μάθετε διαλογισμό άγαλμα του Βούδα

Εκμάθηση διαλογισμού: είναι τόσο εύκολο

Κατά την εκμάθηση του διαλογισμού είναι σημαντικό να καθαρίσουμε τη συνείδησή μας και στη συνέχεια να συγκεντρωθούμε πολύ καλύτερα. Είναι μια πρακτική προαγωγής της υγείας που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας για δεκαπέντε λεπτά κάθε μέρα.

Κατανόηση της μάθησης διαλογισμού ως απόλαυση

μάθετε κεριά διαλογισμού μπαμπού

Πρέπει να κατανοήσετε τη μάθηση διαλογισμού ως μια ευχάριστη διαδικασία. Γιατί είναι κι αυτός ένας από αυτούς. Αυτό θα σας δώσει μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή. Θα περάσετε τη ζωή σας με αυξημένη αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι τα οφέλη του διαλογισμού. Η εκμάθησή τους δεν είναι τόσο δύσκολη αν βρείτε τον σωστό τρόπο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που ελπίζουμε να λειτουργήσουν για εσάς.

Διαλογισμός – από τη μάθηση στην πράξη

μάθετε διαλογισμό σίβα καθίστε

Διαλογιστικοί μοναχοί

μάθετε διαλογισμό μοναστήρι ashram

Διαλογιστείτε στη φύση

μάθετε διαλογισμό δασική λίμνη

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό μέσω του οποίου μπορείτε να μάθετε διαλογισμό βήμα προς βήμα μέσω πρακτικής. Ξαπλώστε σε μια άνετη στάση. Εισπνεύστε βαθιά και πολύ αργά και προσέξτε το σώμα σας και εκπνεύστε.

Τώρα προσπαθήστε να προσδιορίσετε την ένταση στο σώμα σας. Συνεχίστε να αναπνέετε με τον τρόπο που μόλις περιγράψατε και παρακολουθήστε πώς αυτό απελευθερώνει την ένταση στο σημείο που το προσδιορίσατε.

Επικεντρωθείτε σε μια σκέψη

μάθετε εργάσιμη ημέρα διαλογισμού

Εάν το έχετε καταφέρει, δηλαδή να συγκεντρώσετε τη συνείδησή σας σε μια σκέψη, τότε θα μάθετε να διαλογίζεστε. Τις περισσότερες φορές σε αυτή την περίπτωση έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε τη δική σας συνείδηση ​​στο επίπεδο των κυμάτων άλφα. Τότε βρισκόμαστε σίγουρα στην κατάσταση που είναι πιο κατάλληλη για χαλάρωση και ξεκούραση.

Μπορείτε επίσης να εστιάσετε σε μια προβληματική ερώτηση με διαλογισμό. Αν κατευθύνετε όλη τη συνείδησή σας προς αυτό, πολύ πιθανό να βρείτε τη λύση στα προβλήματά σας πιο εύκολα. Έτσι, η εκμάθηση διαλογισμού θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ χρήσιμη για την επιτυχή αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων.

Τι συμβαίνει όταν είστε «νέοι» στο διαλογισμό

Εάν είστε αρχάριος στην εκμάθηση του διαλογισμού, θα διαπιστώσετε ότι η συνείδησή σας μετατοπίζεται από τη μια σκέψη στην άλλη. Το να καταλάβεις αυτό είναι ο κύριος σκοπός αυτής της ασχολίας. Αυτό θα λειτουργήσει όλο και καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

Όπως όλα τα άλλα, η εκμάθηση του διαλογισμού μπορεί να αποκτηθεί με επιτυχία μόνο με την καθημερινή πρακτική. Πάρτε το χρόνο σας καθημερινά – 15 έως 30 λεπτά.

Ομαδικός διαλογισμός

μάθετε διαλογισμό ο διαλογισμός ομάδας

Πρέπει επίσης να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για αυτό. Πρέπει να απομονωθείτε, να κλείσετε τα τηλέφωνα. Μερικές φορές λειτουργεί ακόμη καλύτερα έξω στο πάρκο, γιατί στο σπίτι υπάρχουν πάντα θορυβώδεις γείτονες που εμφανίζονται τη λάθος στιγμή.

Κάποια στιγμή θα μπορέσετε ακόμη και να διαλογιστείτε σε πολύ διαφορετικά μέρη. Εάν κάποια στιγμή έχετε καταφέρει να αγνοήσετε τις φωνές των ανθρώπων στο πάρκο ή ακόμα και το τηλέφωνο, τότε η διαδικασία εκμάθησης του διαλογισμού ήταν επιτυχής.

Διαλογιστείτε στο πάρκο

μάθετε το γρασίδι του πάρκου διαλογισμού

Βοηθά στην εκμάθηση του διαλογισμού

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκμάθηση του διαλογισμού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην αρχή. Αυτά μπορεί να είναι ακουστικά. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε μουσική για διαλογισμό από το Διαδίκτυο. Σας βοηθά να διαλογιστείτε και να απομονωθείτε από το εξωτερικό περιβάλλον.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές τεχνικές διαλογισμού εκεί που καθοδηγούνται από έναν συντονιστή. Συχνά είναι αφιερωμένοι στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως η απελευθέρωση υλικών μπλοκαρίσματος ή η απελευθέρωση επώδυνων σκέψεων για το παρελθόν.

Διαλογισμός γιόγκα

διαλογισμός μάθετε πρακτική γιόγκα

Διαλογιστείτε σε μια συγκεκριμένη στάση

μάθετε ασκήσεις γιόγκα διαλογισμού

Διαλογισμός όπως στο Shaolin

μάθετε διαλογισμό σαολίν

Διαλογισμός στο ηλιοβασίλεμα

μάθετε διαλογισμό παραλία θάλασσα