Η πεζοπορία και η πεζοπορία φέρνουν μια απίστευτη διασκέδαση, σε οδηγούν μακριά από την πολυσύχναστη, θολή πόλη πίσω στη φύση. Μπορείτε τελικά να αναπνεύσετε ξανά καθαρό αέρα, να ζήσετε εντυπωσιακά τοπία, να δοκιμάσετε τα όρια του σώματός σας και να θυμηθείτε πόσο μικροί είμαστε πραγματικά μπροστά στη μητέρα φύση. Η πεζοπορία είναι μια θαυμάσια φυσική δραστηριότητα που είναι αναμφίβολα πιο διασκεδαστική, φυσική και ανταμείβουσα από το να κάνεις τζόκινγκ σε τσιμέντο, να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο ή να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε προσωπικούς προπονητές. Βελτιώνει την κυκλοφορία, τους μυς, την αντοχή, σας βοηθά να χάσετε βάρος και σας κάνει ευτυχισμένους. Εκτός από τα έξοδα ταξιδιού και τον εξοπλισμό, η πεζοπορία είναι επίσης εντελώς δωρεάν. Στο σημερινό άρθρο, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα βασικά οφέλη της πεζοπορίας. Απλά διαβάστε!

Πεζοπορία για την ψυχή - ένα ταξίδι πεζοπορίας στα όμορφα βουνά είναι τόσο υγιές

Μείνετε σε φόρμα με πεζοπορία

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι ασκούνται είναι να κάψουν θερμίδες και να απαλλαγούν από το υπερβολικό βάρος. Αν και κάθε μικρή δραστηριότητα στην καθημερινή μας ζωή καίει θερμίδες, ακόμη και τον ύπνο και το κάθισμα, η πεζοπορία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνολική απώλεια βάρους από πολλά άλλα αθλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα χρησιμοποιεί περίπου 25% περισσότερη ενέργεια όταν κάνει πεζοπορία σε ανώμαλο έδαφος και έτσι καίει περισσότερες θερμίδες.

Ωστόσο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πεζοπορίας και της πεζοπορίας, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσες θερμίδες θα κάψετε την ώρα. Ο αριθμός επηρεάζεται απλώς από μια ποικιλία παραγόντων, όπως το έδαφος, το υψόμετρο, η ταχύτητα, το επίπεδο άσκησης, η διάρκεια και το αν έχετε ή όχι ένα βαρύ σακίδιο. Κατά μέσο όρο, καίτε περίπου 300-600 θερμίδες την ώρα ενώ κάνετε πεζοπορία σε δασικά μονοπάτια με μέτριο ρυθμό.

Η απόδοση και η αντοχή σας μπορούν επίσης να επηρεαστούν πολύ από τον εξοπλισμό που φοράτε κατά την πεζοπορία, ειδικά τα παπούτσια σας. Στο ειδικά διαμορφωμένο Οδηγός συμβούλου από το Sportscheck θα βρείτε συμβουλές για το πώς να βρείτε τα κατάλληλα υπαίθρια παπούτσια για τις πεζοπορικές σας εκδρομές.

Πεζοπορία για την ψυχή - ένα πεζοπορικό ταξίδι στα βουνά Η πεζοπορία με ένα σακίδιο είναι τόσο υγιεινή

Η πεζοπορία βελτιώνει τη δύναμη των μυών και των οστών

Το καλύτερο πράγμα για την πεζοπορία είναι ότι λειτουργεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες μυών του σώματός σας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά αθλήματα. Όταν περπατάτε σε ανηφόρα, οι κύριοι μύες στα πόδια είναι μεγάλοι – οι γλουτοί, οι τετρακέφαλοι, οι βραχίονες και οι γάμπες. Παραδόξως, αυτοί οι μύες στην πραγματικότητα εκπαιδεύονται πιο αποτελεσματικά όταν κατεβαίνουν σε κατηφόρα παρά όταν ανεβαίνουν. Στη συνέχεια, οι μύες των ποδιών και του πυρήνα σας θα λειτουργούν συνεχώς για να σταθεροποιούν τους αστραγάλους, τα γόνατα και τους γοφούς σας. Η χρήση στύλων πεζοπορίας ή η μεταφορά σακιδίου ενισχύει επίσης τους μυς του βραχίονα και της πλάτης. Συνολικά, η πεζοπορία βελτιώνει τη δύναμη, τη σταθερότητα, την ισορροπία, τον συντονισμό και τη στάση σας όταν περπατάτε, στέκεστε και κάθεστε.

