έλλειψη κινήτρων και αυτοπαρακίνησης πώς να το κάνω

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους η έλλειψη κινήτρων σας συνοδεύει στην καθημερινή ζωή

Όσον αφορά την επίτευξη μεγάλων στόχων, όλοι προσπαθούμε πολύ και έχουμε τα καλύτερα έργα. Το ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μιλάμε για αυτό, θέλουμε να λέμε στους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς μας μερικές λεπτομέρειες.

Διαβάζουμε επίσης βιβλία, κάνουμε έρευνα για το θέμα και έτσι έχουμε σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου μας.

Λέμε στον εαυτό μας: “Μια μέρα θα λειτουργήσει!”, “Κάποια στιγμή το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα!”. Αλλά με κάποιον τρόπο δεν φτάνει στην πλοκή.

Όταν λείπει το κίνητρο …

έλλειψη κινήτρων λόγοι συμβουλές αυτο -κίνητρο

Όλοι έχουμε νιώσει έτσι πριν, έτσι δεν είναι; Έχουμε αυτό το αίσθημα έλλειψης κινήτρων για να ξεκινήσουμε. Μας κάνει να περιμένουμε πολύ για την κατάλληλη στιγμή.

Ας προσπαθήσουμε, μέσω ανάλυσης, να μάθουμε ποια μπορεί να είναι η αιτία μιας τέτοιας έλλειψης κινήτρων στην αρχή ενός έργου ζωής; Θεωρούμε ότι πέντε σημεία είναι ιδιαίτερα σοβαρά και θα θέλαμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Βρείτε κίνητρο, αλλά πώς?

αυτο -κίνητρο έλλειψη κινήτρων και πώς το διαχειρίζομαι

Μην έχετε σχέδιο

Ο σχεδιασμός και η οικοδόμηση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής είναι συχνά το πιο δύσκολο μέρος ενός πράγματος. Εάν αυτά λείπουν, τότε όλα φαίνονται τόσο ζοφερά, άγνωστα, μπερδεμένα και ως εκ τούτου επίσης απρόσιτα.

Ξεκινήστε λοιπόν με το σχέδιο. Ακόμα κι αν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, θα προωθήσετε σαφώς τη δομή των ενεργειών και τη σειρά τους.

Κάντε ένα σχέδιο και κάντε το σήμερα πραγματικότητα!

έλλειψη κινήτρων και θετικού σχεδίου αυτο-κινήτρων σήμερα

εκτροπή

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στον σύγχρονο κόσμο για να μας αποσπάσουν την προσοχή. Είναι τα συνεχή μηνύματα και τηλεφωνήματα. Λαμβάνετε διάφορες προσφορές για άλλα, εξίσου συναρπαστικά έργα. Πώς μπορεί κανείς να επικεντρωθεί σε ένα πράγμα στη θάλασσα του πειρασμού;?

Μην αφήσετε τον σωστό δρόμο να σας αποσπάσει την προσοχή!

η έλλειψη κινήτρων βρίσκει λόγους αυτοπαρακίνησης

Όλα είναι στα χέρια σας. Αποσυνδεθείτε από τα δίκτυα που σας αποσπούν την προσοχή ή αρνούνται την πρόσβαση σε αυτά ενώ εργάζεστε στα έργα σας. Κρατήστε μόνο ένα κανάλι ανοιχτό και αυτό είναι για τους αγαπημένους σας. Μην αφήνετε τους άλλους να το γνωρίζουν.

Ακόμα κι αν ο ένας ή ο άλλος φίλος είναι εκνευρισμένος στην αρχή ότι δεν είστε διαθέσιμος όλη την ώρα, όλοι θα το συνήθιζαν με την πάροδο του χρόνου.

Πραγματοποιήστε την ιδέα σας και πιστέψτε στη δική σας δύναμη!

έλλειψη συμβουλών παρακίνησης θετικό σημειωματάριο κινήτρων

Τα εμπόδια στο δρόμο προς την επιτυχία

Οι επιθυμίες είναι ένα πράγμα, αλλά στη ζωή υπάρχουν πάντα πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Τα ελαττώματα είναι παντού γύρω μας. Οι κινήσεις σας θα διαμορφωθούν επίσης περισσότερο ή λιγότερο από αυτό εάν κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές αμφιβολίας για τον εαυτό σας. Είναι αναπόφευκτα, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι είναι φυσιολογικά.

