Τι ακριβώς γνωρίζετε για το σούσι?

Το σούσι είναι ιαπωνική σπεσιαλιτέ από ρύζι, λαχανικά και ωμά ψάρια ή άλλα θαλασσινά. Το νόστιμο πιάτο συνήθως παρασκευάζεται από τόνο, σολομό, σουπιά, χταπόδι, γαρίδες, καβούρια και χαβιάρι. Το μυστικό αυτού του μοναδικού πιάτου κωδικοποιείται στην ιστορία των αιώνων του και στην ισορροπία μεταξύ του ρυζιού και του ξιδιού που χρησιμοποιείται ως μαρινάδα. Δεδομένου ότι η ουσία της ιαπωνικής κουζίνας είναι η υγιής επεξεργασία των επιμέρους συστατικών, αυτό το φαγητό αποδεικνύεται αρκετά νόστιμο, θρεπτικό και ταυτόχρονα χαμηλό σε θερμίδες.

Η καταγωγή του σούσι και η διάδοσή του σε όλο τον κόσμο

Η εξαιρετική γεύση του σούσι οφείλεται κυρίως σε μια ασιατική φιλοσοφική διδασκαλία – στην ιαπωνική κουζίνα πιστεύει κανείς ότι δεν μπορεί ούτε να αλλάξει ούτε να βελτιώσει τη φύση. Η φυσική γεύση δεν πρέπει επομένως να αλλάξει, αλλά απλά να τονιστεί! Οδηγούμενοι από αυτή την ισχυρή εσωτερική πεποίθηση, οι Ιάπωνες απολαμβάνουν να τρώνε φρέσκο, ωμό ψάρι. Αν και η θερμική του επεξεργασία δεν αποκλείεται εντελώς, θεωρείται περισσότερο ως συμβιβασμός.

Το σούσι αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε κινέζικο λεξικό του 2ου αιώνα. Για το λόγο αυτό, πιστεύεται ότι το πιάτο προήλθε στην πραγματικότητα από την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία και ξεκίνησε μόλις τον 7ο-8ο αιώνα. Έγινε διάσημος στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα. Αρχικά, το σούσι δεν αναφερόταν στο ίδιο το φαγητό, αλλά σε μια αρχαία διαδικασία ζύμωσης και συντήρησης του αλατισμένου ψαριού προσθέτοντας ρύζι.

Στους 15-16 Τον 19ο αιώνα, έγιναν ορισμένες αλλαγές στην τεχνική του σούσι. Αν και οι Ιάπωνες πέταξαν αρχικά το ρύζι που περιλαμβανόταν και έτρωγαν μόνο το ψάρι με ξινή γεύση, με τον καιρό σιγά σιγά πείστηκαν ότι η γεύση του ρυζιού σε συνδυασμό με το ψάρι προκαλεί νέες αισθησιακές αισθήσεις. Αρχικά, το ψάρι έπρεπε να μείνει στη μαρινάδα για περίπου ένα χρόνο έως ότου τελικά ήταν έτοιμο για κατανάλωση. Αργότερα, προέκυψε η έξυπνη ιδέα της προσθήκης ξιδιού ρυζιού στο ρύζι, μειώνοντας έτσι τον χρόνο προετοιμασίας και ζύμωσης σε μερικές ημέρες.

Κόψτε ψάρια και ετοιμάστε σούσι

Από τότε, τα ορεκτικά ψαριών και ρυζιού πωλούνται και σερβίρονται σε όμορφα ξύλινα κουτιά. Κατά την προετοιμασία των τέλεια διαμορφωμένων ρολών, ελήφθησαν υπόψη δύο κύρια πράγματα: Αφενός, δόθηκε μεγάλη σημασία στη χαρακτηριστική γεύση, επειδή θα πρέπει να είναι μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο. Από την άλλη πλευρά, η εστίαση ήταν στο εξωτερικό, επειδή οι συνδυασμοί χρωμάτων που προκύπτουν από τα χρώματα των επιμέρους συστατικών θα πρέπει να ευχαριστούν τα μάτια.