Ωστόσο, δεν εκπαιδεύονται μόνο οι μύες σας. Η πεζοπορία βελτιώνει επίσης την υγεία των οστών. Αν και αυτή η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ κουραστική για αρχάριους, στην πραγματικότητα θεωρείται μια δραστηριότητα χαμηλού αντίκτυπου. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε σύγκριση με το τζόκινγκ ή την άρση βαρών, που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τις αρθρώσεις σας. Η πεζοπορία είναι επομένως μια ιδανική δραστηριότητα για άτομα άνω των 40 ετών καθώς και για ηλικιωμένους. Περνώντας μερικές ώρες σε εξωτερικούς χώρους, εκτίθεστε επίσης στον ήλιο, το οποίο βοηθά το σώμα σας να παράγει βιταμίνη D – ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Πεζοπορία για την ψυχή - ένα ταξίδι πεζοπορίας στα βουνά hiken δείτε το τοπίο είναι τόσο υγιές

Πεζοπορία για την υγεία της καρδιάς

Το πεζοπορία και η πεζοπορία σε μεγάλα υψόμετρα (πάνω από 1200 μ.), Όπου υπάρχει λιγότερο οξυγόνο στον αέρα, αναγκάζει το σώμα σας να προσαρμοστεί. Παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια που προσλαμβάνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και το μεταφέρουν σε όλο το σώμα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι δρομείς αντοχής που προπονούνταν δύο φορές την εβδομάδα σε υψόμετρα άνω των 1.200 μ. Είχαν 35% περισσότερη αντοχή από τους αθλητές που προπονούνταν στο επίπεδο της θάλασσας.

Αυτή η σωματική δραστηριότητα είναι επομένως πολύ καλή για την καρδιαγγειακή μας υγεία. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, ώστε το σώμα σας να μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις γρηγορότερα με την πάροδο του χρόνου. Η τακτική πεζοπορία μειώνει την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα LDL χοληστερόλης και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη.

Το Hiken συμβάλλει επίσης ενεργά σε ένα πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ενας Ιαπωνική μελέτη από τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι λίγες ώρες στη φύση αυξάνουν τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων έως και 40%. Απίστευτα, αυτά τα υψηλά επίπεδα διαρκούν έως και ένα μήνα. Από αυτό φαίνεται ότι το σώμα μας είναι καλύτερα εξοπλισμένο για την καταπολέμηση πιθανών ασθενειών που προκαλούνται από ιούς, βακτήρια ή λοιμώξεις μόνο μετά από λίγες ώρες πεζοπορίας ή πεζοπορίας.

Πεζοπορία για την ψυχή - ένα ταξίδι πεζοπορίας στα βουνά είναι τόσο υγιές. Ελευθερία και απόλαυση

Πεζοπορία για την ψυχή

Σύντομες πεζοπορικές εκδρομές στο δάσος ή στα βουνά όχι μόνο ενισχύουν το σώμα σας, αλλά και βελτιώνουν την ψυχική σας υγεία. Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια ότι οι ώρες πέρα ​​από τη φασαρία και τη φασαρία της πόλης μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικής ασθένειας. Λίγες ώρες στην ησυχία της φύσης θα σας δώσουν μια μεγάλη ώθηση σεροτονίνης και θα ελαχιστοποιήσουν τα αρνητικά συναισθήματα (ένταση, θυμός και κατάθλιψη).

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η πεζοπορία βελτιώνει το εύρος της προσοχής, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και τη μνήμη. Μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και ακόμη και εφευρέτες δεν είναι τυχαίοι για τα καλύτερα έργα τους εμπνευσμένο από τη φύση ήταν.

Προκαλώντας τον εαυτό μας με μεγάλα ύψη και αποστάσεις και ξεπερνώντας τα, ενισχύουμε την αυτοεκτίμησή μας. Η πεζοπορία έχει επίσης βρεθεί ότι ανακουφίζει από την αϋπνία και βοηθά στη δημιουργία ενός πιο φυσικού μοτίβου ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή η έκθεση στον ήλιο, ειδικά το πρωί, είναι κρίσιμη για τη νυχτερινή παραγωγή μελατονίνης (της ορμόνης του ύπνου).

Πρακτικές όπως η ιαπωνική κολύμβηση στα δάση έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια για καλό λόγο. Έτσι, η πεζοπορία μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι μια επιβεβαιωμένη θαυματουργή θεραπεία για πολλά προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Τι περιμένεις? Πιάστε τις μπότες πεζοπορίας, τα κοντάρια και το σακίδιο πλάτης σας και κατευθυνθείτε στα βουνά!

Πεζοπορία για την ψυχή - ένα πεζοπορικό ταξίδι στα βουνά η πεζοπορία με όλη την οικογένεια είναι τόσο υγιεινή