Αυπνία

Τι να κάνετε για την αϋπνία?

Σήμερα θέλουμε να συζητήσουμε την αϋπνία και τις διαταραχές του ύπνου και να κάνουμε το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπισή τους. Η πρώτη από τις φρέσκες ιδέες που θέλουμε να σας δώσουμε είναι ότι δεν τις παίρνετε πολύ στα σοβαρά. Εάν τα βλέπετε ως κάτι πολύ κακό, ανυπέρβλητο και εξαιρετικά ενοχλητικό, τότε απομακρύνεστε ακόμη περισσότερο από τη λύση τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε πάντα να πάρετε ένα υπνωτικό χάπι. Αλλά μπορείτε επίσης να «πειθαρχήσετε» τις δικές σας σκέψεις με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να είναι στην πραγματικότητα περιττό. Το τελευταίο είναι αυτό που έχει σημασία στην πραγματική υπέρβαση των διαταραχών του ύπνου.

Η αγωνία της αϋπνίας

αϋπνία-μεσάνυχτα-διαταραχές ύπνου

Γιατί η δυσκολία στον ύπνο είναι τόσο άσχημη καταρχήν

Ο ύπνος είναι μια φάση ανάκαμψης που σίγουρα δεν πρέπει να κάνει ο οργανισμός εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συλλέγουμε ενέργεια για την επόμενη αποτελεσματική φάση της ζωής μας.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την αϋπνία

Πριν κάνετε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πλήρως τους λόγους για τις λύσεις ύπνου και τον ανήσυχο ύπνο. Αν ρωτήσετε τον εαυτό σας ειλικρινά, σίγουρα θα μπορείτε να ονομάσετε πολλά ταυτόχρονα. Κυρίως οφείλεται σε κατάθλιψη, θόρυβο, στρες, μονότονα φορτία, πολύ συχνά εμφανιζόμενες παραλλαγές στην καθημερινή σας ζωή.

Το επίμονο στρες μπορεί να οδηγήσει σε σύνδρομο εξουθένωσης

αϋπνία-αϋπνία-γραφείο-άγχος

Οι πονοκέφαλοι συμβαίνουν πολύ συχνά με την αϋπνία

αϋπνία-πονοκέφαλος-κόπωση

Συνήθειες

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ ευαίσθητοι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Έχετε συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο κρεβάτι, σε ορισμένες κουβέρτες, ακόμη και στο δικό σας δωμάτιο. Εάν πρέπει να τα αλλάξετε, ξαφνικά δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε γρήγορα. Προσπαθήστε να καταλάβετε μόνοι σας το πρόβλημα, αλλά αναζητήστε την αντικειμενική γνώμη ενός ειδικού.

Πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε και ζείτε

Τα προσωρινά βοηθήματα δεν είναι κακή ιδέα. Θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να ανακάμψετε καλύτερα. Επειδή σας εξασφαλίζουν έναν ήσυχο ύπνο. Αν το κάνετε αυτό, θα σηκωθείτε νωρίτερα, θα κουραστείτε μέχρι το βράδυ και μετά θα κοιμηθείτε καλύτερα. Έτσι, εάν έχετε έναν κακό καθημερινό ρυθμό, τα εργαλεία θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα από αυτή την άποψη.

Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί έχουν πολύ θετική επίδραση στην υγεία σας

αϋπνία-φυσικές θεραπείες-διαταραχές ύπνου-χυμοί-μαϊντανός

Η μάσκα ύπνου εξασφαλίζει πιο έντονη χαλάρωση των ματιών

αϋπνία-μάσκα-ύπνος-διαταραχή του ύπνου-γυναίκα

Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή

αϋπνία-δυσκολία στον ύπνο-καλή διατροφή

Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους οι ρίζες πηγαίνουν πολύ βαθύτερα. Μόλις το περιγράψαμε εν συντομία. Μόλις μάθετε τι σας προκαλεί δυσκολία στον ύπνο, θα πρέπει να εργαστείτε πολύ συστηματικά για να το αφαιρέσετε.

Άγχος και μονότονη δουλειά

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το ανήσυχο πρόβατο, η αϋπνία και η αϋπνία προκαλούνται ακριβώς από αυτούς τους δύο παράγοντες. Αυτό που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει είναι πολλή άσκηση και άθληση.

Τακτική σωματική άσκηση και φυσικές βιταμίνες

Δίαιτα και άσκηση

Η γιόγκα και ο διαλογισμός εξασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική ισορροπία σας

αϋπνία-δυσκολία στον ύπνο-γιόγκα-ασάνες

Στον ελεύθερο χρόνο σας, κάντε τζόκινγκ ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Πόδια δρομέων ανατολή

Θα πρέπει επίσης να σταματήσετε να τρώτε λίγες ώρες πριν από το πρόβατο. Είναι καλύτερο να έχετε κάτι πολύ ελαφρύ ως γεύμα. Επιπλέον, θα πρέπει να σταματήσετε να εργάζεστε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες πριν από τον ύπνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν εργάζεστε σε υπολογιστή. Το βράδυ και το Σαββατοκύριακο θα πρέπει επίσης να κοιτάτε μακριά από το τηλέφωνο και την τηλεόραση.

Θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό, όχι το βράδυ, αλλά να το μοιράζετε όλη την ημέρα. Με ακουστικά, MP3 ή smartphone, θα μπορούσατε να ακούσετε ειδική μουσική που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Η κατάθλιψη

Δυστυχώς, η κατάθλιψη είναι κάτι που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί μόνος σου. Εάν υποψιάζεστε ότι αυτός είναι ο λόγος για τη δυσκολία σας να κοιμηθείτε, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε γιατρό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επαγγελματική βοήθεια είναι απαραίτητη

Συνομιλία με θεραπευτή

Έχει αποδειχθεί ότι το αλκοόλ δεν βοηθά. Έχει ακόμη και επιβλαβές αποτέλεσμα. Είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε, αλλά στη συνέχεια ξυπνήστε ξανά στη μέση της νύχτας. Επιπλέον, έχετε έναν πολύ ανήσυχο ύπνο με αυτό.

Οι διαταραχές ύπνου και η αϋπνία είναι πολύ ενοχλητικά φαινόμενα

αϋπνία-κουρασμένοι-πρωινές-διαταραχές ύπνου

Κάθε νύχτα φαίνεται να είναι για πάντα

 άντρας στο κρεβάτι με τα μάτια ανοιχτά που πάσχουν από αϋπνία διαταραχή ύπνου

Η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να είναι η αιτία των διαταραχών του ύπνου

αϋπνία-διαταραχές ύπνου-εμμηνόπαυση

Κατά τη διάρκεια της ημέρας είστε εξαντλημένοι και δεν μπορείτε να εκτελέσετε

αϋπνία-κόπωση-γραφείο-ύπνος

Το ρολόι μετατρέπεται σε αρχέγονο εχθρό σας

αϋπνία-διαταραχή ύπνου-δυσκολία στον ύπνο

Με τον σωστό τρόπο ζωής, μπορείτε να κοιμηθείτε σαν μωρό ακόμη και σε μεγάλη ηλικία

αϋπνία-δυσκολία στον ύπνο-γήρας-ύπνος

Αλλάξτε νοοτροπία και κακές συνήθειες και ονειρευτείτε όμορφα!

Ξύπνα