παιδιά υγιούς σώματος που πηδούν στη φύση

Τι ακριβώς πρέπει να εννοούμε με τον όρο «υγιεινή διατροφή για παιδιά»;

Ο καθένας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα ενέργειας για να διατηρήσει τις κύριες λειτουργίες του σώματός του. Αυτός ο βασικός κανόνας ξεχάστηκε από μερικούς ανθρώπους που είναι ενθουσιασμένοι με την απώλεια βάρους, τη δίαιτα και την καλή εμφάνιση. Όταν όμως χάνετε τον πρωταρχικό σκοπό της υγιεινής διατροφής, είναι δύσκολο να τηρήσετε.

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η υγιεινή διατροφή για τα παιδιά?

υγιεινή διατροφή για παιδιά που τρώνε λαχανικά

Η κατανάλωση χυμών είναι υγιεινή

υγιή σώματα παιδιά ταΐζουν χυμό

Πώς παίρνετε την ενέργεια

Ξεχνά κανείς επίσης ότι υπάρχουν και άλλες πηγές ενέργειας εκτός από τα τρόφιμα. Τα τρόφιμα, τα υγρά, ο ύπνος, η ζεστασιά και ο αέρας δεν είναι λιγότερο σημαντικά σε αυτό το πλαίσιο από το ίδιο το φαγητό.

Καλόν ύπνο

υγιεινή διατροφή για παιδιά υγιής ύπνος

Φάτε σαλάτα και πιείτε χυμούς

παιδιά υγιούς σώματος τρώνε σαλάτα πίνουν χυμό

Πίνετε χυμούς φρούτων

υγιές σώμα πίνετε χυμούς φρούτων τρόπο ζωής

τρώτε υγιεινά?

Υγιεινό σώμα Υγιεινή ζωή θέτει περιορισμούς

Αναπνεύστε καθαρό αέρα

υγιεινή διατροφή για παιδιά καθαρό αέρα

ο υγιής θρέψη Για παιδιά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Τα τελευταία χρόνια, όλα τα μέσα ενημέρωσης που ενημερώνουν το κοινό μιλούν για υγιεινή διατροφή. Τα παιδιά έχουν ξεχωριστή θέση σε αυτό. Οι γονείς μεταδίδουν τα πάντα στα μικρά, αλλά λόγω των αυστηρών απαιτήσεων, ξεχνούν ότι οι απαγορεύσεις και η μόνιμη αποποίηση βασικού στοιχείου διατροφής δεν είναι απαραίτητα υγιείς μακροπρόθεσμα.

Στα παιδιά αρέσει να τρώνε σάντουιτς

υγιεινή διατροφή για παιδιά που τρώνε σάντουιτς

Απελευθερωθείτε από το «πρέπει»

Πολλοί ειδικοί είναι της γνώμης ότι η συνεχής αποφυγή του ενός ή του άλλου φαγητού, καθώς και η κατανάλωση προϊόντων που δεν έχουν καλή γεύση, αλλά θα πρέπει να είναι καλά, δεν θα έχουν τόσο μεγάλες συνέπειες μακροπρόθεσμα. Αν πρόκειται να διδάξετε την υγιεινή διατροφή στα παιδιά σας, το πιο σημαντικό πράγμα για τα τελευταία είναι να μάθετε να ακούτε το σώμα τους.

Γλυκά ή φρούτα?

το υγιές σώμα τρώει υγιή φρούτα έναντι γλυκών

Τα μικρά παιδιά

Τώρα ας μιλήσουμε για το πώς διαμορφώνονται οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά. Μερικές γυναίκες μεταβαίνουν σε ένα ειδικό σχήμα μόλις καταλάβουν ότι είναι έγκυες.

Ακολουθούν τις συμβουλές διαφόρων ειδικών και κάνουν επίσης το παιδί να ακολουθήσει ορισμένους περιορισμούς

υγιές σώμα υγιεινός τρόπος ζωής

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη μοντελοποιείτε τους απογόνους σας σε αυτό το στάδιο. Σημειώστε ότι ένα εξωτερικό άτομο, αν και πολύ έμπειρο, δεν μπορεί να καθορίσει ιδανικά τις δικές σας ανάγκες και αυτές του παιδιού σας. Προχωρήστε και κάντε το και ακούστε τις συμβουλές.

Αλλά να γνωρίζετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να καθορίσετε τι είναι πραγματικά κατάλληλο για εσάς και τι όχι

υγιεινή διατροφή για παιδιά έγκυες γυναίκες

Όσο για τα κιλά – μπορείτε να φάτε και να απολαύσετε αυτήν την περίοδο χωρίς να αισθάνεστε ένοχοι. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν εύκολα να χάσουν βάρος μετά την εγκυμοσύνη, αν το θέλουν.

Μετά τη γέννηση των παιδιών

Μετά τη γέννηση, το παιδί είναι σχετικά ανεξάρτητο από τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες. Έχετε διαφορετικά γεύματα. Σίγουρα, μια υγιεινή διατροφή σχετίζεται με το μητρικό γάλα τους πρώτους μήνες.

Ποια διατροφή είναι καλύτερη για τα μωρά?

