το ενδοκρινικό σύστημα ενισχύει το ορμονικό σύστημα ζει υγιές

Αυτά τα τρόφιμα ενισχύουν φυσικά το ενδοκρινικό σας σύστημα

Όλα στο σώμα μας σχετίζονται με ένα καλά λειτουργικό ενδοκρινικό σύστημα. Σήμερα μιλάμε για το πώς να αποφύγουμε κάποιους παραβιαστικούς παράγοντες και πώς να προωθήσουμε την καλή λειτουργία μέσω ορισμένων προϊόντων και καλών συνηθειών.

Ενδοκρινικό σύστημα

ενδοκρινικό σύστημα σύστημα ορμονών σύστημα οργάνων του σώματος

Ο Ιπποκράτης εξακολουθούσε να λέει ότι οι περισσότερες ασθένειες ξεκινούν από τα έντερα. Οι γιόγκι πιστεύουν επίσης ότι η λάμψη που έχουμε σχετίζεται με την κατάσταση της κοιλιακής περιοχής. Εκεί είναι το power house μας (σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Pilates). Ναι, γιατί εκεί νιώθουμε πιο έντονα από ό, τι στα άλλα όργανα του σώματος αν ένα γεύμα είναι καλό ή όχι τόσο υπέροχο. Ευτυχώς, η ιδανική διατροφή δεν έχει πάντα σημασία. Επειδή υπάρχει επίσης μια σειρά προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω για την καλύτερη σύνθεση των προϊόντων.

Κάντε γιόγκα και ζήστε υγιείς

ενδοκρινικό σύστημα σύστημα ορμονών αθλητισμός άσκηση γιόγκα

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο

το σύστημα ορμονών του ενδοκρινικού συστήματος ισορροπεί τη χημεία του εγκεφάλου

Η χοληστερόλη και το ενδοκρινικό σύστημα

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι η χοληστερόλη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Τα φάρμακα που το μειώνουν πάρα πολύ το καθιστούν πολύ πιο ευαίσθητο σε ασθένειες. Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερα οι βίγκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τρώτε περισσότερα κορεσμένα λίπη.

Καλή και κακή χοληστερόλη στα τρόφιμα

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα χοληστερόλη

Γλουτένη – το σύγχρονο θέμα

Η γλουτένη είναι επίσης θεμελιώδης για το ενδοκρινικό μας σύστημα και την υγεία του. Είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα ζυμαρικά, στο ψωμί και σε πολλά άλλα προϊόντα. Εάν έχετε ανεπάρκεια γλουτένης, έχετε συνήθως διάρροια, αέρια και πόνο στο στομάχι. Έχει επίσης διαπιστωθεί, σε πολλές περιπτώσεις, ότι τα προβλήματα γονιμότητας θα μπορούσαν να σχετίζονται επίσης.

 Γλουτένη σε ζυμαρικά

ενδοκρινικό σύστημα ψωμί γλουτένης ορμονικό σύστημα

 Υπάρχουν επίσης δημητριακά χωρίς γλουτένη 

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα σπόροι κόκκων γλουτένης

Λιγότερη καφεΐνη και αλκοόλ

Έχει αποδειχθεί ότι η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία του ενδοκρινικού συστήματος. Η ευαισθησία σε αυτές τις ουσίες είναι πολύ ατομική. Στις γυναίκες, οδηγεί σε χρόνια αυξημένες ποσότητες υδροκορτιζόνης, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ορμόνη του στρες. Το τελευταίο είναι η αιτία της νευρικότητας της περιόδου.

Πόσα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι υγιή?

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα καφεΐνη πίνετε καφέ

Τα αλκοολούχα ποτά αποδεικνύονται επιβλαβή για διάφορους λόγους

το ορμονικό σύστημα του ενδοκρινικού συστήματος πίνουν αλκοόλ

 Καλύτερα να ξεχάσετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα αλκοόλ ποτό τεκίλα ανατολή

Και συμπληρώστε το με ένα ελιξίριο υγείας

το ορμονικό σύστημα του ενδοκρινικού συστήματος ζυγίζει υγιή

Οι υπέρβαρες γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν λίγο με εντατική προπόνηση

Παραδόξως για πολλούς, η πολύ έντονη προπόνηση μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι πολύ επιζήμια για το ενδοκρινικό σύστημα των γυναικών. Εάν έχετε μια ιδανική ισορροπία μεταξύ λίπους και μυών και βάρους, θα αυξήσει τα οιστρογόνα σας. Ωστόσο, μπορεί να έχει μια μάλλον δυσάρεστη επίδραση στις υπέρβαρες γυναίκες. Έτσι αυξάνετε την τεστοστερόνη, η οποία είναι κακή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και πάλι, αυτό συνιστάται για άνδρες.

Η άσκηση δεν οδηγεί πάντα σε θετικό αποτέλεσμα

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα ισορροπία υγιεινής ζωής κάνουν αθλήματα

Τροφές που μπορούν να θεωρηθούν οι καλύτεροι φίλοι του ενδοκρινικού μας συστήματος

Τα εκχυλίσματα γύρης πεύκου είναι μια πολύ καλή πηγή τεστοστερόνης.Έτσι είναι πολύ ωφέλιμο για τους άνδρες. Για τις γυναίκες, από την άλλη πλευρά, το φυτό Vitex agnus-castus θα ήταν μια πολύτιμη πηγή μεγάλων ορμονών.

Εκχυλίσματα γύρης

εκχυλίσματα γύρης του ορμονικού συστήματος του ενδοκρινικού συστήματος

Vitex agnus-castus 

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα Vitex agnus castus

Η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός είναι θεμελιώδεις για την καλή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος και των δύο φύλων. Παρεμπιπτόντως, αυτά τα δύο προϊόντα έχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Μέλι και πρόπολη

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα πρόπολη

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα βασιλικός πολτός

Τα προϊόντα καρύδας είναι επίσης πολύ ωφέλιμα. Αλλά πρέπει να αναζητήσετε φρέσκα νεαρά φρούτα. Τα ώριμα δεν είναι τόσο εύκολα για πέψη και επομένως δεν είναι τόσο υγιή.

Προϊόντα καρύδας και καρύδας

ενδοκρινικό σύστημα ορμονικό σύστημα προϊόντα καρύδας

Άλλα τρόφιμα στα οποία πρέπει να βασιστείτε για την υγεία του ενδοκρινικού σας συστήματος είναι οι σπόροι παπαρούνας και το ρόδι.

ρόδι

ενδοκρινικο συστημα ορμονικο συστημα ροδι