Σίγουρα γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία αισθάνεστε άβολα στο σπίτι και δεν ξέρετε τον λόγο για αυτό. Θα μπορούσε ακόμη και να σας τύχει ξηροφθαλμία και τραχύ δέρμα. Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε γιατί είναι όλα αυτά. Η απάντηση είναι σαφής για εμάς – στον ξηρό αέρα του δωματίου στους τέσσερις τοίχους σας. Εάν ο αέρας δεν περιέχει αρκετή υγρασία, μπορεί να είναι η αιτία για περαιτέρω παράπονα, συμπεριλαμβανομένου του ξηρού βήχα και της ρινορραγίας. Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα και / ή αλλεργίες δεν αντέχουν καθόλου τον ξηρό αέρα. Εσείς και πολλοί άλλοι χρειάζεστε έναν υγραντήρα στο σπίτι. Συγκεντρώσαμε αυτόν τον μικρό οδηγό για καλό εσωτερικό αέρα για όλους όσους ενδιαφέρονται. Αυτό το άρθρο αφορά κυρίως τους σύγχρονους υγραντήρες, δηλαδή καλά σχεδιασμένες οικιακές συσκευές που διατηρούν τον αέρα στα επιθυμητά επίπεδα όσον αφορά την υγρασία. Θα θέλαμε να εξηγήσουμε σε μια στιγμή εάν οι υγραντήρες είναι επίσης απαραίτητοι για εσάς.

 Οι σύγχρονοι υγραντήρες φαίνονται κομψοί και είναι ιδανικοί για κάθε ατμόσφαιρα.

Υγραντήρας υπερήχων στο σπίτι

  • Δεν υπάρχει πολύ ξηρός ή πολύ υγρός αέρας στα δωμάτια

Αλλά ποιος αέρας είναι καλός και υγιής για μένα και τα μέλη της οικογένειάς μου; Πού βρίσκεται η γραμμή μεταξύ ξηρού και υγρού; Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να διατυπωθεί το ερώτημα σχετικά με την υγρασία του δωματίου. Για να απαντήσουμε σε αυτό, θέλουμε να παρέχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άνετα σε υγρασία μεταξύ 40% και 60%. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας συνιστά υγρασία στα δωμάτια μεταξύ 30% και 50%. Ωστόσο, η υγρασία του δωματίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει κάτω από το 30, καθώς ο αέρας είναι πολύ ξηρός και μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Ο μόνος σκοπός των υγραντήρων είναι να αυξήσουν την υγρασία στο δωμάτιο.

Ατμός από υγραντήρα έξω από το παράθυρο

Ο βέλτιστος αέρας του δωματίου δεν πρέπει επίσης να είναι πολύ υγρός, δηλαδή δεν συνιστώνται τιμές άνω του 50% υγρασίας. Εάν ο αέρας είναι πολύ υγρός, μπορεί να έχετε αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία είναι ανθυγιεινά σε κάθε περίπτωση και δεν πρέπει να επιτρέπονται. Επιπλέον, το υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας, η οποία έχει πολύ αρνητική επίδραση στο εσωτερικό κλίμα. Ενισχύει επίσης τις κακές φήμες και τις ενθαρρύνει να εξαπλωθούν στο δωμάτιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεστε έναν αφυγραντήρα, τον οποίο αναφέραμε σε άλλο άρθρο στον ιστότοπό μας.

 Όταν ψάχνετε για έναν ποιοτικό υγραντήρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οι υγραντήρες σκορπίζουν ατμό στο σαλόνι

  • Με ή χωρίς υγραντήρα, μπορείτε να έχετε υγιή αέρα εσωτερικού χώρου?

Με την εντατική θέρμανση το χειμώνα συμβαίνει συχνά ο αέρας στα διαμερίσματα και τα σπίτια μας να είναι πολύ ξηρός. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, τα δωμάτια δεν αερίζονται επαρκώς επειδή ο εξωτερικός αέρας είναι πολύ βρώμικος. Αυτό οδηγεί σε χαμηλό επίπεδο υγρασίας σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Φυσικά, ένας υγραντήρας είναι απολύτως απαραίτητος σε τέτοιες περιπτώσεις. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μια τέτοια οικιακή συσκευή, πρέπει να μάθετε τι προσφέρεται στα καταστήματα και στο διαδίκτυο. Για να σας βοηθήσουμε, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στο σπίτι σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ατμοποιητή, ατμοποιητή, νεφελοποιητή ή διαχύτη. Όλες αυτές οι συσκευές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, οπότε χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια για την επιλογή της καταλληλότερης συσκευής για τους σκοπούς σας. Η συμβουλή μας θα ήταν: είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό που μπορεί να σας δώσει πραγματικά επαγγελματικές συμβουλές.

