άγχος στο χώρο εργασίας, κουρασμένος και χωρίς εστίαση

Μάθετε να αντιμετωπίζετε το άγχος στο χώρο εργασίας

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει μεγάλη αδικία σε αυτόν τον κόσμο. Συχνά όμως υποτιμάτε πάρα πολύ τη δική σας ευθύνη. Αυτό μπορεί επίσης να ειπωθεί όταν πρόκειται για άγχος στο χώρο εργασίας. Διότι εάν εξετάζατε το κίνητρο και τη στάση σας πιο προσεκτικά και κριτικά, θα αποδειχθεί ότι απομένει πολύς χώρος για εκφοβισμό και τεχνητή έκθεση από έξω.

Ομοίως, εάν έχετε πάντα την αίσθηση ότι σας εκμεταλλεύονται πάρα πολύ στο χώρο εργασίας, αυτό το άρθρο είναι μια καλή στιγμή για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Τότε πιθανότατα θα μπορέσετε να αξιολογήσετε πιο ρεαλιστικά ποια είναι τα «κέρδη» σας και τι αντιπροσωπεύουν το «λάθος» του αφεντικού και της ομάδας.

Ξεπεράστε το φόβο του αφεντικού σας

άγχος στη δουλειά φόβος πειθαρχία αφεντικό

Αξιολογήστε ρεαλιστικά τις δυνάμεις σας?

Είναι δυνατόν να κρίνετε τον εαυτό σας υπερβολικά μη ρεαλιστικό; Ναι, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να δουλέψεις απίστευτα αποτελεσματικά. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί πάντα. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε τις όχι τόσο μεγάλες φάσεις και να μεταφέρετε στους άλλους ρεαλιστικά τι μπορείτε να προσφέρετε σε καλή ποιότητα εργασίας και τι πραγματικά όχι. Σε κανονικές συνθήκες αυτό δεν είναι μειονέκτημα. Γιατί δείχνεις, μεταξύ άλλων, ότι έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνείς ανοιχτά και εποικοδομητικά, καθώς και να κάνεις ρεαλιστικά σχέδια. Δεν είναι αυτά τα προσόντα ενός μάνατζερ; Δεν θέλετε να δείξετε ότι έχετε τις ιδιότητες για μια τέτοια θέση?

Ακόμα κι αν το αφεντικό δεν πρέπει να απαντήσει αμέσως με ενθουσιασμό στην άρνησή σας να κάνετε κάτι το συντομότερο δυνατό, θα το εκτιμούσε, αν είναι λογικός. Επειδή οι εργαζόμενοι που εργάζονται με αξιόπιστη ποιότητα είναι επίσης πολύ σημαντικοί. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσετε την απλή αρχή ότι ο καθένας χρειάζεται ποικιλία και χαλάρωση. Διαφορετικά, ακόμη και με την καλύτερη βούληση στον κόσμο, δεν θα μπορούσατε να εργαστείτε αποτελεσματικά μακροπρόθεσμα.

Εξασκηθείτε στο διαλογισμό και στο χώρο εργασίας

άγχος στην εργασία τεχνικές χαλάρωσης διαλογισμός

Μάθετε επίσης να λέτε «όχι» στους συναδέλφους σας

Περνάμε πολύ χρόνο στη δουλειά και βλέπουμε συναδέλφους πιο συχνά από τα μέλη της οικογένειας. Είναι επομένως κατανοητό ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε καλά κατανοητοί από αυτούς. Αλλά όπως και στην κανονική ζωή, το ίδιο ισχύει και εδώ: Δεν πρέπει κανείς να πέσει θύμα της επιθυμίας να αρέσει. Βοηθάτε όλους μόνο όταν αισθάνεστε καλά. Με την υπερφόρτωση εργασιών που είναι περισσότερο χάρη για τους άλλους ανθρώπους, αυτό τείνει να μην λειτουργήσει.

Νιώστε υπεύθυνοι για όλα?

Είστε αγχωμένοι στη δουλειά επειδή αισθάνεστε υπεύθυνοι για όλα; Για μερικούς ανθρώπους αυτό συμβαίνει πράγματι και δεν είναι φανταστικό, αλλά συχνά είναι απλώς ένα συναίσθημα. Είναι πιθανό να αναλάβετε πάρα πολλές ευθύνες και στη ζωή. Εάν αλλάζετε αυτήν τη στάση ή την πραγματική κατάσταση εξαρτάται κυρίως από εσάς. Εάν κάποιος σας επιβάλλει ευθύνη, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε λογικά επιχειρήματα για να τον συμβουλεύσετε ενάντια σε αυτό. Τι θα συνέβαινε αν δεν μπορούσατε να πάτε στη δουλειά αύριο για ιδιωτικούς λόγους; Κανείς δεν επωφελείται όταν όλη η ευθύνη μένει κρεμασμένη. Κάποιος πρέπει να είναι έτοιμος να το αναλάβει.

Η σύγχρονη, κινητή επικοινωνία είναι συχνά συντριπτική

άγχος στην εργασία τηλεφωνώντας στο κινητό τηλέφωνο

Τα αποτελέσματα της μελέτης στρες της τεχνικής ασφάλισης υγείας για το 2013

στατιστικά στρες στην εργασία τεχνική ασφάλιση υγείας

Το άγχος μας κάνει επιθετικούς

σφυρί υπολογιστής πίεσης στην εργασία επιθετικότητα υπολογιστής

Οι κύριες αιτίες και η αξιολόγηση στρατηγικών κατά του άγχους

άγχος στη δουλειά Το άγχος προκαλεί στρατηγικές

Η εργασία υπό πίεση προκαλεί χρόνιο πόνο

αριθμομηχανή κεφαλαλγίας στρες στην εργασία

Συχνά μας μαστίζουν επίσης σοβαρές διαταραχές ύπνου

άγχος στο γραφείο κούραση στο γραφείο

Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας στο χώρο εργασίας

στρες στην εργασία ισορροπία νεύρων

Η υπερφόρτωση και η απελπισία εξαπλώθηκαν

άγχος στην εργασία εργασίες φακέλου

Μια μαλακή μπάλα κατά του στρες μπορεί να βοηθήσει κάπως

άγχος στην εργασία μπάλα κατά του στρες

Ταυτόχρονη επικοινωνία και λίγος χρόνος

άγχος στην εργασία τηλεφωνήματα

Ζαλισμένος και εντελώς μπερδεμένος

το άγχος στη δουλειά υπερφορολόγησε την κούραση

Η πίεση του χρόνου και η νευρικότητα είναι οι αόρατοι συνάδελφοί σας

άγχος στην εργασία νέες τεχνολογίες επικοινωνίας

Στο τέλος, απλά τα παρατάς

το άγχος στο χώρο εργασίας παγιδεύεται σε αταξία

Το άγχος στη δουλειά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάθλιψη

άγχος στην εργασία απελπίζεται η υπερφορολόγηση

Οι καλύτεροι τρόποι για να χαλαρώσετε – τι λέτε για ένα μασάζ?

Που υποβλήθηκε από Καλά τώρα