Το κεφάλι ψηλά! Σίγουρα θα τα κατάφερες!

έλλειψη κινήτρων μπορείτε να το κάνετε αυτό-κίνητρο

Εμπιστέψου τον εαυτό σου. Επίσης, παρατηρήστε άλλους ανθρώπους να επιδιώκουν τους στόχους τους. Ποιος είναι όμορφος χωρίς κανένα ελάττωμα; Αν τα πράγματα προχωρούν, τότε αυτό είναι το καλύτερο σημάδι ότι είστε στο σωστό δρόμο, έτσι δεν είναι?

Μην ξεχνάτε λοιπόν: οι δυσκολίες που συναντάτε σαφώς δεν αποτελούν λόγο έλλειψης κινήτρων!

Για να κάνουμε το αδύνατο δυνατό

έλλειψη κινήτρων πιθανό ή αδύνατο αυτο-κίνητρο

Μην αφήσετε τον φόβο να σας καθοδηγήσει

Η έλλειψη κινήτρων έρχεται επίσης όταν αφήνετε τα λάθος πράγματα στη ζωή να σας καθοδηγήσουν. Εδώ είναι ένα παράδειγμα: άχνετε για μια νέα δουλειά επειδή θέλετε να αναπτυχθείτε επαγγελματικά. Αλλά αν θέλετε να αποφύγετε να ασχοληθείτε με έναν ιδιότροπο διευθυντή μέσω εναλλακτικής εργασίας, τότε αυτός είναι πιθανώς ο λάθος τρόπος. Θα υπήρχαν δυσκολίες παντού! Θα βρεθείτε αμέσως σε κατάσταση έλλειψης κινήτρων μόλις αντιμετωπίσετε το επόμενο δύσκολο πρόβλημα.

Επίλυση δεξιοτήτων στην πορεία

έλλειψη κινήτρων αυτοκίνηση καρότα

Η διέξοδος είναι ότι εμπιστεύεστε περισσότερο την καλή ανάπτυξη και το βαθύ νόημα των πραγμάτων και μην κάνετε ενέργειες που εμπνέονται από το φόβο αντί για τα όνειρά σας και τους καλούς στόχους σας.

Πέσε κάτω → όρθια en ίσιωσε το στέμμα → και συνέχισε να περπατάς 

έλλειψη συμβουλών παρακίνησης αυτο-κίνητρο Πτώση και όρθια στάση

Έχετε μεγάλο κίνητρο από τον έξω κόσμο

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιου είδους έγκριση από τον έξω κόσμο. Δεν είμαστε ποτέ εντελώς ανεξάρτητοι από αυτό και δόξα τω Θεώ! Γιατί η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους είναι καλή και μας βοηθάει όλους να αναπτυχθούμε περαιτέρω.

Αφήστε τους φίλους και τους γνωστούς σας να σας παρακινήσουν

έλλειψη κινήτρων αυτο -κίνητρο χρήσιμες συμβουλές

Αλλά πρέπει επίσης να θέσουμε αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία μπορούμε ρεαλιστικά να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να είμαστε λίγο πιο επιλεκτικοί σχετικά με τις απόψεις των άλλων. Άλλοτε είναι καλά, άλλοτε παραπλανούν. Μοιάζουν με κύματα και αν εξαρτηθούμε εντελώς από αυτά, θα ωθούμεθα προς τη μία κατεύθυνση και την άλλη συνέχεια. Ούτε αυτό μπορεί να είναι καλό μακροπρόθεσμα.

Η εύρεση κινήτρων διευκολύνεται

έλλειψη διαδρομής κινήτρων προς αυτο-κίνητρο

Επομένως, η έλλειψη κινήτρων οφείλεται στην ανασφάλεια του εαυτού μας. Σπάνια είμαστε τεμπέληδες για κάτι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και ότι ακόμη και ο λαμπερός ήρωας που πραγματοποιεί όλα τα όνειρά του μαστίζεται από αμφιβολία για τον εαυτό του ξανά και ξανά.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το να είσαι αρκετά τυχερός για να πετύχεις τον μεγάλο σου στόχο αξίζει τον κόπο.

Επαγγελματική συμβουλή από τον Neil Patrick Harris 

neil patrick harris self motivation έλλειψη συμβουλών κινήτρων