Αν νομίζετε ότι οι υγραντήρες κάνουν πάντα το ίδιο πράγμα, κάνετε λάθος!

Διαχύτης λαδιού αρώματος στο ξύλινο τραπέζι στο σαλόνι

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα, μπορείτε εναλλακτικά να αερίσετε τα δωμάτια τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα. Ακόμα και το χειμώνα, ανοίξτε διάπλατα τα παράθυρα για να ανταλλάξετε τον αέρα στο σπίτι. Επίσης, καθαρίστε καλά και σκουπίστε τη σκόνη τακτικά. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα έχετε υγιή αέρα εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας, ακόμη και χωρίς έναν σύγχρονο υγραντήρα. Υπάρχουν επίσης όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν με επιτυχία τον αέρα στο δωμάτιο και εξασφαλίζουν καλή υγρασία. Εάν ρωτήσετε επίσης για αυτήν την εναλλακτική λύση, θα έχετε πάντα καθαρό αέρα στο σπίτι.

Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας εάν χρειάζεστε έναν υγραντήρα για το σπίτι σας ή όχι.

Κρεμαστή καρέκλα τραπεζαρία υγραντήρα τραπέζι εμφάνιση έξω ζεστή ατμόσφαιρα

  • Πιο πρακτικές συμβουλές για όλους όσους θέλουν να αγοράσουν έναν υγραντήρα

Για να σας διευκολύνουμε να λάβετε τη σωστή απόφαση, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές ακόμη πρακτικές συμβουλές. Μπορούν πάντα να σας χρησιμεύσουν.

  • Εάν αποφασίσετε έναν υγραντήρα, μπορείτε τουλάχιστον να πάρετε ένα υγρόμετρο. Έτσι γνωρίζετε πάντα πόσο υψηλή (ή χαμηλή) είναι η υγρασία στο σπίτι σας.
  • Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα, πρέπει να βρείτε το σωστό μέρος για αυτό στο σπίτι σας. Η σωστή ρύθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη σωστή λειτουργία της συσκευής. Για παράδειγμα, πρέπει να βάλετε έναν εξατμιστήρα στη θερμάστρα. Ωστόσο, ένας ατμοποιητής δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά σε τοίχους και έπιπλα, καθώς οι υδρατμοί θα μπορούσαν να τους βλάψουν. Ένας νεφελοποιητής, από την άλλη πλευρά, πρέπει να είναι σχετικά ελεύθερος. Αυτό θα αποτρέψει τη συμπύκνωση της υγρής ομίχλης στους τοίχους και τα έπιπλα.

 Μάθετε για τη θέση και τη λειτουργία του μοντέλου υγραντήρα που έχετε επιλέξει.

Σπιτικός υγραντήρας δίπλα στο μπουκέτο λουλούδια στο εσωτερικό του σπιτιού

  • Λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και όλες τις λειτουργίες του μοντέλου υγραντήρα που έχετε επιλέξει από έναν ειδικό.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τηρήστε τους κανονισμούς ασφαλείας. Για παράδειγμα, η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά και τακτικά. Κατά τον καθαρισμό, πρέπει να απενεργοποιηθεί από το τροφοδοτικό.
  • Κρατήστε επίσης μικρές λεπτομέρειες και πληροφορίες που φαίνονται ασήμαντες με την πρώτη ματιά στο κεφάλι σας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ελπίζουμε να παραμείνετε υγιείς και να νιώθετε τέλεια στους τέσσερις τοίχους σας με ή χωρίς υγραντήρα.

 Εάν ο αέρας του δωματίου είναι ξηρός, χρειάζεστε έναν αποτελεσματικό υγραντήρα.

Υγραντήρας υπερήχων στο σπίτι που υγραίνει τον ατμό

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υγραίνουν αποτελεσματικά τον αέρα του δωματίου

Ατμός από τον υγραντήρα στο πρωινό φως στο σαλόνι

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υγραίνουν αποτελεσματικά τον αέρα του δωματίου

Σπιτικός υγραντήρας

Η σωστή τοποθέτηση του υγραντήρα είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του.

Ατμός από υγραντήρα στο σπίτι το βράδυ στο σκοτάδι

 Εάν έχετε παιδιά στο σπίτι, η σωστή υγρασία χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς.

 Μικρό κορίτσι με tablet pc που κάθεται στο τραπέζι κοντά σε υγραντήρα

Μικρό, αλλά με μεγάλο αντίκτυπο.

Διαχύτης λαδιού αρώματος και βιβλία στο περβάζι

Μικρός υγραντήρας πολύ κομψός και αποτελεσματικός

 Διαχύτης αρωματικών ελαίων στο μπάνιο

Απολαύστε καλό, υγιεινό αέρα εσωτερικού χώρου στο σπίτι όλες τις εποχές.

Υγραντήρας στο εσωτερικό του σπιτιού