πίνετε τον πρωινό σας καφέ στο μπαλκόνι, πηγαίνετε μια βόλτα στο δρόμο ή στο πάρκο, κάμπινγκ στο βουνό ή ξαπλωμένος στην παραλία – σε όλες αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεστε κατάλληλη αντηλιακή προστασία.

Μην υποτιμάτε λοιπόν τις ακτίνες UV και «εξοπλίστε» τον εαυτό σας καλά!

Τα ακόλουθα αντικείμενα δεν είναι μόνο καλοκαιρινά αξεσουάρ, αλλά τα όπλα σας σε ηλιόλουστες μέρες:

∴ ηλιακό καπέλο

Γυαλιά ηλίου

Αντηλιακό

Ετοιμάστε τη βαλίτσα σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, δεν πρέπει να ξεχάσετε κανένα από τα όπλα σας. Απολαύστε τον ήλιο με λογικό τρόπο και αποφύγετε την «καυτή μπάλα» το μεσημέρι, όταν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η πιο ισχυρή.

Φροντίστε να έχετε αντηλιακό στην τσάντα της παραλίας σας

Τι βοηθάει κατά των ηλιακών εγκαυμάτων Καλοκαιρινές διακοπές παραλία προστασίας από τον ήλιο

Στην πραγματικότητα, το δέρμα δεν είναι εντελώς ανυπεράσπιστο από τον ήλιο. Πιθανότατα γνωρίζετε ότι υπάρχουν 4 τύποι δέρματος που είναι διαφορετικά επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, ο χρόνος προστασίας του δέρματος διαρκεί από 10 έως 30 λεπτά. Βασικά, όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα σας, τόσο λιγότερος χρόνος προστασίας από τον ήλιο έχετε.

Η διάρκεια της ηλιοθεραπείας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και την ένταση του ήλιου

Τι βοηθάει κατά του ηλιακού εγκαύματος Η δοκιμή αντηλιακής προστασίας σημαίνει κατά του ηλιακού εγκαύματος

Εφαρμόστε αντηλιακό σε ακάλυπτες περιοχές του δέρματος

Ο σωστός παράγοντας προστασίας από τον ήλιο (SPF) για εσάς σχετίζεται άμεσα με τον τύπο του δέρματός σας (Δοκιμή τύπου δέρματος). Οι ανοιχτόχρωμοι τύποι δέρματος χρειάζονται υψηλότερο συντελεστή προστασίας από τον ήλιο (SPF 30 ή 50). Ένας χαμηλός παράγοντας προστασίας από τον ήλιο (SPF 20 ή 10) είναι αρκετός για σκούρους τύπους δέρματος. Αυτές οι αριθμητικές τιμές υποδεικνύουν την αντίστοιχη προστασία από την ακτινοβολία UV-B, η οποία είναι υπεύθυνη για ηλιακά εγκαύματα. Ωστόσο, η ακτινοβολία UV-A προκαλεί μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα, όπως η γήρανση του δέρματος και ο καρκίνος του δέρματος. Γι ‘αυτό θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο λογότυπο UV-A, το οποίο μπορεί να βρεθεί με τη μορφή κύκλου στα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο. Ο συντελεστής προστασίας UV-A πρέπει να είναι περίπου το ένα τρίτο του παράγοντα προστασίας UV-B. 

Τι αντηλιακά υπάρχουν?

Για να καταστεί δυνατή η βέλτιστη προστασία από τον ήλιο για όλους τους τύπους δέρματος, η αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία αντηλιακών. Ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ακόλουθα προϊόντα:

Cream Αντηλιακή κρέμα – η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά στην κρέμα προσφέρει πολύ αποτελεσματική αντηλιακή προστασία

∴ Αντηλιακή λοσιόν – φροντίζει ιδιαίτερα το δέρμα

∴ Τζελ – περιέχει λίγο λίπος και επομένως είναι πολύ κατάλληλο για λιπαρά δέρματα

∴ Σπρέι – μπορεί να απλωθεί εύκολα στο δέρμα

Να είστε γενναιόδωροι όταν εφαρμόζετε το επιλεγμένο αντηλιακό και μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε ξανά και ξανά

Τι βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα Προϊόντα αντηλιακής προστασίας Αντηλιακό τεστ

Παρακαλώ μην ξεχάσετε το καπέλο σας!

Χωρίς καπέλο μπορεί να είναι επικίνδυνο για εσάς το καλοκαίρι και κυρίως στην παραλία. Με ένα ψάθινο καπέλο είστε ήδη καλά οπλισμένοι και ακόμη καλύτερα προστατευμένοι από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Επίσης βεβαιωθείτε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επιβλαβής όχι μόνο για το δέρμα, αλλά και για τα μαλλιά. Με ένα κατάλληλο σπρέι UV, μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και το αλμυρό θαλασσινό νερό.

Με ένα ψάθινο καπέλο στο κεφάλι σας, είστε καλά προστατευμένοι από τον ήλιο 

Τι βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα Μην ξεχνάτε ένα καπέλο από τον ήλιο

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλά ένα κομψό αξεσουάρ μόδας

Όπως το δέρμα και τα μαλλιά σας, έτσι και τα μάτια σας χρειάζονται ειδική προστασία. Η ματαιοδοξία δεν παίζει ρόλο εδώ. Εκτός από την πρόκληση ρυτίδων, το υπεριώδες φως είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία των ματιών σας.

Όσο μεγαλύτεροι και σκοτεινότεροι είναι οι φακοί, τόσο πιο προστατευμένα είναι τα μάτια σας

Τι βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα Γυαλιά ηλίου Οι ακτίνες UV προστατεύουν τα μάτια

Αντηλιακή προστασία για όλη την οικογένεια

Στα παιδιά, οι προστατευτικοί μηχανισμοί του δέρματος δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως, γι ‘αυτό και το παιδικό δέρμα αντιδρά ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Παρ ‘όλα αυτά, τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στον ήλιο από τους ενήλικες και κατά συνέπεια χρειάζονται ειδική αντηλιακή προστασία. Καλύψτε το ευαίσθητο παιδικό δέρμα με ένα παχύ αντηλιακό με υψηλό συντελεστή προστασίας από τον ήλιο (SPF 50), το οποίο προστατεύει επίσης από την ακτινοβολία UV-A. Οι ειδικές παιδικές κρέμες είναι αδιάβροχες, ενυδατικές και χωρίς άρωμα και συντηρητικά.

Τα μωρά και τα παιδιά ενός έτους δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται στον άμεσο ήλιο. Προστατέψτε το μικρό σας με ειδική προστατευτική ενδυμασία UV και αφήστε το στον ήλιο μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και όχι μεσημεριανό!

Τα ηλιακά εγκαύματα στην παιδική ηλικία αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος αργότερα

Τι βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα Καλοκαιρινές διακοπές παιδιά προστασίας από τον ήλιο