Ο φράχτης δάφνης κερασιάς, γνωστός και ως κοινή δάφνη, είναι ένας πολύ δημοφιλής τύπος αντιστάθμισης που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας σήμερα. Τις προάλλες αναφερθήκαμε γενικά στα αειθαλή φυτά φράχτη και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στη δάφνη κερασιού. Κολλήστε το και μάθετε περισσότερα για αυτό το υπέροχο φυτό φράκτη που μπορεί να ευδοκιμήσει και στον κήπο σας.

Φράκτης δάφνης κερασιάς – ένα ταχέως αναπτυσσόμενο και αειθαλές φυτό φράκτη

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus κήπος πισίνα φράκτης προστασίας απορρήτου

Δάφνη κερασιού ως ζωντανή οθόνη απορρήτου 

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus ταχέως αναπτυσσόμενα αειθαλή φυτά φράκτη

Κερασιά δάφνης φράκτης (Prunus laurocerasus)

Η δάφνη κερασιού είναι ένας υπέροχος, αειθαλής θάμνος που ανέχεται τη σκιά και παράγει λεπτά, λευκά, αρωματικά λουλούδια την άνοιξη. Είναι ταχέως αναπτυσσόμενο και προσελκύει τα πουλιά με τα κόκκινα φρούτα του που μοιάζουν με κεράσι που μαυρίζουν όταν ωριμάσουν.

Σίγουρα, αυτό το φυτό μπορεί να είναι μια ελκυστική και χρήσιμη προσθήκη στον κήπο σας, αλλά πριν πάρετε τα χέρια σας σε έναν φράχτη δάφνης κερασιάς, μάθετε περισσότερα για τις ιδιότητες και τη φροντίδα του.

Η δάφνη κερασιού μεγαλώνει πολύ γρήγορα, αλλά είναι πολύ εύκολο να τη φροντίσετε

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus αειθαλή φυτά φράκτη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυτών δάφνης, συμπεριλαμβανομένης της κοινής δάφνης (Prunus laurocerasus), της Πορτογαλικής δάφνης (Prunus lusitanica) και της δάφνης (Laurus nobilis).

Υπάρχουν φυτά φράχτη δάφνης που παραμένουν μικρά και αυτά που μεγαλώνουν μέχρι 7 μ. Ύψος. Τα φύλλα τους μπορεί να είναι σκούρο πράσινο και ανοιχτό πράσινο, μεγάλα και μικρά.

Έτσι ανθίζει η δάφνη κερασιού

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus άνθη αειθαλών φυτών φράκτη

Και αυτοί είναι οι καρποί του

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus φρούτα φυτά φράχτη

Σήμερα μιλάμε για το Prunus laurocerasus – ένα αρκετά ευπροσάρμοστο φυτό φράκτη. Παρακάτω είναι 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να φυτέψετε έναν φράχτη δάφνης κερασιάς στον κήπο σας:

  • Το Cherry laurel hedge είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος και αειθαλής φράκτης που παρέχει μόνιμη προστασία της ιδιωτικής ζωής στον κήπο σας.
  • Το Prunus laurocerasus είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο φυτό που μπορεί να αντέξει τον πλήρη ήλιο καθώς και πολλές σκιές και ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη εκτός από την υγρασία και τον ασβέστη.
  • Η κοινή δάφνη δεν είναι μόνο ανεκτική σε διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά επίσης ανέχεται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που καθιστά αυτόν τον ανθεκτικό αειθαλή φράκτη ιδανικό για την κλιματική μας ζώνη.
  • Τα λαμπερά πράσινα φύλλα αυτού του φυτού φράκτη δεν είναι μόνο ένα υπέροχο αισθητικό χαρακτηριστικό στον κήπο σας, αλλά έχουν επίσης εξαιρετικές πρακτικές χρήσεις καθώς αντανακλούν τον ήλιο και έτσι αυξάνουν την ποσότητα φωτός στον κήπο σας.
  • Το Prunus laurocerasus αναπτύσσεται σε έναν παχύ, θαμνώδη φράκτη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι η ανάπτυξη θα ξεφύγει από τον έλεγχο, ωστόσο, καθώς αυτό το είδος φροντίζεται αρκετά εύκολα και χρειάζεται κλάδεμα μόνο μία φορά το χρόνο. Είναι εύκολο να έχετε έναν τακτοποιημένο φράκτη περίπου 1,5 έως 2,0 μέτρα.
  • Η δάφνη κερασιού είναι διαθέσιμη σε όλους τους τύπους ριζών, συμπεριλαμβανομένης της κυτταρικής καλλιέργειας, της καλλιέργειας δοχείων, των γυμνών ριζών και της ρίζας.
  • Οι φράκτες κερασιάς δάφνης μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και 5 μέτρα όταν είναι εντελώς ώριμοι και ως εκ τούτου συνιστώνται ιδιαίτερα ως οθόνη απορρήτου.
  • Η δάφνη κερασιού έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις και μπορεί να φυτευτεί ως διακοσμητικός φράκτης, οθόνη απορρήτου ή αντιανεμικό.
  • Τα κρεμώδη λευκά σταφύλια που εμφανίζονται την άνοιξη έχουν ένα λεπτό γλυκό άρωμα και είναι δημοφιλή στις μέλισσες. Τα μούρα, που εμφανίζονται το φθινόπωρο και γίνονται κόκκινα σε μαύρα καθώς προχωρά η εποχή, είναι επίσης πολύτιμα για την άγρια ​​ζωή, καθώς είναι πολύ δημοφιλή στα πεινασμένα πουλιά.
  • Ένας φράχτης δάφνης κερασιού είναι πολύ αποτελεσματικός στη μείωση της ηχορύπανσης, καθιστώντας τον ιδανικό για κήπους που συνορεύουν με πολυσύχναστους δρόμους.

Θα θέλατε να φυτέψετε φράχτη δάφνης κερασιάς στον δικό σας κήπο;?

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus είδη φράκτη

Σημαντική σημείωση: Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο φράχτης δάφνης κερασιού περιέχει υδροκυάνιο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα δηλητήριο. Το υδροκυανικό οξύ κατάποση σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να στερήσει το νευρικό σύστημα από οξυγόνο και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και να οδηγήσει σε θάνατο.

Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό φράκτη

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus φυτά φράχτη

Φυτέψτε τον φράχτη δάφνης κερασιάς

Φυτέψτε δάφνη κερασιού σε υγρό έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Η καλή αποστράγγιση είναι σημαντική για να επιβιώσει αυτό το φυτό. Αντέχει όλους τους τύπους φωτός, από πλήρη ήλιο έως πλήρη σκιά, προτιμώντας περισσότερο ήλιο σε δροσερά κλίματα και περισσότερη σκιά σε θερμότερες περιοχές. Ποτίστε τη δάφνη κερασιού σας αρκετά για να διατηρήσει το χώμα υγρό αλλά όχι υγρό. Κλαδέψτε αυτό το φυτό πίσω στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού μετά την ανθοφορία.

Ένας φράκτης κερασιάς δάφνης εξασφαλίζει επιπλέον φρεσκάδα στον κήπο όλο το χρόνο. Απολαύστε αυτό το αειθαλές φυτό φράκτη!

Ένας ισχυρός τύπος φράχτη με πράσινα φύλλα ακόμη και το χειμώνα

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus αφήνει αειθαλή φυτά φράχτη

Λόγω των κόκκινων μούρων του, η δάφνη είναι ένα τυπικό σύμβολο των Χριστουγέννων

Δάφνη κερασιάς Prunus laurocerasus φρούτα αειθαλή φυτά φράκτη