Κατά τη βιομηχανική πρόοδο και την επέκταση των πόλεων στις αρχές του 19ου αιώνα, οι πάγκοι με τα τρόφιμα έπαιξαν σημαντικό ρόλο, καθώς παρείχαν πάντα στους εργαζόμενους νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα. Για να τρέξουν όλα γρήγορα και χωρίς προβλήματα, πρέπει να εγκαταλείψετε τις μέρες του ψαρέματος. Αντ ‘αυτού, προστέθηκε ξύδι στο ρύζι επί τόπου για να δώσει στο πιάτο τη συγκεκριμένη ξινή γεύση. Thisταν περίπου εκείνη την εποχή που και αυτό προέκυψε Σούσι Nigiri στο Έντο (σημερινό Τόκιο). Ωστόσο, χρειάστηκαν περισσότερα από 100 χρόνια για να φτάσει τελικά η φήμη του στον Παλαιό Κόσμο στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και να κάνει το όνομά του σε όλο τον κόσμο από την Ευρώπη.

Σήμερα αυτή η ιαπωνική σπεσιαλιτέ θεωρείται λιχουδιά του οποίου η γεύση είναι δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Πολλές διαφορετικές παραλλαγές είναι γνωστές στον σημερινό κόσμο και οι σεφ συνεχίζουν να πειραματίζονται με τα συστατικά και τις μεθόδους παρασκευής. Τι λες? Ρώτα το Φαγητό σούσι σας προκαλεί με ξυλάκια?

Έχει ποτίσει το στόμα σας ήδη;?

τρώτε σούσι με ξυλάκια

Προέλευση σούσι – σούσι νιγκίρι

Αυτό το σούσι που σχηματίζεται στο χέρι θεωρείται ο πιο συνηθισμένος τύπος σούσι από όλους. Εδώ έχουμε βάλει ένα ψάρι κομμένο στο ρύζι.

Ετοιμάστε σούσι nigiri και φάτε αμέσως

Maki-Sushi κυριολεκτικά σημαίνει κυλημένο σούσι

Αυτός ο τύπος σούσι σχηματίζεται χρησιμοποιώντας ένα χαλάκι από μπαμπού.

Maki-sushi-σερβίρισμα-και-κατανάλωση

Προέλευση σούσι – Gunkanmaki

Ρύζι σε σχήμα χειρός οβάλ τυλιγμένο σε νόρι με διαφορετικά γεμίσματα

gunkan-maki-sushi

Προέλευση σούσι – Το Futo -Maki είναι ένα παχύ ρολό με ψάρια και λαχανικά

Το τυπικό futo maki έχει διάμετρο 3-4 cm. Η γέμιση αποτελείται από τρία διαφορετικά συστατικά, η γεύση και τα χρώματα των οποίων ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

futo maki νόστιμο σούσι

φουτο μακι με μανγκο

Καταγωγή σούσι – σούσι τσιράσι (διάσπαρτο σούσι)

Ένα μπολ με ρύζι με διάφορα είδη ψαριών και λαχανικών αναμεμειγμένα μαζί

σούσι τσιράσι στο πιάτο

Καταναλώστε σούσι τσιράσι

Ura-Maki (τυλιγμένο από μέσα)

 Το ρύζι τυλίγει το σούσι ενώ το φύλλο nori παραμένει μέσα

Ουραμάκι σούσι προέλευση και ιστορία

Te-Maki: το nori τυλίγεται σε μια σακούλα και γεμίζει με διαφορετικά συστατικά 

temaki σούσι τύπου νόστιμο

υλικά σούσι τεμάκι

Το Hoso-Maki με αγγούρι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του στόματος κατά την κατανάλωση ωμού ψαριού, έτσι ώστε τα διαφορετικά στυλ γεύσης να μην αναμειγνύονται μεταξύ τους

Μια άλλη παραλλαγή είναι το Hoso-Maki με τόνο.

σνακ σούσι χοσομάκι

Το σούσι Oshi είναι ακόμα γνωστό ως σούσι τύπου και χαρακτηρίζεται από το μακρύ σχήμα του

oshi sushi είδη ρύζι και ωμό ψάρι

Μαγειρεύοντας και τρώγοντας σούσι oshi

Sashimi – κομμάτια ψαριού χωρίς ρύζι και τυχόν συστατικά

Τρώγοντας sashimi χωρίς ρύζι ή άλλα συστατικά

Το Sashimi με τόνο είναι νόστιμο

Φάτε sushi sushi με ξυλάκια

 πιάτο suschi διαφορετικούς τύπους στο πιάτο

φάτε σούσι

Φάτε σούσι και ζήστε μια υγιή ζωή

προέλευση σούσι και μέθοδος παρασκευήςκαταναλώστε σούσι και πιείτε σάκε