υγιεινή διατροφή για μωρά παιδιά

Αλλά η μητέρα εξακολουθεί να αποφασίζει τι ακριβώς πρέπει και τι μπορεί να φάει η μικρή. Και πάλι, η κοινωνική πίεση παίζει πολύ ισχυρό ρόλο. Κατά κανόνα, αυτές οι μητέρες θεωρούνται καλές, οι οποίες ταΐζουν τα παιδιά τους με προσεκτικά επιλεγμένα τρόφιμα που πιστεύεται ότι είναι υγιεινά. Αλλά οι κανόνες θα πρέπει στην πραγματικότητα να ληφθούν ως ένα μέτρο που ακολουθεί κανείς μόνο στο μέτρο που το επιτρέπει η διαίσθησή του. Επίσης, ακούστε τα σήματα των παιδιών.

Γιατί έχουν επίσης τη δική τους αίσθηση του τι είναι σωστό και τι λάθος

συμβουλές για υγιή τροφή για μικρά παιδιά

πιες γάλα

υγιές σώμα παιδιά κοριτσάκι πίνει γάλα

Αποφύγετε τις λεπτομερείς συζητήσεις με άλλες μητέρες. Επειδή αυτά αφορούν συγκρίσεις, οι οποίες συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Κάθε οργανισμός είναι πολύ ξεχωριστός και έχει τις δικές του ανάγκες. Αυτός ο βασικός κανόνας ισχύει με πλήρη ισχύ για τα παιδιά και μια υγιεινή διατροφή.

Παιδική ηλικία

Ας αφήσουμε λίγο τα μωρά και ας περάσουμε στην πρώιμη παιδική ηλικία. Τώρα τα παιδιά χρειάζονται όλο και λιγότερη βοήθεια με τη βασική τους διατροφή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η ανάγκη για γλυκόζη είναι πολύ υψηλή. Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα για να φάνε γλυκά.

Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα;? 

υγιεινή τροφή για παιδιά καραμέλα σοκολάτα

Αυτά είναι δαιμονοποιημένα, αλλά στην πραγματικότητα λανθασμένα. Συνήθως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αύξηση δεν οφείλεται στην αυξανόμενη κατανάλωση γλυκών, αλλά μάλλον στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν κινούνται αρκετά. Εμπιστευτείτε τις εσωτερικές ανάγκες των παιδιών. Συνήθως γνωρίζουν καλύτερα τι είδους φαγητό χρειάζονται σε μια δεδομένη στιγμή. Αυτό ισχύει για όλους μας. Κατά κανόνα, όμως, έχουμε ξεχάσει πώς να ακούμε το σώμα μας λόγω περιορισμών. Γιατί λοιπόν τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο λάθος δρόμο στην υγιεινή διατροφή.

Τα γλυκά συναρπάζουν κάθε παιδί

υγιεινά τρόφιμα για παιδιά γλυκά απαγορευμένα ή μη

να κάνει αθλήματα

παιδιά με υγιές σώμα αθλούνται

Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν έξω μαζί

παιδιά με υγιές σώμα ασκούνται κάνοντας σπορ

Τι άθλημα αρέσουν περισσότερο στα κορίτσια;?

υγιεινή διατροφή για παιδικό άθλημα

Το συμπέρασμα

Οι τάσεις και οι αρχές μέσω των οποίων το παιδί μαθαίνει να τρώει υγιεινά, δηλαδή να ακούει το σώμα του, δυναμώνουν μόνο με τα χρόνια. Οι προκλήσεις γίνονται μόνο πιο ποικίλες. Γιατί τα μικρά έρχονται σε επαφή με πολλές άλλες εξωτερικές επιρροές και πρέπει να μάθουν τι είναι καλό ή κακό για αυτούς. Αυτό ισχύει τόσο για τον τύπο όσο και για την ποσότητα φαγητού. Θυμηθείτε ότι εάν ένα παιδί τρώει πολύ ή λάθος πράγματα, αυτό είναι σημάδι ψυχικής δυσφορίας και ανισορροπίας.

Μόλις βρείτε τους λόγους για αυτό και τους αφαιρέσετε, τα παιδιά σας θα είναι φυσικά και πάλι σε θέση να αποφασίσουν μόνα τους τι είναι υγιές και τι όχι

παιδιά υγιούς σώματος απαγορεύονται τα τρόφιμα

Απολαύστε το όμορφο φαγητό μαζί με την οικογένεια

υγιεινή διατροφή για παιδιά μητέρα

Φυσικά, πρέπει επίσης να είστε επικριτικοί

Μην μας παρεξηγείτε! Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να είστε επικριτικοί για τα τρόφιμα που τρώμε εμείς και τα παιδιά. Αλλά αντίθετα. Γιατί τελικά η ικανότητα να σκεφτόμαστε είναι επίσης μια λειτουργία του σώματός μας και θα έπρεπε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σας αρέσουν πραγματικά τα φρούτα;?

Υγιεινή διατροφή για τα παιδιά πρότυπο γονέων

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε συνήθειες. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν την καλή και υγιεινή γεύση μέσα από εμάς. Έχουμε την ευκαιρία και, ως ένα βαθμό, την ευθύνη να την διδάξουμε στα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιατί πώς αλλιώς μπορείτε να πείτε αν τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν καλή ή κακή γεύση?

υγιεινή διατροφή για παιδιά που τρώνε φρούτα

Το μήνυμά μας είναι να αποκτήσουμε τον κύριο σκοπό της υγιεινής διατροφής για τα παιδιά, δηλαδή να πάρουμε αρκετή ενέργεια και να αναπτύξουμε μια διαίσθηση του τι είναι καλό και κακό για αυτά.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την ανατροφή σας?

υγιεινά τρόφιμα για παιδιά πίνουν χυμούς