μηχανισμός εκπαίδευσης μνήμης ξεχνώντας την παλιά εμπειρία νέα

Επιλέξτε τις κατάλληλες ασκήσεις μνήμης

Ο εγκέφαλός μας έχει πολλούς μηχανισμούς που φροντίζουν τη δική του υγεία και του οργανισμού μας γενικότερα. Αφενός, αυτά μας βοηθούν να θυμόμαστε πολλά σημαντικά γεγονότα και πλαίσια. Ταυτόχρονα, ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να διαγράφει ορισμένες αναμνήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, μας προστατεύει από το να μην επιβαρυνθούμε με πάρα πολλές πληροφορίες. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξοικονομήσουμε ενέργεια.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός

ασκήσεις μνήμης ασκήσεις άνθρωπος μυστικά της μνήμης

Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια στο Λουντ της Σουηδίας

Για να ερευνήσουμε καλύτερα την ικανότητά μας να απομνημονεύουμε ή να ξεχνάμε πράγματα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Lund πραγματοποίησαν ένα πείραμα. Αποτελούνταν από τα ακόλουθα: Τα ζώα και οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να συνδέσουν έναν συγκεκριμένο ήχο και ένα συγκεκριμένο σήμα φωτός με έναν ελαφρύ άνεμο στα μάτια. Οι συμμετέχοντες αναμενόταν να αρχίσουν να αναβοσβήνουν μόλις ακούσουν το δεδομένο ή φωτεινό σήμα. Βρέθηκε όμως το ακόλουθο ενδιαφέρον γεγονός: όταν συνυπάρχουν ήχος και φωτεινό σήμα, το αποτέλεσμα βελτιώνεται και όχι επιδεινώνεται. Κατά συνέπεια, οι δύο προσομοιώσεις επιτυγχάνουν χειρότερο αποτέλεσμα από ό, τι αν χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

Έχει γίνει ένα ενδιαφέρον πείραμα για την καλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης μνήμης

τρένο μνήμη φιγούρα ωραίες συμβουλές

Οι δηλώσεις του καθηγητή Germund Hesslow και του Anders Rasmussen σχετικά με τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος

Ας δούμε σε ποια επιστημονικά συμπεράσματα κατέληξαν οι δύο ανώτεροι καθηγητές μετά το πείραμα. Θα είχαν θεμελιώδη σημασία αν εξετάσουμε το ευρύ φάσμα επιλογών Ασκήσεις μνήμης αποφασίζω.

Επιλέξτε τις κατάλληλες ασκήσεις μνήμης

ασκήσεις μνήμης εγκεφαλικά μυστικά επεξεργάζονται τη μνήμη

Επιλέγοντας τις κατάλληλες στρατηγικές μάθησης για τον εαυτό σας

ασκήσεις μνήμης μάθετε στρατηγικές εκπαιδεύουν τη μνήμη σας

Το να γράφεις για να μην το ξεχνάς είναι κάτι στο οποίο βασίζονται πολλοί άνθρωποι

ασκήσεις μνήμης εκπαίδευση μνήμης σημειώστε

Σύμφωνα με τον Hesslow, τα χειρότερα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται τα δύο σήματα οφείλονται στην προσπάθεια του εγκεφάλου να εξοικονομήσει ενέργεια. Απενεργοποιεί ορισμένους μηχανισμούς μόλις αντιληφθεί ότι επικείνει υπερβολική υπερφόρτωση.

Ο Anders Rasmussen συνδέει τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης με αυτήν την προηγούμενη έρευνα. Αυτά δείχνουν ότι μόλις ο εγκέφαλος έχει απομνημονεύσει κάτι αρκετά καλά, δεν θέλει πλέον να του το θυμίζει. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να υπενθυμίζουμε το ίδιο πράγμα με δύο τρόπους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για αυτούς Ασκήσεις μνήμης

Για διαφορετικά Ασκήσεις μνήμης Αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας σημαίνουν το εξής: Ο εγκέφαλος δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένος. Μόλις ο εγκέφαλός μας αντιληφθεί ότι αυτό που διδάχτηκε δεν είναι σχετικό ή ότι ένα ήδη γνωστό γεγονός μεταφέρεται σε αυτόν με διαφορετικό τρόπο, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς της λήθης.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα παζλ

ασκήσεις μνήμης τρένο μνήμης παζλ ανθρώπινου εγκεφάλου

 Ο υγιής ύπνος βοηθάει αν θέλετε να θυμάστε καλύτερα όσα έχετε μάθει

ασκήσεις μνήμης τρένο μνήμης τρόπος ύπνου

Εκπαιδεύστε τη μνήμη σας για να αποθηκεύσει νέες πληροφορίες

μνήμη τρένου νεαρός μαθητής τρένο μνήμη μαθηματικών

 Εκπαιδεύστε τη μνήμη σας επιλέγοντας τις καλύτερες στρατηγικές για να το κάνετε

ασκήσεις μνήμης ασκήσεις γυναίκα γράψτε